in

Bekarlar, Çiftler ve Aile Başvuru Sahipleri için IRCC Uzlaşma Fonları

İşte bekarlar, çiftler ve aile için Kanada'ya taşınmak için IRCC yerleşim fonlarının ayrıntıları.

Eşiniz ve ailenizle birlikte Kanada'ya göç etmeyi düşünüyor musunuz? O zaman IRCC Uzlaşma Fonları hakkında her şeyi bilmeniz gerekir. Yeni bir ülkeye taşınmak, özellikle Kanada gibi bir ülkede güzel bir deneyimdir.

Kanada'ya göç etmek isteyen başvuru sahipleri, Kanada'daki yeniden yerleşimlerini finansal olarak destekleyebileceklerini göstermelidir. Bu yazıda, bekarlar, çiftler ve aile başvuru sahipleri için gereken IRCC yerleşim fonlarının nasıl hesaplanacağı hakkında konuşacağız. Rahatlayın ve her şeyi okuyun!

Takas Fonları nedir?

Nitelikli federal işçi ve federal ticaret sınıfları altında Kanada daimi ikametgahı için başvuran adayların, mali açıdan Kanada'da yerleşebileceklerini göstermek için fon kanıtına ihtiyaçları vardır. IRCC PR gerekliliklerinden biridir.

Eşinizle veya nikahsız eşinizle birlikte Kanada'ya göç ettiğinizi varsayalım. Bu durumda, ortak bir hesap altında birlikte sahip olduğunuz parayı IRCC takas fonlarınız olarak dahil edebilirsiniz. Eşinizin veya nikahsız eşinizin hesabında nakit olduğunu varsayarak siz de kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, paraya erişiminiz olduğuna dair yazılı bir kanıta sahip olmak çok önemlidir.

Göçmenlik, Mülteciler ve Kanada Vatandaşlığı (IRCC) tarafından verilen Başvuru İçin Hızlı Giriş Daveti (ITA) alır almaz buna ihtiyacınız olacak.

Kanada Daimi Oturma İzni almak için işlem süresi nedir?

Kanada Halkla İlişkiler vizesi için ortalama IRCC işlem süresi beş ila sekiz aydır. Ancak bazı ekstrem durumlarda yirmi altı aya kadar uzayabilir.

IRCC PR başvuru ücretleri nedir? 30 Nisan 2022 tarihi itibariyle tek kişi için başvuru ücreti 850$, daimi ikamet hakkı harcı ise 515$'dır. Aynı zamanda, bağımlı bir çocuğu dahil etmenin maliyeti çocuk başına 230 ABD dolarıdır.

Ne kadar paraya ihtiyacınız olacak?

İhtiyacınız olan para miktarı, başvuru sahibinin türüne bağlıdır. Örneğin, tek bir başvuru sahibiyseniz 13,310$'a ihtiyacınız olacaktır. Ancak, bir aile adayıysanız, bakmakla yükümlü olduğunuz kişi sayısına göre hesaplanacaktır.

Federal Nitelikli İşçi Programı gibi bir göçmenlik programına istihdam edilmeden başvuruyorsanız, ihtiyacınız olacak miktarlar aşağıda listelenmiştir:

Kanada Doları cinsinden gerekli Aile Üyeleri Fonlarının Sayısı

Bir 13,310$

İki $ 16,570

Üç 20,371$

Dört $24,733

Beş $28,052

Altı $31,638

Yedi $35,224

Her ek aile üyesinin maliyeti 3,586 $

Uzlaşma fonları gereksinimlerinin yıllık olarak güncellendiğini not etmek önemlidir. Bu nedenle yukarıdaki bilgiler 9 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerlidir.

Fonların kanıtı olarak ne kabul edilebilir?

IRCC yerleşim fonlarınızı her ibraz ettiğinizde, bir göçmenlik görevlisi başvuru sırasında paraya erişiminiz olup olmadığını kontrol edecektir. Ayrıca görevli, daimi ikamet vizesi başvurunuzun başarılı olup olmadığını kontrol edecektir.

The  fonların kanıtı bankanız veya finans kurumunuz gibi yetkili kuruluşlardan resmi bir yazı şeklinde olmalıdır. Paranızı nerede tuttuğunuzu açıklayacak ve fonlara erişiminizi kanıtlayacaktır. Aşağıdaki bilgileri içermelidir;

  • Finans kuruluşunun antetli kağıdı
  • Adres, telefon numarası ve e-posta adresi gibi önemli iletişim bilgileri
  • Ad Soyad
  • Kredi kartı borçları ve krediler gibi toplam ödenmemiş borçlar
  • Doğru Hesap numaraları ve açılış tarihi
  • cari bir bakiye ile tüm cari banka ve yatırım hesabı detayları
  • Son altı aydaki ortalama hesap bakiyeniz

Ayrıca, birden fazla finansal kuruluşta hesabınız olduğunu varsayalım. Bu durumda, mali durumunuza tam bir genel bakış sergilemek için her birinden bir açıklama almanız gerekir.

Uzlaştırma Fonları Yönetmeliği

IRCC yerleşim fonlarınızın Kanada daimi ikametiniz için izin verilebilmesi için belirli kurallara uymaları gerekir. Bunlar;

  • Daimi ikamet vizesi için başvuran adayların hazır fonları olmalıdır. Bu, onlara doğrudan erişiminizin olması gerektiği anlamına gelir.
  • Ardından göçmenlik memuruna ülkeye girerken fonlara yasal erişiminiz olduğunu göstereceksiniz.
  • Ayrıca, fonlar tüm ailenizin geçim masraflarını karşılayabilmelidir. Size eşlik etmeyenleri de eklerseniz yardımcı olacaktır.
  • Eşiniz size eşlik ediyorsa ortak hesapta para saymanız caizdir.
  • Yalnızca üzerinde adı olan bir hesap kullandığınızı varsayarsak, fonlara erişiminiz olduğunu göstermeniz gerekir.
  • Evinizdeki öz sermayeyi IRCC yerleşim fonlarının kanıtı olarak kullanamazsınız.
  • Son olarak, bu parayı başka bir kişiden ödünç alamazsınız. Bankalardan kredi çekmekten uzak durun.

Neden Uzlaşma Fonlarına İhtiyacınız Var?

IRCC Uzlaşma Fonları, Kanada'da daimi ikamet için başvuranlar için gereklidir. Yeni ülkede hayatta kalmalarına yardım etmenin yanı sıra, gelişmelerine de yardımcı olacak. Böylece, her iki taraf için bir kazan-kazan. Kanada Göçmenlik Kurumu, Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık Kanada (IRCC), iki somut nedenden dolayı yabancı uyruklular için asgari fon gerekliliklerini uygulamaya koymuştur;

  • İlk olarak, sosyal yardım programına güvenmek ve Kanada sistemine baskı yapmak zorunda kalmayacaksınız.
  • İkinci olarak, mali açıdan ayakta kalamayacağınız için durum sizi kendi ülkenize geri dönmeye zorlamaz.

Kanada hükümeti göçmenlik sürecinizin sorunsuz olmasını istiyor çünkü bir milyondan fazla iş mevcut. Kanada'nın ekonomik geleceği, dünyanın her yerindeki insanlar çalışmak için daimi oturma iznine başvurduğu sürece güçlü kalacaktır.

IRCC Uzlaşma fonlarına sahip olmak, sizi Kanada toplumunun işlevsel bir üyesi yapacaktır. Bununla, ekonomik sisteme katkıda bulunabileceksiniz. Yeterli paranız olduğunda, ev kiralamak, araba satın almak, toplu taşıma için ödeme yapmak, yiyecek satın almak gibi temel ihtiyaçları karşılayabileceksiniz.

Ek olarak, ülkeye girişinizin ilk birkaç ayında Kanada'da olabilecek tüm olası masrafları listelemek en iyisi olacaktır. Bunlar; idari maliyetler, yaşam maliyetleri, ulaşım maliyetleri ve hatta eğlence maliyetleri. Ardından, ihtiyaç duyacağınız fonları, iş bulduğunuzda Kanada'da potansiyel olarak ne kadar kazanacağınızla ilişkilendirebilirsiniz. Uzlaşma fonları, bir gelir elde edene kadar Kanada'da özgürce yaşamanıza yardımcı olmayı amaçlar.

Kimin fon kanıtına ihtiyacı yoktur?

Bazı başvuru sahiplerinin kendilerini ve ailelerini geçindirmek için yeterli paraya sahip olduklarını göstermelerine gerek yoktur. Bunlar;

  • Kanada Deneyimi sınıfı kapsamında başvuran adaylar
  • Başvuru sahipleri Kanada'da çalışma ve geçerli bir iş teklifi alma yetkisine sahiptir. Federal Nitelikli İşçi Programı veya Federal Nitelikli Ticaret Programı kapsamında bir izin talep etseniz bile geçerlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Kabul edilebilir fon kanıtı nedir?

Kabul edilebilir fon kanıtı, bir banka, güvenlik veya saklama beyanlarını içerir. Banka ekstresi, sizin adınıza veya refakatçi eşinizin/nikahsız eşinizin adına kayıtlı bir hesaptan olmalıdır.

Kanada yeni göçmenlere para veriyor mu?

Kanada hükümetinin yeni göçmenler için bazı mali faydaları vardır. Örneğin, Kanada Çocuk Yardımı (CCB) programı var. On sekiz yaşın altındaki çocukları büyütmenin bazı maliyetlerini dengelemeyi amaçlıyor. Program, Kanada Gelir Kurumu (CRA) kapsamındadır.

Mal ve hizmet vergisi/uyumlu satış vergisi (GST/HST) kredileri adı verilen bir program vardır. Düşük ve orta gelirli Kanadalılar için üç ayda bir ve vergiden muaf bir ödemedir.

Asgari uzlaşma fonu nasıl hesaplanır?

Kanada hükümeti, düşük gelir kesintisi toplamlarının %50'sini temel alarak Kanada'ya göç edenlerin ihtiyaç duyduğu minimum miktarı yıllık olarak günceller. Değişiklikler minimum düzeyde olsa da, uygunluğunuzu etkileyebilir. Kanada'ya yerleşmek istediğiniz bölgede yaşamanın maliyetini araştırmanız tavsiye edilir.

Kanada'ya girerken yanınızda 10,000 CAN$'dan fazla paranız varsa, ülkeye girerken sınır görevlisine haber vermelisiniz. Memura söylemezseniz para cezasına çarptırılır ve Kanada makamları paranıza el koyabilir.

Express Entry, Kanada 2022 için açık mı?

Evet, açık. Temmuz ayında Kanada, 1,750 ekspres giriş adayını daimi ikamet başvurusunda bulunmaları için davet ettiğini duyurdu. Ekspres Giriş, insanların Kanada'ya göç etmek için kullandıkları önemli yollardan biridir. 2022'de Kanada, Express Entry aracılığıyla 55,900 göçmeni ağırlayabilecek. Yetkili, 111,500 yılına kadar 2024'e çıkacağını umuyor.

Program, başvuranların profillerini sıralamak için puan tabanlı bir sistem olan Kapsamlı Sıralama Sistemini (CRS) kullanır. En yüksek puanı alan adaylar Başvuru Daveti (ITA) alacak ve daimi ikamet için başvurabilecekler.

GIC, fonların kanıtı için yeterli mi?

Evet, eğer bir çalışma izni için başvuruyorsanız. Katılımcı bir Kanada finans kurumundan Garantili Yatırım Sertifikası (GIC) kullanabilirsiniz. Sabit bir süre boyunca garantili bir faiz oranı sunan bir yatırım hesabıdır. Kanada'da okumak için çalışma vizesine başvuruyorsanız bu zorunludur. Ancak, başka bir vize kategorisi ise, ihtiyacınız olan fonun tamamını kapsamalıdır.

Sonuç

Sonuç olarak, Kanada'ya bireysel, eş veya aile adayı olarak göç etmek sorunsuz olmalıdır. Kanada'ya göç ederken IRCC Yerleşim fonu olarak bir kişi için 13,310 $ göstermelisiniz. Kanada hükümeti göstermenize izin veriyor fonların kanıtı hisse senetleri, tahviller, hazine, yatırım fonları ve banka hesap özetlerinde. Daimi oturma vizesi başvurunuzu gönderdikten sonra, paranızın kanıtına ihtiyacınız olacak ve Ekspres Giriş programında bir ITA alacaksınız. Büyük Beyaz Kuzey'de gelişmenize yardımcı olacak.