in

Kanada'da Öğrenci Olarak Yaşanacak En İyi 5 Şehir

Kanada'da okumak ister misiniz? İşte seçim yapabileceğiniz en iyi 5 şehrin son listemiz.

Kanada'ya yeni gelen veya eğitim için ülkeye seyahat etmeyi planlayan yabancı bir öğrenci olarak Kanada'da yaşamak için en iyi şehirlerden emin değil misiniz? Uluslararası öğrencilerin çoğu, tercih ettikleri yer olarak Kanada'yı seçiyor, ancak daha çok, eğitimleri için aşağıdaki en iyi 5 şehri seçiyor. Doğru yerdesiniz.

Kanada, iyi eğitim sistemi, yaşam maliyeti ve zengin kültürü nedeniyle her zaman öğrenciler için bir cazibe ülkesi olmuştur. İyi bir eğitim sisteminin yanı sıra, hem yerli hem de yabancı öğrenciler Kanada'da yaşamak için en iyi şehirlere sahiptir.

Son yıllarda eğitim için Kanada'ya giden yabancı öğrencilerin sayısında bir artış olmuştur. Ancak, yeni bir ülkeye taşınmak çok stresli olabilir. Bunun nedeni, şehrin kültürüne ve akışına kısa sürede tam olarak uyum sağlama ihtiyacıdır. Bu yazıda, yabancı bir öğrenci olarak Kanada'da yaşamak için en iyi 5 şehri, neden böyle olduklarını ve bu şehirlerde yaşamanın dezavantajlarını ele alacağız.

Başlayalım, olur mu?

Yerli veya Yabancı Öğrenci Olarak Kanada'da Yaşanacak En İyi 5 Şehir

QS Sıralaması 2022'ye göre, yerli veya yabancı öğrenci olarak Kanada'da yaşamak için en iyi şehirler;
1. Montreal
2. Toronto
3. Vancouver
4. Ottawa
5. Quebec

#1. Montreal

Montreal, Kanada'da yaşamak için en iyi şehirlerden biridir. Yukarıda belirtilen en iyi beş şehir arasında en üst sırada yer almaktadır.

Montreal'in birinciliği, yalnızca yüksek eğitim standardı nedeniyle böyledir. Bu da onu diğer illere göre tercih edilir kılan etkenlerden biridir. Bu şehir, özellikle uluslararası öğrenciler olmak üzere öğrencilerin yaşaması için daha dostane bir şehir yapan zengin bir kültürel çeşitliliğe sahiptir.

Ek olarak, Montreal aynı zamanda teknolojik ilerleme için bir merkezdir ve AI araştırma enstitüsü, Microsoft Word ve Google gibi büyük şirketler için bir cazibe merkezidir. Şehir iyi bir yol ağına ve diğer ulaşım araçlarına sahiptir ve sonuç olarak günlük aktiviteleri kolay, uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getirir.

Ayrıca, öğrencilerin öğrenim süreleri boyunca kendilerini desteklemek için üstlenebilecekleri çok sayıda iş vardır. Şehir sadece öğrenci dostu veya kültürel çeşitlilikle dolu değil, aynı zamanda Kanada'daki bazı tanınmış Üniversitelere de sahip.

Montreal'deki bu tanınmış üniversitelerden bazıları şunlardır:

  • YÖK Montreal
  • Concordia Üniversitesi
  • McGill University
  • Montreal Üniversitesi

Yukarıda bahsedilen ve onu öne çıkaran bu özelliklere rağmen, Montreal'de yaşamanın dezavantajları da vardır.

Kanada'da yaşanacak en iyi şehirlerden biri olarak Montreal'in dezavantajları

Montreal harika bir ev ve Kanada'da yerli veya yabancı bir öğrenci olarak yaşamak için en iyi şehirlerden biri olmasına rağmen, bu şehirde yaşamanın dezavantajları da var. Aşağıda Kanada'da bu şehirde yaşamanın olumsuz yanlarından bazıları verilmiştir:

#1. Montreal iki dillidir

Bu, Kanada'nın en iyi şehirlerinden birinde yaşamanın en rahatsız edici dezavantajlarından biridir. Bu bir sorun gibi görünmese de, çoğu zaman öyledir. Montreal sakinleri hem İngilizce hem de Fransızca konuşur. Bu diller de akademik takvime dahil edilmiştir.

Bunun bir sonucu olarak, yabancı öğrenciler kuyuya akmama dezavantajına sahiptir. Bu, iletişim diline bağlı bazı hizmetlere erişimlerini sınırladığı için onlar için bir sorun oluşturabilir.

#2. Montreal, birçok Kanada şehrine kıyasla daha yüksek vergilere sahiptir.

Kanada'da yaşamak için bu en iyi şehirler çok yüksek standartlarda ve vergiler de öyle. Hayat pahalılığı düşük olmasına rağmen.

#3. Montreal'in birkaç kötü yapısı var

Şehir ne kadar güzel olursa olsun, ihmal edilmiş birçok kusurlu yapı da burada bulunabilir. Bu kötü yapılar yer kaplar ve şehirdeki yaşam ve diğer faaliyetlere engel teşkil eder.

#4. Montreal'de toplu taşıma sistemi kullanımı azalıyor

Toplu taşıma, Kanada'nın bu şehrinde en uygun fiyatlı ulaşım aracıdır. Ancak kullanımında düşüş var. Bu ihmal ve bakım eksikliğinden kaynaklanmaktadır. bakım eksikliği nedeniyle toplu taşıma kullanımında bir düşüş olmuştur. Bu da ulaşım ücretlerinin artmasına neden oldu.

#2.Toronto

Kanada'da yaşamak için en iyi şehirlerden ikincisi Toronto'dur. Toronto, Kanada'daki şehirlerden biridir birçok uluslararası festivali ile tanınır. Toronto şehri, aşağıdakiler gibi bazı tanınmış Üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır; Toronto Üniversitesi ve Waterloo Üniversitesi. Göçmenler için Kanada'da yaşanabilecek en iyi şehirler sıralamasında 11., yabancı öğrenciler için Kanada'da yaşanabilecek en iyi şehirler sıralamasında ikinci sırada yer almaktadır.

Uluslararası öğrenciler için Toronto'da yaşam canlandırıcı ve eğlenceli olabilir. Çeşitli kültürler, işletmeler, alışveriş merkezleri ve restoranlar hep birlikte onu canlı ve çok eğlenceli kılıyor. Toronto'da yaşamanın maliyeti uygun ve ulaşım maliyeti 75-103 CAD arasında değişiyor.

Öğrenciler için çok çeşitli yarı zamanlı işler mevcuttur. Toronto'daki güvenlik seviyesi yüksektir ve bu nedenle öğrenciler güvensizlik korkusu olmadan eğitimlerine odaklanabilirler. Ayrıca, gelişmiş bir ekonomiye sahip olan Toronto, hem yerli hem de uluslararası öğrenciler için işleri erişilebilir kılmaktadır.

Kanada'da yaşamak için en iyi şehirlerden ikincisinin dezavantajları.

#1. Toronto'nun konut piyasası çok yüksek

Toronto'da konut piyasası çok yüksek. Tek odalı bir daire kiralamanın ortalama maliyeti yaklaşık 800 CAD'dir. Buna diğer masraflar dahil değildir. Toronto'da yaşamanın maliyeti, özellikle düşük gelirliler için uygun değildir.

#2. Toronto şehri çok yoğun

Toronto'da yaşayan insan nüfusu, arazi alanına kıyasla çok yüksektir.

#3. Toronto'da bisiklet yolları yok

Kanada'da yaşamak için diğer en iyi şehirlerden farklı olarak, Toronto şehri bisiklet şeritlerinden yoksundur. Bu, bisiklet sürmeyi seven biri olmanız durumunda farkında olmanız için çok önemlidir.

#4. Toronto'da Hava Zor Olabilir

Bu, özellikle kışa tanık olmak zorunda kalmamış yabancı öğrenciler içindir. Toronto'da kışlar uzun ve gereksiz olabilir

#3. Vancouver

Vancouver, güzel su ve dağ manzaralarıyla çevrilidir. Karışık kültürler ve çok sayıda etnik grup ile zengindir. Şehir, aşırı güzelliği ve dinginliği ile ünlüdür ve dünyanın her yerinden ve her kesimden öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Vancouver şehri, batı Kanada'nın en büyük kentsel merkezidir. Aynı zamanda ülkenin en kalabalık metropol bölgelerinden biri olarak birçok göçmenin de odak noktasıdır.

Hızlı tren ve otobüslerin bulunması ile ulaşım erişilebilir hale getirilmiştir. Şehir, uluslararası öğrencilerin şehre erişmesini kolaylaştıran iyi bir yol bağlantısına sahiptir. Uluslararası öğrenciler için güvenlidir ve istihdam kolaylığı ile ünlüdür. Bu, Kanada'da istihdam edilebilirliğin yüksek olduğu en iyi şehirlerden biri olduğu anlamına gelir.

Bununla birlikte, Vancouver şehri, British Columbia eyaletindeki en popüler üniversitelerden bazılarına sahiptir. Vancouver'da bulunan Kanada,

  • Vancouver Island Üniversitesi
  • Kanada Üniversitesi batı
  • Simon Fraser Universitesi

Vancouver'da yaşamanın bazı eksileri

1. Vancouver sürekli trafik yaşar.

2. Vancouver'da arazi kıt.

3. Nüfusta bir artış var.

4. Güzel manzara ve dağlar çok dengesiz olduğundan doğal afet olasılığı yüksektir. Ayrıca, son zamanlarda bölgede sık sık bazı depremler olmuştur.

5. Sık sık yağmur yağar ve bunun ne anlama geldiğini bilirsiniz. Vücudunuz soğukta evet iyi değilse, dezavantajlı durumda olabilirsiniz.

6. Sınırlı toplu taşıma.

7. Evsizlerin sayısında artış var

#4. Ottawa

Ottawa, çok çeşitli kültürlerden insanlardan oluşur ve bu, Kanada'da yaşamak için diğer en iyi şehirlerden daha fazla sahip olduğu benzersiz bir özelliktir. Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'dan yabancı öğrenciler var. Burada konuşulan diller İngilizce, Almanca, İspanyolca vb.

Kültürel çeşitliliğinin yanı sıra Ottawa, Kanada'nın başkentidir. Mükemmel yol ağlarına sahip düzenli bir şehir! Ayrıca hızlı otobüsler, servisler ve trenlerin mevcudiyeti vardır ve Ottawa'daki suç oranı çok azdır.
Irk ve cinsiyetten bağımsız olarak tüm uluslararası öğrenciler için barış ve güvenlik vardır. Ottawa, Kanada'daki en büyük istihdam merkezine sahiptir. Uluslararası öğrencilere 5 milyondan fazla iş imkanı sağlar.

Ottawa'daki bazı ünlü üniversiteler:

  • Carleton Üniversitesi
  • Saint Paul Üniversitesi
  • Dominik Üniversitesi
  • Saint Paul Üniversitesi

Ottawa'da yaşamanın bazı eksileri

  • İki Dilli olmak, iş bulmak için bir gereklilik olabilir.
  • Metro olmaması.
  • Kışlar hep soğuktur.
  • Evsizlik artıyor.

#5. Quebec Şehri

Quebec, çoğunlukla Fransızca konuşulan bir şehirdir ve Kanada'nın en büyük ikinci metropol şehridir. Güzel manzaraları var. Şehir, ulaşım son derece uygun olduğu için öğrenci dostudur.

Ek olarak, Quebec güvenli ve huzurlu bir şehirdir. Uluslararası öğrenciler, insanların barışı ve samimiyeti nedeniyle Quebec'te eğitim almayı çok kolay buluyor. Öğrenciler için birçok fırsat var. Geçimini sağlamak için yarı zamanlı bir iş bulmak da çok kolay.
Konaklama maliyeti yaklaşık 523-700 CAD ve yemek maliyeti 70 CAD civarındadır.

Quebec şehrinde yaşamanın bazı eksileri

  • Yüksek gelir vergisi.
  • Güvenilmez toplu taşıma.
  • Gıda güvensizliği.
  • İşsizliğin artması.

Ek olarak, Quebec City'de bir Dil engeli vardır. Çoğu uluslararası öğrenci, her şey Fransızca yazıldığı için şehrin bazı bölgelerine erişmeyi zor buluyor. Fransızca konuşmak da Quebec'te çalışmak için bir gerekliliktir.

Bonus Şehirler

Alberta, özellikle Calgary ve Edmonton gibi şehirlere yerleşmeyi tercih eden artan sayıda göçmen ile Uluslararası Öğrenciler için bir Bonus Eyaletidir. Bir göçmen işçi veya öğrenci olarak Alberta'ya yerleşmek için en iyi şehirlerin bu videosunu izleyin.

Kanada'da daimi oturma izni almak isteyen öğrenciler için seçenekler listesi.

Bu, Kanada'da daimi ikamet almak isteyen uluslararası öğrenciler için seçenekler listesidir.

#1. Quebec göçü:

Quebec göçmenlik Kanada'da eğitim gören uluslararası öğrencilerin Kanada'da kalıcı oturma izni almak için kullanabilecekleri seçeneklerden biridir. Bunu, göçmen yollarından biri olan “Quebec Deneyim Programı (PEQ)” aracılığıyla başarır. Bu programa başvurmak isteyen adayların Quebec eyaletinde deneyim sahibi olmaları gerekmektedir. Bu da ya geçici bir yabancı işçi ya da uluslararası bir öğrenci olarak.

#2. İl Aday Programı:

The il Aday Programı (PNP), Kanada'daki farklı illerin Kanada'ya göç etmek isteyen bireyleri aday göstermesine izin verir. Quebec göçü gibi göçmen de bu illerde deneyim sahibi olmalıdır. Her zaman katı olmasa da.

Nunavut ve Quebec'in Kuzey Kanada bölgesi istisnalardır.

#3. Kanada Deneyim Sınıfı:

The Kanada deneyim sınıfı (CEC), Kanada Ekspres Girişi olarak da bilinen, Kanada'ya kalıcı göçe izin veren bir göçmenlik programıdır. Göçmenler, Kanada'da en az bir yıl çalışmış kişiler olmalıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Kanada'daki en ucuz şehir hangisidir?

Kanada'da yaşamak için en iyi beş şehirden en ucuzu Quebec'teki Sherbrooke. Sherbrooke'da yaşamak Toronto'da yaşamaktan yaklaşık %20 daha ucuz

Kanada'nın hangi şehrinde daimi ikamet kolaydır?

Kanada'da yaşamak için en iyi şehirlerden New Brunswick eyaleti, nitelikli adaylara anında yanıt verir. Daimi ikametgah vermek için en hızlı onlar

Kanada'da öğrenci olarak ne kadar kazanabilirsiniz?

Öğrenciler saatte 10-15 CAD kazanabilir, ayda 1000 CAD olabilir. Ayrıca akademik programınızı tamamladıktan sonra bir ila üç yıl arasında Kanada'da çalışmanıza izin verilir, bu aynı zamanda programın uzunluğuna da bağlıdır.

Öğrenci vizesi kullanarak Kanada'da çalışma vizesi alabilir miyim?

evet alabilirsiniz çalışma vizesi Kanada'da öğrenci vizenizi kullanarak. Ancak bu, ancak programınızı tamamlamadan önce iş bulursanız mümkündür. Öğrenci vizenizin süresi dolmadan önce çalışma iznini aldığınızdan emin olmalısınız.

Sonuç

Kanada'da kalmak için en iyi şehri bulmak, mevcut seçeneklerin bolluğu nedeniyle oldukça kafa karıştırıcı olabilir, ancak bu makalede, bu şehirlerin her birinin artıları ve eksileri ana hatlarıyla belirtilmiştir.
Seçim bireysel tercihlere göre yapılacaktır.
Size uygun olanı bulmak ve ayrıca şehrin tüm gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığınızı kontrol etmek önemlidir.