in ,

Kolombiya Geçici Oturma İzni için nasıl başvurulacağına dair kılavuz

Kolombiya Geçici Oturma İzni başvurusunda bulunmak istiyorsanız bu kılavuz tam size göre.

Kolombiya, kötü şöhretli uyuşturucu lordları ve tetikçilerin günlerinden bu yana çok değişti. Ülke şiddet dolu geçmişinden kurtulduğuna göre, Kolombiya hakkında daha güzel şeylere odaklanıyor. Bunlara güzel manzara ve uygun fiyatlı yaşam tarzı dahildir. Birçok kişi Kolombiya'nın gizli hazinelerini keşfettikleri için Kolombiya Geçici Oturma İzni'ne nasıl başvuracakları konusunda bir rehber arıyor.

Bu büyük ülkede geçici olarak ikamet etmeyi planlıyorsanız, güvenliğinizin Kolombiya hükümeti için en yüksek önceliğe sahip olduğundan emin olun. Bu nedenle, özellikle yabancı uyrukluların birleştiği yerlerde yoğun bir polis varlığı var. Yani sadece Kolombiya'ya gitmekle kalmaz, Kolombiya'da da yaşayabilirsiniz.

Kolombiya Geçici Oturma İzni başvurusunda bulunmak için yapmanız gerekenler. İlk olarak, başvuru için nitelikli olup olmadığınızı öğrenin. Ardından, başvuru süreciniz sırasında göndermeniz gereken belgeleri bulun. Ayrıca, geçici oturma izninizin Kolombiya'da size ne kadar süre hizmet edebileceğini kontrol edin. Ama önce Kolombiya için geçici oturma izninin ne olduğunu öğrenelim.

Kolombiya için Geçici Oturma İzni nedir?

Columbia'nın Geçici Oturma İzni, yabancı uyruklu bir kişinin belirli bir süre Kolombiya'da yaşamasına izin veren resmi bir belgedir. Kolombiya'da insanlar geçici vize alarak oturma izni almaya hak kazanabilirler. Kolombiya için geçici oturma izni almanın bir başka yolu da Göçmen Vizesi almak veya Kolombiya'ya yatırım yapmaktır.

Niteliklere Göre 1 Numaralı İkamet

Aşağıdaki kategorilerden birine girerseniz Kolombiya Oturma İzni almaya hak kazanabilirsiniz:

1 A. Geçici bir vizeniz varsa ve ülkede en az beş yıl arka arkaya yaşadıysanız. Bu durumda vizenizin süresi dolmadan en az 30 gün önce geçici oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

1b. Kolombiya vatandaşının ebeveyni iseniz.

1c. Yerleşik bir vize sahibi tarafından destekleniyorsanız ve ülkede kesintisiz olarak en az beş yıldır bulunuyorsanız.

1d. Geçici bir vizeniz ve bölge eşiniz veya bir Kolombiyalının daimi ortağınız varsa ve üç yıldır birlikteyseniz.

#2 Kolombiya Göçmen (M tipi) Vize sahipleri için Geçici Oturma İzni

Göçmen Vizesi sahipleri dört kategoriye ayrılır:

2a. Pensionado - aylık en az 717 $ sosyal güvenlik yardımı alanlar.

2b. Rentista – henüz sosyal güvenlik yardımı alacak yaşta olmayan ancak aylık en az 2,390 $ özel emekli maaşı alan kişiler.

2c. İşletme Sahibi – Kolombiyalı bir şirketin sahipleri veya eşit ortakları, en az 25,000$ yatırımla.

2d. Emlak Sahibi - kendi adlarına en az 83,000 $ karşılığında mülk satın alan kişiler.

Göçmen vizenizin geçerli olması için arka arkaya altı aydan fazla Kolombiya dışında bulunmamalısınız. 

#3 Kolombiya İkamet (R tipi) Vizesi için Geçici Oturma İzni

Kolombiya'da ikamet etmek istediğinize baştan karar verirseniz, oturma vizesi almak en iyisidir. Bu vize için ihtiyacınız olan tek şey, bir mülk satın alarak veya en az 155,400$ ile Kolombiyalı bir şirkete sahip olarak sermaye yatırımı yapmaktır. Oturma vizesinin süresi dolmasa da, cédula olarak bilinen yeni bir oturma izni almak için her beş yılda bir Kolombiya Göçmenlik Bürosuna gitmeniz gerekir.

Oturma vizenizi korumak için en az iki yılda bir Kolombiya'yı ziyaret edin. 

Niteliklere Göre Kolombiya İkametgâhı Gereksinimleri

Yukarıdaki birinci kategori nedenleriyle Kolombiya oturma izni almaya hak kazanırsanız, aşağıdaki şartları yerine getirmeli ve sunmalısınız:

  • Çalışma vizesi için 50 $ ödeyin
  • En az iki boş sayfası olan geçerli bir pasaport veya seyahat belgesi gönderin
  • Yakın zamanda çekilmiş iki adet renkli ve beyaz arka plana sahip 3×3 fotoğrafınızı gönderin
  • Başvurunuzdan en az üç ay önce İdari Güvenlik Departmanından bir Göç Sertifikası gönderin.
  • En son ikamet ettiğiniz ülkeden bir Adli veya Polis Tarihi Sertifikası gönderin. Başvuru tarihinden itibaren altı aydan eski olmamalıdır.
  • 'İdari Güvenlik Departmanına (DAS) Rapor Verme Taahhüdü' formunu doldurun ve gönderin.
  • Başvuru sahibi, sertifika veya lisans gerektiren bir mesleği icra ediyorsa, başka bir ülkede uygulama ruhsatına sahip olmalıdır. Böyle bir meslek bir terapist, kiropraktör, psikolog, sosyal hizmet uzmanı veya radyograf olabilir.

Kolombiya vatandaşının ebeveyni iseniz ek belgeler

  • Kolombiyalı çocuğun doğumunun nüfus kaydının onaylı bir kopyası
  • Kolombiyalı ebeveyn tarafından diğer ebeveyn olan yabancı uyruklu kişiye oturma izni verilmesini talep eden noter tasdikli bir mektup.
  • Kolombiyalı ebeveynin vatandaşlık kartının onaylı fotokopisi.
  • Kolombiyalı ebeveyn ölürse, diğer ebeveyn olan yabancı uyruklu, Kolombiya'da noter tasdikli olması ve yabancı uyruklunun reşit olmayan Kolombiyalı çocuğun velayetinin kendisine ait olduğunu göstermesi gereken ölüm belgesini ibraz etmelidir.
  • Her iki ebeveyn de yabancı uyruklu ise, ikamet vizesi ve kimlik kartı sahibi olanlardan biri, diğer ebeveyne oturma izni verilmesini talep eden noter tasdikli bir yazı imzalamalıdır. Bu mektup, çocuktan kimin mali olarak sorumlu olduğunu belirtmelidir. Ayrıca Ulusal Medeni Durum Tescil Ofisi tarafından verilen bir vatandaşlık belgesi sunmalısınız.

Geçici bir vizeniz varsa ve bir Kolombiyalı ile evliyseniz veya onun daimi ortağıysanız

  • Kolombiyalı sivil evlilik kaydının kanıtı veya kalıcı bir ilişkinin kanıtı. Bu belgeleri başvurudan en az üç ay önce yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
  • Kolombiyalı bir noter tarafından onaylanmış ve yabancı eş veya partnerin başvurusunu onaylamaktan sorumlu ofise hitaben yazılmış mektup.
  • Diğer ortağın Kolombiya vatandaşlık kartının onaylı fotokopisi.
  • Diğer ortak tarafından düzenlenen önceki Kolombiya vizelerinin fotokopisi.

Kolombiya Geçici Oturma İzni için nasıl başvurulur

Kolombiya'ya girdikten sonra, Migración Colombia Yabancı Siciline kaydolmalı ve oturma izni veya cédula için başvuruda bulunmalısınız. Bunu varışınızdan itibaren 15 gün içinde yapmalısınız, aksi takdirde para cezası ödersiniz.

Aşama 1. Kan grubunuzu belirleyin - bir teste gidin.

Bunu yalnızca bir kez, ilk kez oturma izni başvurusunda bulunduğunuzda yapmanız gerekir. Daha sonra herhangi bir kliniğe veya laboratuvara gidin ve kan grubunuzun test edilmesini isteyin. Yaklaşık 15,000 peso (5$) ödemeniz gerekecek. Sonucunuz aynı gün hazır olacaktır. Kan grubunuzu teyit etmeniz gerekir çünkü bu bilgi ikamet kartınızda yer alacaktır ve kan nakli gerektiren bir tıbbi tedaviye ihtiyacınız varsa, ikamet kartınızdaki kan grubunu kullanmaları yeterlidir.

Adım 2. Çevrimiçi bir başvuru doldurun

The  çevrimiçi uygulama hem İngilizce hem de İspanyolca olarak mevcuttur. Ayrıntılarınız, acil iletişim bilgileriniz ve diğer kayıt bilgileriniz dahil olmak üzere temel bilgileri yanıtlamanız gerekecektir.

Aşama 3. Kolombiya Göçmenlik Bürosundan bir randevu alın.

Ülkede yaklaşık 27 tane var ve herhangi biri yeterli olacaktır. Columbia'daysanız, 24 saat ücretsiz hattını arayarak bir randevu ayarlayabilirsiniz.

4. Adım. Randevuya orijinal belgelerinizle katılın. 

Göçmen veya Yerleşik Vize sahipleri için belgeler şunlardır:

  • Orijinal pasaportunuz ve orijinal vizeniz ekli
  • Pasaport bilgi sayfanızın fotokopisi
  • Pasaportunuzda yapılan son giriş damgasının fotokopisi

Oturma izni için 190,000 COP (63 $) tutarında bir ücret ödemeniz gerekir. Banka veya kredi kartı ile ofiste ödeme seçeneğiniz olacak.

Ayrıca belgelerinizi teslim ettiğinizde biyometrik bilgilerinizi de teslim edeceksiniz. Bu, işlenmek üzere diğer belgelere eklenecektir. Aynı gün oturma izninizi almanız mümkündür ancak almazsanız, başvurunuzun hazır olup olmadığını görmek için göçmenlik web sitesini ziyaret ederek başvurunuzun durumunu çevrimiçi olarak kontrol edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kolombiya Geçici Oturma İznim ile ne yapabilirim?

Kolombiya Geçici Oturma İzniniz ile Kolombiya'da bir şirkette çalışabilirsiniz. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanamayacak olmanız dışında, ülke vatandaşlarının sahip olduğu diğer vatandaşlık haklarına da sahip olabilirsiniz.

Kolombiya Geçici Oturma İzni yenilenebilir mi?

Evet, geçici oturma izni her beş yılda bir yenilenebilir. Ancak bu, Kolombiya'da art arda beş yıl yaşamanız gerektiği anlamına gelmez. Aslında oturma izninizi korumak için yapmanız gereken tek şey, en az iki yılda bir ülkeyi ziyaret etmektir.

Columbia Geçici Oturma İzni için işlem süresi nedir?

Çoğu durumda, geçici izninizi görüşme ile aynı gün alabilirsiniz. Ancak bazen bir veya iki hafta kadar sürebilir. Bu, esas olarak başvurduğunuz Columbia'daki şehir veya kasabaya bağlı olacaktır.

Kolombiya Geçici Oturma İzni için nereye başvurabilirim?

Bu amaçla Columbia'daki 27 bölgesel göçmenlik bürosundan herhangi birini ziyaret edebilirsiniz. Leticia, Bogotá, Ibagué, Tunja, Neiva, Medellín, Quibdó, Cartagena, Barranquilla, Montería, Santa Marta, Sincelejo, Pereira, Manizales, Armenia, Riohacha, Valledupar, Maicao, Pasto, Cali, Popayán, Cúcuta, Bucaraman'da bulunuyorlar. , Villavicencio, Arauca, Yopal ve San Andrés.

Kolombiya ne için bilinir?

Kolombiya birçok iyi şeyle tanınır. Örneğin, Kolombiya büyük bir muz ve başka bir yerde yetişen asla bulamayacağınız birçok egzotik meyve ihracatçısıdır. İkincisi, Kolombiya yaklaşık %60 ile dünyanın en iyi zümrüt üreticisidir. Üçüncüsü, Kolombiya Shakira ve Sofia Vergara gibi ünlülerin doğduğu ülkedir. Kolombiyalı kadınlar oldukça güzel. Dördüncüsü, Kolombiya, Bogota'nın en önde gelen çok uluslu genel merkezlerinin çoğuna ev sahipliği yapıyor ve bu da onu iş için uygun bir ülke yapıyor. Bogota'daki uluslararası havalimanı, Güney Amerika'daki en önemli hava trafiğine sahip!

Sonuç

Kolombiya, işine bakmaktan hoşlanan, ancak sizi yemek için evlerine davet ederlerse, aile olursunuz. Ne yazık ki, ancak, düşmanca ve şiddetli de olabilirler. Bu muhtemelen onların çirkin tarihinin bir sonucudur. Ancak bu, Kolombiya Geçici İkamet Vizesi almanın avantajlarını azaltmaz.

Daha Fazla Okumak İçin: Kolombiya Daimi Oturma İzni için nasıl başvurulacağına dair kılavuz.