in

Şili Geçici Oturma İzni – Tam Rehber

Şili Geçici Oturma İzni için nasıl başvuracağınızı öğrenin.

Şili Geçici Oturma İzni Programı, Şili hükümetinin Şili'de yeni iş kurmak için yabancı girişimcileri çekmek istediği 2011 yılında başlatıldı. O zamandan beri, program çok daha esnek hale geldi ve yurtdışında okuyan öğrenciler veya Şili'nin güzel doğal manzarasından yararlanan turistler gibi Şili'de uzun süre yaşamak isteyen yabancılar arasında popülerlik kazandı.

Bu nedenle, durumunuza ve kişisel koşullarınıza bağlı olarak, bir TRP diğer seçeneklere göre bazı avantajlar sunabilir.

Bu makale, Şili'nin Geçici Oturma izinleri hakkında bilgi sağlar. Uygunluk gereksinimleri, başvuru süreci ve diğer önemli ayrıntılar hakkında bilgi edinin.

Şili'nin konumu 

Şili Güney Güney Amerika'da, Drake Passage sınırında yer almaktadır. Andes sıradağları, ülkenin uzunluğunu doğudan batıya doğru uzanır. Bu arada, Şili'nin başkenti ve en büyük şehri Santiago'dur. Ancak, hükümet on yedi eyalete bölünmüştür.

Ayrıca Şili'de Aconcagua, Isla de la Plata, Osorno ve Villarrica dahil olmak üzere birçok volkan var. Şili'deki hava, Pasifik Okyanusu ve And Dağları'ndaki konumu nedeniyle değişkendir.

Şili'nin Geçici Oturma İzni Nedir?

Şili'nin geçici oturma izni, normal vize bulamayan yabancılara izin veren özel bir vizedir. İzin bir kez yenilenebilir olsa da, yabancılar, iznin sona ermesinden itibaren otuz gün içinde ülkeyi terk etmelidir.

Şili Geçici Oturma İzni için kimler başvurabilir?

Şili, ülkede kalmaları için geçerli sebepler gösterebilen yabancılara geçici oturma izni vermektedir. Adayların belirli şartları sağlaması gerekmektedir.

Ancak, aşağıdaki durumlarda Çocuk Geçici Oturma İzni alabilirsiniz:

  • Bir Şili vatandaşının aile üyesisiniz veya Kesin Oturma İzni.
  • Şili'de doğdunuz, ancak ebeveyn(ler)iniz Şili vatandaşı değil.
  • En az beş yıldır Şili'de bulunmadınız ama vatandaşlığınızı kaybettiniz.
  • Kesin Kalıcılık siparişinizde bir yıldan uzun süredir bulunmadığınız için New York'tan tahliye edildiniz.
  • Bir meslekten emekli oldunuz veya kişisel yatırımlarınız veya gayrimenkulleriniz var.
  • Faaliyetleri Şili'de fayda sağlayan bir iş adamı, yatırımcı veya tüccar mısınız?
  • Şili'de çalışan bir gazeteci, medya uzmanı veya kıdemli teknisyensiniz, ancak ödemeniz yabancı bir şirket tarafından yapılacaktır.
  • Ayrıca, Şili'de akademik bir staj yapmayı planlıyorsunuz.

Şili Geçici Oturma İzni Türleri?

Birkaç tür Şili oturma izni, bireylerin ülkede geçici olarak ikamet etmesine izin verir.

Ancak bu izinlere turist vizesi, iş veya eğitim vizesi ve diplomatik statüye sahip kişiler için oturma izni dahildir. Bu arada, bu izinlerin her birinin hak kazanmak için karşılanması gereken belirli gereksinimleri vardır. Bu nedenle, başvurmadan önce her seçeneği dikkatlice araştırdığınızdan emin olun.

Gereksinimleri Şili Geçici Oturma İzni

Şili Geçici Oturma İzni için başvuruyorsanız, birkaç belge eklemelisiniz. Ancak bunlar şunları içerir:

  • Pasaportunuzun ilgili sayfalarının fotokopileri (kişisel bilgiler, son kullanma tarihi ve önceki vizeler). Pasaportunuz yıl sonuna kadar kullanılmaya devam etmelidir.
  • Ayrıca belirli özelliklerde fotoğraf çekip pasaport yenileme başvurunuza eklemeniz gerekebilir.
  • Resim şu Boyutta olmalıdır: 4.5 × 4.5 inç (2 inç × 2 inç). Bir kayıt stüdyosunda profesyonel olarak alınan boyutlar, düz beyaz veya kirli beyaz bir arka plan önünde alınacaktır.

Diğer gereklilikler

Bunlar:

  • Gözetim sırasında normal kıyafetler, gözlükler veya saç çizginizi veya yüzünüzü kapatan herhangi bir şapka takmalısınız.
  • Kendi ülkenizde daha önce ikamet ettiğinizi kanıtlayan herhangi bir belge veya doğrulama
  •  Bir doktordan alınan hasarsız sağlık raporu, sağlıklı olduğunuz ve başka birine bulaşan bir hastalığınızın olmadığı sonucuna varır. Ayrıca, uçak bileti güzergahının bir kopyası.
  • Banka hesap özetleri şeklinde sağlayabileceğiniz gelir belgesi.
  • Büyükelçiliğe sizin tarafınızdan seyahat nedenlerinizi açıklayan ve kendinizi tanıtan bir ön yazı yazıldı. Ayrıca, Şili'deki irtibatı sağlayın.
  • Şili'deki bağlantınızdan, seyahat nedenlerinizi ve ev adresinizi açıklayan bir davet mektubu.
  • Bir aile üyesiyle ilişkinizi kanıtlayan bir konsolosluk veya elçilikten bir sertifika ibraz ederseniz. Hem yasal hale getireceksiniz hem de dile çevireceksiniz.
  • Şili'deki bir noterden şirket adına sizi staj çalışmasına davet eden mektup.
  • Ebeveynlerinizin sizi maddi olarak destekleyeceğini garanti eden bir mektup, ihtiyacınız olanın bir muhtırası olarak, reşit olmayanların olması durumunda sağlanır. Bir Noter ile istişare halinde imzalanır ve mühürlenir.
  • Bir sözleşmeniz varsa, onu oluşturun ve noter huzurunda yeminli sözleşmeyi ekleyin.
  • Çalışmanızın akademik amaçları için, eğitim derece sertifikalarınızın kopyaları apostil olmalı ve tercüme edilmelidir.
  • İngilizce yazılan başvuru ve kişisel bilgi formlarına Şili Yurtdışı Dışişleri Bakanlığı web sitesinden ulaşılabilir. Aller et al. pr tarifler işleri alanında.

Şili Geçici Oturma İzni Nasıl Başvurulur?

Genel olarak, bir Şili Geçici İkamet Vizesi çevrimiçi başvurusunu kendiniz doldurmanız gerekecektir. Ayrıca başvurunuz onaylandıktan ve vizeniz geçerli olduktan sonra pasaportunuzu ve belgelerinizi pasaportunuzda teslim almak için bir Şili konsolosluğuna teslim etmelisiniz.

Şili Geçici İkamet Vizesi için online başvuru

Şili Geçici İkamet Vizesi için çevrimiçi uygulamayı web siteleri aracılığıyla teslim etmeniz gerekecek. Bu nedenle, aşağıdaki adımları göz önünde bulunduracaksınız:

Öncelikle ekranın en sağında bulunan dile tıklayarak online vize başvuru sayfasına gidin.

İkinci olarak, Vize Başvurusu simgesine tıklayın. Ayrıca sizi başvuru kayıt sayfasına yönlendireceklerdir. Ardından, yaşınız, pasaport numaranız, ikamet ettiğiniz ülke ve uyruğunuz hakkında bilgi girmeniz gerekecektir.

Ayrıca, Şili bölgenizi seçtikten sonra, çoğu ülke için vize başvurunuzu ele alan konsolosluk hakkında sizi uyaracaklar.

Ancak bu adım, pasaportunuzu ve diğer ilgili belgelerinizi göndermeniz gereken adımdır.

Ardından, sürecin ilk bölümünü tamamladıktan sonra bir doğrulama Doğrulama kodu alacaksınız. Kaydedin çünkü ek formlar almanız gerektiğinde geri dönmeniz gereken herhangi bir faaliyete devam etmek için ihtiyacınız olacak.

Ancak, her bölümü bitirdikten sonra bir sonrakine geçmek için Kaydet ve İlerle'ye basın.

Ayrıca, son bölümde, gerekli tüm belgelerin kopyalarını eklemeniz gerekecektir. Bir çevrimiçi vize başvurusu gönderdikten sonra, bir görüşme planlamak için Şili konsolosluğundan bir e-posta alacaksınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Şili Geçici İkamet Vizesi ne kadar sürebilir?

Şili Geçici İkamet Vizesi, ülkede bir yıl boyunca yaşamanıza ve çalışmanıza izin verir. Bu arada, sadece bir yıl daha yenileyebilir veya ülkede kalıcı olarak ikamet edebilirsiniz.

Daha sonra, Şili'den ayrılmayı veya daimi ikamet için başvurmayı (Kesin Kalıcılık) seçmeniz gerekir.

Şili Geçici İkamet Vizesi ile Bağımlı Kişileri Getirebilir miyim?

Evet, ailenizin Şili'de size katılmasına izin verebilirsiniz. İlk olarak, vize başvuruları için (Bağımlı Geçici İkamet Vizesi) bireysel olarak başvurmaları ve normal başvuru sürecini takip etmeleri gerekecektir.

Ancak, bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin çalışmasına izin veremiyorsanız, sizin onayınızı almaları gerekir. Ayrıca, bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri maddi olarak destekleyebileceğinizi kanıtlamanız gerekecektir.

Ayrıca, bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler bir ilişki kanıtı sunmalıdır (aile ilişkisini gösteren doğum belgeleri). Ayrıca eşinizin başvurusu için evlilik cüzdanınızın bir nüshasını da sunması gerekmektedir.

Şili'de geçici oturma izni alabilir misiniz?

Bir süre Şili'de kalmak isteyen ve herhangi bir yasal ikamet statüsüne sahip olmayan bir yabancı olduğunuzu varsayalım. Geçici oturma izni için başvurabilirsiniz. Ancak, bu ikamet, yabancıların Şili'de oturma izni almadan Şili'de yaşamasına ve çalışmasına izin verir. oturma izni. Genel olarak, geçici oturma izni almak için uygulamanız ve gerekli ücretleri ödemeniz de dahil olmak üzere izlemeniz gereken birkaç adım vardır.

Şili'de bir yıldan fazla yaşayabilecek misiniz?

Şili'ye taşınmayı düşünüyorsanız, ülkenin yaşamak için güzel ve davetkar bir yer olduğunu bilin. Yıl boyunca ılıman hava ve keşfedilecek çok sayıda doğa ile. Ayrıca, ev gibi hissettiren bir yer bulmak kolaydır. Bununla birlikte, yaşam maliyeti de çok makul, bu da bankayı bozmadan bir yaşam tarzını sürdürmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca, hareket etmeden önce bilmeniz gereken birkaç şey var.

Şili'ye nasıl göç edebilirsiniz?

 Şili'ye göç etmekle ilgileniyorsanız, bilmeniz gereken birkaç şey var. İlk olarak, vizeye ihtiyacınız olacak. İkincisi, ikamet durumunuz işinize ve gelirinize bağlı olacaktır. Üçüncüsü, Şili'de bir sponsora ihtiyacınız olacak. Son olarak, uygun sağlık sigortanızın olması ve İspanyolca konuşabiliyor olmanız gerekecektir.

Şili'de ne kadar kalabilirsiniz?

Çarpıcı manzaraların, lezzetli yemeklerin ve sıcak insanların tadını çıkarabileceğiniz bir yer arıyorsanız, Şili mükemmel bir yer. Yabancıların Şili'de ne kadar kalabilecekleri konusunda bazı kısıtlamalar olsa da, çoğu turist herhangi bir sorun yaşamadan yaklaşık altı ila sekiz ay kalabilir. Ancak, daha uzun kalmayı planlıyorsanız, ülkenizdeki Şili büyükelçiliği veya konsolosluğu ile önceden görüşmeniz önemlidir.

Sonuç

Sonuç olarak, Şili'ye seyahat etmeyi planlıyorsanız, oturma iznine ihtiyacınız olacaktır. Ne yazık ki, bu belgeyi almak için herkese uyan tek bir çözüm yoktur, bu nedenle bir göçmenlik avukatı veya konsolosluğuna danışın. Son olarak, izninizin geçerliliğinin Şili makamlarının takdirinde olduğunu ve istedikleri zaman iptal edebileceklerini unutmayın. Bu nedenle, Şili'ye gitmeden önce gereksinimleri bildiğinizden emin olun.