in

Brezilya Daimi Oturma İzni için nasıl başvurulacağına dair kılavuz

Brezilya daimi oturma iznine nasıl başvuracağınızı ve daha fazlasını burada öğrenin.

Brezilya'ya turist vizesi ile giriyor ve ülkeyi seviyor musunuz? Ardından, Brezilya daimi oturma izni ile daha uzun süre kalabilirsiniz. Brezilya federal cumhuriyeti, yabancı uyruklulara ülkelerinde uzun süre kalmaları ve yaşamaları için bir yol sağlar.

Latin ve Güney Amerika'daki bu en önde gelen ülke, yabancıları ülkelerinde yasal olarak uzun süre yaşamaya, çalışmaya ve kalmaya davet ediyor. Yapmanız gereken tek şey Brezilya daimi oturma iznine sahip olmak. Brezilya'da oturma izninizi almak için izleyebileceğiniz farklı yollar var.

Bu makale size Brezilya daimi oturma izni almakla ilgili bilmeniz gereken tüm bilgileri verecektir. Ek olarak, faydaları, farklı alma yolları, başvuru vb. hakkında dürüst bilgiler edineceksiniz.

Brezilya Daimi Oturma İzni almanın faydaları

Brezilya Daimi Oturma İzni aldığınızda yararlanacağınız avantajlar aşağıdadır.

  1. Brezilya'da bir yabancı olarak yasal olarak yaşamak, Brezilya'da daimi ikamet sahibi olduğunuzda yararlanacağınız ilk avantajdır. Resmi olarak ülkede yaşıyor veya kalıyorsanız, yasaların doğru tarafında olursunuz.
  2. İzin ile ülkede eğitim görebilir ve çalışabilirsiniz. Bir vatandaşla neredeyse aynı ayrıcalığa sahip olacağınız için herhangi bir kısıtlama olmayacak.
  3. Brezilya daimi oturma iznine sahip bir yabancı olarak, işletmenizin ülkede yasal olarak tanınmasını sağlayabilirsiniz.
  4. Yabancı uyruklu olarak, oturma izninize bir Personel Kayıt Kartı ile katılırsanız. Mülkünüzü finanse etme ve hatta onu finanse etmek için kredi alma hakkınız vardır.
  5. Ülkede araba sürmenizi sağlayacak bir Brezilya ehliyeti alabileceksiniz.
  6. Brezilya daimi oturma izni ile ülkeniz veya menşeniz ne olursa olsun Brezilya'ya istediğiniz gibi girebilirsiniz.

Brezilya daimi oturma iznine başvurmak ve almak için uygun olacağınız yollar

Brezilya federatif cumhuriyeti, Brezilya'da kalıcı oturma iznine sahip olmak için farklı yollara sahiptir. Bu yolların her birini kullanarak başvurmaya uygun olmanız gerekir. Başvuru için uygun olabileceğiniz farklı yollar aşağıdadır.

  • Evlilik yoluyla: Eşiniz Brezilya vatandaşıysa veya halihazırda Brezilya daimi oturma izni olan biriyle evleniyorsanız, bu yol üzerinden oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Kullanmak için sadece iki şeye ihtiyacınız olacak; evlilik beyanını ve evlilik cüzdanını ibraz etmeniz gerekir.
  • Bir çocuk veya daimi oturma izni olan çocuklar aracılığıyla: Çocuğunuz zaten kalıcı oturma izniyle Brezilya'da yaşıyorsa, Brezilya daimi oturma iznine başvurabilirsiniz. Ancak çocuk veya çocuklar maddi olarak size bağımlı olmalı ve çocuğa veya çocuklara bakan kişi siz olmalısınız.
  • Brezilya'da yaşayan bir aile üyesi aracılığıyla, Brezilya'da ikamet eden veya Brezilya vatandaşı olan bir aile üyesine katılmak istiyorsanız, Brezilya daimi oturma iznine başvurabilirsiniz. Bu kişi eş, çocuk, akraba veya özel ihtiyaçları olan ebeveynler vb. olabilir.
  • Emekliyseniz ve Brezilya'da yaşamak istiyorsanız, yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey Brezilya daimi oturma izni almak. Ancak Brezilya'ya yerleşirken kendinize hitap eden aylık bir gelirinizin olması gerekir. Tutulan miktar yaklaşık 6000 Brezilya makarası olmalıdır. Ama yanınızda bir bağımlınız varsa daha fazla olacaktır.
  • Teknoloji, akademi, bilimler ve diğer profesyonel alanlarda araştırma yapmakta iyi olan bir araştırmacı veya bilim insanıysanız, Brezilya daimi oturma izni almaya hak kazanırsınız. Buradaki pürüz, önce Brezilya'da bir iş bulmanız gerektiğidir.
  • Brezilya'da yatırım yapmak isteyenlere fırsat veriliyor. Brezilya daimi oturma izni almaya hak kazanırsınız. Ancak Brezilya'daki mevcut bir işletmeye veya ülkedeki gayrimenkullere yatırım yapmak için yaklaşık 500,000 ABD Doları BBL'ye ihtiyacınız olacaktır. Ancak işinizde ülkenin yaklaşık on vatandaşını istihdam edebilseydiniz, o zaman bilimsel araştırma veya teknolojiye yalnızca 150,000 dolar yatırım yapmanıza izin verirdiniz. Şimdi bir yatırımcı olarak Brezilya daimi oturma izni alabilmek için önce hiçbir sabıka kaydı göstermemiş olmanız gerekir. Yatırımınızı veya iş planınızı onaya sunmalısınız. Oturma izni için onay aldığınızda, her üç yılda bir yenilemeniz gerekecektir. Brezilya daimi oturma izni almak için bu rotadaki madde, bu işi veya yatırımı sürdürmeniz gerektiğidir. Bunun nedeni, Brezilya'da kalmanızın bu işin iyiliğine bağlı olmasıdır. İş veya yatırım artık çalışmıyorsa, ikamet durumunuzu kaybedersiniz
  • Bir girişimin CEO'su veya yöneticisi olarak Brezilya'nın daimi ikametgahını alabilirsiniz. Bu, ülkenizde beş yıldır gelişen bir işiniz varsa ve Brezilya'da başka bir şube veya startup açmak istiyorsanız, oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu güzergâh ile oturma izni iki yıl süreli olacak ve yenilemeye tabi tutulacak. Yenileme prosedürünü takip edeceksiniz.
  • Brezilya'ya personel transferi yapmak isteyen bir şirketin yöneticisi veya CEO'su olarak kalıcı oturma izni alabilirsiniz. Ancak önce sahip olduğunuz Brezilya şirketine yatırım yapmanız gerekir. En az kabul edilen miktar 200,000 Dolardır. Yine yetkililere Brezilya'ya gelen personelin uzman işçiler olduğunu göstermeniz gerekir. Bu, Brezilya federatif cumhuriyetine değer katmaya geldikleri anlamına geliyor. Sosyal gelişime yardımcı olduklarını, yeni teknolojiyi tanıttıklarını veya son derece üretken olduklarını gösterin.
  • Son olarak, sığınmacılar veya siyasi mülteciler, uygunluklarını göstermeleri halinde Brezilya'da daimi oturma izni alabilirler.

Brezilya daimi oturma izni için nasıl başvurulur

Daimi ikamet başvurunuzu yapmak için Brezilya konsolosluklarına veya elçiliklerine gitmeniz gerekir. Ek olarak, onay alabilmeniz için bazı belgesel kanıtlar ve bazı evraklar göstermeniz gerekecektir. Bunların tümü, oturma izni için başvurmaya uygun olduğunuz rotaya bağlı olacaktır.

Daha önce de belirtildiği gibi, evlilik yolu ile başvuruda bulunursanız, onaylanmadan önce bir beyan ve evlilik cüzdanı ibraz etmeniz gerekir. Yatırımcı yolu ile izin almaya çalışan birinin yetkili makamdan onay alması gerektiği gibi. Brezilya Çalışma ve Çalışma Bakanlığı.

Ardından, iş veya yatırım planı gibi diğer belgeleri gönderirsiniz. Rotanızın kurallara uygun olarak uygulanabilmesi için gerekli tüm bilgileri elçilikten almanız iyi olacaktır. Gerçek şu ki, başvurmak istediğiniz her rotanın kendine özgü talepleri var.

Brezilya daimi oturma izninizi nasıl yenileyebilirsiniz?

Brezilya daimi oturma izninin yenilenmesi tüm sahipler içindir. Tek fark, yenileme durumunun farklı olmasıdır. Brezilya daimi oturma izni dokuz yıldır. Bu nedenle, sahiplerin her dokuz yılda bir yenilemeleri gerekir. Ancak yatırımcılar için, onlarınki iki yıldır ve iki yıl sonra yenilemeye tabidir.

Brezilya'dan yaklaşık iki yıldır uzak durmadıysanız, yenileme başvurusu kabul edilecektir. Yine, ikamet iznini aldığınız kriterleri koruyabiliyorsanız. Yatırımcının güzergâhı gibi, bu yoldan gelenler de işi veya yatırımı sürdürmek zorundadır, yoksa yenileme olmaz.

Sıkça Sorulan Sorular 

Brezilya'nın daimi ikamet statüsü ne zaman kaybedilir?

Diyelim ki ülkeyi iki yıllığına terk ettiniz. Bir yatırımcı Brezilya'dan yatırımını geri çekerse ve ne zaman kişiyi oturma iznine uygun hale getiren kriterlere uymazsa.

Brezilya daimi oturma izni aldıktan sonra vatandaşlık alınabilir mi?

evet başvurabilirsin Brezilya vatandaşlığı Brezilya'da dört yıl yaşadıktan sonra. Ancak evli bir eş için başvuru yapabilmeniz için bir yıla ihtiyacınız var. Bilim adamları ve araştırmacılar için, kullanmadan önce en az kalma süresi iki yıldır.

Brezilya çifte vatandaşlığa izin veriyor mu?

Evet, diğer ülkelerden farklı olarak Brezilya, yabancı vatandaşların çifte vatandaşlığa sahip olmalarına izin veriyor.

Brezilya daimi oturma iznim verilmezse ne yapmalıyım?

Brezilya'da yaşamanızı, kalmanızı ve çalışmanızı sağlayacak diğer seçenekleri kullanabilirsiniz. Örneğin, bir turist, işletme, öğrenci veya çalışma vizesi.

Sonuç  

Brezilya, yaşamak, çalışmak veya okumak isteyen yabancıları ağırlıyor. Çok sayıda turistik destinasyona ve gelişen bir ekonomiye sahiptir. Ancak, Brezilya'da uzun süre kalmayı planlıyorsanız, Brezilya daimi oturma iznine başvurmanız gerekir.

Başvuru için size uygun olan rotaya bakmalısınız. Daha sonra, yukarıda listelendiği gibi çok büyük faydaları olduğu için bu izni almanız gerekir.

Brezilya'nın kalıcı oturma izni hakkında bilmeniz gereken tüm bilgiler tartışıldı.