in

Arnavutluk Diplomatik Vize – Başvuru, Belgeler ve Amaç

Bu makale sizi Arnavutluk Diplomatik Vizesi, Başvurusu, Belgeleri ve Amaçları konusunda eğitecektir.

Arnavutluk Diplomatik Vizesi almayı dört gözle bekliyorsanız, bu makale sizi vize hakkında bilmeniz gereken her şey konusunda eğiteceğinden, doğru seçimi yaptınız.

Arnavutluk, muhteşem manzarası ve keşfedilecek heyecan verici yerleri olan harika bir ülkedir. Ancak, Arnavutluk vizesi için başvurun yabancı uyrukluysanız ve Arnavutluk'a seyahat etmek istiyorsanız.

Arnavutluk'ta ne kadar kalmayı planladığınıza bağlı olarak kısa süreli veya uzun süreli vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak kısa süreli veya uzun süreli vize ile Arnavutluk'ta sırasıyla 90 veya 12 ay kalabilirsiniz.

Ayrıca, uzun süreli vizeniz varsa ve üç aydan fazla kalmayı planlıyorsanız, oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekir.

Arnavutluk Diplomatik Vizesi Hakkında

Arnavutluk'a turizm amacıyla gitmek isteyen bireyler veya gruplar için ihtiyacınız olan şey turist vizesidir. Bununla birlikte, dünya çapında birçok ülke ülkeye 90 güne kadar vizesiz giriş yapabilir.

Arnavutluk'un ülkenizin vatandaşlarına vizesiz giriş hakkı vermediğini varsayalım. Bu durumda, yeterli paranın bulunduğuna dair kanıt, konaklama kanıtı, seyahatin tamamı boyunca geçerli olan seyahat sigortası kanıtı ve bir dönüş uçak bileti de dahil olmak üzere ekstra belgeler ibraz etmeniz gerekecektir.

Arnavutluk, muhteşem manzarası ve keşfedilecek heyecan verici yerleri olan harika bir ülkedir. Ancak, yabancı uyrukluysanız ve Arnavutluk'a seyahat etmek istiyorsanız, Arnavutluk vizesine başvurmanız gerekir.

Ancak Arnavutluk'ta ne kadar kalmayı planladığınıza bağlı olarak kısa süreli veya uzun süreli vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak kısa süreli veya uzun süreli vize ile Arnavutluk'ta sırasıyla 90 veya 12 ay kalabilirsiniz.

Uzun süreli vizeniz varsa ve üç aydan fazla kalmayı planlıyorsanız, oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekir.

Arnavutluk Diplomatik Vize Türleri

Arnavutluk Diplomatik Vize türleri şunlardır:

Kısa Vadeli Vize Tipi (C)

90 gün içinde Arnavutluk'ta 180 gün kalmanıza izin verilir. kısa süreli vize. Bu vize esas olarak aşağıdaki kullanımlar için verilir:

  • Seyahat için vize.
  • Tedavi amaçlı vize.
  • İnsani, sportif, kültürel ve bilimsel amaçlar için vize.
  • Resmi ziyaretler için vize.

Uzun Vadeli Vize Türü (D)

Uzun süreli vizeniz varsa, bir yıl boyunca Arnavutluk'ta kalabilirsiniz. Arnavutluk'ta bulunduktan sonra oturma iznine başvurmak isteyip istemediğiniz de verilir. Bu vize türü, kalış sürenize bağlı olarak aşağıdaki amaçlar için verilir:

  • Öğrenci vizesi.
  • Aile birleşimi için vize.
  • Çalışma izni.
  • Hizmet vizesi veya diplomatik vize.
  • Dini veya insani faaliyet.
  • Mevsimlik çalışma izni

Arnavutluk Diplomatik Vize Gereksinimleri

Arnavutluk Diplomatik vizesine başvururken aşağıdaki belgeleri sunmalısınız:

  • Gerçek bir pasaport; Pasaport mükemmel durumda olmalı ve dönüş tarihinden sonra en az üç ay geçerliliği olmalıdır. Önceki vizelerinizin bir kopyası (varsa) eklenmelidir.
  • Pasaport formatında bir resim; Resmin pasaport boyutunda, renkli ve beyaz bir zemine sahip olması gerekir.
  • Bir Başvuru/talep formu; Başvuru formunu doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olun. Boş alanlar olmamalıdır.
  • Mali Çizelge; Bankanız, son altı aya ait banka ekstrenizle birlikte bir belge düzenler. Bu belge, Arnavutluk'u ziyaret ederken mali istikrarınızı ve geçiminizi sağlama yeteneğinizi kanıtlamalıdır.
  • Seyahat Sağlık Sigortası; Arnavutluk'u ziyaret ederken herhangi bir sağlık sorununuz olması durumunda 30,000 €'luk mevcut sağlık sigortanız olduğunu kanıtlayan belgeleri sağlayın.
  • Davet mektubu; Arnavutluk'ta bir aile üyesini veya arkadaşınızı ziyaret ederseniz, işte onlardan bir mektup. Arkadaşınız veya akrabanız ev sahibiniz olacaksa, bunu mektuba eklemeleri gerekir.
  • Arnavutluk'ta kaldığına dair kanıt; Bu belge, Arnavutluk'ta konaklama yeriniz olduğunu belirtir. Bu bir kiralama, bir arkadaş veya akrabadan gelen bir davet mektubu, bir otel rezervasyonu vb. olabilir.
  • Rezervasyonlu uçuş programı; Uçuşunuzun seyrini özetleyen bir belgeye seyahat planı denir. Bu belge tarih, uçuş saatiniz, uçak üreticisinin adı vb. bilgileri içerir.

Ayrıca, 18 yaşından küçük çocukların, hem ebeveynleri hem de yasal vasileri tarafından imzalanmış, Arnavutluk'ta seyahat etme haklarını gösteren belgelere sahip olmaları gerekir.

Arnavutluk Diplomatik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

#Adım 1. Belgelerinizi Derleyin

Bu zorlu bir adım! Ancak, gerekli tüm kağıtların en inanılmaz koleksiyonu bu web sitesinde bulunabilir.

Aynı derecede önemli, edinmeniz gereken temel belgelere ek olarak, ek evraklar almanızı gerektiren dokuz "istisnai senaryo" olduğunu unutmayın. Ayrıntıları okumak için zaman ayırın!

#Adım 2. Tüm Ödemeleri Tamamlayın

Amerika Birleşik Devletleri'nde başvuruyorsanız, Arnavutluk için vize başvurularının yapılması için birincil yerin Washington, DC'deki konsolosluk olduğunu unutmayın. Vizeniz için geçerli vize ücretini Washington, DC'deki büyükelçilikten teyit ettiğinizden emin olun.

Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'nde başvuru yapmıyorsanız, ülkenizdeki büyükelçilik veya konsolosluğun web sitesinde doğru maliyetler bulunabilir.

#Adım 3. Tıbbi Gereksinimler

Doğrulama için doktorunuzdan bir belge sunarak tıbbi olarak seyahat etmeye uygun olduğunuzu kanıtlamanız gerekir.

#Adım 4. Belgelerinizi Çevirin

Bu başka bir çok önemli adımdır. Sağlanan tüm evrakların Arnavutluk'a tercüme edilmesi ve uygun kurum tarafından onaylanması gerekmektedir.

Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir başvuru için tercüme veya sertifikasyon hizmetlerine ihtiyacınız varsa, Washington DC'deki büyükelçilikle iletişime geçin, artık bu hizmetleri sağlamazlarsa sizi bunun yapılabileceği bir yere yönlendirebilmeleri gerekir.

#Adım 5. Tüm Belgelerinizi Gönderin

Her şey hazırlandıktan sonra evraklarınızı konsolosluğa verin.

Amerika Birleşik Devletleri içinden başvuruyorsanız, başvurunuzu şahsen yapmanız gerekmesi durumunda Washington DC konsolosluğundan başvuru yönergelerini alın.

#Adım 6. Vizenizi Alın

Tebrikler! Yepyeni Arnavutluk Diplomatik vizeniz size Arnavutluk Konsolosluğu veya Büyükelçiliği tarafından şahsen veya posta yoluyla sağlanacaktır!

Arnavutluk Diplomatik Vizesinden Muafiyetler

Aşağıdaki kişiler Arnavutluk'a seyahat etmek veya göç etmek için vizeye ihtiyaç duymazlar:

  • Geçerli bir çok girişli Schengen vizesine sahip olan ve vizenin daha önce Schengen üye ülkelerinden birinde kullanılmış olması şartıyla veya Schengen üye ülkelerinden birinde geçerli bir oturma iznine sahip olan yabancı vatandaşlar.
  • Amerika Birleşik Devletleri, Büyük Britanya veya Kuzey İrlanda tarafından verilmiş geçerli bir çok girişli vizeye veya geçerli bir oturma iznine sahip olan ve verilen vizenin verildiği ülkede daha önce kullanılmış olması şartına bağlı olarak yabancı uyruklu vatandaşlar.
  • Yabancı uyruklulara Birleşik Arap Emirlikleri hükümeti tarafından kabul edildikten sonra en az bir yıl süreyle geçerli olan 10 yıllık oturma vizesi verilir.
  • Suudi Arabistan, Bahreyn, Hint, Katar, Umman ve Tayland vatandaşları, 20 Nisan - 31 Aralık tarihleri ​​arasında geçerli bir pasaportla kısa süreli kalmak için vizesiz Arnavutluk'a girebilirler.
  • Mısır ve Rusya'dan gelen yabancılar, 1 Mayıs-30 Eylül tarihleri ​​arasında geçerli bir pasaportla kısa süreli kalmak için vizesiz Arnavutluk'a girebilirler.
  • Schengen bölgesine vizesiz giren ve kalan yabancı uyruklular.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Arnavutluk vizesi almak ne kadar zaman alır?

Arnavutluk Diplomatik vizesinin işlenmesi 15 iş günü sürer. Ancak elçilik, başvuru yapmak istediğiniz zamana bağlı olarak işlem süresini 30 güne kadar uzatabilir.

Arnavutluk vizesi ne kadar süre geçerlidir?

Arnavutluk turist vizesi 90 gün içerisinde 180 gün geçerlidir. Bu tür bir vizeye bir, iki veya çok sayıda giriş dahil edilebilir.

90 günden fazla kalmayı planlıyorsanız, uzun süreli veya (D) vizesine başvurabilirsiniz. Uzun süreli vizenin süresi bir yıldır.

Not: Arnavutluk Cumhuriyeti'nde 90 günlük turist vizesi sürenizi aşarsanız, ülkeden sınır dışı edilirsiniz ve beş yıl boyunca geri dönmenize izin verilmez.

Arnavutluk Schengen'de mi?

Schengen Anlaşması Arnavutluk Cumhuriyeti'ni kapsamamaktadır. Arnavut vatandaşları, ETIAS'a (Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi) başvurma ve Schengen bölgesine eğlence veya iş için 90 güne kadar seyahat etme hakkına sahiptir.

Ancak, Schengen vizesi olan ziyaretçiler Arnavutluk'ta 90 gün kalabilirler.

Arnavutluk vize ücretleri ne kadar?

Arnavutluk, Mart 2020'den itibaren vize ücretlerine ilişkin yeni bir politika uygulamaya koymuştur. Diğer ülkelerden gelen ziyaretçilerin, kendi ülkelerinin Arnavut vatandaşlarından aldığı vize ücretinin aynısını ödemesi gerekmektedir.

Örneğin, bir Arnavut kişi Arjantin'i ziyaret etmek için 80 € ödemek zorundaysa, Arnavut vizesi talep eden bir Arjantin vatandaşı da aynı tutarı ödemek zorundadır.

Arnavutluk ve Schengen vize politikaları arasında fark var mı?

Arnavutluk'un vize politikaları ve düzenlemeleri, Schengen Bölgesi'ndekilerle karşılaştırılabilir.

Dominika, Doğu Timor, Grenada, Kiribati, Marshall Adaları, Mikronezya, Palau, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Samoa, Solomon Adaları, Tonga, Tuvalu ve Vanuatu hariç, tüm Schengen Ek II vatandaşları 90 gün için uygundur. vizesiz.

Ermenistan, Azerbaycan, Çin, Kazakistan, Kosova, Kuveyt ve Türkiye de dahil olmak üzere diğer birçok ülkeye de vizesiz giriş hakkı verilmektedir.

Arnavutluk Diplomatik Vizesi ile ilgili herhangi bir kural var mı?

Arnavutluk, birçok ülkeden giriş için vize gerektirmiyor. Ülkenizin vizesiz Arnavutluk'a girmesine izin verilmiyorsa, Arnavut vizesi için başvurmanız ve aşağıdaki şartları dikkate almanız gerekir:

Ancak pasaportun geçerli olabilmesi için Arnavutluk'a tahmini varış gününden itibaren en az üç ay geçmiş olması gerekir.

18 yaşın altındaki çocuklar, anlaşmalarını belirten bir ebeveynden bir mektup vermelidir.

Arnavutluk Vizem Reddedilebilir mi?

Bir vize tüm koşulları karşılamıyorsa, büyükelçilik her zaman vizeyi reddedebilir; dolayısıyla Arnavut vizesi de reddedilebilir. İşte Arnavutluk'a vize reddi için en sık görülen birkaç gerekçe.

  • Bitmemiş evrak işleri.
  • hatalı bilgi
  • Vize randevunuza zamanında gelmiyorsunuz.
  • İstenen belgelerde belirttiğiniz bilgiler, görüşme sırasında söylediklerinizle örtüşmemektedir.

Arnavutluk Diplomatik vize başvurunuz reddedilirse, tekrar deneyebilir veya itirazda bulunabilirsiniz.

Sonuç

Arnavutluk, çarpıcı plajları, sevimli kültürel tarihi ve harika tarihi mekanları ile seyahat etmek için güzel bir yerdir.

Ayrıca, 3 milyonluk bir nüfusa sahip olan ulus, Güney Avrupa'da, Balkanlar'ın en batı bölgesinde yer almaktadır. Çarpıcı Adriyatik Denizi ile sınır komşusudur. bu da oraya giden herkesin çok şey beklemesini sağlıyor.

Son olarak, bu makalenin size Arnavutluk Diplomatik Vizesi hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlattığını umuyoruz.