in

Kanada'da Öğrenci Kredisi Geri Ödemesi - Oranlar, NSLSC ve Zaman Çizelgeleri

Oranlar ve zaman çizelgeleri dahil olmak üzere Kanada'daki öğrenci kredisi geri ödemesi hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kanada'da ortalama öğrenci kredisi geri ödeme oranı nedir? Öğrenci kredilerimi geri ödemenin maliyeti nedir? Ayrıca, öğrenci kredilerimi geri ödemem için zaman çizelgesi nedir?

Şu anda Kanada'da bir üniversitede okuduğunuzu varsayalım. İki federal hükümet öğrenci krediniz var (biri Kanada Öğrenci Kredileri Programından ve diğeri Ontario Öğrenci Yardım Planından). Ödünç alınan toplam tutar 28,000 $ 'dır. Faiz oranları yıllık %4'tür.

Soru şudur: Öğrenci kredilerini erken ödemek mümkün müdür? Evet ise, o zaman ne kadara mal olur? Ve onları ödemek ne kadar sürer? Bu makale, Kanada'daki öğrenci kredilerinizi geri ödemenin modlarını, oranlarını ve zaman çizelgelerini etkili bir şekilde açıklamaktadır.

Kanada'da Öğrenci Kredisi Nedir?

Öğrenci kredisi, borç verenden teminat veya teminat gerektirmeyen teminatsız bir kişisel kredidir. Ortalama bir Kanadalı öğrenci borçlusunun ödenmemiş öğrenci kredisi borcunda 27,000 $ vardır.

Öğrenci kredileri, yüksek öğreniminizi finanse etmenin harika bir yoludur. Ancak, öğrenci kredilerinizi daha hızlı ödemek istiyorsanız, kredilerinizi yeniden finanse etmeyi veya konsolide etmeyi düşünmelisiniz.

Ayrıca, Öğrenci kredisi konsolidasyonu, aynı anda birden fazla krediyi geri ödemenize izin verdiği için iyi bir seçenektir. Bu, birkaç yerine yalnızca bir aylık ödeme yapmanız gerektiği anlamına gelir.

Kanada Öğrenci Kredisi Programı

Kanada Öğrenci Kredisi Programı, bir lise sonrası kuruma kayıtlı tam zamanlı ve yarı zamanlı öğrencilere kredi sağlayan, devlet tarafından finanse edilen bir mali yardım programıdır. Program, Kanada vatandaşı olan veya daimi ikamet eden öğrencilere açıktır ve hem lisans hem de lisansüstü eğitim için mali yardım sunar. Öğrenim ücretini, ders kitaplarını, yaşam giderlerini ve diğer ilgili maliyetleri karşılamak için krediler sağlanır.

Kanada Öğrenci Kredisine hak kazanmak için öğrencilerin belirli kriterleri karşılaması gerekir. Örneğin, nitelikli bir kurumda onaylanmış bir programa kaydolmaları ve yeterli finansal ihtiyaçları olduğunu göstermeleri gerekir. Kredi miktarları öğrencinin durumuna göre değişir, ancak lisans öğrencileri için azami kredi miktarı haftalık öğrenim başına 210$'dır.

Kanada Öğrenci Kredisi alan öğrenciler, öğrenimlerini tamamladıktan altı ay sonra borçlarını ödemek zorundadır.

Özel Öğrenci Kredileri

Kanada'daki özel öğrenci kredileri, bankalar, kredi birlikleri ve çevrimiçi borç verenler dahil olmak üzere çeşitli borç verenler tarafından sunulmaktadır. Borçlular, tüm eğitim maliyetlerini karşılamak veya devlet kredilerinden aldıkları ile toplam okul maliyeti arasındaki boşluğu doldurmak için özel krediler alabilirler.

Özel öğrenci kredileri genellikle devlet öğrenci kredilerinden daha yüksek bir faiz oranına sahiptir. Ancak, kredi notu iyiyse, borçlular genellikle daha düşük bir faiz oranı alırlar.

Özel krediye başvurmak için borçluların gelirleri, varlıkları ve eğitim giderleri hakkında bilgi vermeleri gerekir. Bazı durumlarda, borçlunun bunu yapmaması durumunda kredi geri ödeme sorumluluğunu üstlenecek bir kişi olan bir ortak imza vermeniz gerekebilir.

Borç veren, borçlunun kredi geçmişine ve krediyi geri ödeme kabiliyetine dayanarak ne kadar borç vereceğine karar verecektir.

Borçlular, mevcut en iyi faiz oranını ve koşullarını bulmak için borç verenleri karşılaştırmalıdır.

Ayrıca, belirli Kanada kurumlarına kayıtlı Uluslararası öğrenciler, eş imza sahibi olmadan öğrenci kredilerine başvurabilirler.

Kontrol edebilirsiniz Kanada'da kredi onayı alan okulların listesi Başvuru için uygun olup olmadığınızı görmek için. Bu liste aynı zamanda bir okulun eş imzasız krediler için onaylanıp onaylanmadığını da gösterecektir.

Kanada'da Öğrenci Kredileri Faiz Oranları

Hükümet, Kanada'daki öğrenci kredileri için faiz oranlarını belirler. Yeni krediler için geçerli oran kârimizin %5.95. Ayrıca, bu oran hem federal hem de eyalet öğrenci kredileri için geçerlidir. Faiz oranı kredinin ömrü boyunca sabittir.

Kanada Öğrenci Kredisi Programı, öğrencilere çeşitli avantajlar sunar. Bu avantajlardan biri, faiz oranının kredinin ömrü boyunca sabit olmasıdır. Sonuç olarak, öğrencilerin zaman içinde artan faiz oranları konusunda endişelenmelerine gerek yoktur.

Kanada Öğrenci Kredisi Programının bir diğer avantajı da, kredinizi erken kapatmanın herhangi bir cezası olmamasıdır. Sonuç olarak, öğrenciler kredilerini beklenenden daha erken ödeyerek faizden tasarruf edebilirler.

The  Kanada Öğrenci Kredisi Programı ayrıca çeşitli geri ödeme seçenekleri sunar. Öğrenciler, aylık, altı aylık veya yıllık ödemeler dahil olmak üzere çeşitli geri ödeme planlarından birini seçebilirler.

Geri Ödeme ve Zaman Çizelgeleri

Kanada'da öğrenci kredisi geri ödemesi, eğitiminizi tamamladıktan altı ay sonra başlar. Mezuniyetinizi takiben, herhangi bir ödeme yapmanız gerekmeyen dokuz aylık bir ödemesiz süreniz vardır. Kredi hizmet sağlayıcınız, ödemesiz süreniz sona ermeden önce geri ödeme planları ve seçenekleri hakkında sizinle iletişime geçecektir.

Kanada'da standart dahil olmak üzere çeşitli geri ödeme planları mevcuttur; Genişletilmiş; mezun; gelire dayalı ve gelire bağlı. İhtiyaçlarınıza ve geri ödeme kabiliyetinize en uygun planı seçebilirsiniz. Tüm planlar kapsamındaki ödemeler genellikle aylık olarak yapılır.

Kredi hizmeti sağlayıcınız, ihtiyaçlarınızı karşılayan uygun fiyatlı bir ödeme planı geliştirmek için sizinle işbirliği yapacaktır. Ödeme yapmakta zorluk çekiyorsanız, bir çözüm bulmanıza yardımcı olabilmeleri için lütfen mümkün olan en kısa sürede kredi sağlayıcınızla iletişime geçin.

NSLSC'den Öğrenci Kredisi Nasıl Alınır

Ulusal Öğrenci Kredileri Hizmet Merkezi'nden (NSLSC) öğrenci kredisine başvurmak basittir. Ama önce, başvuru için uygun olmanız gerekir.

Öğrenci mali yardımı almaya uygun olduğunuzda, Kanada Öğrenci Bursları ve Kredileri için otomatik olarak değerlendirilirsiniz. Başvuru süreci beş adımdan oluşur:

#Adım 1: Uygulamaya başlayın

İlk olarak, Kanada Öğrenci Bursu ve Kredisine çevrimiçi olarak başvurarak başvuru sürecine başlarsınız. öğrenci mali yardım web sitesi daimi ikamet ettiğiniz il veya bölge.

Bulunduğunuz yere veya eyalete bağlı olarak, federal ve eyalet öğrenci bursları ve kredilerinin bir kombinasyonuna hak kazanabilirsiniz.

#Adım 2: İlinizin/bölgenizin size bir Değerlendirme Bildirimi göndermesini bekleyin

Değerlendirme Bildiriminiz (posta, çevrimiçi veya e-posta yoluyla) hibe ve kredi almaya uygun olup olmadığınızı posta, çevrimiçi veya e-posta yoluyla belirtecektir.

Daha önce bir Yüksek Lisans Öğrenci Mali Yardım Sözleşmesini (MSFAA) tamamlamadıysanız, bunu yapmanız gerekebilir. MSFAA'nızı çevrimiçi olarak oluşturarak veya güvenli NSLSC hesabınıza giriş yapın.

Finansmanınız reddedilirse veya onaylanan miktardan memnun kalmazsanız, il veya bölgenizdeki öğrenci mali yardım ofisi ile iletişime geçin. Yeniden değerlendirme için yeni bir pencere açar.

#Adım 3: MSFAA'nın hüküm ve koşullarını inceleyin ve kabul edin

Yüksek Lisans Öğrenci Mali Yardım Sözleşmenizi (MSFAA) dikkatlice inceleyin. Ayrıca, MSFAA'nız yasal olarak uygulanabilir bir sözleşmedir. İyice inceleyin ve şartlar ve koşulları okuyun. Kabul etmeden önce sorumluluklarınızı ve taahhütlerinizi tam olarak anladığınızdan emin olun. Kabul, MSFAA hüküm ve koşullarına bağlı olmayı kabul eder.

#Adım 4: Kredi evraklarınızı gönderin

MSFAA'nızı çevrimiçi olarak tamamlamak ve imzalamak için önce Ulusal Öğrenci Kredileri Hizmet Merkezi (NSLSC) hesabınıza kaydolmalı veya oturum açmalısınız.

#Adım 5: Kredi ödemesi

Son olarak, ödemenin yapılmasını bekleyin. Finansal kurum bilgilerinizi verirseniz, krediniz doğrudan finansal kurum hesabınıza yatırılır veya akademik ücretlerinizi (örn. öğrenim ücreti) ödemek için derslerin ilk gününde veya sonrasında okulunuza iletilir.

Kanada'da Kolay Öğrenci Kredisi Geri Ödemesinin 4 Adımı

Öğrenci kredilerini ödemek zor bir iş olmak zorunda değildir. Süreci daha kolay ve daha yönetilebilir hale getirmek için birkaç adım atabilirsiniz. İşte dört basit geri ödeme adımı:

#Adım 1: Kredinizi anlayın

İlk adım, kredinizi anlamaktır. Ardından, kredi sözleşmenizin şartlarını ve koşullarını okuyun, böylece neyden sorumlu olduğunuzu bilirsiniz. Bu, bir geri ödeme planı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

#Adım 2: Bireysel Kredi Hesaplayıcıyı Kullanın

Sizin için uygun bir tutar belirlemek üzere farklı geri ödeme senaryolarını denemek için hesap makinesini kullanın. Tabii ki, kredilerinizi ne kadar hızlı geri öderseniz, o kadar az faiz ödemeniz gerekecek.

#Adım 3: Bir bütçe yapın ve buna bağlı kalın

Bir bütçe oluşturmak, mali durumunuzu kontrol altında tutmanın anahtarıdır. Her ay ne kadar para girip çıktığınızı bilmek, öğrenci kredisi ödemelerinizden sorumlu kalmanıza yardımcı olacaktır.

#4. Adım: Size uygun bir geri ödeme planı oluşturun

borcunu ödemenin birkaç yolu var öğrenci kredileri, bu yüzden ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulun.

Öğrenci Kredisi Geri Ödemenizi ödemek için son ipuçları

Kanada Öğrenci Kredinizi geri öderken, ödemelerinizi takip etmek çok önemlidir. İşte size süreçte yardımcı olacak birkaç son ipucu:

  • Bir bütçe yapın ve ona sadık kalın. Bu, harcamalarınızı takip etmenize ve aylık kredi ödemelerinizi karşılayacak kadar paranız olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.
  • Ödeyebiliyorsanız, her ay minimum tutardan fazlasını ödeyin. Genel olarak kredinize ödeyeceğiniz faizi azaltacaktır.
  • Kredi durumunuzu ve hesap bilgilerinizi çevrimiçi olarak takip edin. Kredinizde neler olup bittiği konusunda güncel kalmanıza yardımcı olacak ve yolda sürprizlerin olmamasını sağlayacaktır.
  • Kredi geri ödeme planınız hakkında herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa Service Canada ile iletişime geçin.

Sıkça Sorulan Sorular

Kanada'da uluslararası öğrenci olarak okurken öğrenci kredisine başvurabilir miyim?

Evet, korunan bireyler başvuruda bulunmaya uygun olabilir federal Kanada Öğrenci Kredileri; ancak, federal öğrenci kredileri öncelikle Kanada vatandaşları tarafından kullanılabilir. Ayrıca, özel bir kredi kuruluşu tarafından desteklenen üniversitelere devam eden uluslararası öğrenciler özel kredilere başvurabilirler.

Bu özel krediler Kanadalılar için kullanılabilir mi?

Evet! Kanada vatandaşı olduğunuzu ve öğrenci kredilerine uygunluğunuzu kontrol etmek istediğinizi varsayalım. Bu durumda ücretsiz karşılaştırma aracımızı kullanabilir, ardından online başvuru yapabilirsiniz.

Borç veren bir kredi kontrolü yapacak mı?

Yapabilirlerdi. Borç verenlerin çoğu bir kredi kontrolü talep ederken, diğerleri kararlarını borçlunun gelecekte kredi bakiyesini geri ödeme kabiliyetine dayandırır.

Bu krediler için bir cosigner gerekli mi?

Bir cosigner için bir gereklilik yoktur; ancak, bir cosigner'ınız varsa size daha düşük bir faiz oranı teklif edilebilir.

Sonuç

Sonuç olarak, Kanada'da öğrenci kredisi geri ödemesi zaman ve emek isteyen bir süreçtir. Ancak doğru kaynaklarla yönetilebilir. Ulusal Öğrenci Kredileri Hizmet Merkezi (NSLSC), geri ödeme sürecini anlama konusunda yardıma ihtiyacı olanlar için mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca, öğrenci kredisi geri ödeme oranları ve zaman çizelgeleri hakkında özel bilgi arayanlar için NSLSC web sitesi başlamak için harika bir yerdir.