in

Annelik Sırasında Para Kazanmanın En İyi 15 Yolu

Annelik döneminde para kazanmanın en iyi 15 yolunu keşfedin.

İster evden ister ofiste çalışın, doğum iznindeyken para kazanmanın birkaç yolu vardır. Ayrıca yarı zamanlı iş veya serbest meslekler de arayabilirsiniz. İş bulma konusunda proaktif olmak ve fırsatları bulmanıza yardımcı olabilecek bir insan ağı oluşturmak çok önemlidir.

Birçok çift emzirirken yeni bebekleriyle evde kalmayı tercih eder, ancak bu para kazanamayacakları anlamına gelmez. Çiftlerin doğum iznindeyken para kazanmalarının birçok yolu vardır - serbest çalışmaktan küçük bir işletme kurmaya kadar. Ek olarak, her iki ebeveyn de yarı zamanlı çalışabilir ve zamanlarının geri kalanını yeni aileleriyle birlikte olmaya adayabilir.

Doğum iznindeyken ekstra para kazanmak mı istiyorsunuz? Bu makale, annelik döneminde para kazanmanın en iyi 15 yolunu içermektedir.

Annelik Sırasında Para Kazanmanın En İyi 15 Yolu

Hamileyseniz ve para kazanmanın yollarını arıyorsanız, bu 15 harika seçeneğe göz atın! Evden çalışmaktan mevsimlik iş bulmaya kadar, bu fırsatlar size rekabette bir adım önde olmanızı sağlayacak.

Ve sırasında gelir potansiyelini unutmayın analık ayrılmak. Birçok şirket, ücretli izin veya esnek çalışma saatleri gibi değerli avantajlar sunar. Bu nedenle, bugün en iyi annelik kariyeri yolunuzu planlamaya başlayın. Okumaya devam et.

#1. Doğumdayken çevrimiçi el sanatları sat

Biraz yaratıcı yeteneğiniz varsa ve sıfırdan bir şeyler yapmakta iyiyseniz, el sanatlarınızı çevrimiçi satmayı düşünün. Bu, işten uzaktayken ekstra para kazanmanın ve yaratıcı enerjinizi kullanmaya devam etmenin harika bir yoludur.

#2. Küçük bir işletme kurarak Annelik Döneminde Para Kazanın

Sayısız işletme, yeni bir anneyi çalışan veya ortak olarak işe almak ister. Girişimci bir ruhunuz varsa ve günlük sorumlulukların üstesinden gelebiliyorsanız, kendi işinizi kurmak, yeni bebeğinize bakarken ekstra para kazanmanın harika bir yoludur. Bankalardan ve kredi birliklerinden başlangıç ​​kitleri de dahil olmak üzere birçok kaynak çevrimiçi olarak mevcuttur.

#3. Serbest Çalışmaya Başlayın

Serbest çalışma, doğum iznindeyken para kazanmanın harika bir yolu olabilir. Birçok çevrimiçi platform serbest çalışma sunar ve sözleşmeleri veya serbest projeleri almak için birçok fırsat bulabilirsiniz.

#4. Bağlı kuruluş pazarlamasına katılın

bağlı şirket pazarlama, doğum iznindeyken diğer insanların ürün veya hizmetlerini tanıtarak para kazanmanın harika bir yoludur. Amazon Associates gibi araçları kullanarak ilgi alanlarınıza uygun saygın ortaklık programlarını kolayca bulabilir ve hemen komisyon kazanmaya başlayabilirsiniz.

#5. Bir blog başlatarak annelik sırasında para kazanın

Bir blog başlatın ve reklamcılık veya bağlı kuruluş programları aracılığıyla para kazanın. Söyleyecek ilginç bir şeyiniz ve içeriden biraz bilginiz varsa, bir blog başlatın ve reklamcılık veya bağlı kuruluş programları aracılığıyla para kazanın. Bu, uzmanlığınızı başkalarıyla paylaşmanıza ve yolda müşteri olabilecek sadık okuyuculardan oluşan bir takipçi kitlesi oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

#6. Ücretli anketler için kaydolun

Ücretli anketler, doğum iznindeyken ekstra para kazanmanın harika bir yolu olabilir. Birçok şirket anketleri ücretsiz olarak gönderecektir. Ayrıca, daha fazla anket tamamlayarak daha yüksek ödüller sunan ücretli anket sitelerine de kaydolabilirsiniz.

Çevrimiçi anketlere katılım, görüşleriniz için ödüller kazanmanıza olanak tanır. Panel üyelik sitelerinde genellikle küçük bir başlangıç ​​ücreti ve ödül olarak ödenen aylık ücretler bulunur.

#7. Küçük çocukların ebeveynlerine özel ders hizmetleri sunun

Bir ebeveynlik uzmanı olarak, muhtemelen diğer ebeveynlerin duymaktan yararlanacağı değerli bilgilere ve içgörülere sahipsiniz. Bu nedenle, hizmetlerinizi bir öğretmen olarak sunun ve kendinizi çevrimiçi olarak veya mevcut bir müşteriden ağızdan ağza tavsiyeler yoluyla etkili bir şekilde pazarladığınızdan emin olun.

#8. Evcil hayvan bakıcılığı hizmetleri sunun

Pek çok insan, evde yokken evcil hayvanlarına bakacak birine ihtiyaç duyar. Evcil hayvanlara bakma deneyiminiz varsa, bu para kazanmanın harika bir yolu olabilir. Saatlik, günlük veya aylık olarak ücretlendirebilirsiniz. Sizin için en iyi ne işe yararsa. Hayvanlarla vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız, molaya ihtiyacı olan diğerlerine evcil hayvan bakıcılığı hizmetleri sunmayı düşünün.

#9. hamile kıyafetlerinizi çevrimiçi satarak hamileyken para kazanın

İster hamileliğiniz öncesinden kalma birkaç parça kıyafetiniz olsun, ister geçen aydan beri stokluyor olun, hamile kıyafetlerinizi internetten satmanın karlı olabileceğine şüphe yok. Sadece eski kıyafetleriniz için para almakla kalmayacak, aynı zamanda

# 10. Etkileyici olun

Doğum izni dinlenmek ve enerji toplamak için bir zaman olabilir, ancak aynı zamanda markanızı oluşturmaya başlamak için mükemmel bir fırsat olabilir. Influencer olarak kendinize ve yeni bebeğinize bakarken inandığınız ürün ve hizmetleri tanıtabilirsiniz. İşinizi doğru bir şekilde kurarsanız, etkileyici olmak karlı olabilir.

#11. Çevrimiçi kuponlarla tasarruf edin

Para biriktirmek, harcama davranışınızı farklı öğelerden tasarruf etmek için ayarlamayı içerir. Çocuk bezlerinden bebek maması ve kıyafetlerine kadar, çevrimiçi perakendecilere göz atarken potansiyel olarak kendinizi evinizde hissetmeye başlayabilirsiniz. Ve çevrimiçi alışverişin yardımıyla, ödemeniz gereken bebek bakıcıları ve kolej sınıflarını finanse ederken hayatınızı iyileştirebilirsiniz.

Honey gibi bir tarayıcı uzantısı, çevrimiçi kupon sitesi veya çevrimiçi mağazanın mobil uygulaması, bebek ve ev ihtiyaçlarını ararken çok şey bulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, mağazadaki kuponları ve fırsatları bulmanıza yardımcı olması için çevrimiçi perakende mağazasının uygulamasını indirin.

#12. Çevrimiçi kurslar öğretin

Bilgi tabanınızın tadını çıkarmak yerine neden başkalarıyla paylaşmıyorsunuz? Örneğin, bir kalemle resim yaparak güzel tasarımların nasıl oluşturulacağını başkalarına öğretebilir veya başkalarını kariyer gelişimi konusunda eğitmeye başlayabilirsiniz. Bilginizin reklamını yapmak ve bildiklerinizi başkalarına öğretmek için çevrimiçi bir okul web sitesi oluşturun veya Udemy, Skillshare ve Video School gibi sitelerde bir hesap oluşturun.

#13. Kredi kartı ödüllerinizi kullanın

Kilidini açtığınız ödüller, kullandığınız kredi kartının türüne bağlı olarak nakit geri ödeme, havayolu milleri ve hediye kartlarını içerebilir. Birçok banka kartı belirli aylarda özel teklifler ve ödüller bile sunar. Ve bazen bu ödüller, kartınızı rutin alışverişler yapmak için kullandığınızda veya sık sık alışveriş yaptığınız yerde faydalı olabilir.

#14. Nakit için bir anket yapın ve doğum sırasında para kazanın

Doğum iznindeyken para kazanmanın en kolay yollarından biri, para için çevrimiçi anketler yapmaktır. Bebek uyurken kesinlikle evde yapacak çok şeyiniz olmalı, bu da bunu fazla zaman almayan gelir elde etmenin hızlı ve kolay bir yolu haline getiriyor. 

Boş zamanlarınızda bu web anketlerine katılarak para kazanabilirsiniz.

#15. Hamileyken eski mobilyalarınızı satarak para kazanabilirsiniz.

Bebeğiniz hızla mobilyalardan kurtulacak ve eski eşyalarından bazılarını yeni kreş eşyaları ve yakında çocuk odası eşyaları ile değiştirmek için atmanız gerekecek. Craigslist ve Facebook Marketplace gibi çeşitli çevrimiçi pazar yerlerinden yardım isteyebilir ve eski TV'lerinizi, mobilyalarınızı, elektronik eşyalarınızı ve diğer ev eşyalarınızı satabilirsiniz.

Kanada'da Doğum İzninin Süresi Ne Kadardır?

Kanada'da doğum izni süresi 12 haftadır. Ancak, bazı iller 12 haftadan fazla doğum izni vermektedir. Örneğin, Quebec 18 haftalık doğum izni verirken, Alberta 16 haftalık doğum izni veriyor. Bazı işverenler, doğum izni sırasında ücretli tatil günleri ve sağlık sigortası gibi ek faydalar da sağlar.

Sık sorulan Sorular

Kanada'da Doğum İzni'nde ödeme alacak mıyım?

Annelik izni sırasında hamile kadınlar, sigorta, sağlık sigortası ve emeklilik planı gibi düzenli ücret ve yardımlar alabilirler. Ancak, bazı işverenler ücretli doğum izni vermeyebilir veya yalnızca kısmi ödeme sağlayabilir. Haklarınız veya doğum izninden yararlanıp yararlanamayacağınız konusunda şüpheniz varsa, Kanada, şirketinizdeki bir çalışan ilişkileri temsilcisiyle konuşun.

Yasal doğum parası ile çalışabilir miyim?

Yasal analık ödeneğinde çalışıp çalışamayacağınız karmaşık bir sorudur. Genel olarak, çok fazla güç veya dayanıklılık gerektirmeyen hafif işlerle uğraşmanıza izin verilir. Ancak, yapabileceğiniz iş türü ile ilgili olarak size bazı kısıtlamalar getirilmiştir. Örneğin, tehlikeli bir ortamda çalıştırılamaz veya ağır işler yapamazsınız. Ek olarak, yasal analık parası hakkınız süresince genellikle haftada 16 saate kadar çalışmanıza izin verilir.

Bebek sahibi olduktan iki hafta sonra işe dönebilir miyim?

Evet, doğumdan iki hafta sonra işe dönebilirsiniz. Ancak, işvereninizin doğum izni ve işe dönüş konusunda farklı politikaları veya beklentileri olabileceğini unutmamak önemlidir. Planlarınızı amirinizle tartıştığınızdan ve olabilecek tüm soruları yanıtlamaya hazır olduğunuzdan emin olun. Genel olarak, doğumdan sonra en az iki hafta izin almayı ve daha düşük bir tempoda kademeli olarak çalışmaya devam etmeyi beklemelisiniz.

Sonuç

Son olarak, doğum iznindeyken para kazanmanın birkaç yolu vardır ve sizin için en iyi olanı yapmak esastır. Yenidoğan bebeğinizle evde kalmak veya emzirmeye devam ederken bir işe girmek istiyorsanız seçenekler mevcuttur. İşten ayrılmadan önce işvereninizle konuşun ve ne teklif etmeye istekli olduklarını görün ve esnek çalışma saatleri veya zam istemekten korkmayın.