in

Fon Kanıtı: Kanada'da Eğitim Almak İçin Asgari Tutar, 2022-23

En azından, bir Uluslararası Öğrencinin Kanada eğitim izni başvurusunu desteklemek için toplam 25,000 ABD Doları göstermesi gerekebilir.

okumak için bir Kanada yüksek kurumu 2022-23'te, uluslararası öğrenciler, en az 25,000 $ minimum para kendi içinde banka hesapları veya sponsorlarının hesabı ifadesi. Refakatçi eş ve bakmakla yükümlü olunan her çocuk için ek ödeneğe ihtiyaç vardır..

Kanada, kaliteli eğitim almak için yurtdışına giden uluslararası öğrenciler için önemli bir destinasyondur. Kanada sadece kaliteli bir eğitime sahip değil, aynı zamanda mezun olduktan sonra ülkede kalmaya devam etmek isteyen öğrenciler için de bazı düzenlemelere sahip. Kanada'da eğitim almak için, öğrenim ücretini karşılamak için yeterli fonun kanıtı gereklidir ve Geçim harcamaları.

Öğrenci vizesi veya çalışma izni başvurusunda bulunurken başarı şansınız, büyük ölçüde Kanada'ya indiğinizde kendinizi finansal olarak destekleme yeteneğinize bağlıdır. gösterebilmek engellenmemiş fonların kanıtı Kanada'da kaldığınız süre boyunca çok önemli ve gereklidir.

Çoğu durumda, Kanada'daki bir lise sonrası kurumda eğitim alıyorsanız, öğrenim ücreti aşağıdaki kadar yüksek olabilir: İlk yıl için $ 15,000. Kanada Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık (IRCC) ayrıca bir yaşam masrafları için yaklaşık 10000 $ fon. Bu, başvurunuzu desteklemek için toplam 25,000 ABD Doları göstermeniz gerekeceği anlamına gelir. Kanada eğitim izni.

Bu nedenle Kanada'da okurken kendinizi geçindirebileceğinizi (eşiniz veya varsa aile üyeniz varsa) göstermeniz gerekir.

Bu yazıda

Fon Kanıtı veya Yeterli Fon Kanıtı (POF) nedir?

Kanada öğrenci vizesi için temel gereksinimlerden biri, yeterli fon kanıtına veya ipotekli fon kanıtına sahip olmaktır. Uluslararası bir öğrenci olarak, Kanada'da kaldığınız süre boyunca yalnızca öğrenim ücretlerini değil, aynı zamanda diğer yaşam giderlerini de ödeyebileceğinize dair olumlu kanıt sağlamanız gerekmektedir.

Kayıt yaptırdığınız okul, bir kerelik talep üzerine, fon kanıtı sağlamanızı da isteyecektir. Yani kimin talep ettiği önemli değil POFGerçek şu ki, Proof of Funds, Kanada'da eğitim almanın maliyetini karşılayabileceğinize dair kanıt niteliğindeki kanıtı ifade eder.

Öğrencilerden kanıt olarak ön ödeme yapmaları istendiğinden, fon kanıtı göstermenin çeşitli yolları vardır. IRCC tarafından istenecek standart bir belge listesi yoktur.

Uluslararası Öğrenciler için Mali Destek Kanıtı

Yeterli fon veya finansal desteğin kanıtı aşağıdakilerden herhangi biri ile gösterilebilir;

  • Kanada'ya para transfer edilmişse, sizin adınıza olan Kanada'daki bir banka hesabının kanıtı;
  • eğitim kanıtı/öğrenci kredisi bir finans kuruluşundan;
  • son altı aya ait banka hesap özetleriniz;
  • bir banka taslağı;
  • öğrenim ve konaklama ücretlerinin ödendiğine dair kanıt;
  • size fon sağlayan sponsorunuzdan veya kurumunuzdan bir mektup; ve
  • Kanada tarafından finanse edilen bir eğitim programındaysanız veya bursunuz varsa, Kanada içinden ödenen finansman kanıtı.

Fon gereksinimi örneği: Kanada öğrenci vizesi için ne kadar para göstermem gerekiyor?

Siz ve 2 aile üyeniz bir yıllığına Quebec dışında bir eyalete gelmek istiyorsanız,

  • yaşam giderleri: 10,000 $ (öğrenci için)
  • yaşam giderleri: 4,000 $ (ilk aile üyesi için)
  • geçim masrafları: 3,000 $ (ikinci aile üyesi için)
    Toplam: $ 17,000

Örnek 2: Kanada'da öğrenci vizesi için gösteri parası ne kadar?

Siz ve 2 aile üyesi (18 yaş üstü) bir yıllığına Quebec'e gelmek istiyorsanız,

  • yaşam giderleri: 11,000 $ (öğrenci için)
  • yaşam giderleri: 5,100 $ (ilk aile üyesi için)
  • geçim masrafları: 5,125 $ (ikinci aile üyesi için)
    Toplam: $ 21,225

Ülkeniz döviz kontrolleri kullanıyorsa, tüm harcamalarınız için fon ihraç etmenize izin verildiğini kanıtlamalısınız.

Sponsorunuzun ne kadar kazandığını kanıtlayan bir iş mektubu veya sponsorunuzdan yalnızca sizi destekleyeceklerini gösteren bir mektup veya beyanlar göçmenlik memuru için yeterli para kanıtı olmayabilir.

Bunun nedeni, bu belgelerin hiçbirinin size sponsor olmak için yeterli para olduğunu kanıtlamamasıdır. Bu nedenle, fon bakiyesini ve finansal fonların kaynağını gösteren banka hesap özetleri, Kanada için bir eğitim izni başvurusu yaparken fonların en iyi kanıtlarından biridir.

Kanada'daki bir öğrenciye kimler sponsor olabilir?

Sponsorunuzun anne babanız, akrabalarınız veya vasiniz olabileceğini unutmayın. Buradaki amaç, sponsor mektubunda belirtilen fonların gerçekten de banka mali tabloları aracılığıyla mevcut olduğunun ve fon kaynaklarının gerçek ve izlenebildiğinin kanıtlanabilmesidir. Sponsorunuzla ilişkinizin kanıtını eklemek de çok önemlidir.

2022-23'te fon kanıtı olarak kabul edilen belgeler

Aşağıda, Kanada eğitim vizesi başvurusu için fon kanıtı olarak kolayca kabul edilen finansal belgelerin bir listesi bulunmaktadır. Bir IRCC Vize Görevlisi tarafından belirli bir hesap/depozito talep edilmediği sürece, yeterli finansman kanıtı oluşturmak için dört belgeden herhangi biri bir başkasıyla birleştirilebilir.

#1. Banka Hesap Özetleri

Vize Konsoloslukları veya üniversite, belirli bir süre için banka hesap özetlerinizi veya sponsorlarınızın banka hesap özetlerini göndermenizi isteyebilir. İfadeler kişinin adına belirtilmelidir.

Orijinal, usulüne uygun olarak kaşeli ve banka tarafından imzalanmış hesap özetlerinin taranmış bir kopyası olmalıdır. Mali kapasitenin kanıtlanması amacıyla, banka ekstresinin orijinal olması, bankanın antetli kağıdına basılması ve banka tarafından imzalanması gerekir. Ve konsolosluk veya üniversite tarafından talep edilen görev süresini (genellikle 6 aylık banka hesap özetleri) açıkça belirtmelidir.

#2. Kredi Onay / Kullanım Mektubu

Ayrıca, fon kanıtı olarak bir Kredi Onay Mektubu da sağlayabilirsiniz. Kredi için başvurduğunuz bankadan kredi almanız zor olmasa gerek. Bankaların belirli bir formatı olsa da, mektup genellikle yurtdışındaki yüksek öğreniminiz için size belirli miktarda kredi veren bankanın onayını iletmelidir.

Kredi onay mektubu bankanın antetli kağıdına usulüne uygun olarak imzalanmış ve kaşelenmiş olmalıdır. Ayrıca, öğrencinin adına ödenecek tutarı ve belirtildiği şekilde ödeneceği taahhütünü de belirtmelidir.

#3. Burs Mektupları

Burs almış olmanız durumunda, burs mektupları mali kapasitenin kanıtı olarak eklenebilir. Bu mektup genellikle üniversite, bağış kuruluşları veya burs veren kurumlar tarafından verilir. Devlet Bursu veya Hibe almış olmanız durumunda, bunun bir kopyasını da eklemeniz gerekmektedir.

#4. Kredi Yeterlilik Belgesi

Kredi yeterlilik belgesi, kredi onay mektubundan biraz farklıdır. Bir finans kurumu veya banka tarafından size kapasite belgesi veriliyorsa, bu, yurtdışındaki bir üniversiteye kabul edilmeniz durumunda bankanın size kredi vermeye hazır olduğu anlamına gelir.

Kredi Yeterlilik Belgesi, adınızı, krediye uygunluğunuzu, krediyi verecek finans kuruluşunun prima facie taahhüdünü açıkça belirtmelidir. Ayrıca bankanın antetli kağıdına usulüne uygun olarak kaşelenmeli ve imzalanmalıdır.

Quebec hariç tüm Kanada Eyaletleri için Gerekli Asgari Tutar

Kanada'ya gelen kişiler Yıllık gerekli fon miktarı (harç ücretine ek) Aylık gerekli fon miktarı (harç ücretine ek)
Sen (öğrenci) $ 10,000 $ 833
İlk aile üyesi $ 4,000 $ 333
Her ek refakatçi aile üyesi için $ 3,000 $ 255

Quebec Eyaleti Tarafından Gerekli Asgari Fonlar

Kanada'ya gelen kişiler Yıllık gerekli fon miktarı (harç ücretine ek) Aylık gerekli fon miktarı (harç ücretine ek)
Sen (öğrenci) $ 11,000 $ 917
İlk aile üyesi (18 yaşında veya daha büyük) $ 5,100 $ 425
İlk aile üyesi (18 yaş altı) $ 3,800 $ 317
Refakat eden her ek aile üyesi (18 yaş ve üstü) $ 5,125 $ 427
Refakat eden her ek aile üyesi (18 yaş altı) $ 1,903 159

 Ülkeniz döviz kontrolleri kullanıyorsa, tüm harcamalarınız için fon ihraç edebileceğinizi göstermeli veya kanıtlamalısınız. Yukarıdaki tablodaki para miktarı, çalışma izni uzatma fonlarının kanıtı için de yeterli olabilir.

Kanada'daki Uluslararası Öğrenciler İçin Fon Kanıtı Hakkında SSS

Kanada öğrenci vizesi için mali desteğin kanıtı nedir?

Kanada öğrenci vizesi için mali desteğin kanıtı şu şekilde gelebilir: bankanızdan veya diğer finansal kurumdan bir mektup Birikmiş bir miktar paranız olduğunu veya düzenli bir gelir elde ettiğinizi belirtmeniz. Mektup resmi antetli kağıda yazılmalı ve adınızı, adresinizi ve hesap numaralarınızı içermelidir.

gibi diğer belgeleri de ekleyebilirsiniz. maaş bordroları, banka hesap özetleri veya yatırım hesap özetleri Kanada'da okurken kendinizi desteklemek için yeterli paranız olduğunu kanıtlamak için. İşverenlerden veya sponsorlardan gelen mektup ve devlet hibeleri veya bursları da Kanada'da okumak için mali destek araçlarının kanıtı olarak kabul edilir.

Kanada öğrenci vizesi için kaç aylık banka ekstresi gerekir?

Kanada öğrenci vizesi için başvuruyorsanız, öğrenim ücretinizi ve diğer yaşam giderlerinizi karşılamak için yeterli paranın bulunduğuna dair kanıt sunmalısınız. Genellikle dört aylık bir banka ekstresi gerekir. Aşağıdakilerden herhangi birini sağlayın: Orijinal banka hesap özeti, burs mektupları, kredi onay mektubu veya kredi kapasite belgesi.

Kanada öğrenci vizesi için ne kadar banka bakiyesi gerekir?

Kanadalı bir lise sonrası kurumda (üniversite veya Kolej) eğitim alıyorsanız, öğrenim ücreti İlk yıl için 15,000 CAD. Kanada Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık (IRCC) ayrıca bir yaşam masrafları için yaklaşık 10000 $ fon.

Kanada Büyükelçiliği banka hesap özetlerini doğruluyor mu?

Kanada Büyükelçiliği veya Konsolosluğu banka hesabınızı kontrol etmeyecektir. Geçmişinizi görmek için yalnızca birkaç aylık banka hesap özetlerini kontrol ederler. Üstelik; bankanıza ulaşmak için sizden gerekli feragat veya izne sahip değiller, bu yüzden deneseler bile herhangi bir bilgi alamayacaklar. Ancak bankalardan sorgulama yapıyorlar.

Kanada öğrenci vizesi için bana kim sponsor olabilir?

Bir arkadaş, aile üyesi, akraba veya diğer üçüncü şahıslar, Kanada öğrenci vizesi fonlarının kanıtı olarak öğrenim ve yaşam masraflarınızı ödeyeceklerini şart koşan bir mektup yazarak size sponsor olabilirler.

Kanada öğrenci vizesi için yaş sınırı nedir?

Kanada'da okumak için on sekiz yaşına kadar olmanız gerekir. Yaş sınırı olmamasına rağmen, reşit değilseniz öğrenim izni almanız gerekir. Yaş sınırı eyaletten eyalete değişmekle birlikte. 18 ila 35 yaşları arasında Kanadalı veya uluslararası bir öğrenci olmalısınız.

2022-23 öğrenci vizesi başvurusu için gerekli şartlar nelerdir?

Bir tanıtım mektubu ve çeşitli önemli belgeler sunmanız gerekir (Bir üniversiteden kabul mektubu, Geçerli pasaport, Eğitiminizi finanse etmek için yeterli paranın kanıtı, İngilizce Yeterlilik Kanıtı, Akademik Belgeler, Öğrenim ücretinin ödendiğine dair makbuz ve Sağlık sertifikası ). öğrenci vizesi ile birlikte geçici oturma vizesine de başvurmanız gerekebilir.

Mülkümü öğrenci vizesi için fon kanıtı olarak gösterebilir miyim?

Hayır, mülkünüzü eğitim izni için fon kanıtı olarak kullanamazsınız. Fonlar sizin için hazır olmalıdır (engelsiz). Örneğin, gayrimenkul üzerindeki öz sermayeyi fon kanıtı olarak kullanamazsınız. Ayrıca bu parayı başka bir kişiden ödünç alamazsınız. Bu parayı öğrenim ücretlerini ve diğer yaşam giderlerini ödemek için kullanabilmelisiniz.

Kanada öğrenci vizesi için fon kanıtı olarak mülkleri ve arazi varlıklarını gösterebilir miyim?

Pek sayılmaz. Arazi varlıkları, uluslararası öğrenciler için ev bağının kanıtı olabilir, ancak Kanada öğrenci vizesi için finansal desteğin kanıtı veya kanıtı olarak kullanılamaz. IRCC, çalışma izni için fon kanıtı olarak kullanılacak bu para miktarının nakde yakın likit varlık olmasını şart koşar. Ve bu paranın, gerektiğinde Kanada'daki öğrenciye sunulması gerekiyor.