in

Kanada'da eğitim almaya uygunluğunuzu kontrol edin

Değerlendirmenizi gönderdikten sonra 1 dakika içinde size özelleştirilmiş bir geri bildirim göndereceğiz. %100 ücretsiz.

Kanada'da eğitim almaya uygunluğunuzu belirleyin

Kanada'da eğitim almaya uygunluk

Başvuru için uygun musunuz?

Kanada'nın İngilizce ve Fransızca olmak üzere 2 resmi dili vardır. Çoğu kurum İngilizce, bazıları Fransızca öğretir.

Şimdi okul seçimi hakkında konuşalım.

Hangi Kanada eyaletini/illerini tercih edersiniz? *
Kanada'nın 10 eyaleti vardır.

Eğitiminiz için ödeme yapmak

* Size e-postalarımızda isminizle hitap edebiliriz.

Sonucunu hesaplıyoruz...

* Unutmamak için bunu bir yere yazın.

Neredeyse geldi: cevaplarınızı gözden geçirin.

Vermiş olduğunuz bilgilere göre.
Şartlar:

kullanım Shift+Sekme geri dönmek

1. Gereksinimleri anlayın

Kanadalı bir lise sonrası okula başarılı bir şekilde başvurmak, okullar ve sundukları kurslar için çeşitli gereksinimlerin anlaşılmasını gerektirir. Öğrencilerin ayrıca, çalışma izni başvuru süreciyle ilgili kural ve düzenlemelerin dikkatli bir analizini yapmaları gerekir. Yalnızca devlet tarafından tanınan okullar ve onaylanmış eğitim süreleri gerekli olacaktır.

2. Doğruyu seçin ders çalışma ve okul

Bir eğitim yüksek kurumu seçmenin bir sonraki adımı, onun Atanmış Öğrenim Kurumu statüsünden emin olmaktır. Yalnızca DLI'ler uluslararası öğrencileri kabul edebilir. Kanada'da okumak için başvururken belirli bir ana kursu tamamlamanız gerekeceğini lütfen unutmayın. Kanada akademik yapısı kurs değiştirme konusunda esnektir, ancak seçeneklerinizi daha dikkatli bir şekilde karşılaştırmak ve gerçekten ilgilendiğiniz bir kursu seçmek en iyisidir.

3. Dil Yeterlilik Sınavına girin (gerekirse)

Herhangi bir Kanada lise sonrası kurumuna başarılı bir şekilde girebilmek için, her uluslararası öğrencinin İngilizce veya Fransızca yeterlilik göstermesi gerekecektir. IELTS, İngilizce yeterlilik için en çok tercih edilen sınavdır ve diğer bazı okullar TOEFL sınav puanını veya Advance Cambridge English sınavını da kabul etmektedir.

Fransızca için DELF, DALF veya TCF'yi seçebilirsiniz, ancak TEF sınavları en popüler seçenek. Girmeniz gereken testi seçin, ücretini ödeyin ve tarihlerinizi önceden ayırtın. Elbette, başvurunuzun reddedilmemesini sağlamak için dil becerilerinizi (okuma, Dinleme, Konuşma ve Yazma) tazelemeniz gerekebilir.

4. Başvurmaya başlayın

Şimdi istediğiniz üniversitelere başvurmaya başlamanın, başvuru formlarını edinmenin ve önceden göndermenin zamanı geldi. Çeşitli yüksek kurumlara başvurma seçeneğine sahip olmak avantajlı olabilir, ancak 100 $ ile 250 $ arasında değişen başvuru maliyetini göz önünde bulundurmanız gerekecektir. İstediğiniz kurumu dikkatlice seçin. Seçeneklerinizi karşılaştırın, tercih ettiğiniz çalışma kursunu seçin ve yedek olarak bir veya iki alternatif seçin.

5. Çalışma İzni ve Vize Başvurusu

Artık sizi kabul etmeye hazır bir okulunuz olduğuna göre, Kanada Eğitim İzni'ne başvurma zamanı. Ülkenizdeki yerel vize başvuru merkezine veya online başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz aşağıdakileri içermelidir:

  • Kabul mektubu,
  • Pasaportun,
  • Ve Kanada'da okumak için yeterli finansmana sahip olduğunuzu gösteren belgesel kanıt.

Quebec eyaletinde bir kuruma kaydolduysanız, kabul mektubuyla birlikte bir “Certificat d'acceptation du Québec” (CAQ) alacaksınız. Bu temel belgeyi çalışma izni başvurunuza eklediğinizden emin olun.

6. Seyahat!

Başvuru işleme alındıktan ve gerekirse bir görüşme yapıldıktan sonra, vize memuru, çalışma izni başvurunuz üzerine nitelikli olup olmadığınıza karar verecektir. Kabul edilirseniz, şimdi Kanada seyahatinizi hazırlamaya başlamanın zamanı geldi. Bir çalışma izninin genellikle, iznin yürürlüğe girdiği tarih olan bir başlangıç ​​tarihi vardır. Bu tarihten önce Kanada'ya gelmenize izin verilmeyeceğini unutmayın. Seyahatinizi dikkatlice planlayın.

Vize memuru, size Kanada'ya giriş izni vermeden önce giriş limanında (POE) izninizi ve diğer belgelerinizi kontrol edecektir. Bu, göçmenlik sürecinin sondan bir önceki adımıdır ve Kanada'da okuyan uluslararası bir öğrenci olarak yolculuğunuz burada başlar.

Kanada'da okumak için ne kadar ihtiyacınız var?

İstatistik Kanada'dan elde edilen son rakamlar, ortalama lisans öğrenim ücretlerinin Uluslararası öğrenciler önceki yılda lisansüstü eğitim için yıllık 27,159 CND (20,000 ABD Doları/15,000 ABD Doları üzerinde) ve yıllık 16,497 CND (12,000 ABD Doları/ 9,000 ABD Doları üzerinde) idi. Ancak, konuma (İl) ve çalışma düzeyine göre daha ayrıntılı bir döküm burada.

Kanada eyaletlerinde ortalama öğrenim ücretleri

Kanada EyaletiUluslararası Lisans ÖğrencileriUluslararası Lisansüstü ÖğrencileriKanadalı Lisans Öğrencileri
Newfoundland and Labrador $ 12,035 $ 4,087 $ 2,716
Yeni brunswick $ 14,290 $ 11,593 $ 7,540
Manitoba $ 15,582 $ 10,995 $ 4,196
Nova Scotia $ 17,662 $ 18,907 $ 7,711
Saskatchewan $ 20,211 $ 6,032 $ 6,887
Prens Edward Adası $ 21,525 $ 11,905 $ 6,270
Alberta $ 21,548 $ 11,804 $ 5,347
Quebec $ 21,857 $ 15,392 $ 3,406
British Columbia $ 25,472 $ 16,988 $ 5,392
Ontario $ 34,961 $ 21,686 $ 7,133
Kanada Ortalaması $ 20,514 $ 12,939 $ 5,992
Yerli ve Uluslararası Öğrenciler için Kanada eyaletlerinde ortalama öğrenim ücretleri.

Kaynak: İstatistik Kanada

Doğrudan göçmenliğe git

Nitelikli olduğunuzu düşünüyorsanız, 3 hızlı giriş programından herhangi birini kullanarak Kanada Göçmenlik başvurusunda bulunabilirsiniz. Hızlı giriş programı kapsamında Kanada göçmenliğine uygunluğunuzu değerlendirmek için öz değerlendirme aracımızı kullanın. Aşağıdaki programlar Ekspres Giriş kapsamındadır: -

(1) Federal Nitelikli İşçi Programı,

(2) Federal Nitelikli Ticaret Programı ve

(3) Kanada Deneyimi Sınıfı. Lütfen tüm soruları mümkün olduğunca doğru yanıtlayın.

Uygun olup olmadığınızı kontrol edin

  1. Ücretsiz Kanada CRS Puan Hesaplayıcı
  2. Kanada ekspres girişinin nasıl çalıştığını anlayın
  3. En son ekspres giriş çekilişlerinin istatistiklerini ve kesme işaretlerini kontrol edin