Kanada'da Yeni Göçmenler için Barınma, öğrencilerin ve işçilerin Kanada'ya indiklerinde sahip oldukları ilk sorulardan biridir. Konaklama, Kanada'ya gelişinizin ilk birkaç haftasında ihtiyaç duyacağınız diğer birçok şeyden önce gelen temel bir ihtiyaç olduğundan bu doğrudur. Yolda mahsur kalmamak için, ülkeye inmeden önce bu işlerin halledilmesi ya da en azından konaklama süreçlerinin nasıl çalıştığı hakkında bir fikre sahip olmak en iyisidir. Bütçenize veya ailenizin büyüklüğüne bağlı olarak Kanada'da konaklama için kısa ve uzun vadeli çözümler bulunmaktadır.

Kanada'ya seyahat etmeden önce kalacak yeriniz için hazırlık yapmaya başlamanız gerekirdi. Henüz sabit bir daireniz yoksa, yeni gelenler için geçici konaklama sunan kuruluşların bir listesini elinizin altında bulundurun veya nihayet geldiğinizde kalmayı tercih edeceğiniz otellerin bir listesini elinize alın.

Konaklamanızı ayarlamak için son dakikaya kadar beklemek, üzerinizde aşırı baskı oluşturabilir ve beklediğinizden daha fazla harcama yapmanıza ve hatta yeterince şüpheci değilseniz şüpheli acentelerin eline geçmenize neden olabilir. Makale, size ne hakkında temel bilgileri kolayca sağlayacaktır. Kanadalı göçmenler için konaklama gerektirir.

Kanada'da Genel Konut

Kanada'daki konut türleri genellikle müstakil evler, yarı müstakil evler ve şehir evlerini içerir. Halk arasında “apartman” olarak adlandırılan apartmanlar da oldukça popülerdir. Bu tür konutlar nispeten ucuzdur, kaygısızdır ve konaklama için makul bir bütçeye sahip bekar göçmenlere uygundur. Kat mülkiyeti de göçmenlerin kolayca başvurduğu seçeneklerden biridir çünkü kar küreme gibi bakımlar genellikle bu amaçla istihdam edilenler tarafından yapılır. Bu nedenle göçmenler, diğer yerleşme süreçleriyle boğuşurken, onarım için zaman ayırma zahmetine de pek gerek kalmıyor. Bazı apartmanlar sadece kiralamak için yapılıyor. Bunlara kiralık daireler denir. 1 ila 3 yatak odalı evler veya bekar üniteleri olarak adlandırılan tek kişilik odalar olabilir.

Kanada'da konut, Kanada İpotek ve Konut Kurumu (CMHC) tarafından denetlenir. Web siteleri, ev satın alma, kiralama ve ipotek süreçleri hakkında hayati güncellemeler sağlar.

Kanada'daki ilk birkaç gününüz için ve bir daire kiralamak veya satın almak hala işlenirken, otelde kalma seçeneğiniz vardır. Kanada'da yeni gelenler için otel bulmak genellikle zor değildir, bu locaların çoğu konum, sundukları hizmetler ve web sitelerinde fiyatlar hakkında bilgi sahibidir.

Konaklama için diğer seçenekler, yeni gelenler için sınırlı maliyetle geçici konut sunan kar amacı gütmeyen veya kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. İletişim Göçmenlere hizmet veren kuruluş İkamet etmek isteyeceğiniz yerde, bu tür düzenlemeler yapan kuruluşlar hakkında bilgi edinmenin kolay bir yoludur.

Yeni Gelenler için Konut Rehberi

Büyüdüğünüz yerden farklı bir çevrede olduğunuz için Kanada'da bir daire almak için gereken bazı süreç ve protokolleri biraz garip bulabilirsiniz. Ancak endişelenmeyin, işlemler hiçbir şekilde hantal değildir ve aslında bir dairede kalırken en iyi deneyimi yaşayabilmeniz için yapılır. Ev sahipleri veya konut acenteleri, bir daire size teslim edilmeden önce muhtemelen bu şeylerin bir kısmını veya tamamını sağlamanızı isteyecektir:

  • Maaş bordroları veya gelir kanıtı olarak kullanılabilecek herhangi bir belge
  • En azından ilk birkaç ay için kira ödeme gücünüzü gösteren banka hesap özetleri
  • Önceki bir ev sahibinden, iyi bir kiracı olarak size kefil olduğunu gösteren bir sevk mektubu. Yeni gelenler buna sahip olmayacağından, genellikle onlardan gerekli değildir.

Henüz çalışmıyor veya öğrenci olsanız bile, ilk birkaç ay kira ödeyebileceğinizi gösteren bir banka ekstrenizin olması çok önemlidir. Aksi takdirde, ev sahipleri size bir ev verme konusunda oldukça şüpheci olacaktır. Genellikle, bir daire için ilk ödemeniz, aylık kiranın en az yarısı için bir avans olacaktır. Bu sabit bir süreç olmasa da, aynı derecede nadir değildir.

Bir daire için kira ücretleri genellikle ayın 1. gününden itibaren sayılmaya başlar ve ev sahipleri ve acenteler en çok bu saatlerde daire vermeye isteklidir. Ancak, yine de ay ortasına kadar kiralamanız olabilir. Bunu hesaba katarsak, Kanada'ya inmek için mükemmel zamanlama, ayın ortasından, ayın sonundan bir hafta öncesine kadardır. Bu sayede bir ya da iki hafta geçici lojmanda kalabilirsiniz, bir yandan da bir sonraki ayın başından itibaren ödemeye başlayabileceğiniz bir daire arayışına girerken. Kanada'daki konumunuza bağlı olarak, ev kirası bir oda için ayda yarım bin dolardan bir oda için bin dolar veya daha fazla olabilir. komple daire.

Geçici Konaklama

Muhtemelen vizeniz beklenenden daha erken geldi veya başka bir nedenle, henüz bir daire alamadınız, kalıcı bir ev ararken geçici konaklama hayat kurtarıcınız olabilir. Beklendiği gibi, çoğu geçici konaklama yeri, özellikle düşük bir fiyata geldiklerinde, konfor için tam olarak döşenmemiştir. Ancak, bir daire için size en uygun olanı bulana kadar size bir çatı verme amacına hizmet edeceklerdir.

Geçici konaklama için mevcut seçeneklerden bazıları şunlardır:

  • Bir otel odası rezervasyonu. Bu, çoğu otelin web sitesinden çevrimiçi olarak kolayca yapılabilir. Rezervasyon yapmadan önce, mevcut oda seçeneklerini ve otellerin konfor için yerleştirdiği diğer olanakları öğrenin. Ailenizle birlikte Kanada'ya geliyorsanız, tek kişilik oda yerine süit rezervasyonu yaptırmanız gerekebilir. Bazı oteller odalarda yemek pişirmeye izin verirken, bazıları sadece restoran hizmeti vermektedir. Rezervasyon yaptığınız otelden ne bekleyeceğinizi ve ne beklemeyeceğinizi bilmek için yeterli araştırma yapmaya dikkat edin. Airbnb aracılığıyla oda rezervasyonu yapmak, Kanada'daki ilk günleriniz için ucuz ve güvenilir konaklama anlamına da gelebilir.
  • Yeni gelenler için belirli kuruluşlar tarafından sağlanan geçici bir locada kalmak.
  • Halihazırda Kanada'da ikamet eden bir aile üyesi veya aile dostunun yanında kalmak

Daha önce de belirtildiği gibi, ülkeye varır varmaz yerel Göçmen Yerleşim Kurumu ile iletişime geçmelisiniz, böylece çevrenizde mevcut olan geçici konaklama seçeneklerini keşfedebilirsiniz.

Konaklama bulmak

Kanada'da bir daire için nereye bakmalısınız? Siz de kiminle konuşmalısınız ve dolandırıcılığa düşmekten en iyi nasıl kaçınacaksınız? Bunlar ve daha pek çok soru, siz hala kalacak yerinizi ayarlamaya çalışırken her zaman karşınıza çıkacaktır. İlk önlem, yerel gazetelere veya bu amaca ayrılmış web sitelerine izin vermeye hazır olan dairelerde arka plan kontrolü yapmak olabilir. RentHello ve RentFaster, insanların daire kiraladığı popüler ve güvenilir Kanada web siteleridir. Siteler, konumunuza, tercihinize, aile büyüklüğünüze ve bütçenize göre daha hızlı bir daire bulma kolaylığı sağlar. Craigslist ve Kijiji gibi diğer siteler de kolayca kiralanabilen daireler hakkında güncel bilgiler sunar.

Kanada'daki ilk gecenizden itibaren çok rahat bir daireye gitmek isteyebilirsiniz, ancak bunu sizin için yapabilecek arkadaşlarınız veya güvenilir acenteleriniz dışında, inmeden önce bir ev kiralamamalısınız. Bu, sözde ev sahipleri ve ev acenteleri için dolandırıcılığı önlemek içindir.

Henüz geçici bir kulübedeyken, mahallenizde 'izin ver' tabelalarını kontrol ederek aktif bir ev veya oda aramaya başlayabilirsiniz. Düşük bütçeli daireler arıyorsanız, şehirlerin merkez üssü yerine şehir merkezlerinden ev kiralamayı düşünün. Nihayet bir daireye fiyat koymadan önce ulaşım maliyeti ve iş yerinize veya okulunuza yakınlık gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız da aynı derecede önemlidir.

Dairenin gerçekten ödemeye değer olup olmadığını veya kiranın gereksiz yere artırılıp artırılmadığını anlamak için, elektrik faturaları gibi hizmet maliyetlerinin zaten kiranıza hesaplanıp hesaplanmadığını ev sahibinizden öğrenmeye çalışın. Çoğu zaman, kiralık daireler zaten temel mobilyalarla döşenmiştir. Yine de, yeri uygun bir şekilde kontrol ettiğinizden emin olun, böylece ne kadar seyrek veya yoğun bir şekilde döşenmiş olduğunu ve daireyi istediğiniz zevke göre tam olarak donatmak için ne kadar daha fazlasına ihtiyaç duyulacağını bilebilirsiniz. Craiglist, biraz ihtiyaç duymanız durumunda ucuz konut mobilyası sağlar. Aynı zamanda, o sıralarda apartmanlardan taşınan birçok insan mobilyalarını ucuz fiyatlara satmaya istekli olacağından, ay sonuna doğru tetikte olabilirsiniz.

Uzun Dönem Daire Seçenekleri

Kanada'da size bir daire sunmanın 3 yolu vardır:

  1. Alt kiralama: Ev sahipleri, kısa bir süre için uzaktayken dairelerinin işgal edilmesi gerektiğinde bu tür bir seçeneği ortaya çıkaracaktır. Bu tür dairelerde kalma süresi aylar ile birkaç yıl arasında olabilir ve bu sürenin sonunda mal sahibi döndüğünde ayrılmanız beklenir. Bu tür ev sahipleri genellikle eşyalarını apartmanda bırakırlar. Bu nedenle, tamamen size ait olmayan bir daireyi döşemek için çok fazla harcamak istemiyorsanız, bu harika bir seçenektir.
  2. Kiralama: Bu, Kanada'ya gelen göçmenler için en yaygın konaklama olanağıdır. Bir daire kiralamanın gerektirdiği şeylerin çoğu zaten tartışıldı. Daha fazla bilgi için, bir ev sahibi tarafından aldatıldığınızı veya gereksiz yere strese girdiğinizi bilmek için, mahalledeki kiracılık haklarının ne olduğu konusunda halihazırda mahallenin üyesi olan bireylere ulaşabilirsiniz.
  3. mülkiyet: Konaklama tedarikinizi başlatmak istediğiniz seçenek bu olmayabilir. Ancak uzun vadede, özellikle bir aileniz varsa ve hepiniz kalıcı oturmayı düşünüyorsanız, tamamen kendinize ait bir ev sahibi olmanız gerekebilir. Ancak o zaman gelmeden önce, bir ev satın almak için gerekli olan tüm detayları öğrenmiş olacaksınız. Kanada'ya varır varmaz bir ev sahibi olmak istiyorsanız, buluşmadığınız için cezalandırılmamak için sizden istenecek tüm emlak vergilerini öğrendiğinizden emin olun.

Kanada'da Öğrenci Konaklaması

Kanada'ya okumak için gelen göçmenler, kampüste veya kampüs dışında kalma seçeneklerine sahiptir. Öğrenci olarak kampüs dışında kalmayı dilerseniz, daha önce verilen ipuçlarını kullanarak konaklama bulma sürecinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kampüs içi konaklama genellikle öğrenciler için hazırdır ve kampüs dışında kalmaktan daha az talepkardır.

Konaklama yerinizi ayarlamaya çalışmak çok zahmetli olabilir, bu nedenle ülkeye gelmeden önce hazırlıklı bir zihniyete sahip olmak en iyisidir. Bu içeriği tekrar tekrar okumak, varışınızdan önce konaklama süreçlerine aşina olmanıza yardımcı olacaktır.

Göçmenler için vergilendirme Göçmenler için Sağlık Sigortası Yeni Gelenler Destek Programları