Kanada, yeni göçmenlerin inişte seçtikleri eyalet ve şehre yerleşmelerine yardımcı olan birkaç Yeni Gelen Destek Programına sahiptir. Kanada'ya göç etmek bir şeydir, yeterince kolay yerleşmek başka bir şeydir. Elbette, yerleşme süreci Kanada'ya olsun ya da olmasın tüm göçmenlik davalarında geçerlidir. Yeni bir ülkeye taşınmak, özellikle ilk birkaç hafta veya hatta aylarda ev sahibi veya rehber olarak hizmet verecek tanıdık yüzler olmadığında, tonlarca stresle birlikte gelir.

Pek çok insan nihayet Kanada'ya gitmekten gerçekten mutlu olsa da, gerekli belgelerin hazırlanması, izin alınması veya iş bulma konusunda uygun bilgi ve izleme eksikliği nedeniyle oldukça hızlı bir şekilde bıktırılıyorlar. Aşağıdaki 10 yeni gelen hizmet, göçmenlere Kanada'ya ve seçtikleri şehre ilk varışlarından önce ve sonra gerekli desteği sağlar.

Yeni Gelenlere Destek Programları Sunan 10 Kuruluş

Kanada göçmenlik sistemi, iller ve şehirler ve özel hizmet sağlayıcıları, yeni gelenleri memnun etmek ve onların özel ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış hizmetler sunan fazlasıyla kuruluşla birlikte, yeni gelen dostu birçok destek programına sahiptir.

1. Yeni Gelenler Merkezi (CFN)

Yeni gelenler için merkez, Kanada'ya giden göçmenleri ve mültecileri hedef alarak, onların yerel halkla daha hızlı bütünleşmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda harmanlamayı sorunsuz hale getirecek hizmetler sunar. Organizasyon, farklı kültürlere ve geçmişlere açık olduğunu ve ziyaretçilerin Kanada vatandaşı olma hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya istekli olduğunu kolayca ifade eder.

Ana hedef, Calgary'ye yeni gelenler olmuştur, ancak Kanada merkezli herhangi bir göçmen, hizmetlerinden bazıları aşağıdakilerden kolayca faydalanacaktır:

  • Göçmen gençlerin tehlikeli yerel çetelere katılma baskısının üstesinden gelmelerine yardımcı olmak ve halihazırda mağdur olmuş olanları rehabilite etmek.
  • İngilizcenin yazma, konuşma, dinleme ve okumayı içeren önemli yönlerini anlama eğitimi.
  • Kanada kültürü ve günlük yaşam için farkındalık yaratmak.
  • Yeni gelenleri Kanada'da hayatta kalmak için gerekli yaşam becerileriyle güçlendirmek

4. Yeni Gelenler Kanada

Yeni gelenler Kanada, göçmenlerin iş fırsatlarını keşfetmelerine, potansiyel işverenler ve benzer kariyere sahip kişilerle ağ kurmalarına yardımcı olmanın yanı sıra Kanada'da yaşama ve çalışma hakkında güncel bilgiler sağlamaya odaklanmıştır. Web sitesi ayrıca göçmenlere ve ziyaretçilere en büyük faydayı sağlayacak yaklaşan etkinlikleri düzenli olarak sunarken, site kullanıcılarını mevcut iş fırsatları, konum ve nitelik gereksinimleri ile düzenli olarak günceller.

3. CIBC Yeni Gelenler Programı

CIBC göçmenleri kucaklayan ve sorunsuz işlemler yapmalarına yardımcı olan Kanada'daki en samimi bankacılık platformlarından biridir. CIBC'de hesap açan her yeni gelen aşağıdakilerden yararlanır:

  • İlk yıl için ücretsiz bankacılık.
  • Bir kasaya yapılan ifadelerde 60 dolara kadar geri alma şansı.
  • CIBC kredi kartı ile kolay ve hızlı satın alma.
  • Kanada'nın her yerine dağılmış 1,100'den fazla şube ile şube bulmak nispeten kolaydır ve müşteri desteği mükemmeldir. Herhangi bir zorlukla karşılaşırsanız, müşteri hizmetleri hizmetine her zaman, her gün ulaşabilirsiniz.

4. Yeni Gelenler için TD Bankacılığı

TD, kredi kartlarının sağlanması, çek veya tasarruf hesaplarının açılması ve uluslararası para transferleri gibi Kanada'ya yeni gelenlerin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bankacılık hizmetleri sunmaktadır. Kanada'da göçmen bir öğrenci olarak, öğrenciler için avantajlar ve düşük maliyetlerle gelen özel bir paket olan Uluslararası Öğrenci Paketi'ne hak kazanma şansınız var. TD'ye yeni gelenler web sitesini kontrol etmek, Kanada'ya taşınmayı en iyi nasıl planlayacağınız, karşılaşılabilecek olası zorluklar ve bunların nasıl ele alınacağı konusunda size çok ihtiyaç duyulan bilgileri sağlar.

5. Yeni Gelenler için Edmonton Mennonite Merkezi

"Yeni gelenler ve tüm Kanadalılar için yaşam kalitesini artırın."

Edmonton'un temel amacı budur. Bunu, yeni gelenlerin Kanada sistemine entegre olmalarına yardımcı olarak ve daha da önemlisi, sistem yeterince elverişli olmadığında savunmalarına yardımcı olarak geçmiş yıllarda etkili bir şekilde başarmaya çalıştılar. Merkez, yeni gelenlerin çok garip ama gerekli formları doldurmalarına, ilgilenen göçmenlere İngilizce ve Fransızca dillerini öğretmeye, yeni gelenlerin çevrelerine uyum sağlamalarına yardımcı olmanın yanı sıra iş fırsatları aramaya yardımcı olmakla aktif olarak ilgilenmektedir. Merkez ayrıca, yapılandırılmış topluluk entegrasyon süreçleri aracılığıyla mültecilerin çevreye yerleşmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

6. Kanada'ya Yeni Gelenler için Dil Eğitimi (LINC)

LINC, Kanada'daki Yeni Gelenler destek programlarının bir başka sağlayıcısıdır. Yeni gelen Kanadalıların refahını hedefleyen bir platform olan LINC, uygun bulunan yetişkinler için ücretsiz bir dil eğitim programı sunmaktadır. Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık (IRCC) tarafından kurulan kuruluş, ülkede yeni gelenlerin karşılaştığı süreçleri ve zorlukları anlayanlar tarafından kontrol ediliyor. Organizasyon, Ontario merkezli göçmenler için İngilizce temel dil becerileri sağlar.

Bazı istasyonlar, Fransızca dilinin temelleri konusunda eğitim vermektedir. Yalnızca Kanada'da daimi ikametgahı olanlar veya ikamet statüsü işlem gören veya sözleşme mültecileri olanlar bu eğitim için uygun kabul edilir. Tercihinize bağlı olarak tam zamanlı ve yarı zamanlı eğitim seçenekleri bulunmaktadır. Eğitimle ilgilenen herkes için LINC, öncelikle eğitimin hangi seviyeden başlayacağına karar vermek için bir dil değerlendirme testi yapacaktır. sadece geçici olarak ikamet edenler, henüz mülteci olarak doğrulanmamış olanlar veya Kanada vatandaşı olanlar bu eğitim için uygun değildir.

7. Yeni Gelenler için Federal Staj Kanada Programı (FIN)

Kanada'ya göç ettikten sonraki ilk birkaç ayın ne kadar zorlu olabileceğini anlayarak, Kanada'da Yeni Gelenler için Federal Staj geliştirildi. Program, uygun yeni gelenlere kısa bir süre için çalışma ve değerli deneyimler kazanma fırsatı sunar. Bu, bazı seçilmiş Kanadalı kuruluşlarla diğer eğitimlerle birlikte yapılabilir. Bu süreç sayesinde, göçmen çalışanlar Kanada iş yeri ve yerel halkla en iyi nasıl ağ kurabilecekleri konusunda deneyim ve anlayış kazanabilirler. Herhangi bir göçmeni programa uygun kılan kriterler vardır. Bu, diğer gerekli bilgilerin yanı sıra Yeni Gelenler için Federal Staj web sitesinden kolayca alınabilir.

8. Yeni Gelenler için BMO NewStart Programı

Yeni gelenler, tasarruf etmede daha iyi olmalarına yardımcı olmak için BMO Kanada'nın hizmetlerini kolayca kullanabilir. Bu, özellikle yeni bir göçmenseniz önemlidir, çünkü bir şeye veya diğerine katılmak için sürekli olarak paraya ihtiyacınız olacaktır. Ücretsiz küçük bir kasa ve aylık ücret kesintisi yapmayan bir çek hesabı ile yılda 240 $ ve daha fazla tasarruf edebilirsiniz! Kanada'da diğer aile üyeleri veya arkadaşlarınızla birlikteyseniz, bir BMO hesabı açmanız size ekstra 50 $ kazandıracaktır.

9. Yeni Gelenler için PEI Derneği Kanada

İlk birkaç ay boyunca sorunsuz bir konaklama için Prens Edward Adası, PEI Yeni Gelenler Derneği, Kanada, ait olunacak platformlardan biridir. STK, göçmenlere kısa vadeli ve uzun vadede yerleşim hizmetleri sağlamak ve genel olarak topluma entegre olmalarına yardımcı olmak için 1993 yılında kurulmuştur. Dernek, yeni gelenlerin gerekli tüm belgeleri almalarına yardımcı olur ve mültecilere destek sağlar.

PEI Derneği ayrıca ilgilenen göçmenler için bir İngilizce dil eğitim programı sağlar ve mülteciler için kaldıkları süre boyunca yaşamak için çalışabilmeleri için sık sık uygulamalı eğitimler düzenler. Diğer hizmetler, yeni gelenlerin potansiyel istihdam için becerilerinin değerlendirilmesini, kuruluşlara sevk edilmesini, öğrencilerin eğlence etkinlikleriyle bağlantılandırılmasını ve ayrıca göçmenlere gerekli teşvik ve desteğin sağlanmasını kapsar.

10. Büyük Victoria Yeni Gelenler Kulübü

Kadınlar tarafından hemcinsleri için düzenlenen Yeni Gelenler Kulübü, ülkeye yeni taşınan kadınlar için sıcak bir ortam yaratmaya odaklanıyor. Kulüp, farklı üyelerin tercihlerine ve ilgi alanlarına dayalı etkinliklere sahiptir. Bu nedenle üyeler, ırkçılık, cinsiyet ayrımcılığı ve beden utancından uzak bir ortamda benzer zihinlerle etkileşime girebilir ve ağ kurabilir. Kulüp düzenli olarak hem büyük hem de küçük birimlerde sağlık, kadınların güçlendirilmesi ve eğlence etrafında odaklanan konuları tartıştıkları toplantılar düzenler.

Genel olarak, Kanada ve Kanadalılar gerçekten de yeni göçmenlerine ve gelecekteki Kanadalıların yerleşmesine yardımcı olmayı amaçlayan birçok programa ve hizmete sahiptir. Ne harika!