Potansiyel göçmenler her zaman Kanada'da yaşamanın maliyetinin nasıl olacağını merak etmişlerdir. Kanada'da yaşam standardı hakkında bilgi sahibi olmak, özellikle tarifeler, maliyetler ve ekonomi standartları ülkeden ülkeye büyük ölçüde değiştiğinden, göçü düşünen herkesin finansal olarak hazırlanmak için alması gereken proaktif bir önlemdir.

Kanada'da maliyetleri en çok çeken temel şeyler kira, vergi, ulaşım ve yiyecek veya diğer hükümlerin satın alınmasıdır. Sağlık ve eğitim gibi diğer temel ihtiyaçların çoğu büyük ölçüde Kanada hükümeti tarafından finanse edilmektedir.

Örneğin, Kanada hükümeti 18 yaşın altındaki tüm çocuklara ücretsiz eğitim sağlar ve ayrıca vatandaşların ve sakinlerin ihtiyaç duyduğu bazı temel sağlık hizmetlerini kapsar. Çocuklarınız için özel eğitim için ödeme yapmak veya ek sigorta almak istemeniz dışında, başlangıç ​​için Kanada'da aylık yaşamanın maliyeti hala oldukça uygun.

Kanada'ya yeni geliyorsanız, ilk gelirinizin ne kadarını harcayacağınızı etkileyecek şeylerden biri, çıkış ülkenizin para birimi ile Kanada'nın döviz kurudur. Bulunduğunuz yerin para birimi Kanada dolarından daha düşük bir değere sahipse, cüzdanınız ilk birkaç hafta veya siz Kanada doları olarak kazanmaya başlayana kadar büyük ölçüde etkilenecektir.

Aşağıda, Kanada dolarının dünyadaki diğer popüler para birimleriyle yaklaşık bir karşılaştırması bulunmaktadır.

£1000 ≈ 1740 C$

1000 € ≈ 1550 C$

1000$ ≈ 1300$

1000 A$ ≈ 960 C$

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı, Kanada'ya yanınızda başka para birimleri getirme konusunda bilinmesi gereken her şey hakkında yeterli bilgi sağlar.

Kanada'da Aylık Ortalama Yaşam Maliyeti

Kanada'da aylık ortalama yaşama maliyeti yaklaşık 1000 C$ ile 6,000 C$ arasındadır. Bu büyük ölçüde mesleğe, yere ve aile büyüklüğüne bağlıdır. Kanada'da aylık ortalama yaşam maliyetinin dışında, bir daire kiralamanın veya ipotek ödemenin maliyeti yaklaşık %35 ila %50 arasında değişiyor.

A Kanada'da öğrenci yurdu (ki bu, gidilebilecek en ucuz konaklama teklifiyle ilgilidir) çok kentsel bölgelerde 450 C$'dan daha ucuza mal olmayabilir. Büyük şehirlerin dışında, bir oda kiralamanın maliyeti 350 C$'a kadar düşebilir.

Kanada'da aylık yaşam maliyetini etkileyen diğer gereklilikler şunlardır:

  • Vergi
  • besleme
  • Taşımacılık
  • Giyim
  • Konut Sigortası
  • Isıtma ve kar paketleme gibi diğer hizmetler

Eyaletlere Göre Kanada'da Yaşam Maliyeti

Kanada'da yaşamanın karşılanabilirliği eyaletlere ve bölgelere göre değişir. Bu, büyük ölçüde bölge sakinlerinin nüfusundan, ekonominin durumundan ve bölgede yapılan işin niteliğinden etkilenir. En pahalı iller, kentsel ve nüfus bakımından iç içe olan iller. Şu anda Kanada'da yaşamak için en pahalı beş şehir:

ŞEHİR İLLER
Vancouver British Columbia
Toronto Ontario
Montreal Quebec
Calgary Alberta
Ottawa Ontario

Aşağıdaki tablo, eyaletlere göre Kanada'da ortalama yaşam maliyeti hakkında kapsamlı bilgi vermektedir:

 

Şehir

or

Bölge

 

Sermaye

 

Aylık İyi Yaşamın Ortalama Maliyeti

(C $)

Yaşam Maliyeti En Yüksek Şehir Yaşam Maliyetinin En Düşük Olduğu Şehir
Kira Bakkaliye Toplu taşıma Entertainment
Alberta Edmonton 1249 115 103 253 Calgary Brooks
British Columbia Victoria 1885 142 101 240 Vancouver Abbotsford
Manitoba Winnipeg 1278 114.34 100 195.61 Winnipeg Winkler
Yeni brunswick Fredericton 1019 128 80 214 Fredericton Campbellton
Newfoundland and Labrador Aziz John 1450 92 86 159 Mutlu Vadi-Goose Körfezi Cornerbrook
Nova Scotia Halifax 1581 136.5 80 217.5 Halifax Yarmouth
Ontario Toronto 2212 136 115 275 Toronto Windsor
Prens Edward Adası Charlottetown 950 120.75 58 240 Charlottetown Summerside
Quebec Quebec City 1602 107 81 210 Montreal Sherbrook
Saskatchewan kraliçe 1026 115.5 86 224 Saskatoon Yorkton

Kanada'da yaşamanın en ucuz maliyeti, ekonomiyi canlandırmak için diğer sektörlerden daha küçük ve tarıma daha bağımlı olan illerde bulunur.

Kanada'da Yaşam Maliyeti ve Dünyanın Diğer Yerleri

Kanada'da yaşamanın maliyeti, ABD ve Avustralya gibi diğer popüler göçmenlik destinasyonlarına kıyasla çok daha düşüktür. 2020'ler sıralamasında dünya çapında yaşam maliyeti, Kanada dünyanın her yerinden 20 ülke arasında 110. sırada yer alıyor. İsviçre, İzlanda, İsrail ve Avustralya gibi ülkeler Kanada'dan daha üst sıralarda yer alırken, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Güney Kore ve Nijerya gibi ülkeler Kanada'ya kıyasla daha düşük bir yaşam maliyetine sahipti.

İstatistiklere dayanarak,

Kanada'nın Maliyet Endeksi = 95.2

Ortalama Aylık Gelir = 3,864 USD

Satın Alma Gücü Endeksi = 74.0

Avustralya'da Yaşam Maliyeti - Kanada

Avustralya'da yaşamanın maliyeti, aylık ortalama 4,592 USD gelir ve 104.9 maliyet endeksi ile Kanada'dan daha yüksektir.

İtalya'da Yaşam Maliyeti - Kanada

Aylık ortalama 2.878 USD geliri ve 80.1 maliyet endeksi ile İtalya'da yaşamanın maliyeti Kanada'dan biraz daha düşüktür.

Yeni Zelanda'da Yaşam Maliyeti - Kanada

Yeni Zelanda'da yaşamanın maliyeti, ortalama aylık 3,563 USD geliri ve 98.9 maliyet endeksi ile Kanada'dan biraz daha yüksektir.

Portekiz'de Yaşam Maliyeti - Kanada

Portekiz'de yaşamanın maliyeti, aylık ortalama 1,933 USD gelir ve 68.9 maliyet endeksi ile Kanada'dan çok daha düşüktür.

İsveç'te Yaşam Maliyeti - Kanada

İsveç, ortalama aylık 19 $ gelir ve 4,648 maliyet endeksi ile dünya çapındaki yaşam maliyeti istatistiklerinde Kanada'nın (96.8.) hemen üzerinde yer almaktadır.

Tayland'da Yaşam Maliyeti - Kanada

Tayland, Kanada'ya kıyasla çok düşük bir yaşam maliyetine sahiptir. Aylık ortalama geliri 605 USD ve ülkenin maliyet endeksi 41.8'dir.

Kanada'da Yaşam Maliyeti vs ABD

Amerika Birleşik Devletleri, ortalama aylık 5,488 USD geliri ve 100.00 maliyet endeksi ile Kanada'dan daha yüksek bir yaşam maliyetine sahiptir.

Not: Kanada'ya kıyasla daha yüksek bir yaşam maliyeti, Kanada'da işlerin o ülkeye göre daha ucuz olacağı ve para biriminin Kanada dolarından daha büyük bir değere sahip olacağı anlamına gelir.

Kanada'da Gelir Oranı

Kanada'da bir çalışana ödenen ortalama maaş, yılda yaklaşık 45,000 C$ veya ayda yaklaşık 3700 C$'dır. Genellikle tüm çalışanların aylık gelirlerinden yapılan bir maaş kesintisi vardır. Bu, aylık maaşın yaklaşık %25 ila %35'ini oluşturabilir. Kesinti, işverenler tarafından aşağıdakileri kapsayacak şekilde yapılır:

  • Gelir vergileri
  • Emeklilik planları
  • İstihdam sigortası
  • Sendika aidatları (hangisine ait olursanız olun)
  • İşvereninizin kesmesi gerektiğini yazılı olarak kabul ettiğiniz diğer oranlar.

Kanada'da Barınma ve Konaklama Maliyeti

Daha önce de belirtildiği gibi, kiralama ve ipotek maliyetleri, Kanada'da aylık kazanılan maaşın yaklaşık yarısını yutuyor. Konut maliyetleri büyük ölçüde seçtiğiniz yere bağlıdır. Montreal, Toronto ve Vancouver gibi kentsel alanlar, belirli bir zamanda Kanada'da bulunan tüm kişilerin üçte birinden fazlasını oluşturan Kanada'daki en büyük nüfusa sahiptir.

Sakinlerin yüksek sayısı konaklama için kıtlığa ve rekabete yol açar ve bu da kira ve ipotek maliyetlerini büyük ölçüde artırır. Örneğin Toronto'da bir ev satın almak yaklaşık 800,000 C$'a mal olabilir. Bir banliyö bölgesinde veya kırsal kesimde hemen hemen benzer tesislere sahip aynı tür evi satın almak, maliyeti neredeyse %20 ila %50 oranında azaltabilir.

İllere Göre Kanada'da Ortalama Konut Maliyetini gösteren tablo

İLLER ORTALAMA EV MALİYETİ (C$)
British Columbia 730,000
Ontario 578.000
Alberta 387,000
Quebec 297,000
Manitoba 296,000
Saskatchewan 288,000
Nova Scotia 249,000
New Foundland ve Labrador 246,000
Prens Edward Adası 230,000
Yeni brunswick 178,000

Kanada Mortgage ve Konut Kurumu (CMHC), kiralama fiyatlarının artmaya devam edebileceği spekülasyonlarıyla birlikte, Kanada'da aylık ortalama kira fiyatının 1800 itibariyle 2020 C$ civarında olduğunu varsayıyor.

Bir göçmen olarak konaklama masraflarını azaltmak için şehir merkezlerinden ziyade kırsal kesimde bir daire kiralamayı düşünebilirsiniz. Bu bir seçenek olarak daha fazla ulaşım maliyeti çekecektir, bu nedenle bir seçim yapmadan önce bunu yapmak için bütçeyi şehirde kalmakla karşılaştırmanız gerekecektir. Göçmenlerin başvurduğu bir diğer seçenek ise il ve bölgelerdeki daha küçük şehirlere yerleşmek. Bu küçük şehirlerden bazıları, Kanada'da en düşük yaşam maliyetine sahipken, büyük şehirlerde bulunabilecek olanakların çoğunu sağlamaya devam ediyor.

Kanada hükümeti, yabancı işçileri daha az popüler bir bölgeye çekmek için Kırsal ve Kuzey Göçmenlik Pilotu (RNIP) olarak bilinen bir program kurdu.

SSS

2022'de Kanada'da Yaşamanın Maliyeti Ne Kadardır?

Kanada'da ortalama yaşam maliyeti, kira ile ayda yaklaşık 2500 $ 'dır.

Kanada'da Yaşam Maliyeti Neden Bu Kadar Yüksek?

Kanada'da yaşam maliyetini büyük ölçüde artıran şeylerden biri vergi oranıdır. Kanada'da ortalama bir birey 7,068 itibariyle vergi için yaklaşık 2019 C$ ödüyor. Bu, yabancılar için gülünç derecede yüksek görünse de Kanadalılar, özellikle kaliteli sağlık hizmetleri açısından, hükümetin sağladığı tüm hizmetler için ödemeye değer bir değer olduğunu düşünüyor.

Hangi Eyalet Kanada'da En Yüksek Yaşam Maliyetine Sahiptir?

Britanya Kolumbiyası, özellikle Vancouver. Ayda 2,793 yatak odalı bir daire için yaklaşık 2 dolar ödemek. Ontario'da yakından takip ediyoruz.

Kanada'nın Hangi Eyaleti En Düşük Yaşam Maliyetine Sahiptir?

Quebec. Ayda yaklaşık 1600 C$ ortalama maliyetle.

Kanada'da En Ucuz Yaşam Maliyeti Nedir?

Kanada'da yaşamanın en ucuz maliyeti ayda yaklaşık 15,000 C$ olabilir. Bu kadar düşük maliyeti karşılayabilecek şehirler Edmonton, Alberta; Hamilton, Ontario; ve Montreal, Quebec.