Kanada'daki göçmenler için kilit iş endüstrileri, göçmen nüfusu ve yabancı işçileri işe alan ve tercih eden kariyer alanlarının bir listesidir. Kanada'da uzun süre kalmak, bir işe ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. İster okurken çalışıyor olun, ister işgücüne düzgün bir şekilde entegre edilmiş bir yabancı işçi olmak istiyor olun, ülkede mevcut olan temel iş sektörleri hakkında bilgi sahibi olmak, hangi sektörlere kolayca uyum sağlayabileceğinizi veya hangi potansiyel işlerde çalışabileceğinizi görmenize yardımcı olabilir. vardığınızda sizin için hazır olacaktır.

Kanada'nın kilit endüstrileri şu ana alt başlıklarda gruplandırılmıştır:

  • Hizmet Sektörü
  • Üretim endüstrisi
  • Doğal Kaynaklar
  • Madencilik ve tarım

Hizmet Sektörü

Hizmet sektörü, Kanada'da dallanan diğer birçok sektörle birlikte, Kanada'daki en kapsamlı kilit iş endüstrisidir. Hizmet sektörü altındaki ana hat bölümleri şunları içerir:

  • Sağlık ve sosyal hizmetler
  • Eğitim Hizmetleri
  • Toptan ve perakende
  • Turizm ve Kültür
  • Misafirperverlik ve ikram
  • Eğlence ve spor
  • Taşımacılık ve lojistik
  • Gayrimenkul
  • Çevresel sürdürülebilirlik
  • Araştırma
  • Teknoloji, iletişim ve BT
  • Bankacılık ve finans vb.

Hizmet endüstrisi altındaki çok sayıda küçük endüstriyle, Kanada'daki en yüksek sayıda işçiyi çeker ve tüm Kanada işlerinin %75'ini sağlar. Sektör oldukça misafirperver çünkü çeşitli eğitim seviyelerine ve iş tecrübesine sahip işçiler gerektiriyor. Hem vasıflı hem de vasıfsızlar geniş alanda istihdam edilme potansiyeline sahiptir, Kanada'nın nüfusu istikrarlı bir şekilde arttıkça fırsatlar her gün artmaktadır.

Bir yerde bulunan doğal kaynaklara büyük ölçüde bağımlı olan diğer kilit endüstrilerin aksine, hizmet endüstrisinin tüm il ve bölgelerde buluşması gerekiyor. Herhangi bir sektörde iş bulmak için belirli bir bölgede olmanız gerekmez. Bununla birlikte, hizmet işlerinin en yüksek konsantrasyonu, Metropolitan Alanlar Arası (CMA).

Hizmet sektörü içinde yer alan tüm sektörler arasında sağlık ve sosyal hizmetler sektörü, son zamanlarda en çok istihdam edilen sektör olmuştur ve belki de en yüksek ortalama saatlik ücreti ödeyen sektördür. Son birkaç yılda Kanada, sağlık sektörünü genişletmek ve geliştirmek istiyor. Ülke, sağlık pratisyeni olarak çalışmak üzere nitelikli yabancıları aktif olarak işe aldı ve hala işe alıyor. Bu tek başına son zamanlarda yaşanan yüksek göç trafiğine büyük ölçüde katkıda bulunmuştur.

Çoğu insan, Kanada'da diğer mesleklerden daha fazla sağlık çalışanı olarak iş bulacaklarına inanıyor ve varsayımlarının yanlış olduğu kanıtlanmadı.

İmalat Sanayi

Neredeyse 2 milyon iş, daha fazlası Kanada'nın imalat endüstrisi tarafından sürdürülüyor. Tarihsel zamanlarda endüstri, emek yoğun hizmetleri vardiyalı olarak yürütebilecek yetkin işçilere daha fazla ihtiyaç duyuyordu. Ancak, bu sektördeki son fakat hızlı gelişme, daha üst düzey, yetenekli ve teknolojiye meyilli mesleklere daha fazla ihtiyaç duyulmasına neden oldu. İmalat endüstrisinde çalışan kişiler arasında popüler olanlar mühendisler, veri analistleri, pazarlamacılar ve programcılardır.

İl ve Bölgelere Göre Ana İmalat Sanayileri

Üretim endüstrisi İl veya Bölge Bulundu
Baskı Manitoba, Ontario
Maden Makinaları İmalatı Alberta
Tarım Makinaları İmalatı Manitoba, Saskatchewan
Et işleme Alberta, Britanya Kolombiyası, Manitoba, New Brunswick, Quebec, Saskatchewan
Ahşap Kaplama İmalatı Alberta, Britanya Kolumbiyası, Newfoundland ve Labrador
Kereste Fabrikası ve Ahşap Üretimi British Columbia
Baskı Manitoba
Su Ürünleri İşleme New Brunswick, Newfoundland ve Labrador, Nova Scotia
Ekmek Üretimi Newfoundland and Labrador
Havacılık ve Uzay Makina İmalatı Nova Scotia, Quebec
Gemi ve Tekne İnşası Nova Scotia
Otomobil Üretimi Ontario, Saskatchewan
Plastik Üretimi Ontario, Quebec
Şarap Üretimi British Columbia

İmalat sanayii, hızla artan nüfus nedeniyle daha yüksek mal talebine ve daha fazla mamul ürün ihraç etme ihtiyacına bağlı olarak çalışan sıkıntısı çekmiştir. Bunu azaltmak için Kanada, yerli ve yabancı daha fazla işçiyi sektöre çekmek için birçok teşvik yarattı. Teşviklerden bazıları şunlardır:

  • Kanada Çıraklık Kredisi
  • Çıraklık Teşvik Hibesi
  • Çıraklık İş Yaratma Vergi Kredisi
  • Kanada Çıraklık Kredisi

Doğal Kaynak Endüstrisi

Kanada gerçekten de birçok doğal kaynakla kutsanmıştır ve ülke bunları ekonomik kalkınması için kullanmaktan geri kalmamıştır. Petrol ve gaz sektörü, Kanada ile ilgili dünyadaki tüm şirketlerin %35'inin Alberta'da ikamet etmesiyle, Kanada'ya büyük faydalar sağladığını kanıtlamıştır. Aynı sektör, ülkedeki en yüksek ortalama saat ücretini ödeme tutumunu sürdürmüştür. Petrol ve gaz endüstrisi, mühendisleri, madencileri, yerbilimcileri ve araştırmacıları aktif olarak işe alıyor.

Kanada'nın en önemli doğal kaynakları arasında su, petrol ve gaz, uranyum, altın, gümüş, bakır, elmas ve doğal gaz bulunur. Nova Scotia, bu sektördeki en becerikli il olarak zirvede yer aldı ve temiz enerji üretiminde sakinlere iş sağladı. Aynı zamanda büyük orman rezervlerine sahiptir ve bu nedenle kağıt üretimi ve çevre koruma gibi sektörlerde işgücü istihdam etmektedir.

Madencilik ve Tarım

Doğal kaynak endüstrisine yakından bağlı olan madencilik ve tarımdır. Muazzam doğal kaynak birikintileri ile Kanada, doğal zenginliklerini bitmiş ürüne getirecek işgücünü istihdam etmekten asla vazgeçmedi. Endüstri ayrıca aşağıdakilere ayrılmıştır:

  • Madencilik
  • Enerji üretimi
  • Balık tutma
  • Ormancılık
  • Arazi çiftçiliği

Kanada'da işçi istihdamında madencilik ve tarım sektörünün rolü ne kadar vurgulansa azdır. Ülke aktif olarak uranyum, nikel, potas ve elmas madenciliği yapıyor ve sürekli olarak bu alanda profesyonelleri işe alıyor. Gerekli mesleklerin çoğu maden çıkarma ve işlemedir; programlama ve veri analizi gibi bilgisayar teknolojisi; gelişim araştırması; bilgi yönetimi vb.

British Columbia, Ontario, Saskatchewan ve Quebec, Kanada'daki tüm mayınlı ürünlerin yaklaşık dörtte üçünün bu bölgelerden tedarik edilmesiyle madencilik sektöründe en yüksek işçi işverenleri olmuştur. Gözleme göre, ortalama saatlik ücretli maden işçileri, sağlık sektörü ile aktif olarak rekabet ediyor ve yakında bunun önüne geçebilir.

Kanada, dünyadaki en büyük tarım ürünleri üreticilerinden ve ihracatçılarından biridir. Çiftçilik, çok eski zamanlardan beri sakinlerinin çoğunu ayakta tutmuştur. Günümüzde tarım sektörü, mekanize tarım ve genetiği değiştirilmiş tohum ve hayvanların kullanımıyla daha da verimli hale geldi.

Hem bitki hem de hayvan çiftçiliği, balıkçılığın büyük bir meslek olduğu bilinen kıyı bölgeleriyle ülkede gelişir. Kanada'nın başlıca bitki ürünleri, kereste temini ve kağıt hamuru üretimi için kullanılan zengin orman rezervlerinin yanı sıra buğday, yulaf, keten ve kanoladır.

İllere ve bölgelere göre, Kanada'nın tarım sektörü, aşağıda belirtilen çeşitliliklerden beslenir:

S / N İL/BÖLGE TARIMSAL ÜRÜN
1. Alberta Sığır yetiştiriciliği, patates, buğday, kanola, arpa, et işleme
2. British Columbia Deniz ürünleri, şarap bahçeleri, diğer meyve ve sebzeler
3. Manitoba Buğday, arpa, kanola, balık tutma, et işleme
4. Yeni brunswick Hayvancılık, günlük üretimi
5. Newfoundland and Labrador Balıkçılık ve deniz ürünleri, bahçecilik, günlük üretimi
6. Kuzeybatı Toprakları Deniz ürünleri
7. Nova Scotia Orman rezervleri, günlük üretimi
8. Nunavut Deniz ürünleri
9. Ontario Kanola, arpa, buğday, meyve bahçeleri, mısır, soya fasulyesi, hayvancılık, süt üretimi, tütün
10 Prens Edward Adası Günlük üretimi, karma çiftçilik
11 Quebec Meyveler, sebzeler, hayvancılık
12 Saskatchewan Kanola, fasulye, buğday, arpa, kanola, kenevir, keten, sığır çiftliği, et işleme
13 Yukon Deniz ürünleri

Tüm bu bölgelerde, çiftlik ve işleme ekipmanlarını idare edecek teknisyenlere talep var, Vet. Doktorlar, genetikçiler, araştırmacılar, tarla çalışanları, tarımsal ürün satıcıları ve perakendeciler.

Bu sektörlerde çalışmak için gereken ustalık nedeniyle, istihdam edilen çoğu işçiye şirketleri tarafından birçok mesleki eğitim verilmektedir. Madencilik endüstrisindeki işçiler ayrıca hazır konaklama ve yolculuklardan, şirket bazlı sağlık sigortasından ve çok sayıda tehlike riski ödemesinden yararlanmaktadır.

Kanada'nın kilit endüstrileri ülke genelinde eşit olarak dağılmamıştır. Belirli bir ilde sunulan hizmetlerin niteliği aşağıdaki gibi faktörlere bağlıdır:

  • Doğal kaynakların mevcudiyeti
  • Denize yakınlık
  • Sakinlerin nüfusu
  • Toprak verimliliği vb.

Bazı endüstriler temel ve temel hizmetleri sağlar ve bu nedenle tüm illerde bulunur, ancak bu hizmetler bazı bölgelerde diğerlerinden daha fazla yerleşiktir.

Aşağıdaki tablo, her bir ili ve orada en aktif olan sektörleri vurgulamaktadır.

Kanada Eyaletleri/Bölgeleri ve Temel İş Endüstrileri

S / N İL/BÖLGE ANAHTAR SEKTÖRLER
1. Alberta Petrol ve doğal gaz, uranyum, çinko, nikel ve gümüş madenciliği, tarım, imalat, mühendislik
2. British Columbia Madencilik, imalat, hizmet sunumu: sağlık, bilimsel ve diğer profesyonel hizmetler
3. Manitoba Tarım (buğday tarımı), madencilik, BİT, havacılık, eğitim, finans ve sigorta
4. Yeni brunswick Tarım (balıkçılık), havacılık, bilişim hizmetleri, imalat, madencilik, turizm
5. Newfoundland and Labrador Ağırlama, sağlık hizmeti, madencilik, turizm, eğitim hizmetleri
6. Kuzeybatı Toprakları Sigorta, elmas madenciliği, enerji ve doğal gaz, tarım
7. Nova Scotia Madencilik, sondaj, temiz enerji üretimi, ormancılık, çiftçilik, nakliye, eğitim, toptan ve perakende
8. Nunavut Sanat ve zanaat, kültür ve turizm, madencilik, balıkçılık
9. Ontario İmalat, madencilik, eğitim, sigorta, finans, inşaat, sağlık
10 Prens Edward Adası BİT, turizm, yenilenebilir enerji üretimi, havacılık, sağlık hizmetleri
11 Quebec İmalat, tarım, gıda işleme, BİT, bilimsel ve teknolojik araştırma
12 Saskatchewan Tarım (buğday tarımı), ormancılık, madencilik, imalat
13 Yukon Tarım, temiz enerji üretimi, madencilik: altın, gümüş ve çinko, film ve ses üretimi

NOT: Bu tablo, her bölgede işlevsel olan tüm endüstrileri ve sektörleri açıkça göstermemektedir. Yalnızca her ilin bilindiği amiral gemisi sektörleri vurgular.

Bazı beceriler ve meslekler, bazı yerlerde diğerlerine göre genellikle yüksek talep görse de, hemen hemen tüm il ve bölgelerde onlar için hala fırsatlar vardır. Bulunduğunuz ilde yeterince araştırırsanız, beceri seviyenize uygun bir iş için iş bulursunuz.

Bir ülke olarak Kanada, yıllık ortalama yalnızca yaklaşık %8 ila %10 olan nispeten düşük bir işsizlik oranına sahiptir. Son zamanlarda işsizlerin sayısındaki artış, insan emeğinin yerini teknolojiye bırakmanın bir sonucu olacaktır. Bunun ışığında Kanada, teknolojiye yatkın veya en azından temel bilgisayar okuryazarlığına sahip kişileri daha fazla istihdam etmeye çalışmaktadır.

Şimdiye kadar, robotlar ve makineler tarafından tamamen değiştirilmemiş, fazlasıyla yeterli iş var. Nüfusun az olmasına rağmen istikrarlı bir şekilde artan ülke ile, sakinlerin ihtiyaç duyduğu hizmetleri karşılayabilmek için daha fazla kişiye ihtiyaç duyulacak.