Küresel Yetenek Akışı (GTS), Kanada'nın Geçici Yabancı İşçi Programı'nın (TFWP) akışları arasındadır. Kanadalı şirketlere ve işverenlere işe alımda yardımcı olmak için oluşturulmuş bir pilot programdır. yüksek vasıflı yabancı işçiler inovasyonu geliştirmek ve en yetkin çalışanları elde tutmaları için onlara yardım sunmak amacıyla.

Küresel Yetenek Akışı pilot programı Haziran 2017'de tanıtıldı. Girişi, Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Kanada (IRCC) ile İstihdam ve Sosyal Kalkınma Kanada (ESDC) arasındaki işbirliğinden etkilendi. Ayrıca, CIC Global Talent Stream, yabancı işçilerin İşgücü Piyasası Fayda Planı aracılığıyla iş yerlerindeki çeşitliliği geliştirmeye kendilerini adamalarını kolaylaştırır.

GTS'nin herhangi bir minimum gereksinimi yoktur. Kanada işverenleri ve şirketlerinden, geçici bir yabancı işçi işe alma sürecini başlatmadan önce yalnızca Kanada vatandaşları ve daimi oturma izni vermeleri beklenir. Global Talent Stream uygulamaları iki (2) farklı kategori üzerinden başlatılır;

Küresel Yetenek Akışı Kategori A

Kanada Küresel Yetenek Akışının A Kategorisi, benzersiz ve özel bir pozisyon işgal etmek için yabancı bir işçi çalıştırmayı planlayan işverenler için uygundur. Kanadalı işveren olarak, belirlenmiş ortaklarından biri tarafından Global Talent Stream'e yönlendirilmiş olmanız gerekir. Küresel Yetenek Akışı programı Kanada'ya hak kazanabilmek için, atanmış bir sevk ortağının aşağıdaki kriterleri karşıladığınızdan emin olmak için başvurunuzun geçerliliğini onaylaması gerekir;

  • Şirketinizin Kanada'da faaliyet göstermesi gerekir
  • Doldurmak istediğiniz boş, benzersiz ve özel bir pozisyon olmalıdır. Ayrıca, iş için yetkin bir yabancı işçi görmüş olmalısınız.
  • Şirketiniz inovasyona özel önem vermelidir
  • Şirketiniz genişleme kazanma yeteneğine sahip olmalıdır

Kanadalı bir işveren olarak, GTS Kategori A başvurunuz, Kanada İstihdam ve Sosyal Gelişim (ESDC), belirlenmiş bir sevk ortağının yasal ve uygun olduğunuza dair destekleyici kanıt sağladığını teyit edene kadar işleme alınmayacaktır. Yeni Küresel Yetenek Akışı başvurunuz, daha fazla bilgi veya belge için Service Canada taleplerine hızlı yanıt vermenizi gerektirir. Bu nedenle, Global Talent Stream LMIA başvurunuzu göndermeden önce hepsinin eksiksiz olduğundan emin olun.

Global Talent Stream Canada'nın A Kategorisi için benzersiz ve özel bir konum belirleme

  • İlgili alanda en az 5 yıl deneyimli
  • İşçinin engin uzmanlığını gerektiren işler
  • Saatlik asgari ücreti 38.46 CAD veya yıllık maaşı 80,000 CAD olan iş pozisyonları
  • Uzmanlık alanında profesyonel sertifika

ESDC Belirlenmiş Yönlendirme Ortakları

Kanada GTS, işverenlerin;

  1. Communitech Şirketi
  2. ICT Manitoba (ICTAM)
  3. VENN İnovasyonu
  4. Atlantik Kanada Fırsatlar Ajansı
  5. Kanada İş Geliştirme Bankası
  6. Kanadalı Yenilikçiler Konseyi
  7. Ontario Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı
  8. Ontario Ekonomik Büyüme ve Kalkınma Bakanlığı
  9. MaRS Keşif Bölgesi
  10. Güney Ontario Federal Ekonomik Kalkınma Ajansı
  11. Küresel İlişkiler Kanada'nın Ticaret Komiserliği Hizmeti
  12. Yenilik, Bilim ve Ekonomik Kalkınma Kanada (Hızlandırılmış Büyüme Hizmeti)
  13. BC Teknoloji Derneği
  14. Ulusal Araştırma Konseyi – Endüstriyel Araştırma Destek Programı, vb.

Küresel Yetenek Akışı Kategori B


Bu tür bir Küresel Yetenek Akışı bir tavsiyeye ihtiyaç duymaz. Küresel Yetenek Akışı Kategori B, Küresel Yetenek Meslekleri Listesinde aranan meslekler arasında yer alan bir iş ilanını işgal etmek için yüksek vasıflı yabancı işçi çalıştırmak isteyen Kanadalı işverenler için idealdir.

Küresel Yetenek Akışı Meslekler Listesi

Bu, uygun olan Kanadalı işverenler için geçerlidir. Küresel Yetenek Akışının B Kategorisi. Kanadalı şirketler ve işverenlerin, ESDC'nin Küresel Yetenek Akışı Meslekler Listesinde bulunan işler için yüksek vasıflı yabancı işçi çalıştırmalarına izin verilmektedir. Bu tür Küresel Yetenek Akışı işlerinin, işi almak için Kanada vatandaşlarının daha az mevcudiyeti olan Kanadalı işverenler tarafından büyük ölçüde arzu edildiği düşünülmektedir. Kategori B için GTS meslek listesi şunları içerir;

NOC Kodu 0213 – Bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticileri

NOC Kodu 2147 – Bilgisayar mühendisleri (yazılım mühendisleri ve tasarımcıları hariç)

2161* alt kümesi – Matematikçiler ve istatistikçiler

NOC Kodu 2171 – Bilgi sistemleri analistleri ve danışmanları

NOC Kodu 2172 – Veritabanı analistleri ve veri yöneticileri

NOC Kodu 2173 – Yazılım mühendisleri ve tasarımcıları

NOC Kodu 2174 – Bilgisayar programcıları ve etkileşimli medya geliştiricileri

NOC Kodu 2175 – Web tasarımcıları ve geliştiricileri

NOC Kodu 2281 – Bilgisayar ağı teknisyenleri

NOC Kodu 2283 – Bilgi sistemleri test teknisyenleri

5131'in alt kümesi** – Yapımcı, teknik, yaratıcı ve sanat yönetmeni ve proje

yönetici (Görsel efektler ve video oyunu)

5241*** alt kümesi – Dijital medya tasarımcıları

İşgücü Piyasası Fayda Planı (LMBP)

İşgücü Piyasası Fayda Planı, Kanada Küresel Yetenek Akışı için en hayati gereksinimlerden biridir. LMIA, Global Talent Streams (GTS) aracılığıyla yüksek vasıflı işçileri işe aldığınızda ekonomilerine faydalı olan beceri ve eğitim yatırımlarının yanı sıra iş yaratmaları izleme ve tanıma konusunda size ve Kanada Hükümetine yardımcı olur. Kanada işgücü piyasasına avantaj sağlayan faaliyetlere yönelik kararlılığınızı sergileyen bir LMBP oluşturmak için ESDC ile işbirliği yapmanız zorunludur. Bu nedenle, İşgücü Piyasası Fayda Planına bağlılığınız zorunlu ve tamamlayıcı faydalar olarak gruplandırılmıştır.

Zorunlu fayda, özellikle Global Yetenek Akışı Kategori A aracılığıyla yabancı bir işçiyi işe almak istedikleri için belirlenmiş bir ortak tarafından yönlendirilen Kanadalı işverenler içindir. Zorunlu yardımınız olarak Kanada vatandaşlarına iş teklif etme taahhüdünüzü içerir. Ayrıca, Kategori B altındaki GTS Meslekler Listesindeki iş pozisyonlarını işgal etmek için yüksek vasıflı yabancı işçileri istihdam etmeye istekli olduğunuzda, zorunlu faydanız olarak Kanada vatandaşlarının beceri ve eğitim yatırımlarını geliştirme taahhüdünüzü de gerektirir.

Ayrıca, zorunlu yardımdan farklı 2 tamamlayıcı yardım için hükümler konulmalıdır. Bu tür hükümler şunları içerir;

  • bilgi vermek
  • İş yaratma
  • Beceri ve eğitime yatırım
  • Çalışanlarınıza en uygun strateji veya politikaları kullanmak
  • Diğerlerinin yanı sıra şirketin artan verimliliği.

Global Talent Stream başvuru işleme için ödemeler

Kanadalı işverenlerin, Global Talent Stream başvurularının işlenmesi için 1,000 Kanada Doları tutarında bir ödeme yapmaları gerekmektedir. Global Talent Steam başvurunuz olumsuz bir değerlendirme alırsa veya iptal edilirse veya kasıtlı olarak geri çekilirse, işlenmesi için yaptığınız ödeme iade edilmez. Ancak, yalnızca hatalı bir aktarım yaptıysanız geri ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca, geçici yabancı işçilerin Küresel Yetenek Akışı pilotu için ödeme yapmasına izin verilmiyor. Kanada işverenlerinin işlem ücretini orkerden geri alması yasalara aykırıdır. Böylece, Global Talent Stream işlem ücretlerinin ödemeleri aşağıdaki gibi çeşitli ödeme seçenekleri ile yapılabilir;

  1. Vize kartları
  2. MasterCard
  3. American Express
  4. Kanada için Genel Alıcıya ödenmesi gereken banka poliçesi, çek veya havale

Küresel Yetenek Akışı LMIA işleme süresi

Mart 2021 itibarıyla, Global Talent Stream LMIA'nın ortalama işlem süresi 13 iş günü gerektirir.

Kanadalı işverenler için Hızlı Küresel Yetenek Akışı kılavuzu

Geçici Yabancı İşçi Programı (TFWP) başvurularını iletmek üzere olan tüm Kanadalı işverenlerin, LMIA ve GTS başvuru formları da dahil olmak üzere ilgili tüm belgeler için hükümler hazırlaması gerekmektedir. Bu, şirketinizin ve iş teklifinin veya sözleşmenin meşru olduğunun bir kanıtı olarak hizmet eder.

Küresel Yetenek Akışı kapsamında geçici yabancı işçilerin iş rolleri ve çalışma koşulları:

  1. Kanada yasaları, geçici yabancı işçilere muafiyet olmaksızın tüm işçilerinin lehindedir. Böylece, tüm Kanada geçici yabancı işçilerinin hakları ve yetkileri kanunla korunmaktadır. Kanadalı bir işveren olarak, çalışanlarınızı şu ya da bu şekilde sömürmediğinizi kontrol etmeli ve kesinlikle emin olmalısınız.
  2. Geçici yabancı işçilerinizin yalnızca onları istihdam ettiğiniz görevle ilgili iş rollerini yerine getirdiğinden emin olmalısınız.
  3. Kanada'daki işlerin çoğu, ücret, çalışma saatleri, çalışma koşulları vb. gibi çalışma ve istihdam standartlarını koordine eden il veya bölge yasalarına dayanmaktadır. Kanada'daki her il veya bölge, görevi istihdamla ilgili olarak kullanmak olan kendi Çalışma Bakanlığı'na sahiptir. sorunları ele almak ve çeşitli soru ve endişeleri yanıtlamak için bilgiler. Ayrıca, Kanada İş Kanunu kapsamında istihdam standartları tarafından korunan bazı Kanadalı işverenler vardır.
  4. Geçici yabancı işçilerinizin işyeri güvenliğini sağlamanız gerekir. Yabancı işçilerinizin il veya bölge işyeri güvenlik sigortası şirketlerinde kapsama sahip olduğundan emin olun. Kanada eyalet/bölge kanunu, işverenlere çok çeşitli özel sigorta planları sunmaktadır. Bu şunları içerir;
    • Çalışanlarınızın her birinin aynı sigorta şirketi tarafından kapsanması gerekir.
    • Seçilen özel sigorta planı, il veya bölge tarafından sunulan plana kıyasla daha fazla veya aynı düzeyde yerleşim sunmalıdır.
    • Seçilen özel sigorta planı, TFWP'nin hamil başlangıç ​​planı ile aynı olmalıdır. Yabancı işçinin işvereni olarak teminat masraflarını sıralamak sizin sorumluluğunuzdadır.

Global Talent Stream Kanada hakkında Sık Sorulan Sorular (SSS)

1. Küresel Yetenek Akışı (GTS) nedir?

  • GTS, IRCC ve ESDC tarafından, işverenlerin şirketlerinde yabancı uyrukluları işe almaları için olanaklar yaratan bir pilot program olarak başlatıldı.

2. Global Talent Stream LMIA işlem süresi nedir?

  • Genellikle yaklaşık 13 iş günü sürer

3. Küresel Yetenek Akışı işlem ücreti nedir?

  • İşveren tarafından ödenen CAD1,000

4. Global Talent Stream formunu nasıl indirebilirim?