Açık çalışma izni, yabancı uyruklu kişilere yabancı bir ülkede herhangi bir işletme veya işveren için çalışmak için resmi izin verir. Kanada açık çalışma izni almak isteyen bir yabancı uyrukluysanız, bunun için Kanada dışında, Giriş Limanı'nda (POE) ve ayrıca zaten Kanada'daysanız başvuru yapmanın yolları vardır. Ayrıca, açık çalışma izni verilmemektedir. işletmeler veya işverenler eskort hizmetleri, erotik masajlar, striptizler ve erotik danslar konusunda uzmanlaşmıştır.

Kanada'da Açık Çalışma İzni Gereksinimleri

Yabancı uyruklular, belirli koşulları yerine getirdikleri sürece Kanada açık çalışma iznine başvurabilirler. Kanada'da açık çalışma izni başvurusu için kalifiye olmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar.

  • Geçerli bir çalışma/çalışma izniniz varsa
  • Mülteci koruma talebinde bulunduysanız
  • If Kanada Göçmenlik ve Mülteci Kurulu sizi korunan bir kişi veya bir sözleşme mültecisi olarak kabul eder
  • Kanada-Birleşik Devletler-Meksika Anlaşmasına (CUSMA) göre, profesyonel, tüccar, yatırımcı veya şirket içi devralan iseniz Kanada'da açık çalışma izni başvurusunda bulunmaya hak kazanırsınız.
  • Geçerlilik süresinin sona ermesine 6 aydan az olmayan geçerli bir Geçici İkamet Vizeniz (TRV) varsa
  • Ebeveynleriniz, eşiniz veya nikahsız eşiniz geçerli bir çalışma/çalışma iznine sahipse
  • Kanada'nın daimi oturma izni için başvurduysanız ve kararını bekliyorsanız
  • Kanada'da çalışma izniniz olmadan çalışma izniniz varsa ancak mevcut işinizden tamamen farklı başka bir işe başvurmayı tercih ediyorsanız
  • Eğitim izninizin süresi dolmadıysa ve Kanada'nın Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni (PGWP) gerekliliklerini de karşılıyorsanız

Giriş limanında açık izin başvurusu

Kendi ülkenizde çalışma izni başvurusunda bulunmadıysanız, Kanada'ya vardığınız anda yine de başvuru yapma şansınız vardır. Tüm yabancı uyruklular bu fırsatı değerlendiremez. Yalnızca ABD'den gelen yabancı uyruklular, giriş limanında Kanada açık çalışma izinleri için başvurabilirler. Ayrıca, elektronik seyahat izni almaya veya ziyaretçi vizesinden muaf olarak Kanada'ya girmek için kalifiye olmanız gerekir.

Kanada açık çalışma izni türleri

Açık çalışma izinlerinin türleri, kısıtlı ve sınırsız açık çalışma izinlerini içerir:

Kısıtlı açık çalışma izinleri

Bu çalışma izni, başvurmanıza izin verilen iş türü için sınırlar oluşturur. Ayrıca yabancı uyrukluların iş başvurularını gönderebilecekleri alanları da kısıtlamaktadır.

Sınırsız açık çalışma izinleri

Bu Kanada açık çalışma izni, yabancı uyrukluların başvurmasına izin verilen alanları ve işleri kısıtlamaz. Yabancı uyruklu kişiye Kanada'da birlikte çalışmayı tercih ettikleri her yerde ve herhangi bir işveren altında çalışabilmeleri için daha fazla özgürlük sağlar.

Açık çalışma izinleri için işlem ücreti

ödemekle yükümlüsünüz;

  • 155 $ açık çalışma izni ücreti
  • Açık çalışma izni sahibi ücreti 100 $

İşlem süresi

Kanada'nın açık çalışma izni için işlem süresi çoğunlukla 4 ila 5 ay arasındadır. Her ne kadar COVID-19 salgını CIC açık çalışma izni işlem süresini etkileyen bazı ciddi etkiler yapmış ve başvuruların anormal şekilde işlenmesine neden olmuştur.

Eş Açık Çalışma İzni

Kanada'da geçici olarak çalışan veya okuyan birinin eşi veya aile üyesi iseniz, Kanada Eş Açık Çalışma İzni'ne (SOWP) başvurabilirsiniz.

Eş Açık Çalışma İzni başvuru işlemlerine başlamadan önce başvuru için uygun olup olmadığınızın değerlendirilmesi gerekmektedir. Uygunluk faktörleri şunları gerektirir;

  1. altında bir işte vasıflı bir işçinin eşi Embedden Het laatste rijk van de mensheid vrij Tower Defense Game Online Game: beceri türü 0, A veya B ve Kanada'da en az 6 ay çalışma yetkisine sahip
  2. Bir kamu yükseköğretim kurumunda okuyan veya Quebec'teki Collège d'Enseignement Gènèral Et Professionnel'de (CEGEP) eğitim gören yabancı bir öğrencinin eşi
  3. başvuruda bulunan kişinin eşi Atlantik Göç Pilot Programı Ulusal Mesleki Sınıflandırma 0, A, B veya C kapsamındaki bir meslekte

SOWP'nizi Kanada'da genişletme

Mevcut çalışma izninizin sona ermesine en az 30 gün kalmışken, açık çalışma izni uzatma başvurusunda bulunmak en iyisidir. Ayrıca pasaportunuzun süresinin yakın zamanda sona ermeyeceğinden emin olmanız gerekir. Pasaportunuzun geçerlilik bitiş tarihi, yeni çalışma izninizin sona ereceği tarihten sonraki bir tarihte olmalıdır.

Açık izinli eş sponsorluğu

Bir eşe veya nikahsız birlikteliğe sponsor olmaya eklenen ücret 1,050 dolardan değişir. İşlem süresi genellikle yaklaşık 12 ay sürer. Başvuruyu tamamladıktan sonra, sponsor olunan eşin bazen bazı biyometrik ölçümlerden geçmesi istenmektedir. Eşinize sponsor olabilmeniz için önce;

  1. en az 18 yaşında olmak
  2. daimi ikamet veya Kanada vatandaşı olmak. Kanada'nın Hindistan Yasası uyarınca Hindistan vatandaşı olarak kayıtlı olmanıza da izin verilir. Daimi ikametgah sahibi olarak, açık çalışma izni eş sponsorluğuna hak kazanmak için Kanada'da ikamet ediyor olmalısınız. Ayrıca, Kanada'da ikamet etmeyen Kanada vatandaşları, eşleri daimi ikametgah haline gelir gelmez Kanada'ya dönme ve Kanada'da yaşama niyetlerini kanıtlamakla yükümlüdür.
  3. eşinizin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek mali kapasiteye sahip olmak
  4. Herhangi bir sosyal yardım almadığınıza dair kanıtınız olsun. Bu engelliler için geçerli değildir

Köprü Açık Çalışma İzni (BOWP)

Herhangi bir Kanadalı işverenle çalışan bir yabancı uyruklu olarak, Bridge Open Work Permit, daimi ikamet başvurunuz karara bağlanırken Kanada'da çalışmanıza izin verir. Kanada köprü açık çalışma izni, özellikle halihazırda Kanada'da bir işi olan yabancı uyruklular içindir.

Açık çalışma izni işlem süresi, başvurunuzu nasıl başlattığınıza göre değişir. BOWP'nize çevrimiçi olarak başvurduysanız, işleme koyulması yaklaşık 60 gün sürer, bu da 2 aya eşittir. BOWP'ye destekleyici belgelerin fiziksel olarak sunulması (kağıt) yoluyla başvurduysanız, BOWP işlem süreniz 100 gün olarak tahmin edilecektir.

Köprülü açık çalışma izni 1 yıl sonra sona erer. Bu zamana kadar, daimi ikamet başvurunuza göre bir karar almış olacaksınız. Dolayısıyla, daimi ikametiniz için (Ekonomik Sınıf) başvurduysanız, açık çalışma iznini hızlı giriş yoluyla köprülemek, 4 ay boyunca çalışmaya devam etmenizi sağlar.

PGWP sahibinin eşi için açık çalışma izni

Mezuniyet Sonrası Çalışma İznine (PGWP) sahip bir kişinin eşi olarak, açık çalışma izni başvurunuzda onların etkisinden yararlanabilirsiniz. Bu nedenle, çalışma izniniz eşinizin çalışma izni ile yaklaşık aynı zamanda sona ermek üzere işleme alınacaktır.

Eş açık çalışma izni belge kontrol listesi

Eş açık çalışma izni işlem süresi daha çok 4 ile 5 ay gibi bir sürede karara bağlanır. Eşinizin açık çalışma izninin reddedilmesini önlemek için, ilişki belgenizin ve diğer desteklenen belgelerin geçerli ve eksiksiz olduğundan emin olun. Eğer kocanız/eşiniz PGWP sahibi ise, çalışma izni başvurunuzda aşağıdakilerin bir nüshası istenmektedir;

  1. eşinizin açık çalışma izni
  2. son maaş bordroları
  3. eşinizin iş teklif mektubu veya sözleşmesi. Ayrıca, eşinizin işvereninden gelen bir mektup da bu amaca hizmet eder, çünkü CIC'nin altında bir işçi olduğunu teyit etmesine yardımcı olur. Ulusal Mesleki Sınıflandırma 0, A veya B

Açıklama mektubu

Açıklama mektubu (LOE), aksi takdirde açıklama mektubu olarak bilinir. Genellikle yabancı uyruklular tarafından öğrenim izinlerini uzatmak ve mezuniyet sonrası çalışma izinlerini desteklemek amacıyla hazırlanmaktadır. LOE, Göçmenlik, Mülteciler ve Kanada Vatandaşlığı'na yöneliktir.

Eş açık çalışma izni açıklama mektubu hazırlıyorsanız, mektuba kendiniz ve eşiniz hakkında kişisel bir beyan eklemeniz gerekecektir. Bu nedenle açıklama mektubuna, adınız, yaşınız, eğitim durumunuz, nitelikleriniz ve iş deneyiminiz dahil olmak üzere kendiniz hakkında bilgi sağlama konusunda bilgi vererek başlayacaksınız. Kanada'ya geldiğinizde niyetinizi de içermelidir. Eşinizin mevcut durumunun da mektuba, Kanada'ya geliş tarihlerine, medeni durumunun yasal kanıtına ve diğer destekleyici bilgilere dahil edilmesi gerekir.

Kanada'da yatılı bakıcı iseniz, yatılı bakıcı sınıfı kapsamında en az 2 yıllık çalışma iznine sahip olmanız gerekir. Ayrıca 3,900 yıl içerisinde en az 2 saat veya 4 yıl çalışmış olmanız gerekmektedir.

Eş Açık Çalışma İzni (SOWP) ile ilgili sorular

Kanada'da açık çalışma izni almak ne kadar sürer?
Vatandaşı olduğunuz ülkeye bağlı olarak yaklaşık 4 ila 5 ay.
Kanada'da açık çalışma izni için ödeme nasıl yapılır?
Kanada açık çalışma izni başvurunuz için vize kartınızı, MasterCard'ınızı, American Express (AMEX), banka poliçenizi, havale veya çekinizi kullanarak ödeme yapabilirsiniz.
Açık çalışma izni durumu nasıl kontrol edilir?
  • Çalışma izniniz için online başvuru yaptıysanız, başvuru durumunuzu;
  • Çevrimiçi hesabınızda oturum açma
  • Gönderilen uygulamamı veya profillerimi Görüntüle'ye gidin
  • Ardından, durumu ve mesajları kontrol et'e tıklayın.
  • Açık çalışma izninin kağıt başvurularında, çalışma izni için çevrimiçi başvuruda bulunan yabancı uyrukluların, başvurunuzun durumuna erişmek ve güncellemeleri almak için başvurularını çevrimiçi bir hesaba bağlamaları gerekmektedir.
Açık çalışma izni ile kaç saat çalışabiliriz?
Resmi olarak, Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Kanada (IRCC), Kanada'daki yabancı uyrukluların haftalık olarak 20 saat çalışmasına izin verir.
Kanada'da açık çalışma izni ne kadar?
Açık çalışma izni ücreti için 155 dolar, açık çalışma izni sahibi ücreti için 100 dolar.
Açık çalışma izni başvurusu için hangi belgeler gereklidir?
  • Geçerli pasaport
  • Kimlik kanıtı
  • İlişki kanıtı