İl Aday Programı

2022-23 yılları arasında Kanada'da hayatınızın yeni bir bölümüne mi başlamak istiyorsunuz? Her yıl Kanada'ya kalıcı olarak göç etmeyi seçen milyonlarca insana katılacaksınız. Bu makalede, Kanada'ya göç etmek isteyen bireyler için en iyi İl Aday Programlarını (PNP'ler) özetleyerek Kanada'nın İl Aday Programlarını (PNP'ler) yıkıyoruz. Ayrıca göçmenlik hizmeti sunan ilk 3 Kanada Bölgesini de güncelledik.

PNP'ler, Kanada'nın göçmenlik politikasının ayrılmaz bir parçasıdır ve 200,000'den fazla kişinin 2020 ve 2022-23 yılları arasında bir İl Aday Programı aracılığıyla Kanada PR alması beklenmektedir.

İl Aday Programları kontenjanlıdır.

İl Aday Programları aynı zamanda en hızlı büyüyen ekonomik Kanada göçmenlik yoludur. Daha yakın yıllarda, Kanada hükümeti eyaletlerin her eyalet için yıllık tahsisatlarını sürekli olarak artırdı ve bu da genel Kanada göçmenlik manzarası içinde PNP'lerin artan önemini gösterdi.

Her İl ve Bölge göçmenlik programları sunar

Kanada şu anda on üç (13) eyalet ve bölgeye sahiptir. Bunlardan 11'inin aktif İl Aday Programları (PNP'ler) vardır. Bu programlar, bu illerin her birinin, ilin sahip olduğu benzersiz bir ihtiyacı karşılayacak bireyleri seçmesine olanak tanır.

Örneğin, British Columbia eyaleti bir Teknik Pilot PNP çünkü eyalette daha fazla işçiye ihtiyaç duyan büyüyen bir teknoloji sektörü var. Bu arada, Nova Scotia eyaletinin özellikle doktorları çekmeye adanmış bir PNP'si var çünkü eyaletin daha fazla tıp uzmanına ihtiyacı var.

Ancak, PNP'ler sadece mesleklerle ilgili değildir, aynı zamanda Fransızca bilen veya eyalette aile bağları olan veya eyalette daha önce iş veya eğitim deneyimi olan göçmenleri hedefleyen PNP'ler de vardır.

Daha da önemlisi, İl Aday Programları (PNP'ler) kendi kalıcı ikamet programlarındadır. Bu, başarılı bir eyalet adaylığı elde ederseniz, Kanada daimi ikamet statüsü için resmi bir başvuruda bulunabileceğiniz anlamına gelir.

PNP'ler birden fazla adım içerir

Bir PNP aracılığıyla Kanada daimi ikamet statüsü elde etmek çok aşamalı bir süreçtir. Öncelikle, tercih ettiğiniz Kanada eyaletinden bir eyalet adaylığı başvurusunda bulunmanız gerekir. Ardından, eyalet adaylığınız onaylanırsa, Kanada daimi ikamet statüsü için başka bir başvuruda bulunmanız gerekecektir.

Bazı il adayları bağımsızdır

Tüm İl Aday Programları, Kanada'nın Ekspres Giriş sistemiyle uyumlu veya bağlantılı değildir. Bu PNP akışlarından biri aracılığıyla aday gösterilirseniz, Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanınıza fazladan 600 puan eklenir ve bu da son Kanada PR başvurunuzu göndermenize ve çok hızlı bir şekilde işleme koymanıza olanak tanır. Genellikle yaklaşık altı ay sürer.

Ekspres Olmayan Giriş İl Aday Programının işlenmesi genellikle iki yıla yakın sürer, ancak başvurunuz işleme alınırken çalışma izni almanız mümkün olabilir.

Kanada'ya Göçmenlik İçin En İyi PNP'yi Seçme Kriterleri

80'den fazla aktif İl Aday Programı vardır, bu nedenle sizin için en iyi seçeneği bulmak biraz zor olabilir. Ancak, en iyi seçenekleri seçmek için birkaç karar verdik:

Kanada'da iş veya eğitim deneyimi olmayan kişiler için mümkün olan en iyi seçeneklere baktık. Kanada iş deneyiminiz veya eğitiminiz varsa, başka bir PNP akışına hak kazanabilir veya başka bir göçmenlik seçeneğiniz olabilir.

Ayrıca iş adamları ve girişimciler için PNP'leri de dahil ettik. Kanada'da bir iş kurmak isteyenler için PNP akışları var, ancak bunlar kişinin bir işi yönetme deneyimine ve 100,000 CAD'lik yukarı doğru yatırıma sahip olmasını gerektiriyor.

Kanada'daki En İyi 10 Eyalet Aday Programı

1. Ontario Göçmen Aday Programı (OINP)

Ontario eyaleti Kanada'nın İl Aday Programları arasında en çeşitli ve dinamik programlardan birine sahiptir. Mezunlar, Nitelikli işçiler ve iş adamları Ontario'ya göçlerini planlayabilirler.

Ontario göçmenlik departmanı, Kanada'ya aşağıdaki benzersiz yolları sunar. Ontario Eyaleti Aday Programı.

Ontario'nun Ekspres Giriş akışları kapsamında hak kazanmak için, Ontario'dan bir ilgi bildirimi almış olmanız ve federal hükümetin Ekspres Giriş sisteminde en güncel iş deneyiminiz, eğitiminiz ve dil sınavlarınız ile güncel ve geçerli bir profile sahip olmanız gerekir.

OINP'ye başvuranlar federal Ekspres Giriş havuzunda olabilir. OINP şu anda üç Ekspres Giriş uyumlu akış içerir.

Bu durumlarda, bir OINP eyalet adaylığı, başvuru sahibine, Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık (IRCC) havuzdan bir çekiliş yaptıktan kısa bir süre sonra takip etmek için bir davetle birlikte 600 ekstra Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanı verir.

Hızlı Giriş İnsan Sermayesi Öncelikleri Akışı

Ekspres Giriş İnsan Sermayesi Öncelikleri Akışı 2015 yılında tanıtıldığından bu yana özellikle popüler olduğu kanıtlanmıştır. Akış, gerekli eğitim, iş deneyimi ve Fransızca veya İngilizce dil yeterliliğine sahip vasıflı işçiler içindir.

Fransızca Konuşan Nitelikli İşçi Akışı

Ayrıca, var Fransızca Konuşan Nitelikli İşçi Akışı, İngilizce ve Fransızca bilen Express Entry adayları için.

Nitelikli Ticaret Akışı

Nitelikli Ticaret Akışı, Ontario'da bir ticarette çalışma deneyimi olan Ekspres Giriş adayları için.

Diğer durumlarda, başvuru sahipleri, Ekspres Giriş sisteminden hiç geçmemiş olan OINP aracılığıyla Ontario'ya gelebilirler.

Uluslararası öğrenciler ve mezunlar, çeşitli eğitim seviyelerine sahip yeni göçmenleri hedeflemeyi amaçlayan akışlardan yararlanır.

2. British Columbia İl Aday Programı (BCPNP)

British Columbia göçmenlik, Eyalet Aday Programında vasıflı işçiler, mezunlar ve girişimciler için geniş kapsamlı akışlar ve kategoriler sunar.

British Columbia Eyalet Aday Programı, işçiler ve mezunlar için iki geniş akışla - Skills Immigration ve Express Entry BC - tüm PNP'lerin en çeşitlilerinden biridir.

Nitelikli Göçmenlik

Yetenekli göç yüksek talep gören mesleklerde vasıflı ve yarı vasıflı işçiler içindir. British Columbia. Puan bazlı bir davet sistemi kullanır. Süreç, çevrimiçi olarak kaydolmayı ve başvuruda bulunmayı içerir. M.Ö. PNP ve daimi ikamet için bir kağıt başvuru süreci.

Bazı kategoriler için önceden iş deneyimine ihtiyacınız olmayabilir. Nitelikli işçiler yurtdışında iş tecrübesine sahip olabilir. Giriş Seviyesi ve Yarı Nitelikli kategori adaylarının BC iş deneyimine ihtiyacı vardır. Kanadalı bir lise sonrası kurumun yeni uluslararası mezunları, teklif edilen işe bağlı olarak herhangi bir iş deneyimine ihtiyaç duymayabilir.

Ekspres Giriş BC

Ekspres Giriş BC uygun vasıflı işçilerin British Columbia'ya taşınması için daha hızlı bir yoldur. Ayrıca federal bir ekonomik göçmenlik programı için uygun olmanız gerekir. Puan tabanlı bir davet sistemi kullanır ve hem BC PNP hem de daimi ikamet süreci için tamamen web tabanlı bir kayıt ve başvuru sürecidir.

BC iş deneyimine ihtiyacınız yok. Ancak, ilgili iş deneyimine sahip olmanız ve eğitim ve dil yeterliliği gibi diğer gereksinimleri karşılamanız gerekir.

Bu akışlar ayrıca çeşitli kategorilere ayrılmıştır. Bazı BC-PNP kategorileri, Kanada'nın federal Express Entry göçmenlik seçim sistemiyle uyumludur.

Bu kategorilerden biri altındaki başarılı adaylar, havuzdan yapılacak bir sonraki çekilişte ek 600 Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanı ve daimi ikamet için Davet alırlar.

BC Tech Pilot programı

BC-PNP ayrıca bir Teknik Pilot programı, teknoloji ve BT çalışanlarının British Columbia'ya göç edip Kanada'da daimi ikamet hakkı elde edebileceği 2017'de tanıtıldı.

3. Alberta Göçmen Aday Programı (AINP)

Alberta Kanada'nın yeni gelenler için en popüler destinasyonlarından biridir ve Express Entry adayları ve Express Entry olmayan adaylar için PNP akışları sunar. İl Aday Programı, vasıflı işçileri, uluslararası mezunları ve girişimcileri eyalete davet ediyor.

The Alberta Göçmen Adayı Programı (AINP), Alberta hükümeti tarafından federal hükümetle işbirliği içinde işletilmektedir.

AINP temel olarak üç akış sunar - Fırsat Akışı, Hızlı Giriş Akışı ve Serbest Çalışan Çiftçi Akışı.

Alberta Fırsat Akışı

The fırsat akışı Alberta'da çalışan ve hak kazanabilmek için Alberta'daki bir işverenden iş teklifi talep edecek olan yabancı işçiler için Kanada'da daimi oturma iznine giden bir yol sağlar.

Alberta Ekspres Giriş Akışı

The Hızlı Giriş akışı Alberta'nın eyalete başvurmaya davet ettiği Ekspres Giriş adayları için bir rota sağlar. Adaylar, kesin seçim kriterleri halka açıklanmayan Express Entry hesapları aracılığıyla davet edilir.

Ekspres Giriş bağlantılı bir akış aracılığıyla bir eyalet adaylığı alan Ekspres Giriş adayları, ek 600 Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanı ve havuzdan bir sonraki çekilişte Kanada daimi ikametgahına başvurma daveti (ITA) alırlar.

Alberta Serbest Çalışan Çiftçi akışı

AINP ayrıca şunları da sunar: Serbest Çalışan Çiftçi akışı Alberta'da bir çiftliği işletmek için kanıtlanmış kapasiteye sahip deneyimli çiftçiler için.

4. Saskatchewan Göçmen Aday Programı (SINP)

Bu Saskatchewan eyaleti Express Entry adaylarının yanı sıra rağbet gören mesleklerdeki işçileri de ağırlamak istiyor. Kategoriler sürekli olarak geliştikçe veya işgücü piyasası ihtiyaçlarına cevap vermek için yaratıldıkça, eyalet bu büyümeye yanıt vermek ve bu büyümeyi teşvik etmek için çeşitli ve aktif bir göç programı yürütmektedir.

Kanada'nın Eyalet Aday Programlarından (PNP'ler) biri olan SINP, olası göçmen adayları için çeşitli kategoriler ve alt kategoriler sunar.

Bunların çoğu Ekspres Giriş sisteminin dışında çalışır, yani bir başvuru sahibi bir Ekspres Giriş profili oluşturmadan, havuza girmeden ve çekilişte başvuru daveti (ITA) beklemeden ilden PR adaylığı için başvuruda bulunabilir.

Saskatchewan Uluslararası Nitelikli İşçi

Ayrıca bir Ekspres Giriş programı vardır, Saskatchewan Uluslararası Nitelikli İşçi: Ekspres Giriş alt kategorisi, bu çok önemli il adaylığına ve ek 600 Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanına yol açabilir ve bu da bir davete yol açar. gelecekteki Ekspres Giriş çekilişi.

İlde belirtilen mesleklerden herhangi birinde çalışıyorsanız, Talep Edilen Meslek Listesi, veya şu anda Saskatchewan'da çalışıyorsanız, sizin için bir alt kategori olabilir.

The Uluslararası Nitelikli İşçi Kategorisi: Saskatchewan Ekspres Girişi ve Talep Edilen Saskatchewan Meslekleri. Saskatchewan Deneyimi kategorisi.

Saskatchewan Girişimci Programı

Saskatchewan göçmenlik makamları, Saskatchewan'daki iş fırsatlarını beslemek için yabancı yatırımı da memnuniyetle karşılıyor. Bir iş fikriniz varsa veya mevcut bir Saskatchewan işletmesini satın almak ve genişletmek istiyorsanız, Saskatchewan Girişimci Programı heyecan verici yeni bir yatırımın başlangıcı olabilir.

Saskatchewan kolejlerinden ve üniversitelerinden kendi işlerini yönetmekle ilgilenen yeni mezunlar, Saskatchewan Uluslararası Lisansüstü Girişimci kategorisiyle ilgilenebilirler.

Başka bir iş seçeneği şurada bulunabilir: Saskatchewan Çiftliği Sahibi ve ilde yerleşip çiftlik kurmak isteyen yurtdışındaki çiftçilerle yakın işbirliği içinde çalışan Operatör kategorisi.

5. Nova Scotia Aday Programı (NSNP) 

Nova Scotia Aday Programı (NSNP), Kanada'ya çok çeşitli potansiyel yeni gelenleri hedefleyen çeşitli göçmenlik akışları sunar. Nova Scotia'daki uluslararası mezunlardan ve geçici yabancı işçilerden Kanada dışındaki vasıflı işçilere ve girişimcilere kadar birçok insan, Kanada'da daimi ikamet statüsüne giden rotayı Nova Scotia göçmenlik akışı aracılığıyla bulur.

Bazıları federal Ekspres Giriş sistemiyle uyumlu bir dizi NSNP akışı aracılığıyla Nova Scotia, eyaletin ekonomisini ve topluluklarını inşa etmek için ihtiyaç duyduğu deneyime ve insan sermayesi faktörlerine sahip başvuru sahiplerini hedefliyor.

NSNP Ekspres Girişi

NSNP, federal Ekspres Giriş havuzu ile aktif bir etkileşimi sürdürür ve adayların Nova Scotia'ya taşınmakla ilgileniyorlarsa bir dizi seçeneği olabilir.

Nova Scotia İşgücü Piyasası Öncelikleri Akışı

İşgücü Piyasası Öncelikleri Akışı, eyaletin en son işgücü piyasası ihtiyaçlarına göre Hızlı Giriş havuzundan uygun adayları seçmesine ve onları il adaylığı için başvurmaya davet etmesine olanak tanıyan dinamik ve esnek bir akıştır.

Her davet turu, belirli bir meslek veya meslekte iş deneyimi olan adayları Hızlı Giriş havuzunda seçer. Bu akış yoluyla seçilen adaylar, yerel olarak bu deneyim ve beceri setinde eksiklik olduğu için meslekleri hedeflendiğinden, ildeki verimli kariyer fırsatlarına güvenebilir.

NSNP Nitelikli Çalışan akışı

Federal Ekspres Giriş sisteminin dışında çalışan NSNP Nitelikli İşçi akışı, uluslararası mezunlar ve yabancı işçiler için bir iş teklifiyle daimi ikamet statüsüne giden bir yol sağlar. Nova Scotia iş veren.

Hekim akışları için Hekim ve İşgücü Piyasası Öncelikleri

Başka yerlerde, Hekim ve İşgücü Piyasası Öncelikleri doktorlar akışları Boş pozisyonları doldurmak için yerel sağlık yetkilileriyle birlikte çalışan hem Ekspres Olmayan Giriş hem de Ekspres Giriş akışı yoluyla daimi ikamet statüsüne başvurmak için belirli tıp mesleklerindeki bireyleri memnuniyetle karşılıyoruz.

Girişimcilere eyalet tarafından çok değer verilir ve NSNP her ikisi için de kalıcı ikamet için yollar sunar. uluslararası mezunlar Nova Scotia'da ve deneyimli iş adamları Nova Scotia'da bir işletmenin kurulması veya satın alınması yoluyla dünya çapında.

6. Prince Edward Adası İl Aday Programı (PEI PNP)

Kanada'ya göç etmek istiyorsanız ve Kanada'ya taşınmayı düşünüyorsanız Prens Edward Adası eyaleti, o zaman yaygın olarak PEI PNP olarak bilinen PEI İl Aday Programı sizin için mükemmel bir Kanada göçmenlik seçeneği olabilir.

PEI PNP, Kanada'nın Ekspres Giriş havuzundaki adayların yanı sıra vasıflı işçiler (şu anda PEI'de veya Kanada dışında çalışan), yerel yüksek öğretim kurumlarının mezunları ve PEI'de iş yapmak isteyen iş göçmenleri için göçmenlik akışları sunar. .

Kriterlere ve başvuru süreçlerine faydalı bağlantılar içeren bu PEI PNP akışları hakkında bazı ayrıntılar.

PEI Ekspres Girişi

PEI Ekspres Giriş akışı, PEI PNP'nin önemli bir parçasıdır, özellikle de Ekspres Giriş havuzundaki hemen hemen tüm adaylar bir PEI İlgi Bildirimi. Tüm Ekspres Giriş bağlantılı PNP'lerde olduğu gibi, başarılı başvuru sahipleri 600 ek Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanı alır ve bu da bir sonraki Hızlı Giriş çekilişinde başvuru (ITA) davetiyle sonuçlanır.

Uluslararası Mezun akışı

Prince Edward Adası'nda (PEI) belirlenmiş bir üniversiteden veya kolejden mezun olduysanız ve şu anda eyalette çalışıyorsanız, İşgücü Etkisi kategorisinin bir parçası olan PEI PNP Uluslararası Mezun akışı aracılığıyla Kanada daimi ikamet başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kritik Çalışan Akışı

Talep edilen bir meslekte deneyime sahip işçiler için.

İş Çalışma İzni akışı

PEI'de bir işletmeye yatırım yapmak ve işletmek isteyen uluslararası işletme başvuru sahipleri için.

İl adayı sunan diğer popüler iller

Göçmenlik programları olan Kuzey Bölgeleri

Sonuç

Bu göçmenlik programlarından bazılarının, 2022-23'te Kanada'nın güzel eyaletlerinden veya bölgelerinden herhangi birine taşınmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca bir tane almanızı tavsiye ederiz. ücretsiz göçmenlik değerlendirmesi Hangi programlara hak kazanabileceğinizi görmek için. İyi şanlar!