in

Kanada'da Hızlı Giriş: Uygunluk, Belgeler, 7 Adım

Kanada Ekspres Giriş Programı hakkında bir şeyler duyuyorsunuz, işte nasıl başvuracağınız.

Kanada'ya taşınmak istiyorsanız, Hızlı Giriş programı göç etmenin hızlı bir yoludur. Bu makale, hangi belgelere ihtiyacınız olacağı ve CRS puanınızı nasıl tahmin edeceğiniz de dahil olmak üzere, Ekspres Giriş başvurusu adımlarında size yol gösterecektir. Kanada'da Ekspres Giriş gereksinimlerinin değişebileceğini unutmayın, bu nedenle başvurunuzu göndermeden önce her zaman resmi web sitesindeki en son bilgileri kontrol edin.

Bu yazıda

Kanada Ekspres Giriş programı nedir?

Ekspres Giriş programı, vasıflı işçilerin Kanada'ya göç etmesinin bir yoludur. Uygunsanız, bir aday havuzuna girileceksiniz. Oradan, hükümet en yüksek puan alan adayları daimi ikamet başvurusunda bulunmaya davet edecek. Tüm süreç genellikle yaklaşık altı ay sürer.

Kanada Göçmenlik Ekspres Giriş Programları Türleri.

Ekspres Giriş altında üç ana program türü ve ek bir seçenek olan il adayı programı vardır:

#1. Federal Nitelikli İşçi Programı - FSWP belirli vasıflı mesleklerde deneyimi olan kişiler içindir. Hak kazanmak için, nitelikli bir meslekte en az bir yıllık iş deneyimine sahip olmanız ve dil gereksinimlerini karşılamanız gerekir.

#2. Federal Nitelikli Ticaret Programı – The FSTP belirli vasıflı ticaret mesleklerinde deneyime sahip kişiler içindir. Hak kazanmak için iki yıllık tam zamanlı iş deneyimine (veya yarı zamanlı çalışmanın eşdeğer bir kombinasyonuna) sahip olmanız ve dil gereksinimlerini karşılamanız gerekir.

#3. Kanada Deneyim Sınıfı – The MSK Kanada'da çalışma deneyimi olan kişiler içindir. Hak kazanmak için en az bir yıllık tam zamanlı iş deneyimine (veya buna eşdeğer bir yarı zamanlı çalışma kombinasyonuna) sahip olmanız ve dil gereksinimlerini karşılamanız gerekir.

#4. İl Aday Programı – PNP bir eyalet veya bölge tarafından aday gösterilen kişiler içindir. Her ilin kendi uygunluk koşulları vardır, bu nedenle ilgilendiğiniz il ile görüşmeniz gerekecektir.

Hızlı Giriş Kalifikasyonu için Faktörler

Kanada'da Ekspres Girişe hak kazanmak için, bu programlardan birinin gereksinimlerini karşılamanız ve ayrıca profilinizi destekleyecek belgeler sunabilmeniz gerekir. Kanada'ya Ekspres Girişli Göçmenlik için gereklilik olarak kabul edilen faktörlerden bazıları şunlardır:

  • Uyruğu/Menşe Ülkesi
  • Başvuranın yaşı.
  • Dil becerileri (İngilizce ve Fransızca)
  • Eğitim(Yakında)
  • İş deneyimi
  • Aile üyeleri
  • Kanada'da İş teklifinin varlığı

Bu faktörler ve adayların Ekspres Giriş adaylarını sıralamak için kullanılan Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanını nasıl etkilediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen CRS tahmin aracımıza bakın.

Hızlı Giriş Başvurusu için Gerekli Belgeler

Ekspres Giriş programına başvurmak için, yukarıda listelenen EV faktörleri çerçevesinde profilinizi detaylandıran çeşitli belgeler sağlamanız gerekecektir, belgeler şunları içerir (ancak bunlarla sınırlı değildir):

  • Geçerli bir uluslararası pasaport veya diğer seyahat belgeleri;
  • Dil testi sonuçları (İngilizce ve/veya Fransızca);
  • Eğitim Sertifikası Değerlendirme Raporu.
  • Kanada'daki bir işverenden iş teklifi mektubu (isteğe bağlı);
  • Polis karakter sertifikası - sabıka kaydı olmadığını kanıtlamak;
  • Yetkili bir IRCC doktorundan alınan tıbbi muayene raporu;
  • Başvuru için davet edildiğinizde, seyahatinizi kolaylaştırmak ve Kanada'daki konaklamanızı karşılamak için yeterli paranın kanıtı.

Kanada'da Ekspres Giriş başvurusu için adımlar nelerdir?

Kanada'da Ekspres Giriş başvurusunda bulunmak için aşağıdaki gibi yaklaşık yedi adım vardır:

Adım #01: Ulusal Meslek Sınıflandırmanızı (NOC) bulun

İlk adım, işinizin hangi NOC kategorisine girdiğini bulmaktır. NOC, Kanada'daki tüm mesleklerin bir listesidir ve her birine bir kod verilir. Mesleğinizi bulmak ve ilgili kodu görmek için NOC aracını kullanabilirsiniz. NOC kodunuzu nasıl bulabilirsiniz?.

Adım #02: Bir kimlik bilgisi değerlendirmesine ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edin

Bir sonraki adım, eğitim bilgilerinizin değerlendirilmesine ihtiyacınız olup olmadığını görmektir. Bu, tüm meslekler için gerekli değildir, ancak bazıları için gereklidir. Bir değerlendirmeye ihtiyacınız olup olmadığını ve nasıl alacağınızı öğrenmek için Yabancı Kimlik Bilgileri Yönlendirme Ofisi web sitesini kullanabilirsiniz. Çıkış yapmak kimlik bilgisi değerlendirme seçenekleri.

Adım #03: Dil testi yapın

Okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere dört kategorinin tamamında Canadian Language Benchmark (CLB) yedi veya daha yüksek düzeyde İngilizce veya Fransızca konuşabildiğinizi kanıtlamak için bir dil sınavına girmeniz gerekecektir. İlk resmi diliniz Fransızca ise, İngilizce sınavına girmenize gerek yoktur, ancak dil becerilerinizi kanıtlamak için yine de Fransızca sınavına girmeniz gerekecektir. işte senin dil testi seçenekleri Kanada Göçmenlik için.

Adım #04: Uygunluğunuzu kontrol edin

Bir sonraki adım, tüm Hızlı Giriş gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığınızı kontrol etmektir. Uygun olup olmadığınızı görmek için Hızlı Giriş Uygunluk Aracını kullanabilirsiniz. Yukarıda sizin için tüm uygunluk kriterlerini ve gereklilikleri sağladık.

Adım #05: CRS puanınızı tahmin edin

Kanada'da Ekspres Giriş başvurusu için bir sonraki adım, Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanınızı tahmin etmektir. CRS, Ekspres Giriş adaylarını sıralamak ve onlara 1200 puan üzerinden bir puan vermek için kullanılır. CRS size puan verirken yaşınız, dil becerileriniz, eğitiminiz ve iş deneyiminiz gibi şeyleri dikkate alacaktır. bizimkini kullanın CRS Puan Hesaplayıcı sayfası Alacağınız puanların bir tahminini almak için.

Adım #06: Express Entry profilinizi oluşturun

Bir sonraki adım, Hızlı Giriş profili. Kendiniz, becerileriniz, iş deneyiminiz, dil becerileriniz ve eğitiminiz hakkında bilgi vermeniz gerekecektir. Ayrıca Job Bank'ta bir hesap oluşturmanız (henüz bir hesabınız yoksa) ve Express Entry profilinizde oturum açma bilgilerini sağlamanız gerekecektir. Kanada'da iş aramak ve Kanadalı işverenlerle eşleşmek için Job Bank'ı kullanacaksınız.

Adım #07: Başvuru Daveti Alın (ITA)

Ekspres Giriş programının son adımı, Göçmenlik, Mülteciler ve Kanada Vatandaşlığı'ndan (IRCC) bir ITA almaktır. Ekspres Giriş havuzunda yeterince üst sıralarda yer alırsanız, ITA almak. Daha sonra daimi ikamet için eksiksiz bir çevrimiçi başvuru göndermek için 60 gününüz olacak. Davet edilirseniz pasaportunuz, polis sertifikalarınız ve para kanıtınız gibi ek belgeler sağlamanız gerekecektir.

Pasaport talebi ve iniş onayı

Ekspres Giriş yoluyla Kanada'ya göç etmenin bir sonraki ve son adımı, size Daimi İkamet Onayı (CPR) verebilmeleri için IRCC'ye pasaportunuzu vermektir. Kanada'ya seyahat edebilmek için geçerli bir pasaportunuzun olması gerekir. Pasaportunuz yoksa, Kanada'ya gelmeden önce bir tane almanız gerekecektir.

Ayrıca kalıcı oturma hakkı ücretini ödemeniz ve biyometrik bilgilerinizi (parmak izi ve fotoğraf) göndermeniz gerekecektir. IRCC başvurunuzu tamamladıktan sonra CPR'nizi postayla alacaksınız. Kanada'ya indiğinizde göçmenlik memuruna CPR'nizi göstermelisiniz. Memur daha sonra pasaportunuzu damgalayacak ve size bir Geçici İkamet Vizesi (TRV) verecektir.

Artık Ekspres Giriş sürecini tamamladınız ve Kanada'da daimi ikametgah olma yolundasınız!

Sonuç

Ekspres Giriş sistemi, vasıflı işçilerin Kanada'ya göç etmeleri için harika bir yoldur. Uygunluk koşullarını karşılıyorsanız ve yeterli puan alabilirseniz, Ekspres Giriş için başvurabilir ve ITA alabilirsiniz. ITA'nızı aldıktan sonra, daimi ikamet için eksiksiz bir çevrimiçi başvuru göndermeniz gerekecektir. Başvurunuz onaylanırsa, Kanada'da daimi ikametgah sahibi olarak yaşama ve çalışma yolunda olacaksınız.

Bu blog gönderisinin Ekspres Giriş sürecini ve bu program aracılığıyla Kanada'ya göç etmek için yapmanız gerekenleri açıklamakta yardımcı olduğunu umuyoruz. Ekspres Giriş, Kanada'ya taşınmak isteyen birçok kişi için harika bir seçenektir, ancak başvurmadan önce uygun olduğunuzdan ve süreci anladığınızdan emin olmanız önemlidir.

Ekspres Giriş ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa veya başvurunuzla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.