Kanada, dünyadaki orta öğretim sonrası eğitim çalışmaları için en ideal yerlerden biridir. Birçok uluslararası öğrenci adayı tarafından çok aranmaktadır. Ülke, uluslararası öğrencileri Lisans veya Yüksek Lisans programları sırasında başka girişimlerde bulunmaya teşvik eden ve yine de mezun olduktan sonra kalmalarına ve çalışmalarına izin veren ayrıntılı bir eğitim sistemine sahiptir.

Kanada hükümeti, her eyalet ve bölgenin kendi eğitim programlarını sunmasına izin verir. Bölgesel farklılıklara rağmen, Kanada lise sonrası kurumlar tüm düzeylerde ortak yolları ve kimlik bilgilerini tanımlamak için benzer terimler kullanır. Kanada bir dizi sertifika, diploma, lisans ve yüksek lisans programı sunmaktadır. Bu programlar, öğrencileri istihdam fırsatlarını üstlenmeye hak kazanır, göçmenlik amaçları için faydalı olabilir.

Bu programların uzunluğu ve bileşimi, Kanada'da mezuniyet sonrası çalışma izni ve göçmenlik fırsatları için uygunluk üzerinde doğrudan bir etkisi olabileceğinden, potansiyel yabancı öğrenciler için de önemli bir parçasıdır. Kanada'daki lisans eğitim sistemi, lisenin veya lisenin tamamlanmasına izin verir. Standart lisans eğitiminin tam süresi normalde üç ila beş yıldır.

Uluslararası öğrenciler, bir lisans (lisans) derece programını tamamlamak için en az dört yıllık bir bütçe ayırmalıdır. Tamamlanmış bir lisans programı ile uluslararası öğrenciler, bir lisans derecesinin tamamlanmasını gerektiren bir Yüksek Lisans derecesi almaya karar verebilirler.

4 Kanada'da Ortaöğretim Sonrası Eğitim Türleri

Kanada, kaliteli eğitim için dünyanın en çok aranan okulları sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Hangi programın sizin için doğru olduğunu bilmek için öncelikle ülkenin sunduğu farklı derece veya sertifika kurslarını anlamalısınız. Her biri farklı amaçlara sahip genel olarak dört farklı orta öğretim sonrası eğitim türü vardır.

1. Üniversite

Üniversite, derece vermeye yetkili bir orta öğretim sonrası eğitim kurumudur. Her üniversite Lisans Derecesi programları sunar ve birçoğu da Yüksek Lisans ve Doktora programları sunar. programlar. Kanada'daki çoğu üniversite kamu tarafından finanse edilir ve personel alımı, programların kalitesi, politika ve prosedürler gibi akademik konularda özerktir.

2. Kolej

Bir kolej, bunun bazı istisnaları olmasına rağmen, derece sertifikaları veremeyen bir orta öğretim sonrası eğitim kurumudur. Bunun yerine, normalde sertifika ve/veya diploma ile sonuçlanan programlar sunarlar.

Genel olarak, kolej kursları üniversitelere kıyasla daha kariyer odaklı programlardır. Bir üniversite mezunu, dil eğitimi, grafik tasarım veya mutfak becerileri gibi istihdam edilebilir becerilerde uygulamalı, mesleki veya pratik eğitimi tamamlayabilir. Bazı Kolejlerin ayrıca kaynak veya marangozluk gibi vasıflı ticaret mesleklerinde eğitim programları veya çıraklık eğitimi vardır.

3. Ticaret Okulu/Çıraklık

Nitelikli bir ticaret, genellikle temel eğitim ve örgün eğitim gerektiren bir tür el emeğine odaklanan uzmanlaşmış bir mesleğe atıfta bulunur.

Nitelikli bir ticaret Lisans Derecesi gerektirmez, bu nedenle vasıflı mesleklerde eğitim genellikle meslek okulları veya kolejlerinde bulunan daha küçük programlar olan ticaret okulları aracılığıyla gerçekleşir. Kalkınan bir esnaf yeterli eğitimi aldıktan sonra, bir çıraklık eğitimi alabilir. Bir çırak olarak, ticaretteki becerilerini geliştirmek için deneyimli bir tüccarla yakın çalışırlar.

4. Meslek Yüksekokulu

Mesleki programlar, öğrencileri belirli bir işin görevlerini yerine getirmek için gerekli olan uygulamalı teknik becerilerle donatır. Bu programlar, öğrencileri vasıflı veya düşük vasıflı işlerde işgücüne girmeye hazırlar.

Ortaöğretim sonrası seviyelerde farklı okul türleri için ayrı terminolojiler olsa da, bu terimler dünyanın çeşitli yerlerinde farklı anlamlara gelir, bu nedenle örneğin bir kolej, Kanada'da bir tür okul olarak adlandırılabilir, ancak Almanya'da farklı bir şey olabilir. veya Fransa. Ayrıca bazen bu okullar örtüşür, üniversitelere bağlı kolejler veya kolejlerin içinde ticaret okulları olabilir.

Kanada'daki akredite okulların listesi

Kanada'da Farklı Derece Türleri

Kanada'da birçok disiplin ve konu için farklı derece türleri veya seviyeleri vardır. Temel olarak, bu dört tür derece, çeşitli Kanada eyalet ve bölgelerindeki üniversiteler tarafından verilmektedir:

Ön lisans

Kanada'da Önlisans Derecesi, bir çalışma alanında (Bilim veya Sanat gibi) temel bir lisans programıdır. Sertifika ve diplomalardan farklı olarak, Önlisans Dereceleri, Associate of Arts (İşletme) ve Associate of Arts (Bilim) gibi bir dizi genel akademik konudan oluşur.

Önlisans derecesi, öğrencilerin bir üniversitede veya kolejde öğrenimlerine başlamalarına ve bir üniversitede üçüncü yıl derslerine geçiş yapmalarına, ev sahibi kurum tarafından onay bekleyene kadar izin verir.

Lisans

Kanada'da bir lisans derecesi, dört ila beş yıllık tam zamanlı düzenli orta öğretim sonrası eğitimin tamamlanması anlamına gelir. Konu alanları genellikle Genel Bilimler, Mühendislik, İşletme, Sanat veya Beşeri Bilimlerdeki geleneksel akademik konuları içerir. Bu düzenlemede, öğrencilerin ilk iki yıllarında temel bilgileri edinmeleri ve daha sonra bir ana dalda uzmanlaşmaları beklenir. Bazı üniversiteler, denetimli bir uygulamadan oluşan beşinci bir mesleki yıl kursu sunar (örneğin, işletme veya öğretmen sertifikaları için). Bir lisans programına kabul, Kanada'da tamamlanmış bir lise veya lise programı gerektirir.

Yüksek lisans

Yüksek lisans dereceleri, bir ila üç yıllık ileri lisansüstü eğitimden oluşur ve ayrıca profesyonel uygulamaya da yol açabilir. Yüksek lisans dereceleri üniversiteler tarafından verilir ve lisans veya lisans düzeyinde keşfedilen önceki çalışma alanları üzerine inşa etme eğilimindedir. Programlar genellikle öğrencinin büyük bir projeye, teze ve/veya kapsamlı bir sınava yol açan kapsamlı bir akademik araştırma yürütmesini bekler. Yüksek lisans programları genellikle bir lisans derecesinin tamamlanmasını gerektirir.

Doktora derecesi

Kanada'da doktora derecesi, kapsamlı ve analitik kurslarda en az üç ila dört yıllık eşdeğer tam zamanlı çalışmayı ve ardından bağımsız bir tez veya tez çalışmasını içerir. Doktora ve diğer doktora dereceleri, üniversite profesörleri ve doktorlar, sağlık hizmetleri veya devlette üst düzey yönetim işleri gibi birçok meslek için gereklidir. Doktora derecesi programını tamamlamak için ortalama süre dört ila altı yıldır.

Kolejler ve enstitüler


Buna ek olarak, Kanada ayrıca lisans düzeyinde bir dizi sertifika ve diploma sunmaktadır. Bunlar, öğrencileri doğrudan Kanada'da bir Yüksek Lisans derecesi almaya hak kazanmasa da, istihdam ve göçmenlik amaçları için faydalı olabilir. Bu kolejlerin ve enstitülerin çoğu tamamen özeldir, bazıları ise hükümet tarafından tanınmaktadır. Kolejler ve enstitüler genellikle bir ila üç yıllık programlar sunar.

Genellikle bu tür programları sunan kolejler ve enstitüler, mezunları birçok alanda belirli işlerde çalışmaya hak kazanan diplomalar ve sertifikalar verir. Bu alanlar şunları içerir:

  • bilgisayar ve mekanik teknolojileri
  • sağlık
  • sosyal Hizmetler
  • tarım
  • esnaf (elektrikçi, marangoz ve tesisatçı gibi)
  • diğerleri

Giderek artan sayıda tanınmış kolej ve enstitü artık lisans dereceleri ve bazı durumlarda yüksek lisans dereceleri sunmaktadır.

Kanada'da Ortaöğretim Sonrası Eğitim için SSS

S. Kanada'da lise sonrası eğitim ücretsiz mi?

A. Kanada'daki çoğu lise sonrası okul ücretsiz eğitim sunmaz. Birçoğu federal hükümet ve ilgili eyalet hükümetleri tarafından kamu tarafından finanse edilmesine rağmen, hem yerli hem de uluslararası öğrencilere ücretsiz eğitim sunmazlar. Kanada'da ülke sakinleri için yalnızca Devlet lisesi veya orta öğretim ücretsizdir.

S. Kanada orta öğretim sonrası eğitimi nedir?

A. Yükseköğretim olarak da bilinen Ortaöğretim Sonrası Eğitim, genellikle lise olarak adlandırılan ortaöğretimin başarıyla tamamlanmasını izleyen eğitim düzeyidir. Ortaöğretim sonrası eğitim, üniversiteler ve kolejlerin yanı sıra ticaret ve meslek okullarını içerir. Ortaöğretim sonrası eğitim genellikle bir diploma, sertifika veya akademik derece ile sonuçlanır.

S. Kanada'da orta ve lise sonrası eğitim nedir?

A. Orta veya lise, Kanada'da orta öğretim olarak adlandırılır. Ortaöğretim sonrası eğitimden önceki eğitim düzeyidir. Lise dışındaki tüm çalışmalara lise sonrası denir. Ortaöğretim sonrası eğitim, üniversiteler ve kolejlerin yanı sıra ticaret ve meslek okullarını içerir.

S. Diploma, orta öğretim sonrası bir Eğitim midir?

Bir diploma iki farklı seviyededir. Lisans veya yüksek lisans olabilir. Bir lisans diploması bir derece gerektirmezken, lisansüstü bir mezuniyet derecesinin tamamlanmasını gerektirir. Lisansüstü diploma, mezuniyetinizden sonra yapılan bir diploma dersidir.

S. Kanada'da lise sonrası eğitim kalite değerlendirme kurulları nelerdir?

A. Ortaöğretim Sonrası Eğitim Kalite Değerlendirme Kurulu, federal hükümetin bir danışma kurumudur. Bir derece programının tamamını veya bir kısmını sunmaya yetkili olmayan kurumlar için bakanlık onayı başvuruları hakkında federal Bakana tavsiyelerde bulunur.

Kurul, Kanada kolejleri, üniversiteleri veya özel kurumlar tarafından sunulan yeni derece programlarının Kanada'daki derece veren kurumlardan beklenen en yüksek kalitede eğitim vermesini sağlamak için kurulmuştur.

S. Kanada'da en değerli derece hangisidir?

A. Kanada'nın lise sonrası okulları, birçok çalışma alanını kapsayan bir dizi lisans programı sunar. En değerli dereceler, sundukları yüksek ücretli işler ve talepleriyle ölçülür. Kanada'daki en yüksek mezun maaşlarına dayanarak, BT ve Mühendislik ile ilgili dereceler genellikle en değerli olarak kabul edilir.

S. Kanada'daki kolejler ve üniversiteler aynı kimlik bilgilerini sunuyor mu?

A. Genel olarak konuşursak, kolejler sertifika ve diploma sunarken, üniversiteler lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri sunar.

Ancak daha yakın zamanlarda, Kanada'daki akredite devlet kolejleri artık lisans dereceleri ve sınırlı sayıda diploma ve lisansüstü sertifika vermektedir. Birçok Kanada üniversitesi ayrıca lisansüstü sertifika ve diploma programları da sunmaktadır.

S. Ortaöğretim sonrası okullar tarafından sunulan en yüksek derece nedir?

A. Doktora derecesi, bir orta öğretim sonrası okulda kazanabileceğiniz en yüksek derecedir. Bu, seçtiğiniz çalışma alanında en yüksek akademik ustalığa ulaştığınızı ve bir üniversite profesörü, profesyonel araştırmacı, hükümette yüksek profilli işler veya yönetici liderlik rolünde çalışabileceğinizi gösterir.

Kanada'nın herhangi bir lise sonrası okulunda okumak için öğrenci vizesi ve geçici oturma vizesi gerekebilir. Kanada Eğitim Vizesi nasıl alınır