Kanada Göçmenlik Mültecileri ve Vatandaşlık (IRCC), Kanada Ekspres Girişi için fon kanıtı olarak çeşitli resmi belgeleri kabul eder. Hızlı giriş sistemi aracılığıyla Kanada'da daimi ikamet arayan vasıflı işçiler, kendilerini ve aile üyelerini geçindirmek için yeterli kaynağa sahip olduklarını göstermelidir. Kanada'ya varmak. Göçmenlik görevlisini, Kanıt Kanıtı olarak bilinen bir yöntemle Kanada'daki faturalarını halletmek için yeterli paraya sahip olduklarına ikna edebilmeleri gerekir. Başka bir deyişle, Kanada'da vasıflı göçmenlik için fon kanıtına sahip olmanız gerekmektedir.

Ekspres Giriş ise Kanada'ya göç etmenin en önemli yollarından biridir. Göç etmek ve Kanada'da kalıcı olarak yaşamak isteyen vasıflı işçiler için tasarlanmış özel bir göçmenlik programıdır. Göçmen Mültecileri ve Kanada Şehri (IRCC) tarafından iki haftada bir çizilen Kapsamlı Sıralama Sistemine (CRS) göre puanlanan, puan bazlı bir göçmenlik sistemidir.

Şu anda ekspres giriş sistemi altında üç program bulunmaktadır. Bunlar Federal Nitelikli İşçi Programı, Federal Nitelikli Ticaret Programı ve Kanada Deneyim Sınıfıdır.

Fon Kanıtı (POF) Nedir?

Tanım olarak, Kanada ekspres girişi için fon kanıtı, kendinizin ve ailenizin Kanada'ya taşınma masraflarını ve diğer yaşam masraflarını karşılamanın maliyetini karşılayabileceğinizin kanıtıdır. Fon kanıtı, Kanada'da ailenizle birlikte taşınmak ve yerleşmek için yeterli paranız olduğu anlamına gelir. Tüm paraya erişiminiz olduğunu göstermek için fon kanıtı yazılı bir belgede olmalıdır.

Kanada Ekspres Girişi için Kimin Fon Kanıtını göstermesi gerekiyor?

Hızlı giriş sistemi kapsamındaki tüm adayların fon kanıtına ihtiyacı olmayacaktır. Altında başvuruyorsanız, yalnızca fon kanıtına ihtiyacınız olacaktır. Federal Kalifiye İşçi Programı (FSWP) veya Federal Nitelikli Ticaret Programı (FSWP).

Aşağıdaki durumlarda fon kanıtına ihtiyacınız olmayabilir:

  • Kanada Deneyim Sınıfı altında başvuruyorsunuz or
  • Kanada'da çalışma yetkiniz var ve Federal Nitelikli İşçi Programı veya Federal Nitelikli Ticaret Programı kapsamında başvursanız bile geçerli bir iş teklifiniz var.

Fon kanıtınızı göstermezseniz, altında ekspres giriş için başvurduğunuzu belirtmelisiniz. Kanada Deneyim Sınıfı çünkü sistem bunu göstermenizi ister. Birden fazla programa hak kazanabileceğiniz ve hangisinin altında davet edilebileceğinizi bilmediğiniz için fon kanıtınızı göstermeye karar verebilirsiniz. Bu nedenle, CAC kapsamında başvuru yapıyor olsanız bile fon kanıtınızı belirtmeniz önerilir.

Enerji Verimliliği için Fon Kanıtı için Asgari Tutar

Hızlı giriş için fon kanıtı için gereken miktarı belirlemek, ailenizin büyüklüğüne bağlıdır. Fon hesaplamasını hesaplamak için şunları eklemelisiniz:

  • kendin;
  • eşiniz veya partneriniz;
  • bağımlı çocuklarınız ve;
  • eşinizin bağımlı çocukları;

Eşinizi veya bağımlı çocuklarınızı dahil edin:

  • daimi ikamet edenler veya Kanada vatandaşları;
  • sizinle Kanada'ya gelmemek;
Fon Kanıtı tablosunu aç

Aşağıdaki tablo, Kanada'ya yerleşmek için fon kanıtı olarak gereken miktarı göstermektedir.

Sayısı
aile üyeleri
Gerekli fonlar
(Kanada doları cinsinden)
1 $ 12,960
2 $ 16,135
3 $ 19,836
4 $ 24,083
5 $ 27,315
6 $ 30,806
7 $ 34,299
Her ek aile üyesi için $ 3,492

Bundan daha fazlasına sahipseniz, cezadan kaçınmak için profilinize bunları dahil etmeye çalışın.

Mali Destek Kanıtı için Resmi Belgeler

Kanada'ya yerleşmeden önce, ailenizle birlikte Kanada'ya yerleşmek için yeterli paranız olduğuna dair kanıt göstermelisiniz. Bu fon kanıtı gerçek para olmalıdır, çünkü gayrimenkul gibi mülklerin öz sermayesi fon kanıtı olarak kullanılamaz.

Fon kanıtı, bankanızdan veya finans kurumlarınızdan gelen bir mektup gibi yazılı bir belgede olmalıdır.

Kanada İçin Kabul Edilen Fon Kanıtı Nedir?

IRCC tarafından kabul edilen belirli fon kanıtları vardır. Fon kanıtınız bu şekilde değilse, kabul edilmeyecektir. Fonlar sizin için hazır olmalıdır. Örneğin, gayrimenkul üzerindeki öz sermayeyi uzlaşma fonlarının kanıtı olarak kullanamazsınız. Ayrıca bu parayı başka bir kişiden ödünç alamazsınız. Bu parayı ailenizin geçim masraflarını ödemek için kullanabilmelisiniz (sizinle gelmeseler bile).

Eşiniz sizinle geliyorsa birlikte sahip olduğunuz parayı ortak bir hesapta sayabilirsiniz. Bir hesapta yalnızca onların adına para sayabilirsiniz, ancak paraya erişiminiz olduğunu kanıtlamanız gerekir. Fonlar, hem başvurduğunuzda hem de (eğer) size daimi ikamet vizesi verdiğimizde kullanılabilir olmalıdır. Geldiğinizde burada kullanmak için paraya yasal olarak erişebileceğinizi bir göçmenlik memuruna kanıtlamalısınız. Kanıt olarak, para sakladığınız herhangi bir banka veya finans kuruluşundan resmi mektup almalısınız.

Fon Kanıtı Mektubu

Fon kanıtınız, bankanız veya finans kurumunuz tarafından verilen bir mektup veya belgede yer almalıdır. Resmi bir mektup olmalı ve

  • finans kuruluşunun antetli kağıdına basılmalıdır
  • iletişim bilgilerini (adres, telefon numarası ve e-posta adresi) ekleyin
  • adını ekle
  • Kredi kartı borçları ve krediler gibi ödenmemiş borçları listeleyin
  • her cari banka ve yatırım hesabı için hesap numaralarını içerir; her hesabın açıldığı tarih; her hesabın cari bakiyesi; ve son 6 ayın ortalama bakiyesi.

Kanada Ekspres Giriş İçin Kaç Aylık Banka Hesap Özeti

Başvurunuz onaylanmadan önce son altı aya ait banka ekstrenizi sunmalısınız. Ekstre, yaptığınız tüm işlemleri içermelidir. Birden fazla kullanıyorsanız, ekstre birden fazla banka veya finans kuruluşundan gelebilir. Açıklamada şunları vurgulayabileceksiniz:

  • krediler;
  • kredi kartı ekstresi ve;
  • borç geri ödemeleri;

Kanada'ya Ne Kadar Para Alabilirsiniz?

Kanada'ya gelirken fon kanıtınızdaki tüm parayı almamalısınız, ancak fon kanıtını belirten mektubu sunmalısınız. Bu, Kanada'ya yerleşebileceğinizin kanıtıdır.

Yanınıza almak istediğiniz para miktarını düşünmeden önce, yerleşmek istediğiniz ildeki yaşam maliyetini öğrenmek için araştırma yapmanız gerekecektir. Kanada'ya yerleşmenize yardımcı olacağı için dilediğiniz miktarı getirebilirsiniz.

eğer getiriyorsan $ X milyondan fazla Memurun sınırda olmasına izin vermelisiniz çünkü yapmazsanız para cezasına çarptırılabilir ve paranıza el konulabilir.

Fon şu şekillerde olabilir:

  • peşin;
  • size ödenecek mülk veya sermayeyi gösteren belgeler, örneğin:
    • hisse senetleri;
    • tahviller;
    • borç senetleri;
    • Hazine bonoları;
  • size ödenmesi gereken belirli bir miktar paranın ödenmesini garanti eden belgeler, örneğin:
    • bankacı taslakları;
    • çekler;
    • para emirleri;
    • Gezgin çekleri;

Fon Güncellemelerinin Kanıtı

Fon kanıtınızı her zaman güncelleyebilmeniz için fon gereksinimlerindeki değişiklikleri her zaman kontrol edeceksiniz. Değişiklikler, her yıl düşük gelir kesintisi toplamlarının %50'si esas alınarak yapılır. Değişiklikler küçük olsa da, gereksinimleri karşılamıyorsanız hızlı giriş için uygunluğunuzu etkileyebilir.

Kanada Nitelikli Göçmenlik İçin Fon Kanıtı hakkında SSS

S. Daimi İkamet için fon kanıtını nasıl gösterebilirim?

A. Fonları kanıtlamak için, fon kanıtı olarak kullanılamazlar çünkü gayrimenkul gibi mülkün öz sermayesini değil, gerçek parayı kullandığınızdan emin olmalısınız.

Bankanızdan veya finans kuruluşunuzdan kredileri gösteren bir mektup vermeniz gerekecektir; kredi kartı ekstresi ve borç geri ödemeleri. Bu, orijinal bir mektup olmalı ve finans kuruluşunun antetli kağıdına basılmış olmalıdır; iletişim bilgilerini (adres, telefon numarası ve e-posta adresi) ekleyin; adınızı ekleyin; Kredi kartı borçları ve krediler gibi ödenmemiş borçları listeleyin.

Ayrıca her bir cari banka ve yatırım hesabı için hesap numaralarını da eklemelisiniz; her hesabın açıldığı tarih; her hesabın cari bakiyesi; son 6 ayın ortalama bakiyesi.

S. Hızlı giriş için fon kanıtı eklemem gerekiyor mu?

C. Evet, özellikle Federal Nitelikli İşçi Programı (FSWP) veya Federal Nitelikli Ticaret Programı (FSTP) kapsamında başvuru yapıyorsanız, hızlı giriş için fon kanıtı eklemelisiniz.

Kanada Deneyim Sınıfı kapsamında başvuru yapıyorsanız veya Kanada'da çalışma yetkiniz varsa ve Federal Nitelikli İşçi Programı veya Federal Nitelikli Ticaret Programı kapsamında başvursanız bile geçerli bir iş teklifiniz varsa, fon kanıtına ihtiyacınız olmayabilir.

MSK kapsamında başvuruyor olsanız bile, fon kanıtı eklemeye karar verebilirsiniz, çünkü hangi program kapsamında olduğunu bilmediğiniz için, birden fazla programa hak kazanırsanız davet edileceksiniz.

S. Kanada için kaç aylık banka hesap özetleri hızlı giriş yapar?

C. Paranın açık giriş kanıtı için 6 aylık banka ekstresine ihtiyacınız var. Son altı aya ait banka ekstrenizi sunmalısınız. Ekstre, yaptığınız tüm işlemleri içermelidir.

Birden fazla kullanıyorsanız, ekstre birden fazla banka veya finans kuruluşundan gelebilir. Açıklamada kredilere dikkat çekebileceksiniz; kredi kartı ekstreleri; ve borç geri ödemeleri.

S. Kanada Ekspres Girişinde kabul edilebilir para kanıtları nelerdir?

A. Kabul edilebilir para kanıtı, sizin adınıza veya eşlik eden eşinizin/nikahsız eşinizin adına kayıtlı banka hesaplarını içerir; sizin adınıza veya refakatçi eşinizin/yasal partnerinizin adına nakde çevrilebilir yatırımlar; refakatçi eşinizin/yasal partnerinizin adına sizin adınıza nakde çevrilebilir sabit mevduat.

S. IRCC fonların kanıtını nasıl doğrular?

C. CIC görevlilerinin belgelerinizi kontrol edeceği gün, fon kanıtınız doğrulanacaktır. Bu nedenle, banka hesabınızdaki tutarın, para kanıtınızdaki tutara eşit olduğundan emin olun. Bunu, Kanada Merkez Bankası'nın her bir oranını kullanarak yerel para biriminize çevirerek ve kontrol ederek yapacaklardır.

S. Kanada çalışma izni için fon kanıtı gerekli mi?

C. Sistem, tüm adayların fon kanıtı sağlamasını gerektirir, ancak bunu sağlayamazsanız, Kanada Deneyim Sınıfı aracılığıyla başvurduğunuzu veya halihazırda Kanada'da çalıştığınızı ve halihazırda Kanada'da çalıştığınızı gösteren bir mektup sunmalısınız. Kanada'da geçerli iş teklifi.

Kanada Deneyim Sınıfı kapsamında başvururken bile, birden fazla programa hak kazanabileceğiniz ve hangi program kapsamında davet edilebileceğinizi bilemeyebileceğiniz için, fon kanıtı sağlamanız önerilir.

S. Bir banka ekstresi fonların kanıtı mıdır?

C. Evet, banka ekstresi fonların kanıtıdır. Fon kanıtı, bir bireyin belirli finansal işlemleri gerçekleştirme yeteneğini gösteren herhangi bir belgedir. Bu nedenle, banka hesap özetleri, güvenlik beyanları ve saklama beyanları fon kanıtı olarak nitelendirilebilir.

S. Kanada göçmenliği için ne kadar fon kanıtına ihtiyacım var?

C. Para kanıtınızda gösterdiğiniz miktar, ailenizin büyüklüğüne bağlıdır. Kendinizi, eşinizi ve çocuklarınızı dahil etmelisiniz. Eşinizin çocuklarını da dahil edebilirsiniz. Fon tutarının kanıtı için aşağıdaki tabloya bakın.