Çoğu öğrenci, Uluslararası Öğrenciler için Kanada'da çalışma ve eğitim fırsatları olup olmadığını merak etmiştir. İyi haber şu ki 'EVET', yabancı tam zamanlı öğrenciler Kanada'da okurken haftada en fazla 20 saate kadar yarı zamanlı çalışabilirler. Uluslararası öğrenciler, geçerli bir öğrenim iznine sahip oldukları ve diğer şartları yerine getirdikleri sürece çalışabilir ve öğrenim görebilirler.

Ancak bir nokta var, uluslararası öğrenciler ancak eğitim programlarına başladıklarında çalışmaya başlayabilirler, yani bir iş fırsatı ararken üniversitenize veya kolejinize kayıtlı olmanız gerekir. Programınız başlamadan çalışamazsınız. Ayrıca okul oturumları sırasında haftada yirmi saate kadar ve yaz tatili gibi planlanmış molalarda tam zamanlı olarak çalışabilirsiniz.

Çoğu öğrenci, ister kampüste ister kampüs dışında olsun, okurken çalışmak için çalışma iznine ihtiyaç duymaz. Bunun yerine, çalışma izniniz, kampüs dışında çalışmanıza izin verilip verilmediğini belirtir.

Eğitim programınız iş deneyimi içeriyorsa, dönem boyunca Kanada'da yirmi saatten fazla çalışabilir ve eğitim alabilirsiniz. Bu, dosyanızda belirtilecektir. kabul mektubu. Devlet bu şartı onaylarsa size hem çalışma izni hem de çalışma izni verilecektir. Bu izin, yalnızca kampüste çalışmanıza izin verecektir.

Uluslararası bir öğrenci olarak şu genel kriterleri karşılamanız gerekir:

Kampüste uluslararası öğrenci olarak çalışmak

Aşağıdaki durumlarda eğitiminizi tamamlarken çalışma izniniz olmadan kampüste çalışabilirsiniz:

  • geçerli bir çalışma iznine sahip olmak.
  • Sosyal Sigorta Numaranız var.
  • bir tam zamanlı öğrenci Belirlenmiş Öğrenim Kurumu veya Quebec'te devlet okullarıyla aynı kurallar altında faaliyet gösteren ve en az yüzde ellisi devlet hibeleriyle finanse edilen bir kurumda veya ödül dereceleri için akredite edilmiş bir Kanada özel okulunda.

Kanada'da Kampüs Dışı İş fırsatları

Aşağıdaki durumlarda, eğitiminizi tamamlarken çalışma izni almanıza gerek kalmadan Kanada'da okurken kampüs dışında çalışabileceksiniz:

  • çalışma iznine sahip olmak;
  • Belirlenmiş bir öğrenim kurumunda (veya Quebec eyaletindeki bir lise sonrası okulda) tam zamanlı bir öğrenciyseniz
  • eğitim programı akademik, profesyonel veya meslekidir, en az altı ay sürer ve bir diploma veya sertifika, derece ile sonuçlanır.
  • okulun akademik oturumları sırasında haftada en fazla yirmi saate kadar ve kış veya ilkbahar gibi planlanmış tatillerde tam zamanlı olarak çalışıyorlar.

Bazı çalışma programları, işbirliği veya staj gibi çalışma gereksinimlerini içerir. Böyle bir senaryoda, uluslararası öğrencinin çalışmayı tamamlayabilmesi için çalışma izni gereklidir.

Co-Op Öğrencileri ve Stajyerler İçin Çalışma İzinleri

Kanada'daki yabancı öğrenciler okurken çalışmak için ayrı bir çalışma iznine ihtiyaç duymazken, bu kuralın bir istisnası vardır. Bazı eğitim programları, uluslararası öğrencinin bir Kooperatif veya çalışma programlarını tamamlayabilmek için stajyerlik işe yerleştirme. Bu durumda, ihtiyacınız olan bir Kooperatif çalışma izni öğrenim izninize ek olarak.

Co-op çalışma izni almak için geçerli bir çalışma iznine ve okulunuzdan, programınızdaki tüm öğrencilerin derecelerini almak için işe yerleştirmeleri tamamlamaları gerektiğini onaylayan bir mektuba ihtiyacınız vardır.

Kooperatif çalışma izni, çalışma izninizle birlikte verilebilir. Kabul mektubunuz şunu gösteriyorsa, Kooperatif veya staj yerleştirme eğitim programınızın bir parçası olarak gerekliyse, çalışma izniniz çalışma izni başvurunuzun bir parçası olarak işlenebilir.

Çalışma izninizi aldıktan sonra da Co-op çalışma izni başvurusunda bulunmanız mümkündür ve online veya kağıt ile başvurabilirsiniz. Yerleştirme, eğitim programınızın bir parçası olduğundan ve muhtemelen her yıl birçok öğrencinin bu izne başvurmasına yardımcı olduğundan, okulunuz size bu konuda yardımcı olabilir.

Kanada'da Çalışmak ve Okumak için Uygunluk Gereksinimi

Kanada'da bir DLI'ye tam zamanlı olarak kayıtlı olan ve çalışma izni olan yabancı öğrenciler, çalışma izni olmadan kampüs dışında çalışabilirler. Bu, Kanada'daki herhangi bir yerde herhangi bir meslekte herhangi bir Kanadalı işveren için çalışabileceğiniz anlamına gelir. Dilerseniz kampüste de çalışabilirsiniz.

Kampüs dışında çalışmak, okul dışında herhangi bir Kanadalı işveren için çalışmak anlamına gelir. Kampüste çalışmak, üniversitenin kendisi, bir öğretim üyesi (örneğin araştırma görevlisi olarak) veya okulda hizmet sağlayan özel bir yüklenici için çalışmak gibi, okul kampüsündeki herhangi bir işveren için çalışmak anlamına gelir; spor salonu veya restoran.

Kanada'da okurken çalışmayı planlıyor olsanız bile, eğitim iznine başvurduğunuzda yine de yeterli finansal kaynakları göstermeniz gerekeceğini unutmamak önemlidir.

Bu, eğitiminiz sırasında çalışmadan kendinize yetecek kadar paranız olduğunu göstermeniz gerektiği anlamına gelir. Yeterli mali kaynak gösterildiğinde gelecekte beklenen kazançlar kabul edilmeyecektir, bu nedenle okurken çalışmayı planlıyor olmanız, gelmeden önce mali kapasiteyi kanıtlama koşulunu karşılamayacaktır.

Eğitim izniniz, Kanada'da çalışmanıza izin verilip verilmediğini ve çalışma koşullarını gösterecektir. Bu, bir Sosyal sigorta numarası (SIN) Service Canada'dan; Kanada'da okurken çalışmaya başlamadan önce SIN almak önemli bir gerekliliktir.

Öğrenim izninizde Sosyal Sigorta Numarasına başvurmak için ihtiyacınız olan belge yoksa, öğrenim izninizi ücretsiz olarak düzelttirebilirsiniz.

Bu, siz geldikten sonra yapılabilir, ancak bunu, geldiğinizde ve çalışma izniniz ilk kez verildiğinde hemen yapmanız çok daha iyidir. Giriş kapısına geldiğinizde, çalışma izninizle ilgili bilgilerden emin değilseniz, göçmenlik görevlisine çalışma izninizi sorabilirsiniz.

Eğitim programınızın süresi altı aydan kısaysa, aksi yönde yetkilendirilmedikçe Kanada'da çalışamazsınız. Veya İkinci Dil olarak Fransızca (FSL) veya İkinci Dil olarak İngilizce (ESL) programına kayıtlıysanız.

Ayrıca, bir üniversitede veya kolejde misafir veya değişim öğrencilerinin Kanada'da okurken çalışmasına izin verilmez.

Programınıza başlayana kadar Kanada'da okurken çalışmaya başlayamayacağınızı unutmamak önemlidir.

Kanada'da okuduktan sonra çalışın

Eğitiminizi tamamladıktan sonra hemen Kanada'da çalışmayı bırakmanız gerekebilir. Ancak, farklı koşullar altında çalışmaya devam etmenin başka yolları da var.

Kanada'da kalmak ve çalışmak istiyorsanız, bir başvuruda bulunabilirsiniz. Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni (PGWP), mezuniyetinizden sonra üç yıla kadar herhangi bir işveren için Kanada'nın herhangi bir yerinde çalışmanıza izin verir. Nitelikliyseniz ve Kanada'da kalmak ve çalışmak istiyorsanız, eğitim programınızı tamamladığınıza dair yazılı onay aldıktan sonra doksan gün içinde başvurmanız gerekir.

Filipinler'den Kanada'da Çalışma ve Eğitim

Filipinler'de Kanada'daki uluslararası öğrenciler açısından en hızlı büyüyen kaynak ülkelerden biri. 2015 yılında, Kanada'daki Filipinler'den yalnızca 1,880 Kanada eğitim izni sahibi vardı. Dört yıl sonra bu rakam neredeyse dört katına çıkarak 6,365'e ulaştı.

Filipinli misin? Kanada'da çalışmak ve okumak mı istiyorsunuz? Kanada eğitim izni alarak bunu yapabilir ve çalışıp eğitim alabilirsiniz. Kanada'da çalışmanıza ve eğitim almanıza izin verilmesi için karşılamanız gereken bazı kriterler olduğunu unutmamak önemlidir.

Bir Belirlenmiş Öğrenim Kurumundan bir kabul mektubu almanız ve ilk yıl öğrenim ücretinizi ve diğer yaşam giderlerinizi, dönüş ulaşımınızı ve Filipinlilerden beklenen diğer gereksinimleri karşılamaya yetecek kadar paranız olduğunu kanıtlamanız gerekecektir.

Filipinli bir öğrenci olarak, bir dizi yeterlilik kriterini karşılamanız koşuluyla, Öğrenci Doğrudan Akışı aracılığıyla çalışma izni başvurularınızın hızlı bir şekilde takip edilmesini sağlayabilirsiniz. Kontrol etmeniz gerekirse, bununla ilgili bir makalemiz var. Filipinler'den Kanada'ya göç.

Kanada'da Çalışma ve Eğitim Hakkında SSS

Kanada'da aynı anda hem çalışıp hem okuyabilir miyim?

Evet, öğrenim iznine başvurduğunuzda Kanada'da çalışabilir ve eğitim alabilirsiniz. Ancak, normalde, kampüs içinde mi yoksa kampüs dışında mı çalışabileceğiniz, çalışma izninizde belirtilmelidir. Duruma bağlı olarak, tüm gereksinimleri de karşılamanız gerekir.

Kanada'da tam zamanlı çalışabilir ve okuyabilir miyim?

Haftada yirmi saate kadar çalışabilirsiniz. Haftada yirmi saatten fazla çalışmak, çalışma izni koşullarınızın ihlalidir. Bunu yaptığınız için öğrencilik durumunuzu kaybedebilir ve gelecekte bir çalışma veya öğrenim izni için onaylanmayabilirsiniz. Bazı durumlarda ülkeyi terk etmeniz de gerekebilir.

Bir öğrenci Kanada'da kaç saat çalışabilir?

Çoğu durumda, bir öğrencinin bir haftada çalışabileceği maksimum saat sayısı kırk sekiz saattir. Bu, acil çalışma izinleri veya değiştirilmiş bir çalışma programı dahil olmak üzere istisnai durumlarda aşılabilir.

Kanada'da okurken kaç öğrenci kazanabilir?

Ortalama ücret, saat başına yaklaşık 10 $ 'dır. Amacınız profesörünüze araştırma işinde yardımcı olmak gibi yalnızca iş deneyimi kazanmaksa, çalışma iznine ihtiyacınız yoktur. Bu tür işler kampüste olmalı ve daha az ödenecek; bazı durumlarda, öngörülen saat sayısından fazla çalışabilirsiniz.

2022'de Kanada'da ücretsiz olarak çalışabilir ve okuyabilir miyim?

Basitçe söylemek gerekirse, Kanada'da uluslararası öğrenciler için ücretsiz eğitim veren üniversiteler yoktur. Kanada vatandaşları için bile eğitimsiz üniversite yoktur. Ancak, tamamen finanse edilen bir burs alarak öğrenim ücreti ödemeden eğitim alabilirsiniz.