Uluslararası öğrencilerin başvurmadan önce katılmayı düşündükleri kurumdan kabul mektubu almaları gerekmektedir. Kanada Eğitim İzni. Kanada'da yurtdışında eğitim görmek için başvurduğunuzda, eğitim almayı seçtiğiniz okuldan bir kabul mektubu almalısınız. Bu kabul mektubu, Kanada eğitim izni başvurularında esastır. Bu, bir kabul mektubu sağlamadan size çalışma izni verilmeyeceği anlamına gelir.

Öğrenci vizesi başvurunuzu IRCC'ye (çevrimiçi veya kağıt) gönderiyorsanız, üniversiteden, kolejden veya diğer kurumlardan alınan kabul mektubunun taranmış bir kopyasını eklemelisiniz. DLI' koşullu veya koşulsuz olarak kabul edildiğiniz. Öte yandan, kağıt üzerinde bir başvuru yapıyorsanız, göçmenlik memuruna gönderilen kabul mektubunun orijinal bir kopyasını da göndereceksiniz.

Kabul mektubunuzun eğitim programının başlangıç ​​tarihini ve bitiş tarihini açıkça belirtmesi önemlidir. Kabul edildiğiniz öğrenim programı, seviyesi ve öğrenim yılı; okulun DLI numarası; Çalışma programının tahmini tamamlanma tarihi de kabul mektubunda belirtilmelidir.

Kanada Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık (IRCC) genellikle kabul mektubunun şablonunu ve gerekli bilgileri tamamlama talimatlarını sağlar. Okulunuzdan alacağınız Kabul Mektubu, öğrenim izni başvurusunun yapılacağının garantisi değildir. Bir çalışma izni başvurusunu onaylamak IRCC veya göçmenlik görevlisinin takdirindedir.

Şartlı Kabul Mektubu

Yabancı uyruklu bir öğrenciye, belirli bir programa kabul edilmek üzere önkoşul derslerini tamamlaması için şartlı kabul mektubu verilebilir.

Örneğin, yabancı öğrencinin daha ileri eğitim programına devam etmeden önce bir İkinci Dil Olarak İngilizce (ESL) kursunu tamamlaması gerekebilir. Bu senaryoda, yalnızca ön koşul kursunun süresi için bir çalışma izni verilir. Programı başarıyla tamamladıktan sonra, öğrenci bir süre uzatmak için başvurabilir. çalısma izni Bir sonraki çalışma programı için.

Bazen, çalışma izni yenileme başvurunuzu inceleyen göçmenlik görevlisi, okulunuzdan aktif olarak eğitiminize devam ettiğinizi doğrulamak için bir mektup isteyebilir. Tüm koşulları yerine getirirseniz, memur kendi kararıyla size yeni bir çalışma izni verir.

Kabul Mektubu Şartından Muafiyetler

Bazı yabancı uyruklu öğrenciler Kabul Mektubu şartından muaf olabilir.

  • Kanada'ya gelmeden önce geçici bir çalışma veya çalışma izni için yazılı onay alırsanız, aile üyeleriniz Kabul Mektubu olmadan eğitim izni için başvurabilirler.
  • Altı ay veya daha kısa süreli bir öğrenim programına devam etmek isteyen herhangi bir öğrencinin, öğrenim izni gerektirmediği için Kabul Mektubu alması gerekmeyebilir.

Birden Fazla Okul İçin Çalışma İzni

Bir öğrenci, birden fazla okul tarafından sunulan bir öğrenim programı için öğrenim izni başvurusu yapıyorsa, Kabul Mektubu bunu açıkça belirtmelidir.

Her iki okul da akredite ve uluslararası öğrenci kabul etmeye yetkili olmalıdır. Kabul Mektubu, dereceyi, diplomayı veya sertifikayı veren okul tarafından verilmelidir.

Derece, diploma veya sertifika birden fazla okul tarafından ortak olarak verilmişse, DLI veya öğrencinin eğitim programına başlamayı planladığı okul tarafından bir Kabul Mektubu verilmelidir. Bu senaryoda, Kabul Mektubu açıkça şunları belirtmelidir:

  • Diğer DLI'nin adı, türü ve konumu;
  • Yabancı uyruklu öğrencinin farklı bir kurumda almayı planladığı ders(ler); ve/veya
  • Yabancı uyruklu öğrencinin başka bir kurumda geçirmeyi planladığı yarıyıl(lar).

Öğrenim izni gönderildiğinde, okul, Kabul Mektubu veren okul olarak belirtilebilir. Ancak, diğer okullar, çalışma izninin Açıklamalar bölümünde listelenebilir.

Kabul Mektubu Gereksinimleri Nelerdir?

Daha önce belirtildiği gibi, bir Kanada eğitim izni başvurusunda sadece bir kabul mektubu gerekli değil, aynı zamanda zorunludur. Bir çalışma izni başvurusu amacıyla, Kabul Mektubunda aşağıdaki tüm unsurlar gereklidir:

  • Tam adınız, doğum tarihiniz ve posta adresiniz;
  • Varsa kimlik numarası;
  • DLI'nin adı ve resmi irtibat kişisinin adı;
  • Okulun veya DLI'nin iletişim bilgileri;
  • Özel okul ise, okulun lisans bilgileri açıkça belirtilmelidir.
  • DLI numarası;
  • Özel veya devlet lise sonrası okul, kolej veya meslek okulu vb. okul veya kurum türü;
  • Kabul edildiğiniz öğrenim programı, seviyesi ve öğrenim yılı;
  • Çalışma programının başlangıç ​​tarihi, programın süresi veya programın tahmini tamamlanma tarihi;
  • Tahmini öğrenim ücreti, Burslar ve diğer mali yardımlar (varsa)
  • Bir öğrencinin öğrenim programına kayıt olabileceği en son tarih;
  • Programın yarı zamanlı veya tam zamanlı olup olmadığı;
  • Varsa, gerekli staj veya işe yerleştirme detayları;
  • Kabul Mektubu'nun son kullanma tarihi *;
  • Okula kabul koşulları — bu, ön koşullu dersleri, önceki nitelikleri veya dil yeterliliğinin kanıtını içerebilir;
  • Quebec'te eğitim için Quebec Kabul Sertifikası (CAQ) gerekliliği açıkça belirtilmelidir;

Kanada'daki Bir Ortaöğretim Sonrası Okuldan Kabul Mektubu Nasıl Alınır?

Kabul mektubu almanın ilk büyük adımı, katılmak istediğiniz Belirlenmiş Öğrenim Kurumuna (DLI) veya ortaöğretim sonrası okula eksiksiz bir başvuruda bulunmaktır.

Okulun genel kabul koşullarını ve duruma göre diğer özel ders ön koşullarını yerine getirmeniz gerektiği konusunda iyi bilgilendirilmelisiniz. Bazı DLI'ler, okullarında okumak için başvurunun bir parçası olarak bir ilgi beyanı göndermenizi ister.

Genel gereksinimler, genellikle okuldaki ana eğitim diline bağlı olarak İngilizce veya Fransızca dil koşullarını içerir.

Dil gereksinimleri, katılmayı seçtiğiniz kuruma göre değişebilir. Örneğin, İngilizce ana diliniz değilse, muafiyetler geçerli olmadığı sürece yeterli dil yeterliliğine dair kanıt sağlamanız istenebilir.

Öte yandan, Programa özgü koşullar, yabancı uyruklu bir öğrencinin hedeflenen program için gerekli ön koşulları tamamlayıp tamamlamadığına bağlıdır.

Aday öğrencileri seçmek için Kanada lise sonrası okulları, başvuru sahiplerini önceki akademik performanslar ve algılanan potansiyel gibi genel ve programa özel gereksinimlerin ötesindeki kriterlere göre değerlendirebilir.

Bir başvuru formunu doldurmak için genellikle gerekli olan diğer ortak adımlardan bazıları, yabancı öğrenciler için son başvuru tarihlerini kontrol etmek ve okulun benzersiz öğrenci portalında çevrimiçi profil oluşturmaktır.

Yukarıdakilere ek olarak, sertifikalar, resmi transkriptler, pasaportlar vb. gibi diğer önemli belgelerinizi de toplayabilirsiniz. Bazı okullar, belgelerinizi çevrimiçi portallarına yüklemenizi isteyebilir.

Son olarak, başvuru gereklilikleri hakkında daha fazla ayrıntı için hedeflenen okuldaki kayıt ofisine ulaşın.

Sonuç olarak, Kanada'da okumak için Kabul Mektubu zorunludur, Kanada'da eğitim görme hedefinizde bir adım daha ilerlemiş olacaksınız.

Bu belgeyi aldıktan sonra, hemen çalışma izniniz için başvurmalısınız. Bir çalışma izni için birçok başarılı başvuru sahibi, onaylarını tahmini zaman çerçevesi içinde - hatta bazı durumlarda daha erken - almıştır, ancak bazen gecikmelerin meydana geldiği bilinmektedir.

Kabul Mektubunuzu alır almaz başvurarak, ileride kendinizi stresten kurtarabilirsiniz. Kabul Mektubunun teklifiniz için bir son kullanma tarihi olması gerektiğini de unutmamak gerekir, bu nedenle her zaman buna dikkat edin.

Kanada'da Eğitim Almak İçin Kabul Mektubu Hakkında SSS

S. Kanada üniversitelerinden kabul almak ne kadar sürer?

A. Genellikle süre birçok parametreye göre değişir. Bir karar için minimum süre 1-2 aydır. Özellikle Kanada'nın ana alımı olan sonbahar(eylül) alımı için bu süre altı aya kadar çıkabilmektedir. Bazı Kanada üniversitelerine kabuller çok zaman alabilir.

S. Quebec okulları bir Kabul Mektubu yayınlıyor mu?

C. Evet, Quebec Kolejleri ve Üniversiteleri kabul mektupları verir. Quebec eyaletinde eğitim almayı düşünüyorsanız, eğitim iznine başvurmak için Kabul Mektubunuza ek olarak bir Quebec Kabul Sertifikasına (CAQ) da ihtiyacınız olacağını lütfen unutmayın. CAQ'ya başvurmak için ikamet ettiğiniz ülkeye bağlı olarak diğer önemli belgelere ek olarak Kabul Mektubunuza ihtiyacınız olacaktır.

S. Kanada göçmenlik görevlileri öğrencilere hangi soruları soruyor?

A. Görüşme sırasında vize veya göçmenlik görevlileri çoğunlukla aşağıdaki sorulardan bazılarını sorar.

  • Ailenizle birlikte Kanada'ya mı seyahat ediyorsunuz?
  • Kanada'da ne kadar kalmayı düşünüyorsunuz?
  • Yanınızda ne kadar paranız veya paranız var?
  • Sağlıklı mısın?
  • Daha önce Kanada'ya gittin mi?

S. Kanada eğitim vizesi neden reddedilir?

A. Çoğunlukla Mali Nedenlerle. Kanada vizesi ve çalışma izni başvuru sürecinin bir parçası olarak, başvuru sahipleri bir banka ekstresi veya banka sertifikası sunmalıdır. Kanada'dayken öğrenim ücretlerini, seyahat masraflarını ve günlük yaşam harcamalarını ödeyememe konusundaki belirsizlik, bir göçmenlik memurunun başvurunuzu reddetmesinin tüm nedenleridir.