Hükümet, Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık (IRCC) aracılığıyla, ebeveynleri ve büyükanne ve büyükbabaları için Kanada Süper Vize Programını oluşturdu. Kanada'da yabancı işçiler. Kanadalılar, aralarındaki mesafeye rağmen ailelerin iletişim halinde olmasının genellikle çok önemli olduğunun farkındadır. Bu, daha yeşil meralar ve yaşamlarını ve ailelerinin yaşamlarını daha iyi hale getirmek için fırsatlar aramak için başka ülkelere göç eden çocukları olan ebeveynler için de geçerlidir. Bu tür bir ayrılık genellikle yıllarca bitmez, çoğu ebeveyn sevgili çocuklarını bu kadar uzun süre fiziksel olarak göremediğinden, bu genellikle yaşlanan ebeveynler ve / veya büyükanne ve büyükbabalar için büyük bir zarara yol açar. çocuklar fiziksel olarak tekrar yüz yüze.

Bu nedenle ve hem ebeveynlerin hem de çocukların sosyal ve zihinsel esenliği adına Kanada hükümeti, yabancı uyrukluların kullanabileceği birçok yolun bir parçası olarak Kanada süper vizesini uygulamaya koydu. geçici olarak ziyaret et veya kalıcı olarak Kanada'ya göç edin.

Süper Visa'nın ne olduğunu anlamak

Süper Vize, tam olarak Kanada vatandaşlarının ve daimi oturma izni sahiplerinin ebeveynleri, büyükanne ve büyükbabaları ve vasileri için oluşturulmuş ve kastedilen bir vize türüdür. Vatandaşların ebeveynlerinin ve / veya büyükanne ve büyükbabalarının Kanada'yı her ziyarette ziyaret etmelerine ve Kanada'da iki (2) yıla kadar kalmalarına izin veren geçici bir oturma iznidir. Bununla birlikte, yalnızca on (10) yıl geçerlidir, bununla birlikte ebeveynler on yıllık geçerlilik süresi içinde Kanada'ya mümkün olduğunca çok giriş yapabilirler, ziyaret süresi 6 ay ile 2 yıl arasındadır ve 2 yıldan fazla olamaz. ziyaret başına.

Süper vize, çok girişli vizeden farklıdır. Her ikisi de 10 yıla kadar geçerli olmakla birlikte, süper vize, ziyaret başına maksimum 2 yıllık giriş süresine izin verirken, çok girişli vize, ziyaret başına maksimum 6 aylık bir süreye izin veren bir statüye sahiptir ve herhangi bir kişinin daha uzun süre kalma isteğine izin verir. bu, herhangi bir zamanda, bireyin bir uzatma başvurusunda bulunması ve uzatma ücretini ödemesi gerekir.

Süper vize programı, daimi ikamet başvurusuna alternatif olarak geldi, birçok aile, kalıcı ikamet statüsü istemek yerine, maksimum kalış süresinden sonra ülkeye giriş ve çıkış özgürlüğü sağlayan bir Kanada ziyaret vizesi istiyor. iki yıl ve süper vizenin sunduğu gibi 10 yıllık bir süreye kadar uzatılabilir veya geçerli olabilir.

Süper Vize Onay İstatistikleri

İstatistikler, Kanada'ya yapılan süper vize tipi göçmenliğin tüm dünyada ebeveynler, büyükanne ve büyükbabalar ve vasiler arasında son derece popüler hale geldiğini gösteriyor. Vize türü, 89,000'deki başlangıcından bu yana Kanada vatandaşlarının ve sakinlerinin yaklaşık 2012 ebeveyni ve büyükanne ve büyükbabasının Kanada'yı memnuniyetle karşıladığını gördü. Başlangıcından bu yana, süper vizelerin üçte birinden fazlası Hintli ailelere verildi, neredeyse toplamda 36,000'i Hintli ailelere verildi. onu Çin, Pakistan, Filipinler ve Bangladeş takip ediyor.

süper vize istatistikleri
Kaynak: Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık Kanada

Süper Vize İşlem Süresi Ne Kadardır?

Süper vize işlem süresi 8 gün ile 50 gün arasında değişmektedir, ayrıca ikamet ettiğiniz ülke de işlem süresini etkileyebilir. Bu aynı zamanda uyruğunuza veya başvurduğunuz ülkeye de bağlı olabilir. Bazıları daha kısa veya daha uzun olabilir.

Süper Vize Başvuru Ücretleri

Kanada'ya tek veya çoklu giriş için süper vize kişi başı 100$'dır. Bu aynı zamanda bir ziyaretçi vizesi başvurusunun bir parçası olarak aynıdır. Ziyaretçi vizesinin (süper vize) uzatılması için başvuru 100$'dır. Süper vizeyi yenilemek size 200 $ başvuru ücretine mal olacaktır.

Fiyatlandırma(Yakında) $ CAN

Ebeveyninize veya büyükanne ve büyükbabanıza sponsor olun

Sponsorluk ücreti (75$), asıl başvuru sahibi işlem ücreti (475$) ve daimi ikamet hakkı ücreti (500$)

1,050

Ebeveyninize veya büyükanne ve büyükbabanıza sponsor olun (daimi ikamet hakkı olmadan)

Sponsorluk ücreti (75$) ve asıl başvuru sahibi işlem ücreti (475$)

550

Ebeveyninizin veya büyükanne ve büyükbabanızın eşini veya partnerini dahil edin

İşlem ücreti (550 $) ve daimi ikamet hakkı ücreti (500 $)

1,050

Ebeveyninizin veya büyükanne ve büyükbabanızın eşini veya partnerini dahil edin (daimi ikamet hakkı olmadan)

İşlem ücreti (550$)

550
İçeriyor bağımlı çocuk ebeveyninizin veya büyükanne ve büyükbabanızın 150(çocuk başına)

Süper vize başvurusunun ve diğer herhangi bir Kanada vizesinin mali etkileri hakkında daha fazla bilgi için, kontrol edin. vize ücretleri .

Süper Vize Uygunluğu

Süper vizeye başvurmak için, bir ebeveyn veya büyükanne veya büyükbabanın öncelikle Kanada ziyaret vizesi almaya uygun olması gerekir.

Süper vize başvurusunda bulunabilmek için aşağıdaki kriterleri karşılamanız gerekir:

  1. Bir Kanada vatandaşının veya daimi ikametgah sahibinin ebeveyni, büyükanne ve büyükbabası veya vasisi olun.
  2. Çocuğunuzdan veya torununuzdan aşağıdakileri içeren bir davet mektubu verin:
    • Kaldığınız süre boyunca finansal destek taahhüdü.
    • Vatandaşın veya ikamet eden kişinin hanesindeki birey sayısının bir listesi.
    • Kişilerin Kanada vatandaşlığı veya daimi ikamet belgelerinin bir kopyası.
  3. Bir Kanada sigorta şirketinden sağlık sigortanız olmalı ve giriş tarihinden itibaren en az bir yıl geçerli olmalı, en az 100 $'lık bir finansman kapsamına sahip olmalı ve sağlık sigortasının ödendiğine dair geçerli bir kanıt bulunmalıdır.
  4. Süper vize başvurusu Kanada dışından yapılmalıdır.
  5. Kanada'ya girmek için uygun olmanız gerekir. Bu, suçlar veya göçmenlikle ilgili suçlarla ilgili bir kişi değildir.
  6. Bir göçmenlik tıbbi muayenesi yapın.

Not: Diğer bakmakla yükümlü olunan kişiler başvuruya dahil edilemez.

Kanada Süper Vizesi için fon kanıtı

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ciNPqPTV_Ew[/embedyt]

Sizi davet eden Kanada vatandaşı veya ikametgahı, hane halkının gerekli asgari gelir standardını karşıladığını kanıtlayabilmelidir. Aşağıdaki gelir tablosu, süper vize başvurusunda bulunmak için fon ve gelir gereksinimini karşılama yeteneklerine erişmek için bir rehber olarak kullanılabilir.

Düşük Gelir Kesimi (LICO)

Aile Biriminin Büyüklüğü Asgari gerekli brüt gelir
1 kişi (çocuğunuz veya torununuz) $ 25,921
2 kişi $ 32,270
3 kişi $ 39,672
4 kişi $ 48,167
5 kişi $ 54,630
6 kişi $ 61,613
7 kişi $ 68,598
Her ilave kişi için 7'den fazla kişi ekleyin $ 6,985

Finansman kanıtı olarak kullanılabilecek belgeler aşağıda listelenmiştir:

  • İstihdam sigortası taslakları.
  • Maaş ve çalışma tarihini gösteren çalışma mektubu.
  • En son vergi ödeme yılı için Değerlendirme Bildirimi veya T4/T1.
  • Maaş bordrolari.
  • Banka hesap özetleri.

Başvurunuz dikkate alınmadan önce diğer gereksinimler de vurgulanır. Bunlar aşağıdakileri içerir:

  • Kanada'yı ziyaret etme nedeniniz ve vize geçerliliğinizin sonunda mı yoksa öngörülen sürenin bitiminde mi ayrılacağınız.
  • Ülkenizle olan bağlarınız, geri dönmek için yeterince acil ve önemli bir nedeniniz olsun.
  • Aileniz ve finansınız.
  • Kendi ülkenizin genel ekonomik ve politik durumu.

Süper Vize Sigortası

Sağlık sigortası, Kanada'ya süper vize başvurusu için en önemli şartlardan biridir, sağlık sigortası kanıtı olmadan başvurunuz reddedilecektir. Yeterli bir sağlık sigortası, süper vize başvuruları için yasal bir gerekliliktir. Asgari sağlık sigortası, asgari maliyeti 100,000 ABD Doları olmak üzere en az bir yılı kapsar. Bunun nedeni, ücretsiz Kanada tıbbi sağlık hizmetinin, vatandaş veya daimi ikametgahı olmayan ziyaretçileri ve yabancı uyrukluları kapsamamasıdır. Bu nedenle, sağlık sigortası, bu tür yaşlı ziyaretçilerin refahını sağlamak için önemlidir. Sigorta, tıbbi bakım, reçeteli ilaçlar, hastanede kalışlar ve geri dönüşler için ödeme yapılmasına yardımcı olur. Süper vize sigortası poliçeleri, 100 ila 000 ABD Doları değerinde tıbbi bakımı kapsar.

Bir yıllığına Kanada'ya seyahat eden tek bir kişi için süper vize sigortasının maliyeti ayda 100 ila 200 dolar arasındadır. Ancak, çiftler veya birlikte başvuran ve seyahat eden herhangi iki kişi için maliyet çok daha ucuzdur.

Süper Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Süper vizeye başvurmak için Kanada dışından başvurmanız gerekir. online veya kağıt üzerinde başvurabilirsiniz. kağıt üzerinde ve şahsen başvurmak için bir vize başvuru merkezini (VAC) ziyaret etmelisiniz. Bununla birlikte, lojistikle birlikte gelen birçok darboğazı ortadan kaldırdığı için çevrimiçi başvuru daha faydalı ve daha kolaydır. Bunlar şu gerçekler:

  • Başvurunuz anında gerçekleşir. Kurye ve posta ücretine gerek yok
  • Çevrimiçi başvurular, posta teslim süresine kıyasla daha hızlı işlenir.
  • İşlem gecikmelerinden kaçının. Eksik başvurular anında size mail olarak geri döner ve kolayca düzeltilir.
  • Çevrimiçi başvuru, başvurunuzun göndermeden önce tamamlanmasını sağlar.
  • Gerektiğinde daha fazla belge çevrimiçi olarak kolayca gönderilebilir.
  • Çevrimiçi hesabınızda başvurunuzun durumu hakkında anında güncellemeler alırsınız.

Çevrimiçi süper vizeye nasıl başvurulacağı hakkında daha fazla bilgi için, bkz. IRCC web sitesi.

Başvurmadan Önce Yapmanız Gerekenler

  • Belgelerinizi hazırlayın: 1. Bir davet mektubu; yeterli mali desteği, hane halkı sayısını, vatandaşlık fotokopisini veya daimi oturma iznini içerir.
  • Asgari gerekli gelirin mali kanıtı.
  • Sağlık sigortası ödemesinin kanıtı.
  • Tıbbi muayene belgesi kanıtı.

Not: Vize gerektiren bir ülkeden iseniz, başvuru sürecinin bir parçası olarak biyometrik bir kayıt yapmanız gerekecektir. Bu, yakınınızdaki bir vize başvuru merkezine giderek dijital fotoğrafınızın çekilmesini ve parmak izlerinizin alınmasını gerektirir.

Kanada Ebeveyn ve Büyükanne ve Büyükbaba Vizesi hakkında SSS

Kanada içinden süper vize başvurusu yapabilir miyim?
Hayır, Kanada içinden süper vize başvurusu yapamazsınız.
Ziyaretçi vizesini süper vizeye çevirebilir miyim?
Hayır, ziyaretçi vizesini süper vizeye çevirme diye bir şey yoktur.
Kanada'da süper vize ile çalışabilir misiniz?
Ziyaretçi kategorisine sahip göçmenler veya yabancı uyruklular; Süper vize, iş ziyaretçisi ve Küresel Beceri Stratejisi yoluyla Kanada'ya giren diğer kişiler, yeni geçici göçmenlik politikasını takiben çalışma izni muafiyeti alabilirler.