Kanada ziyaretçi vizesi, pasaportunda belgeyi taşıyan herkesin Kanada topraklarına ve ülkesine şartlı izin vermesini sağlayan resmi bir geçici belgedir, bu genellikle hamiline ait ülkenin veya vatandaşlığın resmi pasaportuna damgalanır. Genellikle alınan vize türüne bağlı olarak belirli bir süre içindir.

Ziyaretçi vizesi, seyahat için ve Kanada'ya giriş belgesi olarak kullanılabilecek çeşitli vize türlerinden biridir, diğerleri arasında; turist vizesi, çalışma veya çalışma izni veya iş vizesi, göçmenlik ve vatandaşlığa kabul vizesi ve öğrenci vizesi. Çoğu göçmen, bazı özel diplomatik ve muaf kişiler dışında, Kanada'ya göç etmek için genellikle bu vize türlerinden birine ihtiyaç duyar.

Kanada'da Ziyaretçi Vizesi Türleri

Kanada'da temel olarak iki tür ziyaretçi vizesi vardır; NS tek giriş vizesi ve çoklu giriş vizesi. Adından da anlaşılacağı gibi tek giriş, yabancı uyrukluların vizenin geçerlilik süresi içinde yalnızca bir kez Kanada'ya girip çıkmalarına izin verir. Çoklu giriş ise yabancıların vizenin geçerlilik süresi içinde istedikleri kadar Kanada'ya girip çıkmalarına izin verir. Ziyaretçi vizesi süresi altı aya kadar geçerlilik süresine sahip olabilir. Ziyaretçi vizesine bazen TRV de denir; Geçici oturma izni. Bir eğitim veya çalışma izni talep ediyorsanız, TRV genellikle gerekli belgelerin bir parçası olarak dahil edilir. Aksi takdirde, sadece ziyaret vizesi ararken değil.

Kanada Ziyaretçi Başvurusu, 2022

Kanada'ya potansiyel bir ziyaretçi olarak, Kanada hükümeti genç vasıflı yabancıları teşvik etmeye her zamankinden daha fazla hazır hale geldiğinden, Kanada'yı oturma izniniz haline getirmeyi düşünmenin en iyi zamanıdır. Başvuru prosedürlerinin kolaylığı ile Kanada'yı yeni evleri yapmayı düşünmek.

Vize başvurusuna ihtiyacınız olup olmadığını öğrenmek için öncelikle vatandaşı olduğunuz veya ikamet ettiğiniz ülkenin Kanada hükümeti ile ikili bir anlaşma yoluyla vize muafiyeti listesinde olup olmadığına bakmalısınız. Aksi takdirde, başvuruya devam edersiniz, başvuru sürecinde bir Vize başvuru merkezinde (VAC) bir biyometri sunmanız istenecektir, eğer başvurunuz çevrimiçi ise, başvurunuzu gönderdikten sonra sizi bilgilendirecek bir mektup almayı bekleyeceksiniz. Bir biyometri gönderecekseniz veya göndermeyecekseniz.

Kanada Vizesi Başvuru Adımları
  1. Başvuru teslim
  2. Biyometri yakalama ve toplama
  3. Başvuru değerlendirmesi
  4. göçmenlik kararı
  5. Onaylanırsa, Kanada'ya seyahat edin
  6. Varışta, biyometrik doğrulama
  7. Olumlu doğrulamanın ardından Kanada'ya girin

Biyometri temel olarak fotoğrafınızın ve parmak izlerinizin dijital olarak alınmasını içerir, bu genellikle bir vize başvuru merkezinde veya VAC'de yapılır. Geçici ikamet başvuru sahipleri (ziyaretçi vizesi, çalışma izni, çalışma izni) her on (10) yılda bir biyometri vermek zorundadır.

Kanada Vize Biyometrisinin Gönderilmesi

Başvuru sahiplerinin, menşe ülkenize ve son 10 yıl içinde başka bir geçici izin başvurusu için biyometrik ibraz edip etmediğinize bağlı olarak biyometrik (parmak izi ve pasaport) sunmaları gerekebilir. Randevular ve ücretler yine vize ofisinizdeki modalitelere bağlı olarak geçerli olabilir. Aşağıdaki adımlar gerekli olabilir.

  1. Başvurunuzu gönderirken biyometri ücretini ödeyin.
  2. Biyometri talimat mektubunu alın; bu, biyometrinizi göndermenizi ve bunun için nereye gideceğinizi onaylar.
  3. Resmi bir biyometri toplama hizmet noktasını ziyaret edin: bu şahsen yapılmalıdır.
  4. Daha fazla talimat için ziyaret edebilirsiniz CIC biyometrisi bilgi sayfası.

Kanada Vize Formu

Ziyaretçi vizesi başvuru formu/belgesi çevrimiçi olarak veya kağıt üzerinde sunulabilir, çoğu ziyaretçi Kanada'ya giriş yapmak veya Kanada üzerinden transit geçiş yapmak için bunu isteyecektir. Giriş noktasında, sınır görevlileri, ziyaret durumunda altı ay veya daha fazla kalmanıza izin verebilir, bu, geçerli pasaportunuza damgalanacak veya size, hedeflediğiniz tarihi gösteren bir ziyaretçi kaydı düzenlenecektir. ülkeyi terk et.

Kanada Vize İşleme Süresi ve Maliyeti

Kanada Vize Ücreti Ne Kadardır?

Biyometri ücreti 100 $ iken, başvuru ücreti 85 $ 'dan fazladır. Ziyaretçi vizesinin süresi ülkeye göre değişir. İşlem süresi genellikle biyometrinizi vermek için gereken süreyi ve başvurunuzu bir VAC ile vize işlem ofisi arasında göndermek için gereken süreyi içermez.

Ziyaret vizesi başvurusu ne kadar sürer?

İşlem süreniz, başvurunuzun tamamının alınmasıyla, göçmenlik makamının bir karara varması arasındaki süredir. Ancak, Kanada dışındaki çoğu vize başvurusu için genellikle bir yıla (365) yakın veya daha fazla işlem süresi alır. Örneğin, Nijerya için ziyaretçi vizesinin işlem süresi 354 gün, Hindistan için ise 101 gündür.

İşleme süresi ayrıca alınan başvuruların hacmine de bağlıdır, bu nedenle çoğu işlem süresi ya tahminidir ya da tarihseldir, yani bunlar geçmişte kaydedilen toplam başvuru sayısının %80'inin işlenmesinin ne kadar süreceğine ilişkin tahminlerdir.

Kanada ziyaret vizesi için kimler uygundur?

Ziyaretçi vizesi almak ve hatta bir başvuru başlatmak için gerekli temel gereksinimler vardır. Bunların listesinin başında şunlar var:

  • Geçerli bir seyahat belgesine sahip olmak. Örneğin bir pasaport.
  • Göçmenlik memurunuzu vizenizin geçerlilik süresi sonunda ülkeden çıkacağınıza ikna edebileceksiniz.
  • Göçmenlik memurunuzu iş, aile, ev vb. ülkenize geri dönmek için nedenleriniz olduğuna ikna edin.
  • Kaldığınız süre için yeterli paranız olsun.
  • Sağlıklı ol.
    Suç veya göçmenlikle ilgili suç kaydı yok.
  • Kanada'da yaşayan bir arkadaşınızdan veya ailenizden bir davet mektubu alın.
  • Ayrıca tıbbi muayene kanıtı da isteyebilirsiniz.
Bir başvuru sahibini Kanada'ya kabul edilemez kılan nedir?

Aşağıdaki nedenler, bir kişiyi Kanada'ya kabul edilemez kılabilir ve sonuç olarak ziyaretçi vizesi başvurusunun reddedilmesine neden olabilir:

  • Suç faaliyetine dahil olduğu bilinen.
  • Ekonomik Sebepler.
  • Sağlık nedenleri.
  • Organize suça dahil olduğu biliniyor.
  • İnsan hakları ihlallerine bilinen katılım.

Kanada'da Vize Uzatma Başvurusu

Kanada'ya girerken aşağıdaki belgelerden birini kullandınız; ziyaretçi vizesi (geçici oturma vizesi de denir), elektronik seyahat izni ve geçerli bir pasaport. Bununla birlikte, vizenizin veya bu belgelerden herhangi birinin sona ermesinden sonra veya sona ermesinden önce, ziyaretçi olarak Kanada'da kalış sürenizi uzatmanız gerekirse, Ziyaretçi Kaydı için başvurmanız gerekecektir.

Ziyaretçi Kaydı Nedir ve Ziyaretçi Kaydı İçin Ne Zaman Başvurmalısınız?

Ziyaretçi kaydı vizeden farklıdır, size Kanada'da statü veren ve daha uzun kalmanızı sağlayan bir belgedir, aynı zamanda bir son kullanma tarihi de içerir. Bu, Kanada'dan çıkmanız gereken yeni tarih. Ayrıca, ülkeden çıkıp tekrar girebileceğinizi garanti etmez, bu süre sona erdiğinde ve çıktığınızda tekrar ziyaretçi vizesi için yeniden başvurmanız gerekir. Ancak bunun için mevcut ziyaretçi vizenizin süresi dolmadan önce başvurmalısınız. Bir ziyaretçi kaydı için başvuru ücreti 100 $ ve işlem süresi 208 gündür. Mevcut vizenizin süresi dolmadan önce uzatma veya ziyaretçi kaydı için yeniden başvurmalısınız.

Kanada Ziyaretçi Kaydı için kimler başvurabilir?

Sadece ziyaretçi vizesi değil, süresi dolmak üzere olan herhangi bir vize türüne sahip olan veya sahip olan herkes ziyaretçi kaydı için başvurabilir. Kanada'da kalış sürenizi uzatmayı veya izin türünüzü çalışma izni veya çalışma izninden değiştirmeyi düşünüyorsanız, bir ziyaretçi kaydı için başvurmanız gerekecektir. Kanada'ya nasıl ve hangi seyahat belgesiyle giriş yapmış olursanız olun, ziyaretçi olarak kalış sürenizi uzatmayı düşünüyorsanız, ziyaretçi kaydı için başvurmanız ve mevcut durumunuzun sona ermesinden en az 30 gün önce başvurmanız gerekir.

Ziyaretçi kaydı için nereye başvurabilirsiniz?

Esasen, potansiyel bir başvuru sahibinin Kanada'da ziyaretçi kaydına (vize uzatma) başvurmaya uygun olup olmadığını belirlemek için CIC web sitesindeki “başvurmaya uygun olup olmadığınızı kontrol edin” aracını kullanması gerekecektir. Uygulama boyunca size rehberlik edecek eksiksiz bir adım adım kontrol listesi vardır, resmi belgeye bakın. Kanada hükümeti web sitesi. Kanada'da kalış sürenizi uzatmak için başka bir ülkede ziyaretçi kaydı başvurusunda bulunabilirsiniz.

Ziyaretçi Vize Başvurunuzu Yaptıktan Sonra Ne Olur?

Başvurunuz gönderildikten sonra, işlem göçmenliği, gerekli tüm belgelerin eksiksiz olduğundan emin olmak için belgelerinizi kontrol edecek, eğer bu eksikse, başvurunuz işleme alınmadan iade edilecektir. Bu nedenle, son başvurunuzu göndermeden önce gerekli ve geçerli tüm belgeleri sağladığınızdan emin olmanız çok önemlidir. Buna ek olarak, sizden daha fazla bilgi göndermeniz veya sağlamanız, bir polis raporu sağlamanız, sağlık raporu sağlamanız ve ikamet ettiğiniz ülkedeki Kanada temsilcisiyle yapılacak bir görüşmeye katılmanız da istenebilir.

Kanada'ya seyahat etmeden önce gerekli diğer belgeler

Dünya genelinde seyahatlerde ciddi kısıtlamalara yol açan ve virüsün bir yerden bir yere yayılmasını önleme ve önlem alma gereğini ortaya çıkaran küresel covid-19 pandemisi ışığında temiz bir fatura düzenlenmesi gerekmektedir. Yolcular, ziyaretçiler ve göçmenler tarafından giriş noktasındaki göçmenlik ve sınır görevlilerine covid-19 virüsü ile ilgili sağlık ve olumsuz durum kaydı. Bunlara zorunlu karantina ve covid-19 test kayıtları ve diğer gereksinimler dahildir. Bunlarla birlikte şunları da göndermeniz istenecektir: girişten sonra bir karantina planı, bir covid -19 semptom öz değerlendirme kaydı ve bir seyahat ve iletişim bilgileri.

Ziyaretçi Vize Başvurusu İçin Mali Etkiler

  • Kanada'ya tek veya çoklu giriş için ziyaretçi vizesi veya süper vize başvuru ücreti kişi başı 100 ABD Dolarıdır.
  • Beş (5) veya daha fazla kişilik bir aile için Kanada'ya tek veya çoklu giriş için ziyaretçi vizesi. Aynı anda başvuran tüm üyeler 500 $ 'dır.
  • Başvuru yaparak ve ziyaretçi kaydı alarak ziyaretçi vizesini uzatmak kişi başı 100$'dır.
  • Bir ziyaretçi vizesini geri yüklemek için kişi başı 200 $ 'dır.

Kanada Ziyaretçi Vizesi için Mali Destek Kanıtı

Başvurunuzun işleme alınması ve Kanada'ya giriş için gerekli olan temel belgelerden biri, Kanada'da kalışınızın en az ilk 3 ayı için yeterli mali desteğinizin olduğunun kanıtıdır. Bu, Kanada'ya hareketinizden en fazla bir hafta önce ve en az 2,500 Kanada Doları eşdeğerine sahip olması gereken bir banka ekstresi sağlamanız ile gerçekleştirilir.

Bununla birlikte, banka ekstrenizde nakit, menkul kıymetler (hisse senetleri, tahviller, hazine bonoları vb.) veya banka poliçeleri, çekler vb. şeklinde 10,000 Kanada Doları veya daha fazla eşdeğeri varsa, bunu sınır hizmet görevlisine belirtmeniz gerekir. , yapmazsanız ve öğrenirseniz, para cezasına çarptırılabilir veya hapse atılabilirsiniz.

Banka dekontu alamıyor veya alamıyorsanız, alternatif olarak, bankanızın resmi antetli kağıdına, ayrılmanızdan en geç bir hafta önce düzenlenmiş, hesap bakiyenizi açıkça gösteren, imzalı ve kaşeli bir yazı sunabilirsiniz. fotokopi değil orijinal mektup olmalıdır.

Bir aile üyesinin veya arkadaşının Kanada Ziyaretine başvurmasına nasıl yardımcı olunur?

Her şeyden önce aşağıdakileri göz önünde bulundurarak bir ailenizin veya arkadaşınızın Kanada'yı ziyaret etmesine yardımcı olabilirsiniz:

  • Sahip oldukları ve seyahat edecekleri seyahat belgelerinin türü,
  • Seyahat belgelerinin düzenlendiği ülke,
  • Onların milliyeti
  • Ve nasıl seyahat etmeyi düşündüklerini.

Seyahate çıkmadan önce, ne tür seyahat belgelerine ihtiyaç duyduklarını öğrenmek için iyi yapın. Onlara seyahat belgelerini desteklemek için bir davet mektubu da verebilirsiniz, ancak bu, başvurularının kendilerine vize sağlayacağının garantisi değildir.

Online başvuru neden kağıt yoldan daha iyidir?
  • Kargo ücreti, kargo ücreti veya posta teslim süresi yok, başvurunuz anında teslim edilir.
  • Dijital ve elektronik süreç geleneksel manuel işlemeden daha hızlı ve daha kolay olduğu için çevrimiçi başvurular genellikle daha hızlı işlenir.
  • Çevrimiçi başvuru, başvuru yapmadan önce belgelerinizin ve başvuru gereksinimlerinizin yerine getirilmesini sağlamak için gerekli yardım ve bilgileri sağlar.
  • Gereksiz gecikmelerden kaçının, eksik başvurular, inceleme ve gerekli işlem veya düzeltme için size kolayca iade edilir.
  • Diğer belge gereksinimlerinize en kısa sürede kolayca yanıt verebilirsiniz.
  • Başvurunuzdaki güncel durumu çevrimiçi hesabınız üzerinden alırsınız.

Kanada Vizesinin Reddedilmesi veya Reddedilmesi Gerekçeleri

  • Yeterli ve doğru destekleyici belgelerin sağlanamaması.
  • Gerekli sağlık ve tıbbi standartları karşılayamama.
  • Kanada'da kaldığınız süre için mali yeterlilik kanıtı sağlayamama.
  • Güvenlik kontrollerini temizleyememe.
  • Kaldığınız süreyi aşmak veya önceki ziyaretçi vizenizin koşullarını ihlal etmek

Diğer senaryolarda, vize memurunun hatası olabilir, bu durumda, bir vize göçmenlik avukatı ararsanız daha yüksek bir kazanma olasılığı ile vize temyizi başlatılabilir, aksi takdirde, yalnızca yeniden başvurmanız önerilir, ancak daha önce değil ilk ret nedenleri usulüne uygun olarak not edilmiş ve düzeltilmiştir. Bu, ret mektubunu dikkatlice inceleyerek ve içindeki soruları not ederek veya vize memurunun incelemeniz için sağlanmış olabilecek ret notunu isteyerek yapılabilir.