in ,

Інструкція про те, як подати заяву на отримання дозволу на тимчасове проживання в Колумбії

Цей посібник для вас, якщо ви хочете подати заявку на дозвіл на тимчасове проживання в Колумбії.

Колумбія дуже змінилася з часів сумнозвісних наркобаронів і вбивць. Тепер, коли країна оговталася від свого насильницького минулого, вона зосереджується на більш красивих речах про Колумбію. До них належать красиві пейзажі та доступний спосіб життя. Багато людей шукають посібник щодо того, як подати заявку на отримання дозволу на тимчасове проживання в Колумбії, тому що вони виявили приховані скарби Колумбії.

Якщо ви плануєте тимчасово проживати в цій чудовій країні, будьте впевнені, що ваша безпека є пріоритетом для уряду Колумбії. Ось чому існує велика присутність поліції, особливо там, де скупчуються іноземні громадяни. Отже, ви не тільки можете поїхати до Колумбії, ви можете жити в Колумбії.

Ось що потрібно зробити, щоб подати заявку на отримання дозволу на тимчасове проживання в Колумбії. По-перше, з’ясуйте, чи маєте ви право подавати заявку. Далі знайдіть документи, які потрібно надати під час подання заявки. Крім того, перевірте, як довго ваш дозвіл на тимчасове проживання може служити вам у Колумбії. Але, для початку, давайте дізнаємося, що таке тимчасовий вид на проживання в Колумбії.

Що таке дозвіл на тимчасове проживання в Колумбії?

Дозвіл на тимчасове проживання в Колумбії – це офіційний документ, який дозволяє іноземному громадянину проживати в Колумбії протягом певного періоду. У Колумбії люди можуть претендувати на дозвіл на проживання, маючи тимчасову візу. Інший спосіб отримати дозвіл на тимчасове проживання в Колумбії - це отримати міграційну візу або інвестувати в Колумбію.

Резиденція №1 за кваліфікацією

Ви можете отримати дозвіл на проживання в Колумбії, якщо належите до будь-якої з наступних категорій:

1а. Якщо у вас є тимчасова віза і ви проживаєте в країні не менше п’яти років поспіль. У цьому випадку ви повинні подати заяву на отримання дозволу на тимчасове проживання принаймні за 30 днів до закінчення терміну дії візи.

1б. Якщо ви є батьком громадянина Колумбії.

1c. Якщо вас спонсорує власник резидентської візи та ви перебуваєте в країні щонайменше п’ять безперервних років.

1г. Якщо у вас є тимчасова віза та місцева дружина або постійний партнер колумбійця, і ви разом три роки.

#2 Дозвіл на тимчасове проживання в Колумбії для власників мігрантських віз (типу M).

Є чотири категорії власників міграційних віз:

2а. Pensionado – ті, хто отримує щомісячну соціальну допомогу в розмірі не менше 717 доларів США.

2б. Rentista – люди, які ще не досягли достатнього віку для отримання допомоги по соціальному забезпеченню, але отримують щомісячну приватну пенсію в розмірі не менше 2,390 доларів США.

2c. Власник бізнесу – власники або рівноправні партнери колумбійської компанії з інвестиціями щонайменше 25,000 XNUMX доларів США.

2г. Власник нерухомості – люди, які купують нерухомість на своє ім’я щонайменше за 83,000 XNUMX доларів США.

Щоб ваша міграційна віза була дійсною, ви не повинні перебувати за межами Колумбії більше шести місяців поспіль. 

#3 Дозвіл на тимчасове проживання в Колумбії для візи резидента (тип R).

Якщо ви з самого початку вирішили, що хочете проживати в Колумбії, найкраще отримати резидентську візу. Все, що вам потрібно для цієї візи, це зробити капіталовкладення, купивши нерухомість або володіючи колумбійською компанією, щонайменше 155,400 XNUMX доларів США. Незважаючи на те, що термін дії резидентської візи не закінчується, ви повинні кожні п’ять років відвідувати колумбійську імміграційну службу, щоб отримати новий вид на проживання, відомий як cédula.

Щоб зберегти візу на проживання, відвідуйте Колумбію принаймні раз на два роки. 

Вимоги до місця проживання в Колумбії за кваліфікацією

Якщо ви маєте право на отримання дозволу на проживання в Колумбії з причин першої категорії вище, ви повинні виконати та подати такі вимоги:

  • Заплатіть $50 за навчальну візу
  • Подайте дійсний паспорт або проїзний документ, що містить мінімум дві порожні сторінки
  • Надішліть дві останні ваші кольорові фотографії розміром 3×3 із білим фоном
  • Подайте довідку про міграцію з відділу адміністративної безпеки принаймні за три місяці до вашої заяви.
  • Подайте довідку про судову чи поліцейську історію з країни, у якій ви останнє проживали. Вона не має бути старшою за шість місяців з моменту подання заяви.
  • Заповніть та надішліть форму «Зобов’язання звітувати до Департаменту адміністративної безпеки (DAS)».
  • Якщо заявник займається професією, яка потребує сертифікації або ліцензії, він повинен мати ліцензію на практику в іншій країні. Такою професією може бути терапевт, мануальний терапевт, психолог, соціальний працівник або рентгенолог.

Додаткові документи, якщо ви є батьком громадянина Колумбії

  • Завірена копія акта цивільного стану про народження дитини в Колумбії
  • Нотаріально засвідчений лист, підписаний колумбійським батьком, з проханням надати іноземному громадянину, який є другим батьком, дозвіл на проживання.
  • Завірена фотокопія посвідчення громадянина Колумбії з батьків.
  • Якщо колумбійський батько помирає, іноземний громадянин, який є другим батьком, повинен надати свідоцтво про смерть, яке має бути нотаріально засвідчене в Колумбії та вказувати, що іноземний громадянин має опіку над колумбійською дитиною, яка є неповнолітньою.
  • Якщо обоє батьків є іноземними громадянами, будь-хто з батьків має резидентську візу та посвідчення особи повинен підписати нотаріально завірений лист із запитом на видачу посвідки на проживання другому з батьків. У цьому листі має бути зазначено, хто несе матеріальну відповідальність за дитину. Ви також повинні надати довідку про громадянство, видану Національним відділом реєстрації актів цивільного стану.

Якщо ви маєте тимчасову візу та одружені або є постійним партнером колумбійця

  • Свідоцтво цивільної реєстрації шлюбу в Колумбії або підтвердження постійних стосунків. Ви повинні мати ці документи принаймні за три місяці до подачі заявки.
  • Лист, завірений колумбійським нотаріусом і адресований офісу, відповідальному за схвалення заяви іноземного подружжя або партнера.
  • Завірена фотокопія карти громадянства Колумбії іншого партнера.
  • Фотокопія попередніх колумбійських віз, якими володіє інший партнер.

Як подати заяву на отримання дозволу на тимчасове проживання в Колумбії

Коли ви в’їдете до Колумбії, ви повинні зареєструватися в Іноземному реєстрі міграції Колумбії та подати заяву на отримання дозволу на проживання або cédula. Ви повинні зробити це протягом 15 днів після прибуття, інакше вам доведеться сплатити штраф, якщо ви цього не зробите.

Крок 1. Визначте свою групу крові – сходіть на обстеження.

Вам потрібно зробити це лише один раз, коли ви вперше подаєте заяву на дозвіл на проживання. Після цього зайдіть у будь-яку клініку чи лабораторію та попросіть перевірити вашу групу крові. Вам доведеться заплатити близько 15,000 5 песо (XNUMX доларів). Ваш результат буде готовий того ж дня. Ви повинні підтвердити свою групу крові, тому що ця інформація буде вказана у вашій карті проживання, і якщо вам потрібна медична допомога, яка вимагає переливання крові, все, що їм потрібно зробити, це вказати групу крові у вашій карті проживання.

Крок №2. Заповніть онлайн заявку

повне г, повне г,, показали, від, номер, XNUMX онлайн-додаток доступний англійською та іспанською мовами. Ви повинні будете відповісти на основну інформацію, включаючи свої дані, контактні дані для екстрених випадків та іншу реєстраційну інформацію.

Крок №3. Заплануйте зустріч у Колумбійському імміграційному офісі.

У країні їх близько 27, і вистачить будь-кого. Ви можете записатися на прийом, зателефонувавши на цілодобову безкоштовну лінію, якщо ви перебуваєте в Колумбії.

Крок №4. Прийти на прийом з оригіналами документів. 

Документи для власників віз для мігрантів або резидентів:

  • Ваш оригінал паспорта та оригінал візи додаються
  • Ксерокопія сторінки вашого паспорта
  • Ксерокопія останнього штампу про в'їзд, зробленого у вашому паспорті

Ви повинні сплатити збір у розмірі 190,000 63 COP ($XNUMX) за дозвіл на проживання. У вас буде можливість оплатити в офісі дебетовою або кредитною карткою.

Крім того, коли ви подасте документи, ви подасте свої біометричні дані. Це буде додано до інших документів для обробки. Ви можете отримати свій дозвіл на проживання в той же день, але якщо ви цього не зробите, ви можете перевірити статус вашої заяви онлайн, відвідавши веб-сайт імміграційної служби, щоб перевірити, чи вона готова.

ПИТАННЯ, ЩО ЧАСТО ЗАДАЮТЬСЯ

Що я можу зробити зі своїм дозволом на тимчасове проживання в Колумбії?

Маючи дозвіл на тимчасове проживання в Колумбії, ви можете працювати в компанії в Колумбії. Крім того, ви можете мати інші громадянські права, які мають громадяни країни, за винятком того, що ви не зможете голосувати на президентських виборах.

Чи можна поновити дозвіл на тимчасове проживання в Колумбії?

Так, дозвіл на тимчасове проживання можна продовжувати кожні п’ять років. Але це не означає, що ви повинні прожити в Колумбії п'ять років поспіль. Насправді все, що вам потрібно зробити, щоб зберегти дозвіл на проживання, це відвідувати країну принаймні раз на два роки.

Який період оформлення дозволу на тимчасове проживання в Колумбії?

У більшості випадків ви можете отримати свій тимчасовий дозвіл у той же день, що й співбесіда. Але інколи це може зайняти тиждень або два. Це в основному залежатиме від міста чи містечка в Колумбії, з якого ви подаєте заявку.

Де я можу подати заяву на отримання дозволу на тимчасове проживання в Колумбії?

З цією метою ви можете відвідати будь-який з 27 регіональних імміграційних офісів Колумбії. Вони розташовані в містах Летисія, Богота, Ібаге, Тунха, Нейва, Медельїн, Кібдо, Картахена, Барранкілья, Монтерія, Санта-Марта, Сінслехо, Перейра, Манісалес, Вірменія, Ріоача, Вальедупар, Майкао, Пасто, Калі, Попаян, Кукута, Букараманга , Вільявісенсіо, Араука, Йопаль і Сан-Андрес.

Чим відома Колумбія?

Колумбія відома багатьма хорошими речами. Наприклад, Колумбія є великим експортером бананів та багатьох інших екзотичних фруктів, які ви, можливо, ніколи не знайдете в іншому місці. По-друге, Колумбія є найбільшим виробником найкращих смарагдів у світі, близько 60%. По-третє, Колумбія є країною народження таких відомих людей, як Шакіра та Софія Вергара. Що колумбійські жінки досить красиві. По-четверте, у Колумбії розташована більшість найвідоміших багатонаціональних штаб-квартир Боготи, що робить її життєздатною країною для бізнесу. Міжнародний аеропорт у Боготі має найбільший повітряний трафік у Південній Америці!

Висновок

Колумбія — країна контрастів, де ви знайдете теплих і доброзичливих людей, які люблять займатися своїми справами, але якщо вони запрошують вас до себе додому на трапезу, ви стаєте рідними. Однак, на жаль, вони також можуть бути ворожими та жорстокими. Ймовірно, це наслідок їхньої потворної історії. Але це не применшує переваги отримання колумбійської візи для тимчасового проживання.

Для додаткового читання: Посібник, як подати заяву на отримання дозволу на постійне проживання в Колумбії.