in

Пенсійна віза до Колумбії – право на отримання, вимоги та плата

Якщо ви хочете провести свої золоті роки в Колумбії після того, як стільки про це чули, прочитайте це!

Перш ніж подавати заявку на отримання колумбійської пенсійної візи, важливо розглянути право та вимоги. Ця віза дає можливість пенсіонеру жити комфортніше після виходу на пенсію. Завдяки низькій вартості життя в Колумбії, там можуть жити майже всі, хто заробляє понад 700 доларів на місяць.

Посольство Колумбії опублікувало інформацію щодо колумбійської пенсійної візи. Встановлено, що програма виходу на пенсію в Колумбії призначена для заявників старше 50 років. Однак ці заявники повинні мати принаймні до $100,000 XNUMX заощаджень готівкою в банку.

Чудова погода, охорона здоров’я світового рівня та численне біорізноманіття в Колумбії роблять її одним із найнеймовірніших місць для відпочинку. Згідно з New York Times, вона потрапила до списку «найкрутіших місць для відвідування» Forbes і стала другою країною, яку варто відвідати у 2018 році.

Крім того, CNN відзначив одне зі своїх найбільших міст, «Медельїн», як «Одне з п’яти найкращих міст для виходу на пенсію». Усе це показує, що поїздка до Колумбії на пенсію є хорошим вибором, якщо не найкращим вибором для пенсіонерів, як іноземних, так і місцевих. .

У цій статті є все, що вам потрібно знати про колумбійську пенсійну візу, її правомочність, вимоги та збори.

Колумбійська пенсійна віза

Колумбійська пенсійна віза - це a міграційна віза видається пенсіонерам. Ця віза також називається пенсійною візою і призначена спеціально для людей, які отримують пенсійний дохід у своїй країні. Її легко отримати, якщо ви відповідаєте всім вимогам для отримання цієї візи.

Колумбійська пенсійна віза дає право на в’їзд і багаторазовий повторний в’їзд до Колумбії. Ця віза має термін дії до трьох років. Незважаючи на цю дійсність, вона втратить свою дійсність, якщо власник залишиться за межами Колумбії більше шести місяців. Однак це станеться, якщо ви перебуваєте за межами країни поспіль, а не через проміжки часу.

Іноземним громадянам Америки, Канади та країн-членів Європейського Союзу віза для в’їзду в Колумбію не потрібна. Їхнє перебування в країні не повинно перевищувати 90 днів або менше. Вони можуть продовжити своє перебування ще на 90 днів. Це також поширюється на власників колумбійських пенсійних віз.

Однак лише пенсіонери віком від 50 років можуть подавати запит на отримання колумбійської пенсійної візи. Є кілька варіантів довгострокової колумбійської пенсійної візи.

Хто має право на програму отримання пенсійної візи до Колумбії?

Єдиними людьми, які мають право на отримання колумбійської пенсійної візи, є пенсіонери та люди, які отримують пенсійний дохід у своїй країні.

Але перш ніж ви зможете подати заявку, ось що ви повинні мати на увазі;

#1. Ви повинні отримувати дохід понад 700 доларів на місяць

Заявник, який просить отримати колумбійську пенсійну візу, повинен мати дохід понад 700 доларів США. Цей дохід утричі перевищує мінімальну зарплату в країні. Однак точні вимоги до доходу коливаються. Це пояснюється тим, що колумбійський уряд щороку змінює розмір мінімальної заробітної плати.

Заявники повинні надати підтвердження виплати доходу та заробітку. Наприклад, як доказ можна подати лист від компанії, яка видає пенсію, або виписку з банку, або пенсійне посвідчення соцзахисту.

#2. Віза дозволяє заявникам включати своїх подружжя або утриманців

Це означає, що утриманці можуть отримати вигоду від заяви заявника на отримання пенсійної візи. Уряд Колумбії видаватиме бенефіціарні візи утриманців. Утриманцями можуть бути чоловік/дружина, діти до 25 років та діти-інваліди.

Це три утриманці, яких колумбійська пенсійна віза дозволяє включити. Крім того, це означає, що заявник повинен подати додаткові документи, включно з підтвердженням родинних зв’язків для утриманців, які подорожують з ним.

#3. Ви можете подати документи з Колумбії або з дому

Заявники, зацікавлені в отриманні колумбійської пенсійної візи, можуть подати документи двома способами. По-перше, вони можуть подати документи через місцеве консульство або поїхати до Колумбії. По-перше, їм потрібно буде співпрацювати з колумбійським імміграційним офісом.

#4. Вони повинні подати заявку на Colombia Cédula після отримання колумбійської пенсійної візи

Це потрібно зробити особисто в імміграційній службі Колумбії. Заявник повинен отримати Cédula de Extranjeria. Це посвідчення особи, яке повинен мати кожен іноземець, який проживає в Колумбії.

Ви повинні подати заявку на отримання ідентифікаційної картки Cédula через 15 днів після прибуття до Колумбії.

Якщо ви отримали візу в місцевому посольстві, ви повинні подати заявку на цю Cédula протягом максимум 15 днів із дати прибуття. Але якщо ви подаєте заяву з Колумбії, ви повинні подати заяву на Cédula відразу після отримання візи для мігрантів або візи для проживання.

Кроки для отримання колумбійської пенсійної візи

Нижче наведено кроки, які необхідно виконати, щоб отримати Cédula.

#Крок 1. Допомогло б, якби ви пройшли тест на групу крові

В якості вимоги ви повинні надати документ, який підтверджує вашу групу крові. Цей тест має проводитися відповідною та схваленою лабораторією з її печаткою та підписом результату.

Однак це необхідно лише вперше, коли ви подаєте заявку на Cédula. Ви повинні сплатити комісію в розмірі 5 доларів, приблизно 103 песо. Група крові, зазначена на вашому Cédula, використовується для будь-якої медичної допомоги. Причина, через яку потрібно обережно проходити тест.

Але якщо ви раніше робили Cédula, вам не потрібна знову група крові у випадку поновлення.

#Крок 2. Заповніть онлайн-заявку

Ви заходите на офіційний веб-сайт Колумбійської імміграційної служби та реєструєте свої дані, як зазначено в онлайн-формі.

#Крок 3. Призначте зустріч

Після онлайн-реєстрації ви повинні домовитися про зустріч в одному з офісів Migración Colombia. Це потрібно зробити через онлайн-портал міграції.

#Крок 4. Переходьте з оригінальними копіями ваших документів

Документи, з якими ви повинні йти, включають:

  • Оригінал паспорта з візою
  • Фотокопія сторінки паспорта з вашими біоданими та інформацією.
  • Ксерокопія останнього штампу в паспорті.

Cédula коштує 1,292 песо, приблизно 63 долари. Офіс може оплатити комісію кредитною або дебетовою карткою.

#Крок 5. В офісі імміграції

Коли ви прийдете в офіс імміграції, подайте свої документи імміграційному агенту. Агент візьме ваш відбиток пальця та фотографію та прикріпить їх до вашого файлу в імміграційній системі. Тоді ви зможете отримати Cédula в той самий день подання заявки. Іноді це може тривати від одного до двох тижнів.

Примітка. Вам потрібен номер Cédula майже для всього в Колумбії. Від покупки квитка на автобус до відкриття банківського рахунку, від укладення договору до покупки медичного страхування та багато іншого.

Документи, необхідні для отримання колумбійської пенсійної візи

Подібно до будь-якої іншої заявки на отримання візи, нижче наведено документи, необхідні для заяви на отримання пенсійної візи в Колумбію.

Заповнена візова анкета

Анкета на отримання візи знаходиться на офіційному сайті імміграційної служби Колумбії. Ви заповнюєте свою інформацію правильно та у формі блоку.

Копія закордонного паспорта

Цей паспорт повинен бути дійсний протягом шести місяців з дати видачі візи. Він повинен мати принаймні дві порожні сторінки.

Фотокопія повинна містити біодані та інформацію про заявника. Фотокопія сторінки з останнім штампом про в’їзд до Колумбії (якщо заявка подається з країни) або останньою печаткою про виїзд (якщо заявка подається з дому).

Ви можете подати будь-які попередні колумбійські візи, якщо такі були.

Довідка про пенсію

Це підтвердження має бути видано державною довідкою або банківською випискою.

Медичне страхування подорожей

Цей сертифікат повинен мати покриття близько 30,000 XNUMX євро. Це необхідно для запобігання непередбачених ризиків для здоров’я та подорожей.

Дві копії фотографій на паспорт

Необхідно надати дві копії фотографій громадянського паспорта. Вони повинні бути новими паспортами, отриманими протягом останніх шести місяців. У цих паспортах мають бути помітні риси обличчя та відповідати загальним вимогам.

Доказ розміщення

Підтвердженням проживання буде броньований квиток у готелі та документ від господаря.

Довідка про негативну судимість

Документ необхідно отримати в поліцейському підрозділі вашої країни. Він повинен мати належний підпис і печатку.

Повний маршрут подорожі

Ви повинні надати підтвердження свого квитка на бій. Авіаквитки на вхід і назад.

Підтвердження наявності достатніх фінансових коштів

Ви повинні надати виписку з банківського рахунку, отриману з печаткою банку вашої країни. Якщо ви збираєтеся зупинитися у когось, вам слід надати виписку з банківського рахунку господаря.

Документи, що підтверджують економічну залежність

Це стосується лише у випадку утриманця. Ви повинні надати документ, який підтверджує, що член сім’ї, який подорожує з вами, перебуває на вашому утриманні.

Підтвердження сплати візового збору

Без цієї комісії ваша заявка не може бути оброблена. Тому вам слід надати цей документ агенту місцевого консульства.

Документ про реєстрацію актів цивільного стану підтверджує родинний зв'язок між заявником та особою, яка перебуває на його утриманні

Якщо ви подорожуєте з утриманцем, ви повинні надати документ, який підтверджує ваші з ними стосунки.

Як подати заявку на колумбійську пенсійну візу

У більшості місцевих консульств заявка на колумбійську пенсійну візу подається онлайн. Вам не знадобиться до 30 хвилин, щоб завершити онлайн-заявку.

Нижче наведено кроки, які необхідно виконати для успішної заявки;

#1. Знайдіть найближче посольство Колумбії

Перш ніж подати заяву на отримання пенсійної візи в Колумбію, ви повинні знайти найближче консульство Колумбії. Якщо у вашій країні його немає, перевірте також сусідні країни.

Зверніться до посольства, щоб дізнатися про вимоги до вашої заявки.

#2. Заповніть онлайн-анкету на пенсійну візу до Колумбії

Обов’язково заповнюйте інформацію друкованими літерами та правильно відповідайте на всі запитання. Не поспішайте, щоб не зробити помилок.

#3. Виберіть тип візи, на яку ви подаєте заявку

У стовпці типу візи виберіть правильний тип візи, на яку ви подаєте заяву. У цьому випадку це колумбійська пенсійна віза.

#4. Завантажте відскановану або електронну копію візи

Це важливо в процесі подання заявки.

#5. Завантажте всі інші документи

Переконайтеся, що ви тримаєте всі необхідні документи під рукою. Документи мають бути завантажені у форматі pdf. Консульство Колумбії, куди ви хочете подати заяву.

#7. Виберіть бажаний спосіб оплати

Виберіть спосіб оплати зі спадного меню. Після оплати обов'язково роздрукуйте квитанцію про оплату.

#8. Ідіть і заберіть свою візу

Якщо вашу заявку схвалено, ви отримаєте сповіщення електронною поштою, яку ви вказали під час подання заявки. У разі відмови посольство зв’яжеться з вами на вашу електронну адресу. Отримавши електронний лист із підтвердженням, зверніться до місцевого консульства, щоб отримати візу.

ПИТАННЯ, ЩО ЧАСТО ЗАДАЮТЬСЯ

Як довго може діяти колумбійська пенсійна віза?

Спочатку колумбійська пенсійна віза діє протягом одного року. Але після того, як уряд Колумбії змінив свою візову політику, пенсійна віза оновлюється кожні три роки.

Чи можу я в'їхати до Колумбії з іншим типом візи?

Відповідь - так, якщо ви з Камбоджі, Індії, Китаю, Таїланду, М'янми, В'єтнаму чи Макао. Крім того, якщо ви з країни-члена Шенгенської зони, маєте шенгенську візу або візу США, відповідь - так.

Однак ваша віза дійсна лише 90 днів, після чого ви повинні подати заяву на дозвіл на проживання.

Скільки коштує отримати колумбійську пенсійну візу?

Колумбійська пенсійна віза в середньому коштує близько 46 євро. Однак цю вартість візи можна відкласти від країни до країни. Наприклад, ви сплачуєте візовий збір у розмірі 40 євро, якщо ви з Куби, і 52 євро з неєвропейської країни.

Скільки часу займає розгляд заявки на отримання пенсійної візи в Колумбію?

Обробка заявки на отримання пенсійної візи в Колумбію займає близько п’яти робочих днів. Але розгляд може тривати до 30 днів, якщо є порушення або відсутні документи.

Висновок

Колумбія – одне з найнеймовірніших місць у світі для відпочинку на пенсії та канікул. Він пропонує своїм заявникам найкращі умови життя. І це теж за мізерну ціну. Так чому б не перевірити цю країну. Як тільки ваш місячний заробіток перевищить 700 доларів, це найкраща країна для вашої запланованої подорожі.