in

Робоча віза в Чилі – заявка, вимоги та документи

Дізнайтеся, як подати заявку на робочу візу в Чилі та необхідні документи.

Ви чекаєте на пропозицію про роботу від організації чи компанії в Чилі? Якщо так, ви можете працевлаштуватися, якщо вам знадобляться ваші послуги, але перед тим, як ви зможете працювати, потрібна робоча віза в Чилі.

Процес подачі заявки на візу є відносно простим, і більшість необхідних документів не становить труднощів. Інші вимоги повинні бути виконані, щоб ви могли отримати робочу візу в Чилі, коли ви подаєте заяву на неї. Тим часом, дозвольте нам дати вам уявлення про різні вакансії в Чилі,

Можливості працевлаштування в Чилі 

Чилі, країна в Південній Америці, є чудовим місцем для пошуку роботи. Рівень безробіття низький, і є багато можливостей для іноземців. Вартість життя також звичайна, тому ви можете заощаджувати гроші, поки працюєте.

Країна пропонує різноманітні вакансії, від початкового рівня до професійних посад. Призначення можна знайти в різних галузях, як-от сільське господарство, гірничодобувна промисловість, виробництво та туризм. У Чилі також процвітає ІТ-індустрія, яка постійно шукає кваліфікованих працівників. Англомовні матимуть перевагу при пошуку роботи в Чилі, оскільки багатьом підприємствам потрібні двомовні працівники.

Крім того, вам також можуть знадобитися місця для відпочинку після напруженого тижня; в країні є веселі місця відпочинку. У вас є такі варіанти, як пляжне місто Альгарробо, термальні ванни в місті Путре та виноградники Сантьяго.

Що таке робоча віза в Чилі?

Це дозвільний документ, який дозволяє іноземним громадянам працювати та отримувати заробітну плату в країні. За видачу візи відповідає посольство чи консульство Чилі у вашій країні.

Види робочої візи в Чилі 

Тривалість, яку ви бажаєте працювати в Чилі, визначає тип чилійської робочої візи, на яку потрібно подати заявку. Він поділяється на три види, а саме:

  • Віза на тимчасове проживання в Чилі
  • Робоча віза в Чилі
  • Робоча віза в Чилі.

Віза на тимчасове проживання в Чилі: Якщо ви плануєте працювати в Чилі протягом року, вам потрібно подати заявку на цей тип робочої візи. Ви можете подати заявку на отримання дозволу на постійне проживання в Чилі, якщо ви можете отримати цю візу відповідно.

Робоча віза в Чилі: ця робоча віза дійсна протягом одного року, але видається іноземним громадянам, які мають міцні стосунки з Чилі.

Робоча віза в Чилі: Це також називається Visa Sujeta a Contrato. Іноземці, які працюють за контрактом більше року в чилійській компанії чи уряді, отримують цю візу.

Документи, необхідні для отримання робочої візи в Чилі 

Кількість документів, які вимагає чилійське посольство, може відрізнятися від країни до країни, але є й особливі. Тож ви можете вибрати ті, які вам доречні, зі списку нижче.

Лист -запрошення: Ваш роботодавець у Чилі повинен написати цього листа, вказавши, чому ви заслуговуєте на роботу. Також у листі необхідно вказати детальну адресу компанії чи організації.

Ваш робочий лист тому підтвердження ви отримали роботу чи контракт із чилійською компанією. Лист має бути написано іспанською мовою, підписаний і завірений печаткою вашого роботодавця та підтверджений Міністерством закордонних справ Чилі.

Повноваження про освіту: це може бути ступінь бакалавра, сертифікат про диплом та інші сертифікати, що відповідають вашій посаді.

Діючий закордонний паспорт: Це має бути дійсним протягом шести місяців або з вашими даними та має містити порожні сторінки.

Довідка про несудимість: Це є доказом того, що у вас немає кримінальних справ і ви можете залишити країну. Ви можете отримати цей документ у поліцейській дільниці чи інших відповідних установах у вашій країні.

Фотографія: Ви повинні додати принаймні дві копії ваших паспортних фотографій. Він повинен мати необхідні розміри два на два дюйми. Тому найкраще відвідати фотографів, які звикли фотографувати на візу.

Форма для отримання робочої візи в Чилі: Це доступно в Інтернеті; Ви заповнюєте та роздруковуєте його, потім підписуєте та ставите печатку.

Підтвердження проживання: Ви повинні додати підтвердження того, що у вас вже є місце для проживання, коли ви прибудете до Чилі. Це може бути готель, приміщення компанії, орендована квартира або квартира вашої родини. Необхідно вказати детальну адресу незалежно від вибраного варіанту.

Підтвердження фондуs: Ваша чекова книжка, виписка з банківського рахунку, кредитна картка тощо можуть служити підтвердженням наявності коштів. Ви повинні мати достатньо грошей, щоб почуватися комфортно, перш ніж заробляти в Чилі.

Довідка про стан здоров'я: це свідчить про те, що ви вільні від будь-яких інфекційних захворювань. Ви можете отримати цей сертифікат у схваленому медичному закладі для видачі у вашій країні.

Квитки на літак: Це може бути бронювання, необов’язково, що ви вже купили квитки.

Стандартний формат документів для робочої візи в Чилі

Щоб уникнути затримок у розгляді заявки на отримання візи, ви повинні дотримуватися формату посольства, подібного до наведеного нижче:

  • Ви повинні переконатися, що всі ваші супровідні документи є у форматі PDF.
  • Ваші паспортні фотографії мають бути у форматі JPEG.
  • Ваші документи повинні бути перекладені іспанською мовою та легалізовані.
  • Ви повинні назвати всі свої документи для легкої ідентифікації, наприклад «ваше прізвище, що підтверджує проживання.

Як подати заявку на робочу візу в Чилі 

Процес подачі заявки починається онлайн, а потім ви завершуєте інші дії в посольстві чи консульстві Чилі у вашій країні. Тому це не складно, якщо чітко слідувати інструкції.

Крок перший: подайте заявку онлайн. 

Вам слід відвідати Офіційний сайт, натисніть заявку на отримання візи та заповніть такі відомості, як ім’я, національність, вік, номер паспорта тощо. Переконайтеся, що ви зберегли кожен розділ, який ви заповнили, перш ніж переходити до наступного розділу. Ви повинні опрацювати візу відповідно до типу візи, на яку подаєте заявку, і зберегти згенерований код підтвердження. Переконайтеся, що ви заповнили всю необхідну інформацію та перевірте все перед подачею. Потім ви роздруковуєте бланк для печатки та підпису.

Однак розпочати заявку онлайн і негайно завершити її не є обов’язковим; ви можете зберегти та завершити його пізніше.

Зауважте, що якщо ваша онлайн-заявка буде успішною, посольство призначить дату для співбесіди та подачі документів.

Крок другий: пройти співбесіду та подати документи. 

На цьому етапі ви повинні з’явитися особисто, щоб подати візову анкету та супровідні документи. Ви повинні прибути до призначеного часу, щоб ви могли сплатити візовий збір перед подачею. Після отримання, перевірки та прийняття документів ви переходите до розділу співбесіди. Розділ інтерв’ю дружній головним чином тому, що вам зададуть прості, але делікатні запитання. Ви повинні очікувати такі запитання:

  • Як вас звати?
  • Для чого потрібна робоча віза в Чилі?
  • Ви були в Чилі раніше?
  • Чи був у вас член сім'ї в Чилі?
  • Ви одружені?
  • Ви з квитком на літак?

Якщо ваші документи та співбесіда пройдуть успішно, ви продовжите біометричне зйомку. Після всього цього ви можете вийти з посольства і очікувати повідомлення про готовність візи.

Плата за оформлення робочої візи в Чилі та час її розгляду 

Плата за робочу візу в Чилі залежить від країни, але ви повинні запланувати суму від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти доларів. Ви побачите точну суму, яку вам потрібно сплатити, на сторінці онлайн-заявки. Ви можете сплатити збір за подачу заявки, записавшись на прийом у посольстві.

Посольство Чилі займає від п’ятнадцяти до двадцяти днів, щоб обробити та затвердити вашу заявку на отримання робочої візи в Чилі. Тому ви повинні подати заявку принаймні за місяць-два до запланованої дати від'їзду до Чилі.

часто Запитання (FAQ)

Що мені робити після отримання робочої візи в Чилі?

Наступне, що потрібно зробити, це зібрати свій багаж і вирушити в Чилі. Після прибуття ви повинні візит Policía de Investigaciones (PDI), щоб зареєструвати вашу візу. Після цього ви переходите до реєстру громадян, щоб отримати чилійське посвідчення особи.

Який термін дії моєї робочої візи в Чилі?

Чилійська робоча віза дійсна максимум на двадцять чотири місяці. Ви можете продовжити його ще на два роки, принаймні за дев’яносто днів до закінчення терміну дії. Ви повинні відвідати Departamento de Extranjería Migración для поновлення.

Чи можу я отримати постійне проживання в Чилі за робочою візою?

Це можливо, якщо ви пробули в Чилі з робочою візою п'ять років або більше. Однак не забувайте, що робоча віза в Чилі також є дозволом на тимчасове проживання.

Чи можу я переїхати до Чилі зі своєю родиною?

Так, ви можете подорожувати з членом вашої сім'ї, включно з дружиною та дітьми віком до вісімнадцяти років. Однак ваш чоловік/дружина повинні подати заявку на візу для залежних осіб із додатком свідоцтва про шлюб. Крім того, до аплікаційної форми ви додасте свідоцтво про народження кожної дитини.

Тим не менш, члени вашої сім’ї не можуть працювати в Чилі з залежною візою, доки не отримають дозвіл на роботу.

Висновок

Отримати робочу візу в Чилі менш ніж за два тижні можливо, якщо ви відповідаєте всім вимогам. У цьому посібнику розглядаються процедури та вимоги для отримання робочої візи в Чилі.