in

Дипломатична віза в Албанію – заява, документи та призначення

Ця стаття навчить вас, як отримати дипломатичну візу в Албанію, заяву, документи та цілі.

Якщо ви з нетерпінням чекаєте на отримання дипломатичної візи до Албанії, ви зробили правильний вибір, оскільки ця стаття навчить вас усьому, що вам потрібно знати про візу.

Албанія — чудова нація з приголомшливими пейзажами та захоплюючими місцями для вивчення. Ви повинні, однак, подати заявку на албанську візу якщо ви іноземець і бажаєте поїхати до Албанії.

Ви можете подати заявку на отримання короткострокової або довгострокової візи в залежності від того, як довго ви збираєтеся залишатися в Албанії. Однак з короткостроковою або довгостроковою візою ви можете перебувати в Албанії 90 або 12 місяців відповідно.

Крім того, якщо ви маєте довгострокову візу і маєте намір залишитися більше трьох місяців, ви повинні подати заяву на дозвіл на проживання.

Про албанську дипломатичну візу

Для окремих осіб або груп, які бажають поїхати в Албанію з метою туризму, туристична віза - те, що вам потрібно. Однак багато країн світу можуть в’їжджати в країну без візи на термін до 90 днів.

Припустимо, Албанія не надає громадянам вашої країни безвізовий в’їзд. У такому випадку вам потрібно буде надати додаткові документи, зокрема підтвердження наявності відповідних коштів, підтвердження проживання, підтвердження туристичної страховки, яка дійсна протягом усього періоду подорожі, і зворотний авіаквиток.

Албанія — чудова нація з приголомшливими пейзажами та захоплюючими місцями для вивчення. Однак ви повинні подати заяву на албанську візу, якщо ви є іноземцем і бажаєте поїхати до Албанії.

Однак ви можете подати заявку на отримання короткострокової або довгострокової візи залежно від того, як довго ви збираєтеся залишатися в Албанії. Однак з короткостроковою або довгостроковою візою ви можете перебувати в Албанії 90 або 12 місяців відповідно.

Якщо ви маєте довгострокову візу і маєте намір залишитися більше трьох місяців, ви повинні подати заяву на дозвіл на проживання.

Види албанських дипломатичних віз

Нижче наведено типи дипломатичних віз Албанії:

Короткострокова віза типу (C)

Вам дозволяється 90-денне перебування в Албанії протягом 180 днів з a короткострокова віза. Ця віза в основному видається для наступних цілей:

  • Віза для подорожей.
  • Віза з лікувальних цілей.
  • Віза з гуманітарними, спортивними, культурними та науковими цілями.
  • Для офіційних візитів віза.

Тип довгострокової візи (D)

Ви можете залишитися в Албанії цілий рік, якщо у вас є довгострокова віза. Його також видають, якщо ви хочете подати заяву на дозвіл на проживання після того, як ви перебуваєте в Албанії. Цей тип візи надається для наступних цілей, залежно від тривалості вашого перебування:

  • Учнівська віза.
  • Віза для зустрічі з родиною.
  • Дозвіл на роботу.
  • Службова віза або дипломатична віза.
  • Релігійна або гуманітарна діяльність.
  • Дозвіл на сезонну роботу

Вимоги до албанських дипломатичних віз

Під час подання заявки на дипломатичну візу в Албанію ви повинні надати такі документи:

  • Справжній паспорт; Паспорт має бути у відмінному стані та мати термін дії не менше трьох місяців після дати повернення. Необхідно додати копію ваших попередніх віз (за наявності).
  • Одна картинка паспортного формату; Зображення має бути паспортного розміру, кольорове та мати білий фон.
  • Форма заявки/запиту; Переконайтеся, що ви точно заповнили форму заявки. Не повинно бути порожніх ділянок.
  • Фінансовий звіт; Ваш банк видає папір із вашою банківською випискою за останні шість місяців. Цей документ повинен засвідчити вашу фінансову стабільність і здатність забезпечувати себе під час відвідування Албанії.
  • медичне страхування подорожей; Надайте документи, які підтверджують, що у вас є поточне медичне страхування з покриттям 30,000 XNUMX євро на випадок, якщо у вас виникнуть медичні проблеми під час відвідування Албанії.
  • Лист-запрошення; Якщо ви відвідуєте члена сім’ї чи друга в Албанії, ось лист від них. Якщо ваш друг або родич буде вашим господарем, вони повинні вказати це в листі.
  • Докази перебування в Албанії; У цьому документі зазначено, що у вас є житло в Албанії. Це може бути договір оренди, лист-запрошення від друга чи родича, бронювання готелю тощо.
  • Замовлений розклад рейсів; Документ, що описує курс вашого польоту, називається маршрутом. Цей документ містить таку інформацію, як дата, час вашого польоту, назва виробника літака тощо.

Крім того, діти віком до 18 років повинні мати документи, що підтверджують їх право на подорож Албанією, підписані обома батьками та законними опікунами.

Як подати заявку на дипломатичну візу в Албанію

#Крок 1. Зберіть свої документи

Це складний крок! Проте найнеймовірніший збір усіх необхідних паперів можна знайти на цьому сайті.

Не менш важливо пам’ятати, що крім основних документів, які ви повинні отримати, існує дев’ять «виняткових сценаріїв», які вимагають отримання додаткових документів. Не поспішайте читати деталі!

#Крок 2. Завершіть усі платежі

Якщо ви подаєте заявку в Сполучених Штатах, майте на увазі, що основним місцем для подання анкет на візу в Албанію є консульство у Вашингтоні, округ Колумбія. Переконайтеся, що підтвердили поточний візовий збір для вашої візи в посольстві у Вашингтоні, округ Колумбія.

Крім того, точні ціни можна знайти на веб-сайті посольства чи консульства у вашій країні, якщо ви подаєте заявку не в Сполучених Штатах.

#Крок 3. Медичні вимоги

Вам потрібно підтвердити, що ви придатні для подорожі за станом здоров’я, надавши для перевірки документ від свого лікаря.

#Крок 4. Перекладіть свої документи

Це ще один дуже важливий крок. Усі надані документи мають бути перекладені Албанією та підтверджені відповідним органом.

Крім того, якщо вам потрібні послуги перекладу чи сертифікації для заявки в Сполучених Штатах, зв’яжіться з посольством у Вашингтоні, округ Колумбія. Вони повинні мати можливість направити вас до місця, де це можна зробити, якщо вони більше не надають їх.

#Крок 5. Надішліть усі свої документи

Віддайте в консульство свої документи, коли все буде підготовлено.

Якщо ви подаєте заявку зі Сполучених Штатів, отримайте інструкції з подання у консульстві Вашингтона, округ Колумбія, на випадок, якщо вам потрібно буде подати заявку особисто.

#Крок 6. Отримайте візу

Щиро вітаю! Вашу абсолютно нову албанську дипломатичну візу нададуть вам консульство або посольство Албанії особисто або поштою!

Звільнення від дипломатичної візи Албанії

Наступним особам не потрібна віза для поїздки чи імміграції до Албанії:

  • Іноземні громадяни, які мають дійсну багаторазову шенгенську візу, з вимогою, щоб віза була раніше використана в одній із країн-учасниць Шенгенської угоди, або які мають дійсний дозвіл на проживання в одній із країн-учасниць Шенгенської угоди.
  • Іноземні громадяни, які мають дійсну багаторазову візу або дійсний дозвіл на проживання, наданий Сполученими Штатами Америки, Великою Британією або Північною Ірландією, за умови, що видана віза вже була використана в країні, в якій вона була видана.
  • Іноземним громадянам уряд Об’єднаних Арабських Еміратів надає 10-річну візу на проживання, яка діє щонайменше на рік після вступу.
  • Громадяни Саудівської Аравії, Бахрейну, Індії, Катару, Оману та Таїланду можуть в’їжджати до Албанії без візи на короткий термін з дійсним паспортом з 20 квітня по 31 грудня.
  • Іноземці з Єгипту та Росії можуть в'їжджати в Албанію без візи на короткий термін з дійсним паспортом з 1 травня по 30 вересня.
  • Іноземні громадяни, які в’їжджають і залишаються в країнах Шенгенського регіону без візи.

Часті питання (FAQ)

Скільки часу займає оформлення візи в Албанію?

Оформлення дипломатичної візи в Албанію займає 15 робочих днів. Однак посольство може збільшити період розгляду до 30 днів залежно від того, коли ви хочете подати заявку.

Скільки дійсна албанська віза?

Туристична віза Албанії дійсна 90 днів протягом 180 днів. До такого типу візи можуть бути включені один, два або декілька в’їздів.

Ви можете подати заявку на довгострокову або (D) візу, якщо плануєте залишитися більше ніж на 90 днів. Тривалість довгострокової візи – один рік.

Примітка: Якщо ви прострочите термін дії 90-денної туристичної візи в Республіці Албанія, вас видворять з країни та не дозволять повернутися протягом п’яти років.

Албанія входить до Шенгену?

Шенгенська угода не включає Республіку Албанія. Громадяни Албанії мають право подати заявку на ETIAS (Європейську систему інформації та авторизації подорожей) і подорожувати до Шенгенського регіону на термін до 90 днів для відпочинку або у справах.

Однак відвідувачі можуть залишатися в Албанії протягом 90 днів, якщо вони мають шенгенську візу.

Яка плата за візу до Албанії?

Албанія запровадила нову політику щодо вартості візи з березня 2020 року. Гості з інших країн повинні сплачувати таку саму вартість візи, яку стягують жителі Албанії в їхніх країнах.

Наприклад, якщо албанець повинен заплатити 80 євро, щоб відвідати Аргентину, громадянин Аргентини, який запитує албанську візу, також повинен заплатити таку ж суму.

Чи є різниця між албанською та шенгенською візовою політикою?

Візова політика та правила Албанії можна порівняти з візовою політикою Шенгенської зони.

За винятком Домініки, Східного Тимору, Гренади, Кірібаті, Маршаллових Островів, Мікронезії, Палау, Сент-Люсії, Сент-Вінсента та Гренадин, Самоа, Соломонових Островів, Тонга, Тувалу та Вануату, усі громадяни Шенгенського Додатку II мають право на 90 днів. без візи.

Кілька інших країн, зокрема Вірменія, Азербайджан, Китай, Казахстан, Косово, Кувейт і Туреччина, також мають безвізовий режим в’їзду.

Чи існують правила щодо дипломатичної візи в Албанію?

Албанія не вимагає візи для в'їзду з багатьох країн. Якщо вашій країні заборонено в’їзд до Албанії без візи, ви повинні подати заяву на албанську візу та взяти до уваги такі вимоги:

Однак, щоб паспорт був дійсним, має пройти не менше трьох місяців з передбачуваного дня прибуття в Албанію.

Діти віком до 18 років повинні надати лист від батьків із зазначенням їх згоди.

Чи можуть мені відмовити у візі до Албанії?

Якщо віза не відповідає всім умовам, посольство завжди може її відхилити; тому в албанській візі також може бути відмовлено. Ось кілька найпоширеніших причин відмови у візі в Албанію.

  • Незавершені документи.
  • Помилкова інформація
  • Ви не з’явилися вчасно на візову зустріч.
  • Інформація, яку ви надали в необхідних документах, не відповідає тому, що ви сказали під час співбесіди.

Якщо вашу заявку на дипломатичну візу в Албанію відхилено, ви можете спробувати ще раз або подати апеляцію.

Висновок

Албанія є прекрасним місцем для подорожей з її приголомшливими пляжами, чарівною культурною історією та чудовими історичними місцями.

Крім того, з населенням 3 мільйони людей ця країна розташована в південній Європі, у найзахіднішому регіоні Балкан. Він межує з приголомшливим Адріатичним морем. тому кожен, хто йде туди, очікує багато чого.

Нарешті, ми сподіваємося, що ця стаття розповіла вам усе, що вам потрібно знати про дипломатичну візу Албанії.