Оподаткування та питання податків для новачків у Канаді є однією з тих речей, які змушують постійних і тимчасових іммігрантів задавати багато запитань, оскільки деякі процеси, якщо не всі, спочатку можуть здатися надто смішно громіздкими.

Комплексний Канадська податкова система це те, що дає уряду можливість задовольнити основні потреби мешканців, такі як комплексна система охорони здоров’я, хороші мережі доріг, стандартна система освіти та багато інших структур, які мають і будуть надавати послуги канадцям.

Оподаткування в Канаді регулюється Канадським доходом (CRA). Залежно від типу податку, він може бути уніфікований по всій країні або може контролюватися місцевими органами влади і таким чином відрізнятися від провінції до провінції.

Податкова ставка Канади може здатися високою для новачків, податок, який вимагається, все ще значно нижчий від середнього в порівнянні з податковими ставками з усього світу. Більше того, Канада є однією з небагатьох країн, яка може похвалитися якісною, зручною для мешканців екосистемою з більш ніж достатньою кількістю зручностей, щоб зробити життя в країні спокійним. Тому нікому не потрібно шукати занадто далеко, щоб дізнатися, як податки в країні спрямовуються.

Види податків у Канаді

Оподаткування в Канаді зазвичай підпадає під парасольку систем доходів, майна, продажів та корпоративних податків.

  1. Податок на прибуток: Будучи найпоширенішою системою оподаткування, велика частина інформації, наведеної у статті, присвячена сплаті податку на прибуток та способам її подання. Оподаткування прибутку в Канаді є прогресивним, тобто ваші податки зростають у міру зростання вашого доходу.
  2. Податок на власність: Якщо ви володієте своїм майном, вам доведеться сплатити податок на нерухомість. Цей податок збирається місцевою системою оподаткування вашої провінції, а накопичені кошти інших місцевих жителів охоче використовуються для покриття розподілу води, збору сміття, упаковки снігу та протипожежного захисту.
  3. Податок з продажів: Це певний відсоток, який припадає на споживчі товари та послуги. Ставки податку з продажу відрізняються від провінції до провінції, оскільки вони контролюються місцевими органами влади.
  4. Корпоративний податок: Зазвичай це збирає федеральний уряд. Прибуткові та неприбуткові організації зобов’язані сплачувати корпоративний податок, а ставка оподаткування залежатиме від розміру та типу організації. Більшість провінцій також вимагатиме від організацій певний відсоток як корпоративний податок.

З усіх цих податкових систем податок на прибуток є найпоширенішим і є основним податком, необхідним кожному резиденту країни.

Процеси, пов'язані з поданням податку на прибуток

Протягом вашого першого року перебування в Канаді ви все ще вважаєтесь новим резидентом, після чого ви більше не будете вважатися новачком у процесах сплати податків. Тим не менш, ви повинні почати сплачувати податок одразу після того, як вам буде дозволено проживати в Канаді. Це передбачатиме, перш за все, подання податкової декларації. Крім його використання для ведення обліку сплачених податків, подання податкової декларації буде корисним, коли ви хочете пред’явити претензію на повернення, а також коли ви хочете подати заявку або отримати пільги та кредити.

Ваша декларація з податку на прибуток відома як T1 General. Від вас вимагається подавати декларацію лише один раз за рік, і вам знадобиться пакет податку на прибуток як інструмент для подання. Ви повинні використовувати пакет, призначений для провінції, в якій ви проживали станом на 31 грудня року доходу, на який ви подаєте заявку.

Важливо використовувати пакет, призначений для вашої провінції, оскільки ставки податків різняться від провінції до провінції в кожній країні. Канада має гарну структуру для управління податками для новачків.

Ви можете подати свою податкову декларацію Канади будь -яким із трьох способів:

  1. Поштою: Заповніть форму IRS 1040 вручну, а потім надішліть її поштою до податкової служби у вашому населеному пункті. Перевірте, чи правильно ви ввели адресу, інакше ваша заявка може ніколи не бути отримана або вона може потрапити в неправильний каталог. Якщо ви все ще є нерезидентом, пошта-це єдиний варіант подання податкової декларації.
  2. Онлайн -подання: Для цього буде потрібно використання сертифікованого програмного забезпечення для складання податків. Агентство доходів Канади (CRA) розмістило на своєму веб -сайті список цих пакетів програмного забезпечення. Деякі вимагають сплати певної суми, тоді як інші безкоштовні.
  3. Наймання платника податків: Найнявши кваліфікований персонал, ви позбавите себе від важкості виконувати роботу самостійно. Такий спеціаліст із сплати податків охоче проведе вас через усі процеси та виконає фактичну документацію від вашого імені.

Якщо ви подаєте заявку в Інтернеті, вам доведеться скористатися системою NETFILE, наданою АКР, оскільки це правильна платформа для сплати індивідуальних податків. Інший варіант, який є EFILE, - це електронна система подання документів, призначена виключно для компаній, що готують податки, подавати декларації своїх клієнтів.

Зазвичай існує строк подання податкової заяви, після якого вас можуть штрафувати за запізнення. Усі податки також повинні бути сплачені до закінчення строку подання. Довгий строк для подання податку на доходи фізичних осіб залишався 30 квітня. Мешканці, які займаються самостійною зайнятістю, мають до 15 червня подати декларацію з податку на прибуток.

Основна інформація, яку необхідно документувати під час подання податків

  • Особисті дані та довідкова інформація
  • Дата, коли ви стали жителем Канади
  • Чистий світовий дохід вашого чоловіка
  • Ваш світовий дохід за рік, на який ви подаєте заявку

Усі ці реквізити слід заповнювати відповідно до вимог і не мати помилок.

Короткий зміст вимог до подання податку на прибуток

Окрім інформації, яку ви надасте, для завершення процедури подання документів вам знадобляться такі документи:

  • Номер соціального страхування (SIN): Це унікальний 9-значний номер, необхідний для роботи в Канаді та отримання доступу до кредитів та пільг.
  • Документ Т4: Це вичерпний розрахунковий лист від вашого роботодавця. Він містить резюме того, скільки вам платили на роботі за цілий рік. Роботодавці зазвичай видають документи Т4 у лютому, тож у вас ще є достатньо часу до закінчення терміну подачі документів після того, як ви отримаєте розрахункову картку. Якщо у вас кілька працівників протягом одного року, вам потрібно буде отримати документи Т4 від кожного з них.

Переваги подання декларації про доходи

Протягом усього вашого перебування в Канаді ви будете насолоджуватися багатьма соціальними зручностями, і цього більш ніж достатньо, щоб показати, що сплата податків того варте. Набагато більше, ніж основні зручності, які надає уряд, ви маєте шанс отримати вигоду від повернення податку, коли ви сплачуєте податок, як очікувалося.

Ви можете отримати відшкодування податку, якщо уряд виявить, що ваші прибутки за звітний рік були надзвичайно низькими. Ви також можете отримати відшкодування податку, якщо ви були помилково зобов’язані сплачувати податкові ставки, які вищі, ніж очікувалося, для вашого доходу.

Подання ваших декларацій про доходи також дає вам право на отримання декількох грантів, таких як допомога працівникам Канади або кредит GST.

Податкові категорії Канади

Сума (ставка), що підлягає оподаткуванню фізичними особами та організаціями, визначається ставою податку на прибуток Канади. Це найвища гранична податкова ставка, встановлена ​​федеральним урядом Канади на оподатковуваний дохід. Середня максимальна гранична ставка податку на прибуток у Канаді становить 45.7%. Шлюбні відносини або відносини загального права можуть вплинути на податки, див як шлюб впливає на податки.

Крім федеральних ставок податку, існує також 15% мінімальна ставка провінційного податку, яка очікується від фізичних осіб та корпорацій. Частіше новачкам важко примиритися зі ставками податків, але з часом ви зможете легше взяти на себе нові фінансові обов’язки.

Мешканці Канади мають більш ніж достатньо для компенсації суми податку, яку вони сплачують щорічно. На відміну від інших країн, канадці мають менше платити за отримання професійної медичної допомоги, школи, як правило, вже заздалегідь надаються урядом, і, окрім плати за навчання та інших регуляторних зборів, у студента не буде причин платити додаткові збори, щоб мати доступ до якості освіти.

Часті питання про оподаткування в Канаді

Чи обов'язково всі канадські іммігранти платити податок?
Так. Ставши резидентом, ви повинні якнайшвидше почати сплачувати податок.
Чи сплачу я податок, навіть якщо у мене немає джерела доходу?
Хоча ви можете не сплачувати податок, якщо у вас ще немає джерела доходу, вам все одно доведеться подати податкову декларацію. Це покращить ваше право на отримання декількох грантів та кредитів, які були надані новачкам.
Чи буду я зобов’язаний сплачувати податок як студент?
Так, студенти денної форми навчання також повинні платити податок у Канаді. Податок слід відраховувати з таких джерел доходу, як стипендії, гранти чи стипендії, а також з виплат, отриманих за літні роботи та інші роботи на неповний робочий день. Якщо ви - студент, вам все одно доведеться подати декларацію про податки.
Що станеться, якщо я не сплачу податок?
Якщо ви не сплачуєте або ви заборгували податки і не подали декларацію, з вас буде стягнуто штраф за несвоєчасну подачу, який становить 5% від суми боргу. З вас також стягуватиметься 1% суми боргу щомісяця максимум до 12 місяців.