Розміщення нових іммігрантів у Канаді - це обов’язково одне з перших питань, які виникають у студентів та працівників після висадки в Канаді. Це правда, оскільки житло - це основна потреба, яка стоїть на першому місці, перш ніж багато інших речей, які вам знадобляться протягом перших кількох тижнів прибуття до Канади. Щоб не опинитися на мелі, найкраще розібратися з цими речами або хоча б уявити, як працюють процеси розміщення до висадки на дачу. Існують короткострокові та довгострокові рішення щодо розміщення в Канаді залежно від вашого бюджету чи розміру вашої родини.

Ви повинні були почати забезпечувати своє проживання ще до поїздки в Канаду. Якщо взагалі у вас ще немає виправленої квартири, підготуйте список організацій, які пропонують тимчасове проживання для новачків, або список готелів, у яких ви віддасте перевагу, коли б ви нарешті приїхали.

Очікування до останньої хвилини, щоб розібратися з вашим житлом, може чинити надмірний тиск на вас і змусити вас витратити більше, ніж очікувалося, або навіть потрапити в руки сумнівних агентів, якщо ви досить нічого не підозрюєте. Стаття охоче надасть вам основну інформацію про що житло для канадських іммігрантів тягне за собою

Загальне житло в Канаді

Типи житла в Канаді зазвичай включають окремі будинки, напівфабрикати та таунхауси. Досить популярними є також ОСББ, які в народі називають “кондомініумом”. Цей тип житла відносно дешевий, безтурботний і підійде одиноким іммігрантам з помірним бюджетом на проживання. Кондомініуми - це також один із варіантів, яким іммігранти можуть легко скористатися, оскільки таке обслуговування, як лопата снігу, зазвичай виконують ті, хто був працевлаштований з цією метою. Тому іммігрантам не потрібно багато турбуватися про те, щоб витратити час на ремонт, хоча вони все ще обтяжені іншими процесами поселення. Деякі квартири будуються лише для оренди. Такі називаються орендовими квартирами. Це можуть бути будинки з 1 до 3 спальнями або одномісні кімнати, які називаються холостяками.

Житло в Канаді контролюється Канадською іпотечно -житловою корпорацією (CMHC). Їх веб -сайт містить важливі оновлення щодо процесів купівлі, оренди та іпотеки житла.

Протягом перших кількох днів перебування в Канаді, і поки оренда чи покупка квартири все ще опрацьовується, у вас є можливість залишитися в готелі. Готелі для новачків у Канаді, як правило, не важко знайти, оскільки багато таких лоджів мають інформацію про місцезнаходження, послуги, які вони пропонують, та ціну на своєму веб -сайті.

Іншими варіантами розміщення є організації, які можуть бути прибутковими або некомерційними, які пропонують тимчасове житло для новачків за обмеженими витратами. Зв’язавшись із Організація, що обслуговує іммігрантів у місці, де ви хотіли б проживати, - це простий спосіб отримати інформацію про організації, які здійснюють такі положення.

Посібник з житла для новачків

Оскільки ви перебуваєте в середовищі, відмінному від того, де ви виросли, вам можуть здатися трохи дивними деякі процеси та протоколи, необхідні для отримання квартири в Канаді. Але не хвилюйтесь, процеси жодним чином не є громіздкими і насправді зроблені, щоб ви могли мати найкращий досвід, перебуваючи в квартирі. Орендодавці або житлові агентства, швидше за все, попросять вас надати деякі або всі ці речі до передачі квартири:

  • Виписки або будь-який інший документ, який може служити доказом доходу
  • Банківські виписки, які свідчать про вашу здатність сплачувати орендну плату принаймні протягом перших кількох місяців
  • Лист про направлення від попереднього орендодавця, в якому буде зазначено, що він поручився за вас як хорошого орендаря. Оскільки новачки цього не матимуть, зазвичай це від них не вимагається.

Незважаючи на те, що ви ще не працюєте або можете бути студентом, наявність банківської виписки, яка показує, що ви здатні платити орендну плату протягом перших кількох місяців, дуже важлива. В іншому випадку орендодавці скептично поставляться до того, щоб подарувати вам будинок. Зазвичай ваш перший внесок за квартиру буде авансом щонайменше половини місячної оренди. Хоча це не фіксований процес, він не рідкість.

Плата за оренду квартири зазвичай починається з першого числа місяця, і орендодавці та агенти охоче віддають квартири приблизно в цей час. Однак оренда може бути доступною до середини місяця. Враховуючи це, ідеальний час для висадки в Канаді - це будь -що, починаючи з середини місяця до тижня до кінця місяця. Таким чином, ви можете залишитися у тимчасовому будиночку на тиждень або два, поки будете шукати квартиру, за яку ви зможете почати платити з початку наступного місяця. Залежно від вашого місцезнаходження в Канаді, оренда будинку може становити від півтисячі доларів на місяць за кімнату до тисячі доларів або більше за повна квартира.

Тимчасове проживання

Ймовірно, ваша віза надійшла раніше, ніж очікувалося, або з якихось інших причин, ви ще не отримали квартиру, тимчасове проживання може врятувати ваше життя, поки ви шукаєте постійну. Як і очікувалося, більшість тимчасових приміщень не були повністю обладнані для комфорту, особливо якщо вони коштують за низькими цінами. Однак вони будуть служити для того, щоб надати вам дах над вашим кінцем, поки ви не знайдете те, що вам найбільше підходить для квартири.

Деякі з доступних варіантів тимчасового проживання:

  • Бронювання номера в готелі. Це можна легко зробити онлайн з веб -сайту більшості готелів. Перед бронюванням ознайомтесь з наявними варіантами номерів та іншими зручностями, які готелі створили для комфорту. Якщо ви приїжджаєте до Канади з сім’єю, можливо, вам доведеться забронювати люкс, а не окрему кімнату. Деякі готелі дозволяють готувати їжу в номерах, а деякі надають лише послуги ресторану. Будьте уважні, щоб провести адекватне дослідження, щоб знати, чого і чого не очікувати від готелю, який ви забронювали. Бронювання номерів через Airbnb також може означати дешеве та надійне проживання у ваші перші дні в Канаді.
  • Перебування у тимчасовому будиночку, який надається певними організаціями для новачків.
  • Проживання з членом сім’ї або другом сім’ї, який уже проживає в Канаді

Як уже згадувалося, вам слід звернутися до місцевого Агентства з розселення іммігрантів, як тільки ви прибудете в країну, щоб ви могли знайти тимчасові варіанти проживання, доступні навколо вас.

Пошук житла

Де шукати квартиру в Канаді? З ким вам теж варто поговорити і як краще уникнути шахрайства? Такі питання, як і багато інших, завжди з’являються, поки ви ще намагаєтесь налагодити своє житло. Початковою мірою може бути проведення перевірки стану квартир, які можуть бути розміщені в місцевих газетах або на веб -сайтах, призначених для цієї мети. RentHello та RentFaster - популярні канадські веб -сайти, яким довіряють, де люди знімають квартири. Сайти дозволяють вам легко знайти квартиру швидше залежно від вашого місцезнаходження, уподобань, розміру сім’ї та бюджету. Інші сайти, такі як Craigslist та Kijiji, також охоче пропонують актуальну інформацію про квартири, які можна орендувати.

Хоча ви, можливо, захочете зайти в дуже комфортну квартиру з першої ночі в Канаді, орендувати будинок перед посадкою не варто, за винятком випадків, коли у вас є друзі або перевірені агенти, які можуть це зробити за вас. Це робиться для того, щоб запобігти шахрайству для передбачуваних орендодавців та агентів по дому.

Поки ви все ще перебуваєте у тимчасовому будиночку, ви можете розпочати активний пошук будинку чи кімнати, перевіривши навколо, чи є у вашому районі таблички «дозволити». Якщо ви шукаєте квартири з низьким бюджетом, розглядаєте можливість оренди будинків, що межують з міськими центрами, а не в епіцентрі міст. Не менш важливо врахувати такі фактори, як вартість транспортування та близькість до місця роботи чи школи, перш ніж нарешті визначити ціну на квартиру.

Завжди намагайтеся дізнатися у свого орендодавця, чи витрати на комунальні послуги, такі як рахунки за електроенергію, вже враховані у вашу орендну плату, щоб ви могли знати, чи дійсно квартира варта того, щоб платити, або орендна плата була підвищена без потреби. У більшості випадків квартири, які можна орендувати, вже обставлені базовими меблями. Тим не менш, перевірте місце належним чином, щоб ви могли знати, наскільки він мізерно або важко мебльований, а також врахувати, скільки ще буде потрібно, щоб повністю обладнати квартиру на ваш смак. Craiglist пропонує дешеві меблі для житла, якщо вам це потрібно. Ви також можете бути в пошуку до кінця місяця, оскільки багато людей, які також виїжджають з квартир приблизно в той час, будуть готові продавати меблі за дешевими цінами.

Варіанти довгострокової квартири

Існує 3 способи, за допомогою яких вам можуть запропонувати квартиру в Канаді:

  1. Суборенда: Орендодавці висунуть такий варіант, коли їм потрібно, щоб їхня квартира була зайнята, поки вони коротко перебувають у відсутності. Термін перебування в таких квартирах може становити від кількох місяців до кількох років, після чого, як очікується, ви поїдете, коли власник повернеться. Такі господарі зазвичай залишають меблі в квартирі. Тому це чудовий варіант, якщо ви не хочете витрачати так багато на облаштування квартири, яка не належить вам повністю.
  2. Оренда: Це найпоширеніше місце проживання для іммігрантів до Канади. Більшість речей, які передбачає оренда квартири, вже обговорювалися. Щоб отримати додаткову інформацію, ви можете звернутися до осіб, які вже є членами мікрорайону, щодо того, які права оренди у цьому населеному пункті, щоб ви знали, коли вас обманює або непотрібно піддає стрес орендодавець.
  3. Форма власності: Можливо, це не той варіант, з якого ви хочете розпочати закупівлю житла. Але в довгостроковій перспективі вам може знадобитися повністю володіти будинком собі, особливо якщо у вас є сім’я, і ви всі розглядаєте можливість постійного проживання. Однак до того часу ви настільки добре знайомі з усіма деталями, які потрібні для покупки будинку. Якщо ви дійсно хочете мати будинок одразу після прибуття до Канади, переконайтесь, що ви дізналися про всі податки на нерухомість, які з вас вимагатимуть, щоб ви не були покарані за те, що ви не зустрілися.

Проживання студентів у Канаді

Іммігранти, які приїхали до Канади навчатися, мають можливість залишитися на території кампусу чи за його межами. Якщо ви хочете, щоб ви залишалися за межами університетського містечка як студент, ви можете пройти процес пошуку житла, скориставшись вже наданими порадами. Житло на території кампусу зазвичай легко доступне для студентів і менш вимогливе, ніж перебування поза кампусом.

Виправлення вашого житла може бути дуже податливим, тому перед тим, як приїхати в країну, краще мати підготовлене мислення. Читання цього вмісту знову і знову допоможе вам ознайомитися з процесами розміщення до вашого прибуття.

Оподаткування для іммігрантів Медичне страхування іммігрантів Програми підтримки новачків