Різні приватні та державні компанії забезпечують страхування іммігрантів у Канаді. У Канаді також існує деякий спектр страхових постачальників для тимчасових відвідувачів, студентів та ділових осіб. Якщо ви іммігруєте до Канади, вам потрібно зрозуміти принципи, якими керуються страхування в країні. Канада, як і більшість інших західних економік, дещо сувора щодо страхування порівняно з багатьма іншими країнами. Наприклад, якщо ви є власником автомобіля в Канаді, очікується, що ви маєте страхування транспортного засобу або він може бути оштрафований.

Крім деяких обов’язкових видів страхування, для зручності проживання рекомендується підписатися на базові страхові плани. Більшість із цих страховок вже надаються урядом і спонсоруються податком, який ви та інші резиденти Канади сплачуєте. Можливо, вам доведеться також підписатися на деякі приватні страховки, щоб задовольнити певні потреби. Для цього в Канаді є багато страхових компаній, які бажають мати страхування іммігрантів (включаючи студентів) та їх майно.

Цей вміст допоможе вам зрозуміти різні види страхування в Канаді, що вони охоплюють, та критерії, за якими ви маєте право на будь -який із них.

Види страхування іммігрантів у Канаді

1. Особисте страхування

Особисте страхування в Канаді підпадає під 6 різних категорій, і іммігранти або тимчасові мешканці (відвідувачі, студенти та працівники) можуть прийняти рішення про страхування для будь -якого або всіх із них.

Страхування життя: Страхування життя точно не поверне мертвих, але змусить особу, яку ви вказали як бенефіціара, отримати визначену страхову виплату після вашої смерті. Такий платіж не оподатковується і сплачується одразу як невелика сума.

Страхування по інвалідності: З канадським страхуванням непрацездатності ви отримаєте виплату, якщо через хворобу чи травму ви не можете працювати ні тимчасово, ні постійно. Виплата спрямована на покриття втрачених доходів у ті періоди, коли ви не можете працювати. Страхування по інвалідності зазвичай виплачується щомісяця і покриває такі ситуації, як важкі травми, втрата частини тіла та серцевий напад.

Страхування від критичних захворювань: Якщо вам поставили діагноз серйозного захворювання, такого як рак або будь -яке інше тяжке захворювання, страхування від критичних хвороб зробить вас бенефіціаром певної суми грошей, яку потрібно виплатити відразу. Щоб застосувати це страхування, вам потрібно поставити діагноз лише після того, як ви подали заявку на поліс; тобто він не працює для вже існуючих захворювань, за винятком рідкісних випадків. Ви також отримаєте виплату лише після того, як ви переживете стан здоров’я протягом 15-30 днів з моменту встановлення діагнозу.

Страхування довгострокового догляду: Цей вид страхування надасть вам кошти для оплати державної або приватної довготривалої допомоги, яка вам буде потрібна, ймовірно, через хворобу або повноліття. Прикладом довгострокової опіки, яку покриває ця страховка, є зарахування до будинку престарілих для осіб з вадами психічного розвитку, які перебувають на обліку в будинку для людей похилого віку.

Медична страховка: Після того як ви станете постійним мешканцем, ви матимете право на державне медичне страхування в Канаді. Державне медичне страхування в Канаді не є єдиним, і те, що воно охоплює, залежить від провінції. Однак після подання заявки на страхування слід очікувати, що ви зможете безкоштовно отримати медичну консультацію, діагностичні тести та госпіталізацію.

Ці послуги не поширюються на канадську систему державного медичного страхування:

  • Ліки, що відпускаються за рецептом
  • Стоматологічні та очні огляди
  • Послуги швидкої допомоги
  • Відвідування консультантів, психологів або фізіотерапевтів
  • Косметичні операції

Після подачі заяви на медичне страхування вам потрібно буде почекати до 3 місяців, перш ніж отримати картку медичного страхування, а потім почати користуватися усіма пільгами. У період очікування бажано отримати приватне медичне страхування, щоб забезпечити себе та своїх членів сім'ї (це особливо важливо для прибульці і власники супервіз). Проміжне приватне медичне страхування ще важливіше, якщо у вас під опікою маленькі діти або люди похилого віку, оскільки вони легко схильні до ускладнень зі здоров'ям. Якщо під час періоду очікування виникне надзвичайна ситуація, ваша провінція чи територія зможуть це забезпечити за допомогою служби екстреної медичної допомоги, навіть якщо у вас немає приватного медичного страхування.

Іноді ваше місце роботи може забезпечити вам певну форму медичного забезпечення. Уважно прочитайте їх план, щоб дізнатися, наскільки ви можете скористатися таким положенням і перевірте, чи члени вашої родини також будуть бенефіціарами.

2. Приватне медичне страхування

Це також називається розширеним або додатковим страхуванням. Підписавшись на приватне медичне страхування, ви зможете мати всі послуги, які не покриваються державним страхуванням у вашій провінції чи на вашій території. Якщо вам буде потрібно медична допомога, поки ви перебуваєте за межами вашої провінції, приватне медичне страхування також покриє всю допомогу, яку ви будете отримувати в цій іншій провінції.

Оскільки ви не матимете доступу до державного медичного страхування одразу після прибуття до Канади, найкраще буде підписатися на приватне медичне страхування, призначене для новачків та відвідувачів Канади. Ви можете продовжити, щоб пояснити обраній страховій компанії, що ви бажаєте страхового плану для людей, які ще не мають OHIP або страхової картки.

Більшість планів приватного медичного страхування не покривають усіх ймовірних медичні послуги вам буде потрібно. Однак ви можете пройти кожен план і вибрати той, який найбільше відповідає вашим потенційним потребам.

3. Страхування автомобілів для іммігрантів у Канаді

Незалежно від того, чи є ви канадцем чи іммігрантом, відсутність страхування автомобіля, коли ви володієте автомобілем, вважається правопорушенням у Канаді, і вас можуть оштрафувати, якщо вас виявлять. Усі провінції та території пропонують страхування автомобіля, яке покриває відповідальність та тілесні ушкодження. Залежно від того, наскільки охоплює страхування у вашій провінції чи на території, вам може знадобитися додаткове страхування приватного автомобіля.

  • Громадське страхування автомобіля: Страхування автомобіля, надане вашою провінцією, покриватиме такі зобов’язання, як:
    • Витрати на охорону здоров’я людей, які можуть постраждати внаслідок аварії з вашого автомобіля.
    • Майновий збиток

Страхування також покриває медичні витрати, необхідні для забезпечення себе у разі травми, і забезпечує деяку компенсацію за вашу тимчасову або постійну втрату доходу під час лікування.

Громадське страхування автомобілів Канади не покриває збитки вашого автомобіля під час аварії.

  • Приватне або додаткове страхування автомобіля: Ви можете підписатися на інші страхові плани, такі як Комплексна страховка або Страхування від зіткнень. Страхування від зіткнення передбачає ремонт або заміну вашого автомобіля, якщо ви наїхали на якийсь предмет, інший транспортний засіб включно під час руху. Комплексне страхування покриває вас на випадок викрадення автомобіля, вандалізму та пожежі. Комплексне страхування не покриває викрадення майна, що є у вашому транспортному засобі, або збитки, завдані цим майнам під час аварії.

Фактори, які можуть збільшити вашу страхову премію

У Канаді немає фіксованої премії за страхування автомобіля, є різні фактори, на які страхові компанії звертають увагу, щоб визначити, яка буде ваша премія. Вони включають:

  • Запис водіння: Якщо ви раніше були засуджені або потрапляли в ДТП. Ваша премія може бути вищою.
  • Тип транспортного засобу: Оскільки вартість обслуговування та ремонту різних транспортних засобів змінюється, з вас буде стягуватися плата залежно від типу вашого автомобіля.
  • Частота водіння: Якщо ваше місце роботи знаходиться ближче до вашого місця проживання, з вас можуть стягувати меншу плату, ніж за те, що вам доведеться проїхати милі, щоб дістатися до роботи. Ваша премія також визначатиметься тим, наскільки у вас є причини користуватися автомобілем протягом тижня. Це пояснюється тим, що чим більше часу ви проводите за кермом, тим більш схильні ви до нещасних випадків і більше потребуєте технічного обслуговування свого автомобіля.

4. Страхування зайнятості (EI)

Канадське страхування зайнятості пропонує покриття фінансової допомоги мешканцям Канади та громадянам, які втратили роботу через будь -яке з наступного:

  • Звільнення та скорочення
  • Дефіцит робочої сили
  • Сезонна зайнятість

Ви можете подати заявку на EI одразу після працевлаштування в Канаді. Це можна зробити в режимі онлайн або відвідавши найближчий до вас Центр обслуговування Канади. Якщо ви не маєте EI до того, як втратите роботу, ви все ще можете подати заяву протягом 4 тижнів безробіття або втратите всі переваги страхування. Щоб стати бенефіціаром будь -якої компенсації зі страхування зайнятості, ви повинні мати:

  • Займана посада - це дійсна канадська робота
  • Втратив роботу і не отримав зарплати за 7-денну розтяжку
  • Втратив роботу без вашої вини
  • Ви шукали нову роботу, поки подавали заявку на претензію на EI
  • Готовий відновити роботу, як тільки ви отримаєте нову роботу

Ви не маєте права на EI, якщо:

  • Були звільнені з вашої колишньої роботи
  • Залишено з власної волі
  • Брав участь у трудових спорах, таких як страйки
  • Знаходяться у в'язниці

Якщо ви маєте право на канадське страхування зайнятості, вам буде виплачуватися 55% вашого тижневого заробітку (до того, як ви втратили роботу) на тиждень. Ви можете отримувати максимум 543 долари США на тиждень і максимум 51,300 45 доларів США на рік. Ви можете продовжувати отримувати виплати зі страхування зайнятості до XNUMX тижнів залежно від рівня безробіття у вашому населеному пункті, який визначатиме, скільки часу ви будете чекати, перш ніж отримати нову роботу. Усі суми, які ви отримуєте від EI, - це оподатковуваний і це автоматично буде вираховуватися з того, що вам виплачується щотижня.

5. Страхування подорожей

Коли ви отримаєте туристичну страховку, вона зможе покрити будь -яку надзвичайну ситуацію, яка трапиться під час вашої подорожі (особливо за межами Канади). До таких надзвичайних ситуацій належать:

  • Невідкладні медичні послуги під час вашої подорожі або під час вашого призначення. Ваша туристична страховка може покрити витрати на суму до 10,000,000 XNUMX XNUMX доларів США.
  • Летні аварії. Цю суму можна покрити до 25,000 XNUMX доларів
  • Скасовані або перервані поїздки. За кожну застраховану поїздку ви отримуєте покриття до 6,000 доларів США
  • Втрата або пошкодження багажу. Цю суму можна покрити до 3,000 доларів США
  • Затримка багажу. Цю суму можна покрити до 1,500 доларів США
  • Незручності, спричинені тероризмом у вашому місці подорожі, можна покрити на суму до 35,000,000 XNUMX XNUMX доларів США

Ви можете подати заявку на канадське страхування подорожей через свою провінцію або територію. Ви отримаєте право подати заявку, як тільки отримаєте державну картку медичного страхування. Якщо ви лише відвідувач Канади чи студент, ваша віза для подорожі чи роботи та навчання надасть вам право на низку доступних страхових відряджень. Такі туристичні страховки є гнучкими і дозволяють вам вибирати з ряду надзвичайних ситуацій під час подорожей, на які ви хочете потрапити, поки ви ще перебуваєте в країні.

Номер соціального страхування для іммігрантів

Номер соціального страхування (SIN)-це унікальний 9-значний номер, який повинен мати кожен, хто був визнаний резидентом або громадянином Канади. Вам буде потрібно, щоб SIN мав можливість працевлаштуватися, сплачувати податки, користуватися державними установами та отримувати страховку. Подати заявку на номер соціального страхування абсолютно безкоштовно. Ви можете зробити це в Інтернеті або надіславши пошту до Service Canada, після чого ви отримаєте відповідь протягом 20 днів після подання заяви.

Якщо ви забудете свій унікальний ГРІХ, ви легко знайдете його в будь -якому з цих документів:

  • Будь -які ваші податкові декларації (T4)
  • Ваша декларація з податку на прибуток
  • Ваш трудовий стаж

Ваш роботодавець також має зручний доступ до вашого SIN, тому ви можете запитати його у нього. За допомогою свого SIN ви зможете подати заявку на будь -який вид страхування, будь то державне чи приватне.

Знайти страхову компанію в Канаді так само просто, як ввести кілька важливих слів у свою пошукову систему. Ви можете скористатися послугами страхової компанії безпосередньо або скористатися страховими посередниками. Який би варіант ви не вибрали, переконайтеся, що ви перевірили умови, які застосовуються до страхового плану, який ви обираєте. Якщо у вас є запитання щодо будь -якої з умов, переконайтеся, що ви отримали достатньо роз’яснень від компанії, перш ніж підписувати їх страховий пакет.