Завдяки універсальній системі охорони здоров’я в провінціях та на території Канади існує кілька медичних послуг для іммігрантів. Стандарт охорони здоров'я в Канаді є одним із багатьох факторів, які приваблюють іммігрантів з усього світу. Уряд надав доступ до закладів охорони здоров’я, які полегшують консультації та діагностику, а компетентні лікарі наймають для відвідування мешканців.

Система охорони здоров'я Канади фінансується за рахунок величезного відсотка податків на прибуток, отриманих від населення, і відповідає за відносно високі ставки податків у Канаді. Якщо ви плануєте переїхати до Канади, я впевнений, що ви будете більш ніж прагнути стати бенефіціаром майже безкоштовної медичної допомоги, доступної для мешканців. Тому важливо, щоб ви знали достатньо про медичні послуги для іммігрантів, надані послуги та процеси, що відбуваються.

Універсальна система охорони здоров'я Канади

З моменту свого заснування у 1967 році Канадська система охорони здоров’я досягла більш ніж достатньої кількості, щоб оцінити її як дуже ефективну. Під контролем канадського Закону про охорону здоров'я система залишається державною (за рахунок податків) і фінансується державними органами та прагне надавати медичні послуги, які здебільшого безкоштовні та доступні для всіх канадців. Єдиний критерій, необхідний для доступу до медичних послуг у Канаді, - це бути громадянином або мати постійне місце проживання. З будь -яким із них ви можете подати заявку на державне медичне страхування та отримати доступ до медичних послуг безкоштовно. Подавши заявку на страхування, ви отримуєте картку медичного страхування, яку ви повинні постійно пред’являти в медичних центрах, щоб отримати безкоштовне лікування.

Варіанти медичних послуг для постійних та тимчасових іммігрантів у Канаді регулюються за планом медичного страхування, який є унікальним для кожної провінції та території. Тому вам слід подивитися, що передбачає план у вашій провінції та послуги, які він охоплює. У всіх провінціях основні послуги швидкої медичної допомоги зазвичай надаються безкоштовно, навіть без медичної картки.

Канадські провінції з медичним страхуванням для іммігрантів та тимчасово проживаючих

Уряд наступних провінцій та територій розробив плани охорони здоров’я та варіанти страхування для громадян, іммігрантів та тимчасово проживаючих, таких як студенти та працівники. Відвідувачі Канади не покриваються державним страхуванням і можуть вимагати приватного страхування до прибуття або після прибуття.

Переглянути список провінцій та територій
  • альберта
  • Британська Колумбія
  • Манітоба
  • Нью-Брансвік
  • Ньюфаундленд і Лабрадор
  • Північно-західні території
  • Нова Шотландія
  • Нутнавут
  • Онтаріо
  • Острів Принца Едуарда
  • Квебек
  • Саскачеван
  • Юкон

Кожна провінція чи територія мають свій унікальний план охорони здоров’я, тому послуги, які охоплюються, відрізняються від місця. Наприклад, Онтаріо - єдина провінція, яка включає ліки за рецептом для осіб віком до 24 років за планом державного медичного страхування. Відвідавши веб -сайт охорони здоров’я кожної провінції, ви дізнаєтесь, що покриває їхня медична страховка, а що ні. Зауважте, що як тільки ви отримаєте державну страховку з будь -якої провінції Канади, ви отримаєте доступ до базової медичної допомоги, яка надається в інших провінціях та на території країни.

Реєстрація на державне медичне страхування в Канаді

Щоб отримати загальну медичну допомогу в Канаді, ви повинні бути громадянином або хоча б бути постійним мешканцем. Це означає, що нові іммігранти обмежили доступ до медичної допомоги і їм доведеться платити за більшість медичних послуг або отримувати страховку. Лише деякі провінції надають доступ до медичного страхування одразу після прибуття.

У більшості провінцій вам потрібно почекати до 3 місяців і доби, щоб отримати державну медичну страховку. Це тому, що ці провінції почнуть вважати вас постійним мешканцем лише тоді, коли ви так довго пробудете в цьому населеному пункті. Просто зверніться до Міністерства охорони здоров’я у вашому населеному пункті, щоб отримати інформацію про те, скільки вам доведеться чекати. Поки ви ще перебуваєте в періоді очікування, ви можете отримати приватне медичне страхування, щоб забезпечити ваше здоров'я. Коли прийде час подавати заявку на державне медичне страхування, вам буде запропоновано надати ідентифікаційну картку та докази постійного проживання до завершення подання заяви.

Окрім постійних мешканців, ця група людей також може бути охоплена провінційною системою охорони здоров’я Канади:

  • Іноземні студенти з дозволом на навчання як доказ
  • Іноземні працівники з дозволом на роботу як доказ
  • Духовники, такі як священики та рабини

Отримавши право на державне медичне страхування, ваш чоловік та утримані особи автоматично стають бенефіціарами безкоштовних медичних послуг.

Інші плани охоплення здоров'я, надані урядом

  1. Біженці та захищені особи

Тимчасова федеральна програма охорони здоров’я (IFHP) відповідає за надання форми тимчасового медичного страхування особам, які перебувають під захистом, біженцям та особам, які подають заяви про біженців, до тих пір, поки вони та їх підопічні чи утриманці не матимуть права на план медичного страхування у своїй провінції чи території. Деякі з медичних послуг, які надаються біженцям:

  • Медичний огляд перед імміграцією до Канади
  • Лікування медичних станів, які могли б зробити біженців непридатними для імміграції до Канади
  • Щеплення
  • Профілактичні заходи під час спалаху захворювання.
  1. здоров'я Освіта

Уряд Канади повністю фінансує періодичні програми та тренінги, щоб навчити громадян та мешканців бути активними у вирішенні питань охорони здоров’я. Програми спрямовані на підвищення обізнаності громад щодо того, як уникнути травм та контролювати поширення інфекційних хвороб. Навчання зазвичай не вимагає попередніх медичних знань і доступне для всіх громадян незалежно від віку та статусу.

Плани приватного медичного страхування та коли їх застосовувати

З державною карткою медичного страхування ви отримуєте доступ до основних медичних послуг безкоштовно. Ці послуги зазвичай не поширюються на рецептурні ліки, стоматологічну допомогу, окуляри за рецептом, фізіотерапію та домашній догляд або довготривалий догляд. Громадяни та негромадяни отримують доступ до цих послуг лише за допомогою будь-якого з наступних варіантів:

  • Оплата послуг
  • Плани охорони здоров’я, спонсоровані роботодавцями
  • Приватне медичне страхування

Другий варіант, як правило, не застосовується і працює лише в організаціях, які мають плани охорони здоров'я для своїх працівників. Такі плани можуть застосовуватися лише після того, як ви проходили нагляд та пройшли випробувальний термін як працівник організації. Щоб насолоджуватися найкращою медичною допомогою без будь -яких обмежень, вам потрібно буде підписатися на медичне страхування від будь -якої приватної організації, яка їх пропонує.

Такі приватні організації є або прибутковими, або неприбутковими. Прикладами некомерційних організацій, які пропонують медичне страхування, є кооперативи, клуби та групи, які бачать необхідність покриття потреб своїх членів у сфері охорони здоров’я. Перш ніж подати заявку на страхування, вам може знадобитися спочатку стати членом таких неприбуткових організацій.

Медичні послуги для студентів у Канаді

Більшість іноземних студентів у Канаді не мають доступу до постійного місця проживання, і вам потрібно буде отримати медичну страховку під час свого перебування для навчання. Хоча до цього часу ви можете перевірити, чи надаватиме провінція послугу охорони здоров’я, у якій ви навчатиметесь, оскільки кілька провінцій включають іноземних студентів у свої плани страхування.

Якщо ваша провінція не пропонує таких і ви хочете отримати доступ до медичних послуг для іммігрантів, ви можете перевірити свою школу на наявність страхових пакетів, які вони пропонують іноземним студентам. Деякі школи роблять обов’язковою реєстрацію на отримання медичного страхового пакету, тоді як деякі можуть дозволити вам взяти участь у страховому пакеті в іншому місці.

Послуги охорони здоров’я студентів за даними провінції

провінція Державне страхування студентів Тривалість навчання Страховий план

(Державне та приватне)

альберта доступний 6 місяці або більше План страхування охорони здоров'я Альберти (AHCIP)
Британська Колумбія доступний 6 місяці або більше План медичного обслуговування Британської Колумбії (MSP)
Манітоба недоступний - Міжнародний план охорони здоров'я студентів Манітоби*
Нью-Брансвік доступний 1 рік і більше Покриття медичної допомоги New Brunswick
Ньюфаундленд і Лабрадор доступний 1 рік і більше План медичної допомоги Лабрадору (ПМС)
Північно-західні території доступний більше 1 року Охорона здоров'я північно -західних територій (NWTHC)
Нова Шотландія недоступний - Плани охорони здоров'я надаються окремими установами
Нунавут ця територія не приймає іноземних студентів - -
Онтаріо  

недоступний

- План медичного страхування університету (UHIP)*
Острів Принца Едуарда доступний 6 місяці або більше Картка здоров'я острова Принца Едуарда
Квебек доступні через угоди про взаємність з деякими країнами Régie de l'assurance Maladie du Québec (RAMQ)
Саскачеван доступний 6 місяці або більше Карта здоров'я Саскачевана
Юкон недоступний - План медичного страхування коледжу Юкон*

Примітка: Зірочками є страхові плани, які надає система освіти, а не уряд.

Національні надзвичайні ситуації у сфері охорони здоров’я

Агентство громадського здоров’я Канади надало положення щодо надання інформації різними мовами, яка буде служити орієнтиром під час надзвичайних ситуацій на національному рівні. Окрім надання актуальної інформації про пандемії та громадське здоров’я, PHAC також несе відповідальність за:

  • Це включає туристичні вакцини та інші вакцини, що запобігають захворюванням.
  • Тренінги з питань безпеки навколишнього середовища, звітності про ситуацію та контролю за небезпекою.

Вживання наркотиків та рецепти в Канаді

Якщо до прибуття до Канади вам уже призначили деякі ліки, деякі правила визначають ваш доступ до таких препаратів залежно від того, до якої категорії вони належать. Ліки в Канаді поділяються на дві основні групи:

  1. За ліки, що продаються без рецепта (OTC):

Це ліки, які ви можете легко отримати без рецепта від лікаря. Тому їх також називають ліками, що відпускаються без рецепта. Щоб лікарський засіб продавався в аптеці в Канаді, він повинен відповідати вимогам безпеки, якості та ефективності. З цієї причини будь-який лікарський засіб, що відпускається без рецепта, можна безпечно купувати в Канаді, якщо він має ідентифікаційний номер лікарського засобу (DIN), що свідчить про те, що він визнаний місцевими органами з контролю за наркотиками.

  1. Призначення коштів

Ці препарати призначаються тільки за призначенням лікаря. Іноді ліки без рецепта у вашій країні можуть бути ліками, що відпускаються за рецептом, у Канаді і навпаки. Якщо ви працювали з рецептом перед тим, як переїхати, ви можете ознайомитись з рецептами Канади Перелік ліків за рецептом для визначення статусу препарату. Це допоможе вам дізнатися, які процеси вам потрібно пройти, коли ви хочете отримати такий препарат після того, як ви вже перебуваєте в Канаді, а також допоможе вам уникнути ввезення в країну наркотиків, які вважаються незаконними.

Лікарські засоби, які ви привозите зі своєї попередньої країни, незалежно від того, прописані вони чи ні, повинні бути такими, які будуть вичерпані протягом 90 днів, якщо приймати їх у правильній дозі. Бажано, щоб ліки були в оригінальній фірмовій упаковці, на кожній з яких міститься етикетка, яка чітко описує лікарський засіб та його дії.

Після того, як ви вичерпаєте ліки, які принесли з собою, вам не дозволять користуватися іноземним рецептом для отримання ліків в аптечному магазині. Відвідувальна клініка в Канаді може стати невідкладним джерелом медичного призначення, особливо якщо у вас ще немає сімейного лікаря і ви не можете дозволити собі затягування процесу його пошуку. Ми сподіваємося, що ці ресурси допоможуть мандрівникам зрозуміти варіанти медичних послуг для іммігрантів у Канаді.