Ключові галузі вакансій для іммігрантів у Канаді - це перелік галузей професій, які наймають та надають перевагу іммігрантовому населенню та іноземним працівникам. Тривале перебування в Канаді означає, що вам знадобиться робота. Незалежно від того, чи будете ви працювати ще під час навчання, або хочете бути іноземним працівником, належним чином інтегрованим до робочої сили, знання про ключові галузі вакансій, наявні в країні, можуть допомогти вам зрозуміти, у які галузі ви легко зможете працювати чи які потенційні вакансії буде доступний для вас після прибуття.

Основні галузі промисловості Канади згруповані в такі основні підрубрики:

  • Сфера послуг
  • Обробна промисловість
  • Природні ресурси
  • Гірничодобувна промисловість та сільське господарство

Індустрія послуг

Індустрія послуг є найбільш охоплюючою галуззю ключових вакансій у Канаді, де багато інших галузей від неї розгалужуються. Основні підрозділи сфери послуг включають:

  • Охорона здоров'я та соціальні послуги
  • Освітні послуги
  • Оптовий і роздрібний продаж
  • Туризм і культура
  • Гостинність та громадське харчування
  • Розваги та спорт
  • Транспорт та логістика
  • Real estate
  • Екологічна стійкість
  • дослідження
  • Технології, комунікації та ІТ
  • Банківська справа та фінанси тощо

Оскільки у сфері послуг так багато дрібних галузей промисловості, вона залучає найбільшу кількість працівників у Канаді та забезпечує 75% усіх канадських робочих місць. Індустрія є цілком привітною, оскільки вона потребує працівників з різним рівнем освіти та досвідом роботи. І кваліфіковані, і некваліфіковані мають потенціал для працевлаштування на величезному просторі, можливості щодня зростають у міру постійного зростання населення Канади.

На відміну від інших ключових галузей промисловості, які значною мірою залежать від природних ресурсів, які є у певному місці, галузь послуг має задовольнити потреби у всіх провінціях та на всіх територіях. Вам не обов’язково перебувати у певному регіоні, щоб працевлаштуватися у будь -якому секторі. Однак найбільша концентрація службових вакансій спостерігається в Росії Міжміські столичні райони (CMA).

З усіх секторів сфери послуг сфера охорони здоров’я та соціальних послуг була найвищим роботодавцем людей за останній час і, можливо, також виплачує найвищу середню погодинну оплату праці. В останні кілька років Канада прагне розширити та розвинути свій сектор охорони здоров’я. Країна активно набирає персонал і продовжує набирати кваліфікованих іноземців для роботи лікарями. Лише це в значній мірі сприяло великому міграційному потоку, який спостерігався останнім часом.

Більшість людей вважає, що вони, швидше за все, знайдуть роботу в Канаді як медичні працівники, ніж будь -яка інша професія, і їхні положення не були помилковими.

Виробнича промисловість

Майже 2 мільйони робочих місць, якщо не більше, утримуються виробничою промисловістю Канади. В історичні часи промисловість більше потребувала компетентних працівників, які могли б виконувати трудомісткі послуги у зміну. Однак останній, але стрімкий розвиток у цій галузі призвів до зростання потреби у більш висококласних, кваліфікованих та схильних до технологій професіях. Серед зайнятих у виробничій промисловості популярними є інженери, аналітики даних, маркетологи та програмісти.

Основні галузі виробництва відповідно до провінцій та територій

Обробна промисловість Знайдено провінцію або територію
друк Манітоба, Онтаріо
Гірниче машинобудування Виробництво альберта
Сільськогосподарська техніка Виробництво Манітоба, Саскачеван
Переробка м’яса Альберта, Британська Колумбія, Манітоба, Нью -Брансвік, Квебек, Саскачеван
Дерев'яні панелі Виробництво Альберта, Британська Колумбія, Ньюфаундленд і Лабрадор
Лісопильне та деревообробне виробництво Британська Колумбія
друк Манітоба
Переробка морепродуктів Нью -Брансвік, Ньюфаундленд, і Лабрадор, Нова Шотландія
Виробництво хліба Ньюфаундленд і Лабрадор
Аерокосмічна техніка Виробництво Нова Шотландія, Квебек
Будівництво кораблів і човнів Нова Шотландія
Виробництво автомобілів Онтаріо, Саскачеван
Виробництво пластику Онтаріо, Квебек
Виноробство Британська Колумбія

Обробна промисловість зазнала дефіциту працівників через швидке зростання населення, що призвело до зростання попиту на товари та необхідності експортувати більше продукції, що виробляється. Щоб пом'якшити це, Канада створила багато стимулів для залучення у цей сектор більшої кількості робітників, корінних та іноземних громадян. Деякі стимули:

  • Позика для канадського учня
  • Стипендія для навчання
  • Податковий кредит щодо створення робочих місць
  • Позика для канадського учня

Індустрія природних ресурсів

Канада дійсно благословлена ​​багатьма природними ресурсами, і країна не пропустила використання їх для свого економічного розвитку. Нафтогазовий сектор виявився для Канади величезною вигодою: 35% усіх компаній у світі, пов'язаних з нею, проживають в Альберті. Цей же сектор зберег свою позицію щодо виплати найвищої середньої заробітної плати за годину в країні. Нафтогазова промисловість активно залучає інженерів, шахтарів, геологів та дослідників.

До основних природних ресурсів Канади належать вода, нафта і газ, уран, золото, срібло, мідь, алмаз та природний газ. Нова Шотландія стала найвищою провінцією в цій галузі, забезпечуючи робочі місця для жителів у виробництві чистої енергії. Він також має великі лісові запаси і тому залучає робочу силу в таких галузях, як виробництво паперу та охорона навколишнього середовища.

Гірничодобувна промисловість та сільське господарство

З промисловістю природних ресурсів тісно пов'язані гірничодобувна промисловість та сільське господарство. Маючи величезні запаси природних ресурсів, Канада ніколи не припиняла використовувати робочу силу, яка принесе її природні ресурси до готового продукту. Далі галузь поділена на:

  • Видобуток
  • Виробництво енергії
  • рибальський
  • Лісове господарство
  • Землеробство

Роль гірничодобувного та сільськогосподарського сектору у працевлаштуванні робочої сили в Канаді не можна перебільшувати. Країна активно видобуває уран, нікель, калій та алмази і постійно наймає фахівців у цій галузі. Більшість необхідних професій - видобуток та переробка корисних копалин; комп’ютерні технології, такі як програмування та аналіз даних; дослідження розвитку; управління інформацією тощо.

Британська Колумбія, Онтаріо, Саскачеван і Квебек були найвищими роботодавцями робочої сили в гірничодобувному секторі, приблизно три чверті всієї видобутої продукції в Канаді отримували з цих регіонів. Зі спостережень, середня погодинна оплата праці гірничодобувних працівників активно конкурує з такою в секторі охорони здоров'я і незабаром може випередити її.

Канада є одним з найбільших виробників та експортерів сільськогосподарської продукції. Землеробство підтримувало багатьох його жителів з незапам’ятних часів. Сьогодні аграрний сектор стає ще більш продуктивним із застосуванням механізованого землеробства та генетично вдосконаленого насіння та тварин.

В країні процвітає як рослинництво, так і тваринництво, а прибережні райони відомі тим, що риболовля є основним заняттям. Основними рослинами Канади є пшениця, овес, льон та ріпак, а також багаті лісові запаси, які використовуються для пошуку деревини та виробництва целюлози для паперу.

За провінціями та територіями аграрний сектор Канади стимулюється різноманітністю:

S / N ПРОВІНЦІЯ/ТЕРИТОРІЯ Сільськогосподарська продукція
1. альберта Розведення великої рогатої худоби, картоплі, пшениці, ріпаку, ячменю, м’ясопереробка
2. Британська Колумбія Морепродукти, винні сади, інші фрукти та овочі
3. Манітоба Пшениця, ячмінь, ріпак, рибальство, переробка м’яса
4. Нью-Брансвік Тваринництво, щоденне виробництво
5. Ньюфаундленд і Лабрадор Рибальство та морепродукти, садівництво, щоденництво
6. Північно-західні території Морепродукти
7. Нова Шотландія Лісові заповідники, виробництво щоденника
8. Нунавут Морепродукти
9. Онтаріо Ріпак, ячмінь, пшениця, сади, кукурудза, соєві боби, тваринництво, щоденне виробництво, тютюн
10. Острів Принца Едуарда Щоденне виробництво, змішане господарство
11. Квебек Фрукти, овочі, тваринництво
12. Саскачеван Ріпак, квасоля, пшениця, ячмінь, ріпак, коноплі, льон, скотарство, переробка м’яса
13. Юкон Морепродукти

У всіх цих регіонах існує попит на техніків, які б обслуговували сільськогосподарське та технологічне обладнання, ветеринар. Лікарі, генетики, дослідники, польові працівники, оптовики сільськогосподарської продукції, а також роздрібні торговці.

Через вміння, необхідне для роботи в цих секторах, більшість зайнятих працівників проходять багато професійних тренінгів у своїх компаніях. Працівники гірничодобувної промисловості також отримують вигоду від готового житла та атракціонів, медичного страхування на базі компанії та численних виплат за ризики.

Ключові галузі Канади не рівномірно розподілені по всій країні. Характер послуг, що надаються в певній провінції, залежить від таких факторів, як:

  • Наявність природних ресурсів
  • Близькість до моря
  • Населення мешканців
  • Родючість ґрунту та ін.

Деякі галузі промисловості надають основні та найважливіші послуги, і тому вони є у всіх провінціях, хоча такі послуги все ще більш поширені в деяких регіонах, ніж інші.

У наведеній нижче таблиці висвітлено кожну провінцію та галузі, які там найбільш активні.

Канадські провінції/території та їх ключові галузі вакансій

S / N ПРОВІНЦІЯ/ТЕРИТОРІЯ КЛЮЧОВІ ПРОМИСЛОВОСТІ
1. альберта Нафта і природний газ, видобуток урану, цинку, нікелю та срібла, сільське господарство, виробництво, машинобудування
2. Британська Колумбія Видобуток, виробництво, надання послуг: медичні, наукові та інші професійні послуги
3. Манітоба Сільське господарство (вирощування пшениці), видобуток корисних копалин, ІКТ, аерокосмічна промисловість, освіта, фінанси та страхування
4. Нью-Брансвік Сільське господарство (рибальство), аерокосмічна сфера, ІТ -послуги, виробництво, видобуток корисних копалин, туризм
5. Ньюфаундленд і Лабрадор Гостинність, охорона здоров'я, гірничодобувна промисловість, туризм, освітні послуги
6. Північно-західні території Страхування, видобуток алмазів, енергетика та природний газ, сільське господарство
7. Нова Шотландія Гірничодобувна промисловість, буріння, виробництво чистої енергії, лісове господарство, сільське господарство, судноплавство, освіта, оптова та роздрібна торгівля
8. Нунавут Декоративно -прикладне мистецтво, культура і туризм, видобуток корисних копалин, рибальство
9. Онтаріо Виробництво, видобуток, освіта, страхування, фінанси, будівництво, охорона здоров'я
10. Острів Принца Едуарда ІКТ, туризм, виробництво відновлюваних джерел енергії, аерокосмічна сфера, охорона здоров'я
11. Квебек Виробництво, сільське господарство, харчова промисловість, ІКТ, науково -технічні дослідження
12. Саскачеван Сільське господарство (вирощування пшениці), лісове господарство, видобуток корисних копалин, виробництво
13. Юкон Сільське господарство, виробництво чистої енергії, видобуток корисних копалин: золото, срібло та цинк, виробництво фільмів та звуку

ПРИМІТКИ: У цій таблиці чітко не відображаються всі галузі та галузі, які функціонують у кожному регіоні. Він лише підкреслює флагманські сектори, якими відома кожна провінція.

Хоча деякі навички та професії зазвичай користуються великим попитом у деяких місцевостях, ніж в інших, все ще є можливості для них практично у всіх провінціях та територіях. Якщо ви уважно подивіться, де б ви не знаходилися, ви знайдете роботу для роботи, що відповідає вашому рівню кваліфікації.

Канада як країна має відносно низький рівень безробіття, що становить у середньому лише 8-10% на рік. Нещодавній зростання кількості безробітних буде результатом заміни людської праці технологією. У світлі цього Канада прагне більше працевлаштувати людей, схильних до технологій або, принаймні, з базовою комп’ютерною грамотністю.

Поки що є ще більш ніж достатня кількість робочих місць, які не були повністю замінені роботами та машинами. І оскільки населення країни недостатньо, але неухильно зростає, все ще буде потрібно більше рук, щоб мати можливість зустрітися з послугами, необхідними мешканцям.