Канадна програма тимчасових іноземних працівників (TFWP) - це імміграційний шлях, який дає можливість роботодавцям у країні наймати іноземних громадян для роботи на них. Тимчасова програма іноземних працівників (TFWP) Canada - це програма, створена урядом Канади. За допомогою цієї програми канадські роботодавці мають змогу наймати іноземців на обмежений час з метою покращення їхньої робочої сили та продуктивності. Канадна програма тимчасових іноземних працівників залучає іноземців, які є тимчасовими іноземними працівниками в Канаді.

Історія програми тимчасових іноземних працівників

Історію тимчасових робочих програм можна простежити до 1973 року, коли цю програму заснував уряд Канади. У цей період до цієї програми в основному залучалися висококваліфіковані працівники, такі як лікарі. У 2002 році до програми було включено низькокваліфікованих працівників.

Програми тимчасових іноземних працівників набули розширення у 2006 році, оскільки для деяких місць було запроваджено швидке відстеження. Приблизно в липні 2013 року уряд Канади вніс деякі значні зміни до програми тимчасових іноземних працівників, щоб запропонувати переваги громадянам Канади, а також покращити коефіцієнти найму канадців. Зміни також були внесені для сприяння економічному зростанню Канади.

Крім того, діяльність програми тимчасових іноземних працівників підтримується Імміграційною службою, біженцями та громадянством Канади (IRCC) та Канадою з питань зайнятості та соціального розвитку (ESDC). Програма тимчасового іноземного працівника вигідна як роботодавцю, так і іноземному громадянину.

Тимчасові програми іноземних працівників у Канаді

TFWP вимагає від канадських роботодавців наймати іноземців як своїх працівників через будь -який з потоків, зазначених нижче;

  • Глобальний потік талантів
  • Низькооплачувані працівники
  • Високооплачувані працівники
  • Домашні опікуни
  • Іноземні працівники сільського господарства

Отже, у 2016 році відбулися деякі значні зміни у програмі тимчасових іноземних працівників. Канадські роботодавці були більш стурбовані змінами. Деякі тимчасові інформаційні платформи програми для іноземних працівників висловили зміни таким чином;

  1. Швидший процес подання заявки на оцінку впливу на ринок праці (LMIA)
  2. Скорочений час обробки LMIA для надійних роботодавців
  3. Виключення деяких працівників із процесу LMIA
  4. Звільнення від подання Планів переходу для висококваліфікованих іноземних працівників
  5. Можливість перегляду контрактів з тимчасовими іноземними працівниками, якщо працівник та роботодавець пропонують своє схвалення
  6. Щоб обмежити відсоток тимчасово іноземних працівників з низькою заробітною платою, яких канадський роботодавець може прийняти на роботу в певний час, до 20%
  7. Деяким канадським роботодавцям, які спочатку були звільнені від найму працівників з низькою заробітною платою, було дозволено їх наймати

Як прийняти на роботу тимчасового працівника за програмою тимчасових іноземних працівників:

Через пандемію COVID-19 канадські роботодавці, які мають намір працевлаштувати співробітників за програмою тимчасових іноземних працівників CIC, повинні дотримуватись деяких процедур. Як канадському роботодавцю, дуже важливо подати заявку на оцінку впливу на ринок праці (LMIA), щоб підтвердити, чи дозволяється вам наймати тимчасового іноземного працівника. Таким чином, канадським роботодавцям необхідно пройти 3 основні кроки, щоб заповнити заявку на програму тимчасового іноземного працівника.

Кроки включають; 

1. Отримання LMIA або подання пропозиції про працевлаштування:

Оцінка впливу на ринок праці служить доказом того, що вам дійсно потрібно найняти такого працівника у вашій організації, оскільки жоден канадський працівник не має достатньої компетентності для виконання цієї роботи. Якщо ваша робота не вимагає LMIA, вам потрібно буде подати пропозицію про працевлаштування та здійснити оплату за оплату праці роботодавця через Портал роботодавців IRRC. Крім того, вам важливо надати іноземцю пропозицію про працевлаштування або номер LMIA, щоб допомогти працівнику у заповненні заяви. Однак деякі роботодавці звільняються від сплати збору роботодавця, а також від подання пропозиції про працевлаштування.

2. Вимагати від іноземця подати заяву на отримання дозволу на роботу:

Після того, як працівник отримає копію пропозиції про роботу, пропозицію номера працевлаштування або номер LMIA, вони потім скористаються ними, щоб подати заяву на отримання дозволу на роботу в Канаді. Отже, якщо ви не пройшли процедуру дотримання роботодавцем, працівник може скористатися трудовим договором для підтримки своєї заяви.

3. Поясніть процедурам іноземним громадянам та яких результатів очікувати:

Це вимагає, щоб ви повідомили працівника, щоб дочекатися вступного листа після схвалення його дозвіл на роботу. Якщо іноземний громадянин вже проживає в Канаді, CIC надішле дозвіл на роботу на їхню пошту. Як власник програми тимчасових іноземних працівників у Канаді, немає чіткого строку дії дозволу на роботу. Натомість термін дії канадської програми тимчасових іноземних працівників залежить від вашої пропозиції про роботу або контракту.

Якщо ваш роботодавець використовував LMIA під час процесу прийняття на роботу, тривалість буде зазначена у вашому LMIA. Статистика програми тимчасового іноземного працівника продемонструвала, що понад півмільйона іноземних громадян були працевлаштовані канадськими роботодавцями з 2006 по 2014 роки як їх тимчасові співробітники. тимчасових іноземних працівників Канади, звільнених від оцінки впливу на ринок праці (LMIA).

Квебекська програма тимчасових іноземних працівників (TFWP)

Ця програма ідеально підходить для іноземних громадян, які шукають тимчасової роботи в Квебеку. Перший крок подання заявки на Квебекську TFWP зазвичай ініціює роботодавець. Ваша заява про LMIA має бути подана одночасно до Служби Канади та Міністерства імміграції, де ла Франсішейшн і інтеграції (MIFI). Якщо ви зараз проживаєте в Квебеку, потрібно подати заяву про LMIA французькою мовою. Ця заява вам не потрібна, якщо ви претендуєте на роботу вихователя вдома.

TFWP Британської Колумбії

Програма іноземних робітників Британської Колумбії рекомендується роботодавцям у Британській Колумбії, які мають намір найняти добре обізнаних та кваліфікованих іноземних громадян для розвитку свого бізнесу. Подача заявки на цей вид TFWP вимагає втручання WorkBC. Їх обов'язок передбачає надання допомоги всім британським колумбійцям з метою ретельного спрямування на ринок праці BC.

альберта TFWP

Цей тип TFWP дозволяє роботодавцям з Альберти приймати нових працівників у разі обмеженої кількості громадян Канади та постійних мешканців, які мають право на певну роботу. За програмою тимчасових іноземних робітників Альберта роботодавці часто наймають іноземних громадян для зайняття різних посад чи професій, таких як тесляр, зварювальник, металургійний майстер тощо.

Манітоба TFWP

Ця програма надається Імміграційною службою, біженцями та громадянством Канади (IRCC) іноземним громадянам, які хочуть прийняти на роботу роботодавця в Манітобі. Програма тимчасових іноземних працівників Манітоба вимагає, щоб ваш роботодавець зареєструвався у Манітобі з питань праці - Стандарти зайнятості. Кілька разів слід подавати заявку про найм іноземних працівників із Канади з питань зайнятості та соціального розвитку (ESDC).

Ось офіційні джерела деяких необхідних форм, які вам потрібні для подання заяви про програму тимчасового іноземного працівника.

  1. Ви можете завантажити файл pdf для перегляду тимчасових програм іноземних працівників.
  2. Ви можете перевірити pdf -файл додатка 2 до TFWP, який складається з трудового договору.
  3. Форма програми тимчасового іноземного працівника за графіком Н є важливою для іноземних громадян з психічними вадами, хронічними або смертельними захворюваннями.
  4. Якщо ви та ваш роботодавець укладаєте договір між роботодавцем/працівником на дому, завантажуєте форма tfwp необхідна при подачі заявки на TFWP.

Ролі іноземних працівників, коли на їхньому робочому місці триває страйкова ситуація

Тимчасові іноземні працівники також мають право брати участь у забороненому законом страйку. Такий тимчасовий страйк програми іноземних працівників не змусить іноземного працівника втратити дозвіл на роботу. Ви вирішуєте, брати участь чи не брати участь у страйку.

У цій ситуації вам може знадобитися;

  • Дочекайтеся скасування страйку
  • Подати заявку на нову роботу. Якщо ви вирішите шукати нову роботу, ваш новий роботодавець допоможе вам подати заявку на LMIA, якщо робота цього вимагає
  • Поверніться до рідної країни до кінця страйку. Оскільки ваш дозвіл на роботу не закінчився, ваша політика програми тимчасових іноземних працівників все ще підтримує вас. Він пропонує вам свободу в’їзду до Канади без необхідності нової візи

Зміни до порядку тимчасових іноземних працівників у 2015 році

На 30th У квітні 2015 року до канадського TFWP були внесені деякі зміни, щоб допомогти роботодавцям, яким важко отримати кваліфікованих працівників у Канаді, щоб зайняти посаду.

Також були внесені зміни до середньої погодинної заробітної плати, що стосується кожної професії та регіону. Це залежить від типу роботи, яку слід класифікувати як низькооплачувану або високооплачувану. Крім того, зміни вплинули на потік заробітної плати вступних заяв про оцінку впливу на ринок праці (LMIA), а також на поріг, який використовується для визначення відповідності 10-денній прискореній обробці. Існуючі потоки були замінені потоками з низькою та високою заробітною платою.

Деякі запитання про Канаду TFWP

  1. Коли розпочався TFWP Канади?
    • TFWP розпочався в 1973 році
  1. Яка провінція розпочала програму тимчасових працівників у Канаді?
    • Уряд Канади розпочав програму тимчасових працівників (TFWP)
  1. Як подати програму тимчасового іноземного працівника?
    • Отримайте оцінку впливу на ринок праці (LMIA) або подайте пропозицію про працевлаштування
    • Після цього іноземець подасть заяву про дозвіл на роботу
    • Іноземець повинен бути обізнаним у процесі подання заявки.