Канада має більш ніж достатньо можливостей для працевлаштування та активно шукає людей для працевлаштування. Що стосується роботи в Канаді, нація не дискримінує. У ньому працюють люди з усіх сфер життя та обіцяють їм заробітну плату, яка підтримуватиме будь -що - від чесного до якісного та екстравагантного життя.

Канада Job Industries

У Канаді робочі місця класифікуються за такими основними галузями вакансій:

  • Сфера послуг
  • Обробна промисловість
  • Природні ресурси
  • Гірничодобувна промисловість та сільське господарство

Служба промисловості

Індустрія послуг має найбільшу кількість робочих місць у Канаді та залучає 75% усіх канадських працівників. Вона включає такі основні галузі, як:

  • Охорона здоров'я та соціальні послуги
  • Освітні послуги
  • Туризм і культура
  • Розваги та спорт
  • Транспорт та логістика
  • Оптовий і роздрібний продаж
  • Гостинність та громадське харчування
  • Інформаційні та комунікаційні технології

Статистика за 2021 рік ibisworld.com показало, що найбільші галузі зайнятості в Канаді належать до сфери послуг. У наведеній нижче таблиці подано короткий опис статистичних даних.

Сектор Номер зайнятості 2021 року
Лікарні Канади 651,355
Ресторани в Канаді (повне обслуговування) 557,859
Супермаркети та роздрібні магазини в Канаді 398,942
Ресторани швидкого обслуговування або ресторани швидкого харчування в Канаді 394,134
Університети та коледжі Канади 318,727
ІТ -послуги в Канаді 284,202
Комерційне банкінг в Канаді 281,293
Аптеки та аптеки в Канаді 188,396
Дилери автомобілів в Канаді 170,024
Офісні штампувальні та тимчасові агентства в Канаді 152,842

Як показали статистичні дані, у секторі охорони здоров’я та соціальних послуг працює більше людей, ніж у будь -якому іншому секторі Канади. Нація активно прагне медичних працівників задовольнити стрімко зростаючу чисельність громадян та мешканців за допомогою своєї системи охорони здоров’я, що фінансується державою. Тому це дуже сприятливо для іммігрантів, які мають бажання та мають кваліфікацію працювати лікарями, медсестрами, фізіотерапевтами тощо.

Обробна промисловість

У Канаді обробна промисловість складається з таких секторів, як:

  • Друк та виробництво паперу
  • Виробництво гірничих машин
  • Виробництво сільськогосподарської техніки
  • Переробка м'яса
  • Переробка морепродуктів
  • Виробництво пластику
  • Виробництво вина тощо

На промисловість припадає близько 2 мільйонів і більше робочих місць. На відміну від індустрії послуг, можливості роботи якої зосереджені у перехресних столичних районах, виробнича промисловість має можливості для всіх - від сільської місцевості до прибережних районів та до міст.

Індустрія природних ресурсів

У промисловості природних ресурсів працюють одні з найбільш високооплачуваних робочих місць у Канаді. Він надає можливості у галузях, що займаються видобутком або експлуатацією природних ресурсів, таких як вода, золото, срібло, уран, чиста енергія та, звичайно, нафта та газ, Канада є провідним світовим виробником.

Гірничодобувна та сільськогосподарська промисловість

У цій галузі значною мірою працюють фермери, шахтарі, гуртові та роздрібні торговці, спеціалісти, дослідники, генетики та багато інших. Можливості в цій галузі набагато більші, ніж багато людей усвідомлюють, оскільки вона приймає людей усіх рівнів освіти та діапазону кваліфікації.

Оскільки Канада є країною, яка займається механізованим землеробством та переробкою сільськогосподарської продукції, сектору потрібна допомога автомобільних техніків, генетиків, лаборантів, програмістів, аналітиків даних та дослідників.

До менш кваліфікованих можливостей працевлаштування, доступних у промисловості, можна віднести роль фермерів, збирачів, рекордсменів, представників відділу обслуговування споживачів, водіїв тощо.

Веб -сайти пошуку роботи

Що спростило пошук роботи в Канаді - це наявність сайтів для пошуку роботи. Деякі з них надають інформацію про сотні доступних довільних робочих місць, інші - більш конкретно щодо того, які вакансії вони оголошують. У цьому розділі ви знайдете безліч сайтів, які були зарекомендували себе як ефективні для пошуку роботи в Канаді.

Загальні веб -сайти пошуку роботи

Jooble

Jooble це безкоштовний ресурс пошуку роботи. Платформа Jooble входить до числа ТОП-5 сайтів світу з точки зору трафіку в сегменті «Вакансії та кар’єра», повідомляє SimilarWeb. Ми любимо Jooble допомагає людям знайти роботу протягом останніх 15 років у 71 країні. Перевірте їх на вакансію корпоративних компаній, соціальних мереж, НУО, благодійних організацій та багато іншого.

монстр

монстр не є сайтом з вакансіями, популярним лише в Канаді, оскільки це один із найвідоміших сайтів у світі з цією метою. На сайті ви знайдете більш ніж достатньо стандартних вакансій. Monster також пропонує консультації експертів щодо поширених запитань щодо кар’єри для відвідувачів свого сайту.

Елута

Елута перелічує вакансії від організацій, які можуть бути віднесені до найкращих з найкращих і потрапляють до 100 найкращих роботодавців Канади. Серед таких організацій - Shell та Siemens.

Воркополіс

Воркополіс є канадським сайтом з переліком вакансій, який також надає ресурси, які є корисними для направлення процесу подання заявки на різні вакансії, які він завантажує.

Вау вакансії

Для веб -сайту, який шукає роботу у Канаді, Вау вакансії завантажує вакансії, які становлять колосальні 100,000 XNUMX і більше за раз. Вам буде корисно шукати вакансії в будь -якому канадському секторі та галузі промисловості.

Веб -сайти студентських вакансій

Канада - одна з країн, де студентам ніколи не важко працевлаштуватися після навчання. Навіть під час навчання студенти можуть вирішити піти на неповний робочий день або на літню роботу. Ці веб -сайти допоможуть вам у пошуку роботи як студента чи нещодавно випускника.

Студентський банк роботи

Як державний сайт, Студентські вакансії перераховує лише справжні та якісні вакансії, доступні для студентів. Сайт відкриє вам можливості у вашій галузі навчання, пов'язані з конкретною галуззю, яку ви хочете зайняти після школи.

Федеральна програма студентського досвіду роботи

Федеральна програма студентського досвіду відкриває студентам можливості у сфері фінансів, комунікацій та інформаційних технологій, які доступні уряду. Щоб подати заявку на цю програму, студенти повинні відповідати певним критеріям відповідності, але не обов’язково мати попередній досвід роботи.

Літні вакансії в Канаді

Ти ще студент, Літні вакансії в Канаді може надати вам список робочих місць, на які ви можете легко претендувати під час літніх канікул, або піддавати вас іншим можливостям стажування, одночасно надаючи вам поради щодо того, як потрапити до індустрії вакансій вашої мрії.

Інші галузеві сайти пошуку роботи

Конкретні веб -сайти, що шукають роботу, можуть виявитися більш ефективними у пошуку роботи, оскільки ви зможете знайти більше можливостей, пов’язаних із вашою сферою інтересів, порівняно із загальними веб -сайтами.

Пошук роботи в ЗМІ Канада

Оскільки ЗМІ є конкурентним сектором у Канаді, такий сайт, як Пошук медіа -вакансій, з легкістю надасть вам вакансії, на які ви можете легко потрапити. Менеджери сайту також надають безкоштовні ресурси, які допоможуть вам подолати конкуренцію, наприклад, як створити переконливі резюме та інші важливі поради.

ІТ -вакансії

IT Jobs - це найбільший із усіх конкретних сайтів з переліком вакансій у Канаді, репутація якого була створена приблизно 15 років тому. На сайті перераховані можливості працевлаштування у сфері техніки, фінансів, консультацій та будь-якої іншої галузі, яка потребує працевлаштування схильних до технологій, кваліфікованих та спеціалізованих претендентів.

В дорозі

Як зрозуміло з назви, транзитні списки перераховують можливості, доступні для зацікавлених заявників у галузі транспорту.

Канадські ліси

При цьому лісове господарство є одним з основних рушіїв канадської економіки. Тут існує багато можливостей працевлаштування, і канадські ліси допоможуть вам їх знайти.

Професійні імміграційні мережі

Професійні мережі іммігрантів (PIN-коди), які все ще шукають можливості працевлаштування, є корисними організаціями, які здійснюють зв’язки між іммігрантами та їх потенційними роботодавцями, урядом, агентствами, що обслуговують іммігрантів, громадськими групами та іншими зацікавленими сторонами. У Канаді існує кілька PIN -кодів, що представляють багато галузей промисловості, наприклад:

  • Архітектура/Містобудування
  • бізнес
  • освіту
  • Машинобудування
  • Фінансові установи
  • Здоров'я
  • IT
  • легальний
  • Наук та ін.

Глобальна платформа, така як meetup.com, може допомогти вам знайти PIN-коди з Канади, які мають відношення до вашої роботи мрії.

Права трудящих у Канаді

Ваша мета знайти роботу - це працевлаштування, щоб ви були піддані тому, що ви могли б назвати своїми правами та привілеями як канадський працівник чи службовець.

Ваші права як працівника в Канаді закріплені Стандартами зайнятості чи Федеральними стандартами праці. Це встановлені законом мінімальні стандарти, які захищають вас на робочому місці. Стандарти працевлаштування дещо відрізняються в різних провінціях та на різних територіях, але зазвичай охоплюють такі питання, як мінімальна заробітна плата, робочий час, оплата за понаднормові роботи, періоди відпусток та оплата праці, лікарняні, процедури звільнення тощо.

За винятком тих, хто працює сільськогосподарськими працівниками, продавцями, працівниками догляду за будинком, лісорубами тощо, на яких можуть поширюватись ці стандарти, а можуть і не поширюватися на них, вони поширюються на всіх працівників, особливо на тих, для кого можна сказати, що вони працюють на посаді білих комірців.

Деякі з прав на працевлаштування в Канаді:

  • Мінімальна заробітна плата - це найнижча заробітна плата, яку будь -який роботодавець у Канаді може виплатити своєму співробітнику. Мінімальна заробітна плата відрізняється в різних провінціях та на різних територіях.
  • Роботодавці не можуть змусити працівників працювати надмірно багато годин і не можуть відмовитись від оплати їх понаднормових, якщо вони погоджуються працювати, ніж встановлений законом робочий час.
  • Працівники мають отримувати заробітну плату у встановлені терміни та подавати заяву із зазначенням їхньої заробітної плати та відрахувань із цієї виплати для покриття таких речей, як податок чи страхування.
  • Роботодавці повинні надати своїм працівникам перерву на харчування на півгодини або більше після періоду роботи протягом п’яти годин.
  • Працівники мають право на щорічну відпустку з обумовленою оплатою.

Факти про роботу та роботу в Канаді

Оскільки ви прагнете іммігрувати до Канади, ці факти щодо працевлаштування та пошуку роботи підготують ваш розум щодо норм роботи в країні та допоможуть вам легко пристосуватися до процесів.

  1. Технологічні вакансії користуються великим попитом у Канаді

Незважаючи на те, що у секторі охорони здоров’я працює найбільша кількість працівників, технологічний сектор, зокрема, інформаційно -комунікаційні технології (ІКТ) стрімко розвивається і потребує якомога більшої кількості кваліфікованих кадрів для заповнення вакансій. Британська Колумбія та Онтаріо - провінції з найбільшою потребою у технічних працівниках, і вони створили структури, призначені спеціально для залучення іноземних працівників, які мають кваліфікацію для роботи в цій галузі.

  1. Випускникам не важко знайти роботу, пов’язану зі сферою їхнього навчання

Канада надала Дозвіл на аспірантуру Програма (PGWP) для випускників, які мають право на вищу освіту, які закінчили свою вищу освіту в а Спеціальний навчальний заклад (DLI) працювати в Канаді до 3 років. Крім цього положення, протягом 90 років після закінчення школи понад XNUMX% випускників працевлаштовуються у галузях, що належать до їх сфери навчання.

  1. Канаді потрібні освічені іммігранти

Незважаючи на те, що Канада є найбільш освіченою країною у світі, її невелика кількість мешканців не може покрити всі необхідні послуги. Тому країна дуже доброзичлива до іммігрантів, які мають кваліфікацію для кожного виду роботи і хочуть оселитися в Канаді та працювати. Імміграційні програми, такі як Програма провінційних номінантів (PNP) - це варіант імміграції, до якого ви легко зможете звернутися як до іноземця, який хоче працювати в Канаді.

  1. Спосіб оплати - це не те, до чого ви звикли

Канада дотримується унікального методу виплати, згідно з яким зарплата виплачується двічі на місяць, тобто на початку та середині місяця.

  1. П’ятниця - для повсякденного одягу

П’ятниця - день, на який з нетерпінням чекає більшість працівників Канади. Крім того, що він відзначає закінчення робочого тижня, більшість організацій також дозволяють своїм працівникам недбало одягатися, щоб працювати у джинсах, футболках чи інших топах. Отже, у вас може бути з понеділка по четвер, щоб з’являтися у корпоративному одязі, а потім у п’ятницю для чогось повсякденного. Але будьте обережні, оскільки це суворо залежить від того, з чим працює ваша організація.