Дозвіл на роботу в Канаду або робоча віза — це державний документ і дозвіл іноземцям на роботу в будь-якій провінції чи місті на її території. Заявки на отримання дозволу на роботу в Канаді подаються до Управління імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC, офіційно CIC), яке потім обробляє та видає дозвіл на роботу в Канаді від імені канадського уряду.

Незалежно від того, заповнили ви заяву на отримання дозволу на роботу онлайн чи подали документи на паперових (паперових) документах, час обробки дозволу на роботу в Канаді зазвичай займає близько 5 місяців. Знову ж таки, залежно від країни, з якої подається заявник.

Дозвіл на роботу CIC поставляється з зазначеною датою, яка служить його закінченням і робить його недійсним для власника. Зазвичай це від 1 до 2 років; це довше для студентів, які навчаються на програмах, що тривають більше 2 років, у авторизованому спеціальному навчальному закладі. Найкраще подавати заявку на продовження дозволу на роботу в Канаді принаймні за 30 днів до його закінчення. Ваш закордонний паспорт також повинен бути дійсним, перш ніж розпочати обробку заяви про дозвіл на роботу.

Тимчасові працівники в Канаді з закінченим терміном дії дозволів мають негайно припинити роботу, термін дії дозволів на роботу в Канаді закінчується. Відповідно до вимог IRCC особам (відвідувачам та туристам), які відвідують Канаду за дійсною візою для відвідувачів, може бути дозволено конвертувати свій дозвіл на дозвіл на роботу. внесла деякі зміни в свою політику. Це дозволяє тимчасовим відвідувачам та туристам приймати доступні пропозиції щодо роботи в Канаді.

Як подати заявку на отримання дозволу на роботу в Канаді у 2022 році

Вимоги до кандидатів

Не всі іноземні громадяни мають право подавати документи на отримання канадського дозволу на роботу до того, як вони зможуть почати працювати в Канаді. Тому бажано спочатку відвідати Імміграційний веб -сайт Канади щоб перевірити, чи потрібна ваша професія та країна дозвіл на роботу для працевлаштування в Канаді.

Деякі роботи в Канаді вимагають проведення Оцінки впливу на ринок праці, щоб визначити право претендента на отримання дозволу на роботу в певній сфері кар’єри. Припускаючи, що всі вимоги виконані, ви обов’язково сплачуєте 155 доларів США за заявку на отримання дозволу на роботу в Канаді. Отже, вам потрібна дійсна кредитна/дебетова картка (також дозволена спеціальна форма банківських переказів у Канаді, відома як інтерактивна картка та грошовий переказ) здійснювати платежі, а також сканер або цифровий фотоапарат, щоб допомогти вам у створенні цифрових копій ваших документів.

Подати заявку на дозвіл на роботу в порту в’їзду (POE)

Порт в’їзду (POE) - це місце, яке обрано урядом Канади як пункт в’їзду до Канади. Зазвичай Порт в’їзду, через який ви проходите, буде першим аеропортом або наземним переходом, до якого ви зупинитесь у Канаді. Порти в'їзду: Нижче наведено деякі умови, які потрібно дотримуватися, подаючи заяву на отримання дозволу на роботу в POE.

  • На даний момент тільки іноземці, які в’їжджають до Канади з США, мають право подавати заяву про дозвіл на роботу у порту в’їзду.
  • Ви повинні мати дійсна пропозиція про роботу.
  • З огляду на директиви щодо COVID-19, ви повинні бути готові до 14-денного карантину після прибуття до Канади.

Онлайн або паперова заява на отримання дозволу на роботу в Канаді

Щоб подати заявку в Канаді на отримання дозволу на роботу в Канаді або паперовим шляхом, необхідно пройти такі процедури;

  • Створіть новий обліковий запис в Інтернеті або увійдіть у свій існуючий обліковий запис на веб -сайті CIC.
  • Заповніть усі обов’язкові форми та супровідні документи.
  • Сплатіть необхідну плату за заяву про дозвіл на роботу.
  • Потім надішліть онлайн або надішліть особисто або поштою до найближчого центру подання заявок.

Після подання заяви переконайтесь, що ви часто входите до свого облікового запису в Інтернеті, щоб підтвердити статус своєї заявки, щоб дізнатися, чи вона була схвалена чи відхилена. Якщо вам пощастило мати затверджений статус канадського дозволу на роботу, вам буде надано номер дозволу на роботу в Канаді, який також відомий як унікальний ідентифікатор клієнта (UCI). 

Види канадських дозволів на роботу

Існує 2 типи дозволів на роботу в Канаді, які ідеально підходять для іноземців на основі їх спеціалізації та кваліфікації. Час опрацювання дозволу на роботу CIC зараз не може бути належним чином оцінений через вплив COVI9-19, що робить їх нездатними обробляти заявки на дозвіл на роботу, як передбачається. Однак, нижче наведені типи дозволу на роботу в Канаді.

Дозвіл на роботу роботодавця

Цей вид канадського дозволу на роботу дозволяє працювати в Канаді на основі деяких факторів. Такі фактори включають кількість годин, протягом яких ви можете працювати, сфери, де ви можете працювати, а також ім'я конкретного роботодавця, з яким вам дозволено працювати. Дозвіл на роботу для конкретного працедавця переважно видається дослідникам, запрошеним професорам тощо.

Для певних професій існують деякі вимоги, яких повинен задовольнити роботодавець, перш ніж ви зможете надіслати свою заяву на отримання дозволу на роботу для конкретного роботодавця. Роботодавець також повинен запропонувати вам номер робочого місця для підтвердження вашої заяви або копію Оцінки впливу на ринок праці (LMIA).

Відкритий дозвіл на роботу

Відкритий дозвіл на роботу є одним з найпоширеніших видів дозволів на роботу в Канаді. Після схвалення відкрита заявка на дозвіл на роботу надає дозвіл іноземцям, яким потрібно працювати в будь-якому місці Канади. Він пропонується імміграційним офісом іноземцям, які мають намір працювати у будь-якого роботодавця Канади протягом зазначеного періоду часу.

Вам не потрібно мати пропозицію про роботу, перш ніж ви зможете подати заявку на отримання відкритого дозволу на роботу в Канаді. Крім того, Оцінка впливу на ринок праці (LMIA) також не потрібна при подачі заявки на відкритий дозвіл на роботу.

Оплата заявки на отримання дозволу на роботу

На додаток до плати за подачу заявки на дозвіл на роботу у розмірі 100 доларів США, заявники канадської відкритої робочої візи повинні здійснити платежі у розмірі 155 доларів США, також відомих як плата за власників відкритих дозволів на роботу.

Продовження дозволу на роботу в Канаді

Ваш дозвіл на роботу в Канаді не триватиме вічно, тому вам потрібно буде поновити його, коли термін його дії майже закінчиться. Коли ви подаєте заявку на продовження дозволу на роботу онлайн, ви отримаєте лист PGWP, звільнений від WP-EXT, який служить вам як дозвіл на продовження роботи з роботодавцем. Він пропонує ті самі умови, що й ваш поточний дозвіл на роботу.

Звільнений від WP-EXT лист PGWP має термін придатності 120 днів, який вказано на ньому. Це вказує на нормальний час обробки для продовження дозволу на роботу в Канаді. Потім ви зможете отримати доступ до свого облікового запису онлайн, щоб переглянути статус вашого запиту на поновлення дозволу на роботу в Канаді.

Перекриття відкритого дозволу на роботу (BOWP)

Вам потрібно BOWP, якщо ви зараз подаєте заявку на постійне місце проживання Канади. Це унікальний дозвіл на роботу, який дозволяє продовжити дозвіл на роботу під час очікування на постійне проживання. Це дозвіл на роботу, який служить мостом, який пов'язує період між тим, коли ви подали заяву на постійне місце проживання, до того часу, коли ваша поточна віза стане недійсною або закінчиться.

Дозвіл на післядипломну роботу (PGWP)

«Іноземний громадянин може працювати в Канаді без дозволу на роботу».

Вищезазначене відповідає розділу 186 IRPR. Це також включає іноземних студентів, які закінчили навчання у кваліфікованих канадських навчальних закладах (DLI). Дозвіл на роботу після аспірантури дає можливість випускникам деяких канадських DLI шукати та подавати документи на роботу в Канаді, щоб отримати більше досвіду роботи. Дозвіл на роботу після закінчення навчання доступний лише власникам дозволу на навчання Канади, і він отримує відкритий дозвіл на роботу.

Більш того, у Національній класифікації професій (NOC) типу кваліфікації 0 або рівня кваліфікації A або B досвід роботи з кваліфікацією, який набувається окремою особою через PGWP, є корисним для цієї особи, оскільки вона дає право на постійне проживання в Канаді. Щоб отримати дозвіл на роботу аспіранта Канади, вам потрібно відповідати наступним критеріям;

  • Ви повинні мати чи мати дійсний дозвіл на навчання.
  • Ви були студентом денної форми навчання в канадському DLI.
  • Вам було дозволено працювати за межами кампусу без дозволу на роботу.
  • Ви ніколи не перевищували допустимі години роботи.

Слід зауважити, що час опрацювання аспірантів займає від імміграційної служби Канади близько 4-5 місяців, щоб завершити процес подання заяви. Абітурієнти, яким відхилено дозвіл на роботу в аспірантурі, повинні будуть припинити роботу, як тільки вони отримають таке оновлення. Це також може запропонувати вам виїхати з Канади, оскільки ви не навчаєтесь, і ваша заява про дозвіл на роботу в аспірантурі не була схвалена.

Більш того, тепер можна продовжити дозвіл на роботу після закінчення аспірантури, оскільки Імміграційна служба, Біженці та Громадянство Канади (IRCC) нещодавно прийняла нову політику, яка дозволяє іноземцям, які закінчили навчальний заклад Канади, пропонувати новий відкритий дозвіл на роботу.

Дозвіл на роботу в кооперативі

Цей вид дозволу на роботу підходить для іноземних студентів Канади, яким потрібно брати участь у стажуванні або працевлаштуванні в кооперативі. Коли ви подаєте заявку на дозвіл на кооперативну роботу, вам буде запропоновано відкритий дозвіл на роботу, який розглядає вашу установу як вашого роботодавця.

Перш ніж подавати заяву про дозвіл на роботу в кооперативі, переконайтеся, що;

  • У вас є дійсний дозвіл на навчання
  • Ваш навчальний заклад зробив для вас важливою роботу до того, як вам буде дозволено закінчити навчання
  • Крім того, ваш навчальний заклад повинен надати лист, який доводить, що всі студенти, які навчаються разом з вами, повинні пройти стажування, щоб відповідати вимогам їх ступеня.
  • Ваша практика або кооператив не повинні коштувати більше 50% вашої навчальної програми

Відкритий дозвіл на роботу подружжя

Якщо ваш чоловік є власником відкритого дозволу на роботу, такого як дозвіл на роботу після закінчення навчання, ви можете скористатися дозволом на роботу вашого чоловіка для полегшення подання заяви.

Ви можете зробити це, прикріпивши;

  • копію дозволу на роботу вашого чоловіка/дружини
  • копію останніх квитанцій про заробітну плату вашого чоловіка
  • копію роботи вашої дружини або лист від роботодавця вашого дружини на підтвердження того, що він/вона є працівником організації/установи за професіями NOC 0, A або B.

Примітка: Якщо робота, на яку ви хочете подати заявку, стосується зварювання, пайки та інших легкозаймистих матеріалів, необхідно подати заявку на отримання дозволу на гарячу роботу в Канаді. Більш того, це одна з вимог програм управління гарячою роботою для іноземних громадян.

Час оформлення дозволу на роботу Канада

Внаслідок пандемії COVID-19 відбулися зміни в діяльності Імміграційної служби Канади, що призвело до неточного передбачення дозволу на роботу в Канаді. Час обробки. Хоча час оформлення дозволу на роботу в Канаді зазвичай займає близько 5 місяців.

Часті питання про дозвіл на роботу Канади

Що таке дозвіл на роботу?

Дозвіл на роботу дозволяє іноземцю запитувати та приймати пропозиції про роботу в іноземній країні.

Що таке відкритий дозвіл на роботу?
Відкритий дозвіл на роботу дозволяє іноземцю працювати в будь -якому закладі чи організації Канади протягом певного періоду.
Скільки коштує власник дозволу на роботу?
Плата за оформлення дозволу на роботу становить 100 доларів. Хоча відкритий дозвіл на роботу вимагає додаткових 155 доларів.
Хто може подати заяву про дозвіл на роботу в Канаді?
  • Трейдери, інвестори, одержувач компанії або професіонали
  • Люди, які мають дійсний дозвіл на навчання чи роботу
  • Люди, які мають дійсний дозвіл на навчання та мають кваліфікацію PGWP
  • Особи, у яких в Канаді є батьки, дружина або спільний партнер, які мають дійсний дозвіл на навчання чи роботу
  • Люди, які заявили про захист біженців
  • Особи, які мають дозвіл на тимчасове проживання в Канаді зі строком дії не менше шести місяців
  • Ця особа визнана IRCC звичайним біженцем або особою, що перебуває під захистом
  • Люди, які вже перебувають у Канаді та очікують відповіді на свою заяву на постійне місце проживання.
Як подати заяву на отримання OHIP з дозволом на роботу?

Власники дійсних відкритих та закритих дозволів на роботу мають право подати заявку на отримання Плану медичного страхування Онтаріо (OHIP).

Вимоги:

Більше 6 місяців ви повинні бути штатним працівником роботодавця в Онтаріо

Вам потрібно зберегти таку ж основну адресу проживання в Онтаріо

У будь -який 12 -місячний інтервал необхідно фізично перебувати в Онтаріо мінімум 153 дні

Після проживання в Онтаріо вам необхідно фізично перебувати в провінції протягом 153 днів з перших 183 днів.

Заявка:

Вам потрібно відвідати сервісний центр Онтаріо, щоб самостійно подати заповнену реєстраційну форму OHIP. Вам також потрібно подати у тендер 3 окремі копії документа, який підтверджує, що ви проживаєте в Онтаріо, кредитної картки або паспорта, а також документ, який підтверджує ваш статус відповідності OHIP.