Канада-одне з найкращих ідеальних місць для навчання після середньої освіти у світі. Він дуже затребуваний багатьма майбутніми іноземними студентами. У країні існує детальна система освіти, яка заохочує іноземних студентів до здійснення інших починань під час навчання за програмою бакалаврату чи магістра, а також дозволяє їм залишатися працювати після закінчення навчання.

Уряд Канади дозволяє кожній провінції та території здійснювати свої освітні програми. Незважаючи на регіональні відмінності, канадська позашкільні заклади на всіх рівнях використовують подібні терміни для опису загальних шляхів та облікових даних. Канада пропонує ряд сертифікатів, дипломів, бакалаврських та магістерських програм. Ці програми дають студентам можливість працювати, вони можуть бути корисними для імміграційних цілей.

Тривалість та склад цих програм також є важливою складовою для потенційних іноземних студентів, оскільки це може мати прямий вплив на право на отримання дозволу на роботу після закінчення навчання та можливості імміграції в Канаді. Система бакалаврської освіти в Канаді дозволяє закінчити середню або вищу школу. Повна тривалість стандартної вищої освіти зазвичай становить від трьох до п’яти років.

Іноземні студенти повинні виділити щонайменше чотири роки для завершення програми бакалаврату (бакалавра). Закінчивши програму бакалавра, іноземні студенти можуть вирішити здобути ступінь магістра, що вимагає закінчення ступеня бакалавра.

4 види післядипломної освіти в Канаді

Канада очолює чарти найпопулярніших шкіл у світі за якісною освітою. Для того, щоб дізнатися, яка програма підходить саме вам, ви повинні спочатку зрозуміти різні рівні ступенів або курсів сертифікатів, які пропонує країна. В цілому існує чотири різних типи вищої освіти, кожен з яких має різне призначення.

1. університет

Університет-це вищий навчальний заклад, який має право присуджувати дипломи. Кожен університет пропонує програми бакалавра, а багато з них також пропонують програми магістра та доктора філософії. програми. Більшість університетів Канади фінансуються державою та є автономними з точки зору академічних питань, таких як підбір персоналу, якість програм, політика та процедури.

2. Коледж

Коледж-це навчальний заклад після середньої освіти, який не може присвоювати дипломи про ступінь, хоча з цього є деякі винятки. Натомість вони зазвичай пропонують програми, які мають сертифікати та/або дипломи.

Загалом, курси коледжу є більш професійно орієнтованими програмами порівняно з університетами. Випускник коледжу може пройти практичну, професійну або практичну підготовку з використання працездатних навичок, таких як мовна підготовка, графічний дизайн або кулінарні навички. Деякі коледжі також мають навчальні програми або стажування у таких професійних професіях, як зварювання чи столярство.

3. Торговельна школа/учнівство

Під кваліфікованою професією розуміється спеціалізоване заняття, яке зазвичай зосереджується на якійсь формі ручної праці, що вимагає базової підготовки та формальної освіти.

Для кваліфікованої торгівлі не потрібна ступінь бакалавра, тому навчання кваліфікованим професіям зазвичай відбувається через торговельні школи, які часто є меншими програмами, що містяться у професійно -технічних навчальних закладах або коледжах. Після того, як починаючий комерсант здобуде достатню підготовку, він може пройти стажування. Будучи учнем, вони тісно співпрацюють з досвідченим торговцем, щоб вдосконалити свої навички у торгівлі.

4. ПТУ

Професійні програми забезпечують студентів практичними технічними навичками, необхідними для виконання завдань конкретної роботи. Ці програми готують студентів до залучення до робочої сили, як на кваліфіковану, так і на низькокваліфіковану роботу.

Хоча існують окремі термінології для різних типів шкіл на рівні після середньої освіти, ці терміни означають різні речі в різних місцях світу, тому коледж, наприклад, можна віднести до одного типу шкіл у Канаді, але щось інше у Німеччині або Франції. Крім того, іноді ці школи перетинаються, в коледжах можуть існувати коледжі, пов'язані з університетами, або торговельні школи.

Список акредитованих шкіл Канади

Різні типи ступенів у Канаді

У Канаді існують різні типи чи рівні ступенів для багатьох дисциплін та предметів. В основному, ці чотири типи ступенів надаються університетами в різних канадських провінціях та на території:

Associate Degree

Асоційований ступінь у Канаді - це фундаментальна програма бакалаврату в галузі досліджень (наприклад, наук чи мистецтв). На відміну від сертифікатів та дипломів, доценти включають низку загальнонавчальних предметів, таких як асоційоване мистецтво (бізнес) та асоційоване мистецтво (наука).

Асоційований ступінь дозволяє студентам розпочинати навчання в одному університеті чи коледжі та переходити на курсові роботи третього курсу в університеті, до отримання схвалення приймаючою установою.

Диплом бакалавра

Ступінь бакалавра в Канаді означає завершення чотирьох-п’яти років денної денної звичайної вищої освіти. Предметні галузі найчастіше включають звичайні навчальні предмети загальних наук, техніки, бізнесу, мистецтв або гуманітарних наук. У такому режимі очікується, що студенти отримають фундаментальні знання протягом перших двох років, а потім спеціалізуватимуться на спеціальності. Деякі університети пропонують курс п'ятого професійного курсу, що включає практикум під наглядом (наприклад, для атестації бізнесу або викладачів). Для вступу на бакалаврську програму потрібна закінчена програма середньої або середньої школи в Канаді.

Ступінь магістра

Ступінь магістра включає один-три роки поглибленого навчання в аспірантурі, а також може призвести до професійної практики. Ступінь магістра присвоюють університети і, як правило, спираються на попередні навчальні напрямки, вивчені на рівні бакалаврату або бакалавра. Програми часто передбачають, що студент проведе широке академічне дослідження, що призведе до великого проекту, дипломної роботи та/або комплексного іспиту. Програми магістратури зазвичай вимагають закінчення ступеня бакалавра.

ступінь доктора

Докторська ступінь у Канаді включає принаймні три-чотири роки еквівалента денної форми навчання у комплексній та аналітичній курсовій роботі, після чого слід незалежна дисертація або дисертація. Доктори філософії та інші докторські ступені необхідні для багатьох професій, таких як викладачі університетів та лікарі, охорона здоров’я або посади адміністратора на високому рівні в уряді. Середній термін завершення програми докторантури становить чотири -шість років.

Коледжі та інститути


Крім того, Канада також пропонує ряд сертифікатів та дипломів на рівні бакалаврату. Хоча вони не відповідають вимогам студентів для безпосереднього здобуття ступеня магістра в Канаді, вони можуть бути корисними для працевлаштування та імміграції. Багато з цих коледжів та інститутів є повністю приватними, тоді як деякі визнаються урядом. Коледжі та інститути зазвичай пропонують програми від одного до трьох років.

Коледжі та інститути, які зазвичай пропонують програми такого типу, видають дипломи та сертифікати, які дозволяють випускникам працювати на певних роботах у багатьох областях. Ці поля включають:

  • бізнес
  • комп’ютерні та механічні технології
  • здоров'я
  • суспільні послуги
  • сільське господарство
  • професії (наприклад, електрик, столяр та сантехнік)
  • і багато інших

Зростаюча кількість визнаних коледжів та інститутів зараз пропонують ступені бакалавра, а в деяких випадках і магістра.

Питання та відповіді про післядипломну освіту в Канаді

В. Чи безкоштовна післявища освіта в Канаді?

А. Більшість вищих шкіл Канади не пропонують безкоштовну освіту. Хоча багато з них публічно фінансуються федеральним урядом та відповідними урядами провінцій, вони не пропонують безкоштовне навчання як вітчизняним, так і іноземним студентам. Для жителів країни в Канаді безкоштовна лише державна середня школа або середня школа.

З. Що таке канадська вища освіта?

А. Післядипломна освіта, також відома як вища освіта, - це рівень освіти, який слідує за успішним закінченням середньої освіти, який часто називають середньою. Вища освіта включає університети та коледжі, а також торговельні та професійно -технічні училища. Вища освіта зазвичай призводить до отримання диплома, атестації або вченого ступеня.

З. Що таке середня та вища освіта в Канаді?

А. Середньою або середньою школою в Канаді називають середню освіту. Саме рівень освіти передував вищій середній освіті. Будь-яке навчання, що виходить за межі середньої школи, називається після середнього. Вища освіта включає університети та коледжі, а також торговельні та професійно -технічні училища.

В. Чи є диплом після середньої освіти?

Диплом буває двох різних рівнів. Це може бути бакалаврат або аспірантура. У той час як диплом бакалавра не вимагає здобуття наукового ступеня, аспірант потребує закінчення ступеня бакалавра. Диплом аспіранта-це дипломний курс, який проводиться після закінчення навчання

З. Що таке ради оцінки якості після середньої освіти в Канаді?

А. Рада з оцінки якості післядипломної освіти є дорадчим органом федерального уряду. Він дає рекомендації федеральному міністру щодо подання заяв на отримання згоди міністрів для установ, не уповноважених пропонувати всю програму або її частину.

Рада була створена для того, щоб нові програми навчання, запропоновані канадськими коледжами, університетами чи приватними установами, забезпечували найвищу якість освіти, яка очікується від установ, що надають дипломи в Канаді.

З. Який ступінь є найціннішим у Канаді?

А. Вищі школи Канади пропонують ряд програм навчання, які охоплюють багато сфер діяльності. Найцінніші ступені оцінюються високооплачуваною роботою, яку вони пропонують, та вимогами до них. Виходячи з найвищих зарплат випускників у Канаді, ступінь ІТ та інженерії часто вважається найціннішою.

З. Чи пропонують коледжі та університети Канади однакові сертифікати?

А. Взагалі кажучи, коледжі пропонують сертифікати та дипломи, а університети - ступінь бакалавра, магістра та доктора наук.

Однак нещодавно акредитовані державні коледжі Канади також надають дипломи бакалавра та обмежену кількість дипломів та сертифікатів випускників. Багато канадських університетів також вручають програми аспірантури та диплом.

З. Який вищий ступінь пропонують вищі школи?

А. Докторський ступінь-це найвищий ступінь, який ви можете отримати у вищій школі. Це свідчить про те, що ви досягли найвищого рівня академічної майстерності у вибраній галузі навчання і можете працювати професором університету, професійним дослідником, високопоставленими робочими місцями в уряді або на керівній посаді виконавчої влади.

Для навчання в будь -якій з середніх шкіл Канади може знадобитися студентська віза та віза тимчасового проживання. Як отримати візу для навчання Канади