Навчання в Канаді ніколи не було простіше для деяких іноземних студентів, які шукають навчання за кордоном. CIC запустила Канаду Direct Student Stream (SDS) для прискорення процесу подання документів для отримання дозволу на навчання для іноземних студентів, які хочуть здобути вищу освіту в країні.

Імміграційна служба, біженці та громадянство Канади (IRCC) створила цю програму для підтримки швидкого зростання кількості заявок на навчання для іноземців. Основною перевагою програми Student Direct Stream для іноземних студентів є те, що вона пропонує більш ефективні терміни обробки дозволів на навчання. Іншими словами, програма була розроблена для того, щоб зробити процес подання заявки на отримання канадського дозволу на навчання швидшим та ефективнішим для іноземних студентів.

У рамках прямого студентського потоку студенти, які проживають у Китаї, Індії, Пакистані, Філіппінах, В’єтнамі, Марокко чи Сенегалі, які заздалегідь демонструють, що мають фінансові можливості та володіють мовними знаннями для успішного навчання в Канаді, отримують вигоду від більш швидкого часу обробки. Стандарт IRCC для обробки студентського прямого потоку - двадцять календарних днів.

Країни студентського прямого потоку

Ви можете подати заявку на Study Direct Stream, якщо ви є законним резидентом у цих країнах:

  • Китай,
  • Індія,
  • Пакистан,
  • Філіпіни,
  • В'єтнам,
  • Марокко,
  • або Сенегал.

Якщо ви проживаєте в іншій країні (навіть якщо ви є громадянином однієї з перерахованих вище країн), вам потрібно подати заяву через звичайний процес подання заяви про дозвіл на навчання. IRCC почне обробляти вашу заявку, як тільки ви подасте свою біометрію та продемонструєте, що ви відповідаєте всім вимогам вимогам.

Вимоги до прямого студентського потоку

Для того, щоб претендувати на SDS, ви повинні бути резидентом перерахованих вище країн та відповідати іншим додатковим вимогам.

  • Приймальний лист від затвердженої урядом установи в Канаді
  • Попереднє медичне обстеження до підтвердження документа
  • Гарантований інвестиційний сертифікат (GIC) у розмірі 10,000 XNUMX доларів США і більше
  • Доказ того, що плата за навчання за перший навчальний рік навчання в Канаді сплачена
  • Підтвердження закінчення канадської середньої школи або її еквівалента.
  • Підтвердження мовного бального тесту не менше 6 балів у кожній області IELTS
  • Niveaux de compétence Linguistique canadiens (NCLC) не менше 7 балів для французької мови.

Якщо у вас немає всіх необхідних вимог, перерахованих вище, ви все ще можете подати заявку через звичайний процес подання заяви про дозвіл на навчання, або онлайн, або у візовому центрі. Заявки, які відповідають вимогам про дозвіл на регулярне навчання, будуть оброблятися відповідно до критеріїв звичайного дозволу на навчання.

Час обробки студентського прямого потоку

SDS є прискореним процесом подання заяви про дозвіл на навчання для іноземних студентів, які хочуть здобути вищу освіту в Канаді.

На відміну від звичайної обробки студентської візи, яка може зайняти від двох до трьох місяців, Student Direct Stream дозволяє отримати вашу візу протягом чотирьох тижнів. Якщо ви відповідаєте критеріям відповідності та подаєте заявку через SDS, ваша заявка буде розглянута протягом 20 календарних днів.

Однак є деякі випадки, коли застосування може зайняти більше часу, ніж зазвичай, якщо ви не надаєте документи та не надаєте біометричні дані. Більш того, заявки також приймаються та обробляються на основі першої черги. Отже, ви повинні заздалегідь підготувати документи, коли подаєте заявку через Student Direct Stream.

Щоб дізнатися, скільки часу триває обробка заявки на отримання звичайного дозволу на навчання, скористайтесь нашою Інструмент канадського часу обробки імміграції.

Як подати заявку на Student Direct Stream


Ви повинні подати заявку в Інтернеті на прямий студентський потік. Поряд з електронною заявою необхідно подати такі документи:

  • Копія вашого листа про прийняття з вищої DLI
  • Копія документа, що підтверджує медичний огляд (за необхідності)
  • Довідка поліції
  • Доказ того, що у вас є Гарантований інвестиційний сертифікат (GIC) на суму 10,000 XNUMX доларів США
  • Доказ того, що ви оплатили навчання за перший рік навчання
  • Копія вашої останньої навчальної розшифровки
  • Підтвердження того, що ви пройшли тестування з мов, що вказує або: Оцінку не менше 6 балів з англійської мови у Міжнародній системі тестування англійської мови (IELTS), або Оцінку щонайменше 7 балів з французької мови на тесті d'Evaluation de Français (TEF) .

Для отримання додаткової інформації про підтверджуючі документи, необхідні для SDS, заявку можна знайти на веб -сайті IRCC.

Що таке сертифікат гарантованого інвестування (GIC)?

GIC - це канадська інвестиція, яка має гарантовану або гарантовану норму прибутку протягом фіксованого періоду часу. Багато банків Канади пропонують GIC. Банк, який пропонує вам GIC, повинен:

  • підтвердити, що ви придбали GIC, надавши вам одне з наступного:
  • атестаційний лист
  • сертифікат GIC
  •  підтвердження напрямків інвестицій або підтвердження балансу інвестицій
  • зберігайте GIC на інвестиційному рахунку або студентському рахунку, до якого ви не можете отримати доступ, поки не прибудете до Канади
    підтвердьте свою особу, перш ніж вони нададуть вам будь -які кошти

Після прибуття до Канади ви отримаєте частину свого GIC. Решта буде виплачена вам протягом наступних десяти -дванадцяти місяців.

Якщо ваш GIC або банк не відповідають цим критеріям, ви не зможете подати заявку через Student Direct Stream.

Де я можу отримати GIC?

Ви можете отримати GIC у банках, перелічених на веб -сайті Канадської компанії зі страхування вкладів. Переконайтеся, що обрана вами фінансова установа або банк пропонує GIC та відповідає вимогам для прямого студентського потоку.

Наступні фінансові установи або банки пропонують GIC, які відповідають критеріям:

  • Банк Пекіна
  • Банк Китаю
  • Банк Монреаля
  • Банк Сіань Лтд.
  • Канадський імператорський торговий банк (CIBC)
  • Сади
  • Канадський банк Хабіба
  • HSBC Банк Канади
  • АйСіАйСіАй Банк
  • Промисловий та комерційний банк Китаю
  • Королівський банк РБК
  • SBI Canada Bank
  • Скотіабанк

Як отримати канадське постійне місце проживання через SDS Canada?

Канада дозволяє іноземним студентам стати постійними резидентами, якщо вони хочуть залишитися в країні.

Дозвіл на аспірантуру дозволяє іноземним студентам залишатися в Канаді та працювати до трьох років після закінчення навчання. Пропрацювавши в Канаді один рік, іноземні випускники можуть мати право подавати документи на постійне проживання в Канаді.

Питання та відповіді про Student Direct Stream

З. Які з тестів на знання англійської мови приймаються в заявці на SDS?

A. У рамках програми Student Direct Stream вам потрібно буде пред’явити підтвердження свого іспиту IELTS, оскільки інші тести на знання англійської мови не приймаються за категорією SDS.

З. Чи планується щось нове для Студентського прямого потоку?

A. Федеральний уряд планує розширити Студентський прямий потік протягом наступних п'яти років. Це розширення включатиме нову систему обслуговування додатків, яка має на меті надати єдиний та спрощений досвід іноземним студентам.

Одним словом, ви зможете разом подати документи на дозвіл на навчання, дозвіл на роботу або тимчасову візу на термін кооперативу в одному місці.

З. Чи потікає студентський прямий потік звичайним потоком дозволів на навчання IRCC?

A. Паспорт безпеки жодним чином не замінює звичайний дозвіл IRCC на навчання, але простими словами це просто швидкий або прискорений потік. Якщо ви подаєте заявку на SDS, але не відповідаєте вимогам, ваша заявка буде оброблятися за звичайними процедурами обробки.

З. Вартість подачі заявки через канадський студентський прямий потік?

A. Іноземні студенти, які подають документи через Student Direct Stream Canada, повинні пред’явити докази повної оплати навчання за перший рік навчання.

Це може виглядати так: квитанція від DLI/школи, квитанція від банку, що свідчить про сплату плати за навчання до DLI, офіційний лист від школи, що підтверджує сплату вартості навчання, абітурієнти також повинні подати сертифікат гарантованих інвестицій (GIC).

З. Чи може моя сім'я поїхати зі мною через SDS Canada?

A. Так. Ваш чоловік, спільний партнер та діти, які перебувають на утриманні, можуть приїхати з вами під час подання заявки через SDS Canada!

Вони також можуть бути кваліфіковані для більш швидкого опрацювання під час подання заяв про дозвіл на роботу, дозвіл на навчання або візи для відвідувачів.

Усі члени сім'ї повинні заповнювати та подавати заявки одночасно. Коли ви подаєте заявку в Інтернеті, позначайте, що до вас в Канаду приїжджають члени родини. Це дозволяє заповнювати заявку одночасно з вашою.

З. Що відбувається після подання заяви?

A. Після подання заяви про дозвіл на навчання через Student Direct Stream вам потрібно буде записатися на прийом, щоб надати свою біометрію, перш ніж візовий офіс може розпочати обробку вашої заяви.

З. Що відбувається, коли моя заявка на SDS буде схвалена?

A. Якщо ваша заява буде схвалена, ви отримаєте: Вступний лист, який ви пред’явите прикордоннику після приземлення в аеропорту Канади; гостьова віза, залежно від ваших вимог.

Вітаємо! З підтвердженням дозволу на навчання ви тепер на крок ближче до здійснення своєї мрії про навчання за кордоном у Канаді!

З. Що відбувається, коли моя заявка на SDS відхилена?

A. Якщо Ваша заява буде відхилена або відхилена візовим офіцером, Ви отримаєте лист із поясненням рішення. Ви можете надіслати будь -які питання до візового відділу.

З. Які переваги канадського SDS?

A. Прямий студентський потік Канади, який також часто називають SDS Canada, допомагає прискорити та прискорити обробку дозволів на навчання для деяких іноземних студентів. Більшість заявок на SDS обробляються протягом двадцяти днів.