Найчастіше багато студентів задаються питанням, чи є можливості працювати та навчатися в Канаді для іноземних студентів. Хороша новина 'ТАК'іноземні студенти денної форми навчання можуть працювати неповний робочий день максимум до 20 годин на тиждень під час навчання в Канаді. Іноземні студенти можуть працювати та навчатися, якщо вони мають дійсний дозвіл на навчання та відповідають іншим вимогам.

Однак є підступ: іноземні студенти можуть почати працювати лише тоді, коли вони розпочнуть навчальну програму, тобто ви повинні бути зараховані до свого університету чи коледжу під час пошуку роботи. Ви не можете працювати до початку вашої програми. Ви також можете працювати до двадцяти годин на тиждень під час шкільних занять і повний робочий день під час запланованих перерв, таких як літні канікули.

Більшість студентів не потребують дозволу на роботу під час навчання, незалежно від того, чи вони працюють на території кампусу чи поза ним. Швидше, у вашому дозволі на навчання буде зазначено, чи дозволено вам працювати за межами кампусу.

Якщо ваша навчальна програма включає досвід роботи, ви можете працювати і навчатися в Канаді більше двадцяти годин протягом семестру. Це буде зазначено у вашій прийомний лист. Якщо уряд схвалить цю умову, вам видадуть і дозвіл на роботу, і на навчання. Цей дозвіл дозволить вам працювати тільки на території кампусу.

Будучи іноземним студентом, ви повинні відповідати цим загальним критеріям:

Працюючи на території кампусу як іноземний студент

Ви зможете працювати в кампусі без дозволу на роботу під час завершення навчання, якщо:

  • мати дійсний дозвіл на навчання.
  • мати номер соціального страхування.
  • є студентами денної форми навчання в а Спеціальний навчальний заклад або в установі в Квебеку, яка працює за тими ж правилами, що і державні школи та фінансується щонайменше на п’ятдесят відсотків за рахунок державних грантів, або в канадській приватній школі, акредитованій для присудження дипломів.

Вакансії за межами кампуса в Канаді

Ви зможете працювати за межами кампуса під час навчання в Канаді, не потребуючи дозволу на роботу під час завершення навчання, якщо:

  • мати дозвіл на навчання;
  • є студентами денної форми навчання у визначеному навчальному закладі (або середній школі в провінції Квебек)
  • навчальна програма є академічною, професійною або професійно -технічною, вона триває щонайменше шість місяців і призводить до отримання диплома або сертифіката.
  • вони працюють максимум до двадцяти годин на тиждень під час навчальних занять у школі та повний робочий день під час запланованих перерв, наприклад взимку чи навесні.

Деякі навчальні програми включають вимоги до роботи, такі як кооператив або стажування. У такому випадку для того, щоб іноземний студент міг завершити роботу, потрібен дозвіл на роботу.

Дозвіл на роботу для студентів-кооперативів та інтернів

Хоча іноземним студентам у Канаді не потрібен окремий дозвіл на роботу, щоб працювати під час навчання, з цього правила є виняток. Деякі навчальні програми вимагають, щоб іноземний студент закінчив а Кооператив або стажування, щоб мати можливість завершити програму навчання. У цій ситуації вам потрібно a Дозвіл на роботу в кооперативі на додаток до вашого дозволу на навчання.

Щоб отримати дозвіл на роботу в кооперативі, вам потрібен дійсний дозвіл на навчання та лист від вашої школи, який підтверджує, що всі учні вашої програми повинні пройти стажування на роботу, щоб отримати ступінь.

Дозвіл на роботу в кооперативі можна отримати разом з вашим дозволом на навчання. Якщо у вашому листі про прийняття вказується, що a Кооператив або стажування необхідний як частина вашої навчальної програми, ваш дозвіл на роботу може бути оброблений як частина вашої заяви про дозвіл на навчання.

Також можна оформити дозвіл на роботу в кооперативі після того, як ви вже отримали дозвіл на навчання, а також подати заявку онлайн або подати заявку на папері. Ваша школа повинна бути в змозі допомогти вам у цьому, оскільки розміщення є частиною вашої навчальної програми, і вони, ймовірно, допомагають багатьом студентам подавати документи на отримання цього дозволу щороку.

Вимоги до роботи та навчання у Канаді

Іноземні студенти в Канаді, які мають дозвіл на навчання, які зараховані на денну форму навчання в DLI, можуть працювати за межами кампусу без дозволу на роботу. Це означає, що ви можете працювати у будь -якого канадського роботодавця будь -якою професією в будь -якому місці Канади. За бажанням ви також можете працювати на території кампусу.

Робота поза кампусом означає працювати на будь-якого канадського роботодавця поза школою. Робота в університетському містечку означає працювати на будь -якого роботодавця в кампусі школи, наприклад, працювати в самому університеті, на викладача (наприклад, на посаді наукового співробітника) або на приватного підрядника, який надає послуги в школі, наприклад, спортзал або ресторан.

Важливо відзначити, що навіть якщо ви плануєте працювати під час навчання в Канаді, вам все одно доведеться продемонструвати достатні фінансові ресурси, коли ви подаєте заяву про дозвіл на навчання.

Це означає, що вам потрібно показати, що у вас достатньо коштів, щоб забезпечити себе під час навчання, не працюючи. Очікуваний майбутній прибуток не буде прийнятий, якщо ви покажете достатні фінансові ресурси, тому той факт, що ви, можливо, плануєте працювати під час навчання, не задовольняє умові довести фінансову спроможність до прибуття.

Ваш дозвіл на навчання покаже, чи дозволено вам працювати в Канаді, та умови працевлаштування. Це дозволяє подати заявку на отримання Номер соціального страхування (SIN) від Service Canada; отримання SIN є важливою вимогою, перш ніж ви зможете почати працювати під час навчання в Канаді.

Якщо у вашому дозволі на навчання немає заяви, необхідної для подання заявки на номер соціального страхування, ви можете безкоштовно виправити дозвіл на навчання.

Хоча це можна зробити після прибуття, набагато краще це зробити одразу після прибуття та першого видачі дозволу на навчання. Коли ви прибуваєте до порту в’їзду, ви можете запитати у співробітника імміграційної служби про ваш дозвіл на роботу, якщо ви не впевнені у інформації щодо свого дозволу на навчання.

Якщо ваша навчальна програма триває менше шести місяців, ви не можете працювати в Канаді, якщо інше на це не уповноважено. Або якщо ви навчаєтесь французькою мовою як другою мовою (FSL) або англійською як другою мовою (ESL).

Крім того, відвідування або обмін студентами в університеті чи коледжі не дозволяється працювати під час навчання в Канаді.

Важливо відзначити, що ви не можете почати працювати під час навчання в Канаді, поки не розпочнете свою програму.

Робота після навчання в Канаді

Після закінчення навчання вам може негайно припинити роботу в Канаді. Але є й інші способи продовження роботи за інших умов.

Якщо ви хочете залишитися працювати в Канаді, ви можете подати заявку на отримання а Дозвіл на післядипломну роботу (PGWP), що дозволяє працювати в будь -якому місці Канади для будь -якого роботодавця протягом трьох років після закінчення навчання. Якщо ви маєте кваліфікацію і хочете залишитися працювати в Канаді, вам потрібно подати заявку протягом дев’яноста днів після отримання письмового підтвердження про завершення навчальної програми.

Робота та навчання у Канаді з Філіппін

Одна з найшвидше зростаючих країн-джерел з точки зору іноземних студентів у Канаді на Філіппінах. У 2015 році в Канаді було лише 1,880 власників канадського дозволу на навчання з Філіппін. Через чотири роки ця цифра зросла майже в чотири рази до 6,365.

Ви філіппінець? Бажаєте працювати та вчитися у Канаді? Ви можете зробити це, отримавши канадський дозвіл на навчання та мати можливість працювати та вчитися. Важливо відзначити, що існують деякі критерії, яким ви повинні відповідати, щоб мати право працювати та навчатися у Канаді.

Вам потрібно буде отримати лист про прийняття від призначеного навчального закладу та довести, що у вас є достатні кошти для оплати вашого першого курсу навчання, а також інших витрат на проживання, повернення транспорту та виконання інших вимог, що очікуються від філіппінців.

Будучи філіппінським студентом, ви також можете мати швидке відстеження заяв про дозвіл на навчання через Student Direct Stream за умови, що ви відповідаєте ряду кваліфікаційних критеріїв. Якщо вам потрібно перевірити, у нас є стаття емігрував до Канади з Філіппін.

Питання та відповіді про роботу та навчання в Канаді

Чи можу я працювати та навчатися одночасно в Канаді?

Так, ви можете працювати та навчатися в Канаді, коли подаєте заяву про дозвіл на навчання. Однак, як правило, у вашому дозволі на навчання повинно бути зазначено, чи можете ви працювати на території кампусу чи за його межами. Залежно від стану ви також повинні відповідати всім вимогам.

Чи можу я працювати і навчатися на денній формі в Канаді?

Ви можете працювати до двадцяти годин на тиждень. Робота більше двадцяти годин на тиждень є порушенням умов вашого дозволу на навчання. Ви можете втратити статус студента за це, і в майбутньому ви не зможете отримати дозвіл на роботу чи навчання. У деяких випадках вам також може знадобитися покинути країну.

Скільки годин студент може працювати в Канаді?

У більшості випадків максимальна кількість годин, які студент може відпрацювати за тиждень,-це сорок вісім годин. Це може бути перевищено у виняткових обставинах, включаючи дозволи на екстрену роботу або змінений графік роботи.

Скільки студентів можуть заробляти в Канаді під час навчання?

Середня зарплата становить близько 10 доларів на годину. Якщо ваша мета - лише набути досвіду роботи, наприклад, допомогти вашому професору у науково -дослідній роботі, то вам не потрібен дозвіл на роботу. Такий вид роботи повинен проводитись на території кампусу і оплачуватиметься менше; у деяких випадках ви можете працювати понад передбачену кількість годин.

Чи можу я безкоштовно працювати та навчатися в Канаді у 2022 році?

Простіше кажучи, в Канаді немає університетів, які б безкоштовно навчалися для іноземних студентів. Немає університетів без навчання навіть для громадян Канади. Однак ви можете навчатися, не сплачуючи плату за навчання, отримавши повністю фінансовану стипендію.