Іноземним студентам перед подачею заявки потрібен приймальний лист від навчального закладу, який вони мають намір відвідувати Дозвіл на навчання в Канаді. Коли ви подаєте заяву про навчання за кордоном у Канаді, ви повинні отримати лист про прийняття від школи, у якій ви обираєте навчання. Цей лист про прийняття має істотне значення в їх заяві на отримання канадського дозволу на навчання. Це означає, що без надання приймального листа вам не буде надано дозвіл на навчання.

Якщо ви подаєте свою заяву на отримання студентської візи до IRCC (онлайн або паперово), вам слід додати відскановану копію приймального листа від університету, коледжу чи іншого DLI's, до яких вас умовно або беззастережно допустили. З іншого боку, якщо ви подаєте паперову заяву, ви додасте оригінальну копію приймального листа до співробітника імміграційної служби.

Важливо відзначити, що у вашому листі про прийняття слід чітко вказати дату початку навчальної програми та дату закінчення терміну її дії. Програма навчання, рівень та рік навчання, до якого ви були прийняті; номер DLI школи; передбачувана дата завершення навчальної програми також повинна бути зазначена в листі приймання -прийняття.

Канада з питань імміграції, біженців та громадянства (IRCC) зазвичай надає шаблон листа -приймання та інструкції щодо заповнення необхідної інформації. Слід зазначити, що лист про прийняття від вашої школи не є гарантією того, що заява про дозвіл на навчання буде видана. Затвердження заяви про дозвіл на навчання надається на розсуд IRCC або співробітника імміграційної служби.

Умовний лист про прийняття

Іноземному студенту може бути виданий умовний лист про прийняття для проходження необхідних курсів для вступу до певної програми.

Наприклад, іноземний студент може бути зобов’язаний пройти курс англійської мови як другої мови (ESL), перш ніж продовжувати навчальну програму. У цьому сценарії дозвіл на навчання видається лише на час проходження необхідних курсів. Після успішного завершення програми студент може подати заяву про продовження а дозвіл на навчання для наступної навчальної програми.

Іноді офіцер імміграційної служби, який розглядає вашу заяву про поновлення дозволу на навчання, може попросити лист від вашої школи, щоб підтвердити, що ви активно продовжували навчання. Якщо ви відповідаєте всім умовам, офіцер за власним указом видасть вам новий дозвіл на навчання.

Винятки з вимоги до приймального листа

Деякі іноземні студенти можуть бути звільнені від вимоги про приймальний лист.

  • Якщо ви отримаєте письмовий дозвіл на тимчасовий дозвіл на роботу або навчання до прибуття до Канади, члени вашої родини можуть подати заяву на отримання дозволу на навчання без листа про прийняття.
  • Можливо, будь -яким студентам, які бажають продовжувати навчальну програму протягом шести місяців або менше, може не знадобитися отримання листа про прийняття, оскільки їм не потрібен дозвіл на навчання.

Дозвіл на навчання для більш ніж однієї школи

Якщо студент подає заявку на дозвіл на навчання за програмою навчання, запропонованою більш ніж однією школою, у листі -приймальнику це має бути чітко прописано.

Обидві школи мають бути акредитовані та уповноважені приймати іноземних студентів. Лист про прийняття повинен бути виданий школою, яка видає ступінь, диплом або сертифікат.

Якщо ступінь, диплом або сертифікат видаються більш ніж однією школою разом, приймальний лист повинен бути виданий DLI або школою, де студент має намір розпочати свою навчальну програму. У цьому сценарії в акцептовому листі має бути чітко зазначено:

  • Назва, тип та розташування іншого DLI;
  • Курс (курси), який іноземний студент має намір продовжити в іншому закладі; та/або
  • Семестр (и), який іноземний студент планує провести в іншому навчальному закладі.

Коли розсилається дозвіл на навчання, школу можна вказати як школу, яка видала лист про прийняття. Однак інші школи можуть бути перераховані у розділі "Зауваження" дозволу на навчання.

Які вимоги до приймального листа?

Як було сказано раніше, лист про прийняття не тільки є обов’язковим, але й обов’язковим у заяві на отримання канадського дозволу на навчання. Для цілей заяви про дозвіл на навчання у Приймальному листі необхідні всі наступні елементи:

  • Ваше повне ім’я, дата народження та поштова адреса;
  • Ідентифікаційний номер, якщо є;
  • Назва DLI та ім’я офіційної контактної особи;
  • Контактна інформація школи або DLI;
  • Якщо це приватна школа, інформація про ліцензування школи має бути чітко зазначена
  • Номер DLI;
  • Тип школи чи установи, будь то приватна чи державна вища школа, коледж чи професійно-технічна школа тощо;
  • Програма навчання, рівень та рік навчання, до якого ви прийняті;
  • Дата початку навчальної програми, тривалість програми або приблизна дата завершення програми;
  • Орієнтовна вартість навчання, стипендії та інша фінансова допомога (якщо є)
  • Остання дата, до якої студент може зареєструватися на програму навчання;
  • Незалежно від того, чи є програма неповною або денною;
  • Деталі необхідного стажування або працевлаштування, якщо це можливо;
  • Дата закінчення терміну дії приймального листа *;
  • Умови прийняття до школи - це може включати необхідні курси, попередню кваліфікацію або доказ мовної компетентності;
  • Для навчання у Квебеку необхідно чітко сформулювати вимогу Квебекського сертифіката приймання (CAQ);

Як отримати лист про прийняття з вищої школи в Канаді?

Перший важливий крок до отримання листа про прийняття-це подати повну заяву до спеціального навчального закладу (DLI) або до вищої середньої школи, яку ви хочете відвідувати.

Ви повинні бути добре поінформовані про те, що ви повинні відповідати загальним вимогам вступу до школи та іншим конкретним передумовам предмету, залежно від випадку. Деякі DLI вимагатимуть від вас подати заяву про зацікавленість як частину заяви на навчання у їхніх школах.

Загальні вимоги зазвичай включають вимоги англійської чи французької мови залежно від основної мови навчання у школі.

Вимоги до мови можуть відрізнятися залежно від установи, яку ви вирішите відвідувати. Наприклад, якщо англійська не є вашою рідною мовою, вас можуть попросити надати доказ належного володіння мовою, якщо не застосовуються винятки.

З іншого боку, вимоги, що стосуються конкретної програми, ґрунтуються на тому, чи виконав майбутній іноземний студент необхідні передумови для передбаченої програми.

Для того, щоб обрати майбутніх студентів, канадські вищі навчальні заклади можуть оцінювати абітурієнтів за критеріями, що виходять за межі загальних та специфічних вимог програми, таких як попередні успіхи в навчанні та потенційний потенціал.

Деякі з інших загальних кроків, які зазвичай потрібні при заповненні анкети, - це перевірка термінів подачі заявок для іноземних студентів та створення онлайн -профілю на унікальному порталі для учнів.

На додаток до вищенаведеного, ви можете зібрати інші важливі документи, такі як сертифікати, офіційні стенограми, паспорти тощо. Деякі школи можуть вимагати, щоб ви завантажили свої документи на свій Інтернет -портал.

Нарешті, зверніться до приймальної комісії у передбачуваній школі, щоб отримати докладнішу інформацію про вимоги до подання заявки.

На закінчення, Лист про прийняття на навчання в Канаду є обов’язковим, ви будете ще на крок далі у досягненні своєї мети навчання в Канаді.

Отримавши цей документ, ви повинні негайно подати заяву на отримання дозволу на навчання. Багато успішних претендентів на отримання дозволу на навчання отримали своє підтвердження у передбачувані терміни - або навіть у деяких випадках навіть раніше - але іноді відомо, що відбуваються затримки.

Подавши заявку, як тільки ви отримаєте лист про прийняття, ви зможете позбутися стресу пізніше в майбутньому. Важливо також зазначити, що у листі -акцепті повинна бути дата закінчення терміну дії вашої пропозиції, тому завжди стежте за цим.

Питання та відповіді про приймальний лист для навчання в Канаді

З. Скільки часу займає прийняття від канадських університетів?

А. Зазвичай час змінюється залежно від багатьох параметрів. Мінімальний термін прийняття рішення - 1-2 місяці. Особливо для осіннього (вересневого) споживання, яке є основним споживанням Канади, цей період може навіть досягати шести місяців. Деякі вступні канадські університети можуть зайняти дуже багато часу.

В. Чи видають школи Квебеку приймальний лист?

О. Так, коледжі та університети Квебеку видають листи про прийняття. Будь ласка, зверніть увагу, що якщо ви збираєтесь навчатися у провінції Квебек, то для подання заяви про дозвіл на навчання вам, окрім листа про прийняття, також знадобиться сертифікат про прийняття Квебеку (CAQ). Для того, щоб подати заяву на CAQ, вам знадобиться лист про прийняття на додаток до інших важливих документів залежно від країни проживання.

З. Які питання канадські співробітники з питань імміграції ставлять студентам?

А. Під час співбесіди співробітники візового або імміграційного відділу здебільшого задають деякі з наведених нижче питань.

  • Ви подорожуєте з сім'єю до Канади?
  • Як довго ви маєте намір залишитися в Канаді?
  • Скільки грошей чи коштів у вас є?
  • Ти здоровий?
  • Ви раніше були в Канаді?

Q. Чому канадську навчальну візу відхиляють?

А. Переважно з фінансових причин. В рамках процесу подання канадської візи та дозволу на навчання заявники повинні подати виписку з банку або банківську довідку. Невпевненість у вашій здатності оплачувати вартість навчання, транспортні витрати та повсякденні витрати на проживання під час перебування в Канаді-це всі причини, чому співробітник імміграційної служби може відмовити у вашій заяві.