Канадська віза для відвідувачів - це офіційний тимчасовий документ, який дозволяє кожному, хто носить документ у своєму паспорті, умовне дозвіл на територію та країну Канади, зазвичай це штамп у офіційний паспорт країни походження або громадянства носія. Часто це протягом певного періоду часу, залежно від типу отриманої візи.

Віза для відвідувачів - це один з кількох типів віз, які можна використовувати для поїздок і як документи для в’їзду до Канади, інші включають; туристична віза, дозвіл на навчання чи роботу або ділова віза, імміграційна та натуралізаційна віза та студентська віза. Більшість іммігрантів часто вимагають одного з цих типів віз для імміграції до Канади, за винятком деяких спеціальних дипломатичних та звільнених осіб.

Типи туристичних віз в Канаду

В основному в Канаді існує два види візи для відвідувачів; the одноразова віза і багаторазова віза. Одноразовий в’їзд під назвою дозволяє іноземним громадянам в’їжджати та виїжджати з Канади лише один раз протягом терміну дії візи. З іншого боку, багаторазовий в’їзд дозволяє іноземцям в’їжджати та виїжджати з Канади стільки разів, скільки вони забажають протягом чинного строку дії візи. Термін дії візи для відвідувачів може тривати до шести місяців. Гостьову візу також іноді називають TRV; тимчасова віза для проживання. Якщо ви хочете отримати дозвіл на навчання або роботу, TRV часто включається як частина необхідних документів. В іншому випадку це не стосується лише візи для відвідування.

Заявка на відвідування Канади, 2022

Будучи потенційним відвідувачем Канади, зараз найкращий час для розгляду питання про надання Канаді дозволу на проживання, оскільки це стає дедалі легшим та доступнішим, оскільки уряд Канади став, як ніколи, заохочувати молодих кваліфікованих іноземців. розглянути можливість зробити Канаду своїм новим домом завдяки простоті процедур подання заявок.

Щоб з'ясувати, чи потрібна вам візова заява, спершу необхідно подумати, чи є ваша країна, громадянином або місцем проживання, у списку безвізових за двосторонньою угодою з урядом Канади чи ні. Якщо ні, ви продовжуєте подавати заявку, у процесі подання заявки вам потрібно буде подати біометрію до центру подання заяв на отримання візи (VAC), якщо ваша заявка перебуває в Інтернеті, після подання заявки ви будете чекати, щоб отримати лист, який повідомить вас якщо ви повинні подати біометрію чи ні.

Кроки для подання заяви на візу до Канади
  1. Подача заявки
  2. Збір та збір біометрії
  3. Оцінка застосування
  4. Рішення про імміграцію
  5. Якщо схвалено, поїдьте до Канади
  6. Після прибуття перевірка біометрії
  7. Після позитивної перевірки увійдіть до Канади

Біометрія, в основному, передбачає цифровий запис ваших фотографій та відбитків пальців, зазвичай це робиться у візовому центрі або VAC. Заявники на тимчасове проживання (віза для відвідувачів, дозвіл на навчання, дозвіл на роботу) повинні здавати біометричні дані раз на десять (10) років.

Подання біометричних даних візи до Канади

Заявникам, можливо, доведеться подати біометричні дані (відбитки пальців та паспорт) залежно від вашої країни походження та від того, чи подавали ви біометричні дані для іншої заяви про тимчасовий дозвіл за останні 10 років. Можуть застосовуватися призначення та збори, знову ж таки, залежно від способів роботи у візовому відділенні. Можуть знадобитися наведені нижче кроки.

  1. Під час подання заяви сплачуйте збір за біометрію.
  2. Отримайте інструкцію з біометрії; це підтверджує, що ви подаєте свою біометрію та куди звертатися, щоб це зробити.
  3. Відвідайте офіційний пункт збору біометрії: це потрібно зробити особисто.
  4. Для отримання додаткових інструкцій ви можете відвідати Біометрія CIC інформаційна сторінка.

Форма візи до Канади

Анкету/документ на візу для відвідувачів можна подати онлайн або на папері, більшість відвідувачів вимагатимуть цього для в’їзду чи транзиту через Канаду. У пункті в'їзду прикордонники можуть дозволити вам пробути до шести місяців або вище у разі відвідування, це буде відмічено вашим дійсним паспортом або вам буде видано запис про відвідувача, який вказуватиме дату, на яку ви маєте намір виїхати з країни.

Час та вартість оформлення канадської візи

Скільки коштує віза до Канади?

Вартість заявки складала від 100 доларів США вище, а плата за біометрію - 85 доларів. Тривалість візи для відвідувачів залежить від країни. Час опрацювання часто не включає час, необхідний для надання біометричних даних, і час, необхідний для надсилання вашої заяви між VAC та візовим бюро.

Скільки часу займає оформлення візи?

Час опрацювання - це період між отриманням вашої повної заяви та прийняттям рішення імміграційною особою, яка видала документи. Однак для більшості заяв на отримання візи за межами Канади час обробки зазвичай займає близько року або більше (365) днів. Наприклад, час оформлення візи для відвідувачів для Нігерії становить 354 дні, а для Індії - 101 день.

Час обробки також залежить від обсягу отриманих заявок, тому більшість часу на обробку є або прогнозним, або історичним, тобто це оцінки того, скільки часу потрібно на обробку 80% загальної кількості заявок, записаних у минулому.

Хто має право на візу в Канаду?

Існують основні вимоги, необхідні для отримання візи для відвідувачів або навіть для подання заяви. Першими у списку є:

  • Наявність дійсного проїзного документа. Наприклад, паспорт.
  • Умійте переконати свого іміграційного офіцера, що ви виїдете з країни після закінчення терміну дії візи.
  • Переконайте свого співробітника з питань імміграції, що у вас є причини повернутися до своєї країни, такі як робота, сім’я, дім тощо
  • Майте достатньо грошей на заплановане перебування.
  • Будьте здорові.
    Не мати судимостей про кримінальні чи імміграційні правопорушення.
  • Отримайте лист -запрошення від друга чи родини, які живуть у Канаді.
  • Вам також може знадобитися доказ медичного огляду.
Що робить заявника неприйнятним до Канади?

Наступні причини можуть зробити одну з них неприйнятною для Канади, а отже, відхилити рішення про подання візи для відвідувачів:

  • Відома причетність до злочинної діяльності.
  • Фінансові причини.
  • Причини здоров'я.
  • Відома причетність до організованої злочинності.
  • Відома причетність до порушень прав людини.

Подання заявки на розширення візи в Канаді

При в’їзді до Канади ви скористалися одним із наступних документів; віза для відвідувачів (також її називають тимчасовою візою), електронний дозвіл на поїздку та дійсний паспорт. Якщо ж після закінчення чи до закінчення терміну дії візи чи будь -якого з цих документів стане необхідним продовжити ваше перебування в Канаді як відвідувач, вам потрібно буде подати заяву на реєстрацію відвідувачів.

Що таке запис відвідувачів і коли потрібно подавати заявку на запис відвідувачів?

Запис відвідувачів відрізняється від візи, це документ, який надає вам статус у Канаді та дозволяє вам залишатися довше, він також включає термін придатності. Це нова дата, до якої ви повинні виїхати з Канади. Це також не означає, гарантія того, що ви можете виїхати і знову в’їхати в країну. Коли це закінчиться і ви вийдете, вам доведеться знову подавати заявку на візу для відвідувачів. Однак ви повинні подати заяву на це до закінчення терміну дії поточної туристичної візи. Плата за реєстрацію відвідувача становить 100 доларів США, а час обробки - 208 днів. Ви повинні подати повторну заявку на продовження або запис відвідувачів до закінчення терміну дії поточної візи.

Хто може подати заявку на реєстрацію відвідувачів Канади?

Будь -хто, хто має або володіє будь -яким типом візи, термін дії якої закінчується, а не лише гостьова віза, може подати заявку на облік відвідувачів. Якщо ви маєте намір продовжити своє перебування в Канаді або змінити тип дозволу на дозвіл на навчання чи дозвіл на роботу, вам потрібно буде подати заяву на облік відвідувачів. Незалежно від того, як і з яким проїзним документом ви в’їхали до Канади, якщо ви маєте намір продовжити своє перебування як відвідувач, ви повинні подати заявку на облік відвідувачів, і ви повинні подати заявку принаймні за 30 днів до закінчення поточного статусу.

Куди можна подати заявку на реєстрацію відвідувачів?

По суті, потенційному заявнику потрібно буде скористатися інструментом «перевірити, чи маєте ви право подати заявку» на веб -сайті CIC, щоб визначити право подавати заявку на реєстрацію відвідувачів (продовження візи) у Канаді. Існує повний покроковий контрольний список, який проведе вас через додаток, див. Офіційний Веб -сайт уряду Канади. Ви можете подати заявку на реєстрацію відвідувачів в інших країнах, щоб продовжити своє перебування в Канаді.

Що відбувається після того, як ви подасте заяву на візу для відвідувачів?

Після подання Вашої заяви імміграційна служба перевірятиме Ваші документи на предмет недоторканості всіх необхідних документів, якщо ця заява буде неповною, Вашу заяву буде повернуто без обробки. Таким чином, дуже важливо переконатися, що ви надали всі необхідні та дійсні документи, перш ніж подавати свою остаточну заяву. На додаток до цього вас також можуть попросити: подати або надати додаткову інформацію, надати поліцейський звіт, надати медичний висновок та взяти участь у співбесіді з представником Канади у вашій країні проживання.

Додаткові документи, необхідні перед поїздкою в Канаду

У світлі глобальної пандемії COVID-19, яка призвела до суворих обмежень на подорожі по всьому світу та спричинила необхідність запобігання та запобігання поширенню вірусу з місця на місце, а отже, надання чистого законопроекту стан здоров’я та негативний статус щодо вірусу Covid-19 потенційними мандрівниками, відвідувачами та іммігрантами до міграційних служб та прикордонників у пункті в’їзду. Вони включають обов’язкові записи про карантин та випробування на COVID-19 та інші вимоги. З ними вам також потрібно буде надати: план карантину після в’їзду, запис самооцінки симптомів COVID -19 та інформацію про подорож та контактну інформацію.

Фінансові наслідки для оформлення візи для відвідувачів

  • Плата за оформлення візи для відвідувачів або супервізи для одноразового або багаторазового в’їзду в Канаду становить 100 доларів на людину.
  • Гостьова віза для одноразового або багаторазового в’їзду сім’ї з п’яти (5) або більше осіб до Канади. Усі учасники, які подають заявки одночасно, складають 500 доларів США.
  • Подовження візи для відвідувачів шляхом подачі заяви та отримання рекорду відвідувачів становить 100 доларів США з людини.
  • Відновлення гостьової візи становить 200 доларів з людини.

Підтвердження фінансової підтримки візи для відвідувачів Канади

Одним з основних документів, необхідних для опрацювання Вашої заяви та для в’їзду до Канади, є доказ того, що Ви маєте достатню фінансову підтримку принаймні протягом перших 3 місяців Вашого перебування в Канаді. Це досягається тим, що ви надаєте банківську виписку не пізніше ніж за тиждень до від’їзду до Канади і повинні мати принаймні еквівалент 2,500 канадських доларів.

Однак, якщо у вашій виписці з банку є еквівалент 10,000 канадських доларів або більше, будь то у формі готівки, цінних паперів (акцій, облігацій, казначейських векселів тощо) або банківських чеків, чеків тощо, ви повинні повідомити про це співробітнику прикордонної служби , якщо ви цього не зробите і дізнаєтесь, вас можуть оштрафувати або ув’язнити.

Якщо ви не можете або не можете отримати виписку з банку, ви також можете надати лист на офіційного листа керівника вашого банку, виданий не пізніше ніж за тиждень до вашого від’їзду, у якому чітко відображається залишок на вашому рахунку та його підпис та штамп та ін. має бути оригінальним листом, а не ксерокопією.

Як допомогти члену сім’ї чи другу подати заявку на відвідування Канади

Ви можете допомогти родині чи другу відвідати Канаду, враховуючи перш за все:

  • Тип проїзних документів, якими вони володіють і з якими вони подорожуватимуть,
  • Країна, в якій були видані їхні проїзні документи,
  • Їх національність
  • І як вони мають намір подорожувати.

Перш ніж подорожувати, добре дізнатися, якого типу проїзних документів вони потребують. Ви також можете надіслати їм лист -запрошення на підтвердження їхніх проїзних документів, проте це не є гарантією того, що їх заява надасть їм візу.

Чому онлайн -додаток краще, ніж паперовий маршрут
  • Без кур’єрських зборів, зборів за доставку або часу доставки пошти, ваша заявка доставляється миттєво.
  • Інтернет -заявки часто обробляються швидше, оскільки цифровий та електронний процес відбувається швидше та простіше, ніж традиційна обробка вручну.
  • Подача заявки в Інтернеті надає вам необхідну допомогу та інформацію для забезпечення того, щоб ваші документи та вимоги до заяви були виконані перед поданням.
  • Уникайте зайвих затримок, неповні заявки легко повертаються вам для перегляду та необхідних дій чи виправлення.
  • Ви можете якнайшвидше відповісти на будь -які додаткові документи.
  • Ви можете оновлювати статус своєї заявки за допомогою свого облікового запису в Інтернеті.

Підстави для відмови або відхилення канадської візи

  • Неможливість надати достатні та точні підтверджуючі документи.
  • Нездатність задовольняти необхідним стандартам здоров'я та медицини.
  • Неможливість надати докази фінансової достатності вашого перебування в Канаді.
  • Неможливість очистити перевірки безпеки.
  • Затримка вашого перебування або порушення умов Вашої попередньої туристичної візи

В інших сценаріях це може бути виною візового працівника, у цьому випадку візове оскарження може бути спровоковано з більшою ймовірністю виграшу, якщо ви шукаєте візового імміграційного адвоката, інакше доцільно подати повторну заявку, але не раніше причини первинного відхилення належним чином зазначені та усунуті. Це можна зробити, уважно переглянувши лист про відмову та зазначивши в ньому запити, або попросивши надати записку про відмову візового офіцера, яка також може бути надана для вашого розгляду.