in

5 legjobb város Kanadában diákként

Kanadában szeretnél tanulni? Íme a legfrissebb listánk az 5 legjobb városról, amelyek közül választhat.

Nem biztos abban, hogy mely városok a legjobbak Kanadában élni külföldi diákként, aki most érkezett, vagy tanulmányi céllal utazik az országba? A nemzetközi hallgatók többsége Kanadát választja úti célként, de még inkább az alábbi 5 legjobban értékelt várost választja tanulmányaihoz. Jó helyen jársz.

Kanada mindig is vonzó ország volt a diákok számára jó oktatási rendszere, megélhetési költségei és gazdag kultúrája miatt. A jó oktatási rendszeren kívül mind a hazai, mind a külföldi hallgatók rendelkeznek a legjobb városokkal Kanadában.

Az elmúlt években megnőtt azoknak a külföldi hallgatóknak a száma, akik Kanadába mennek tanulmányokat folytatni. Az új országba költözés azonban nagyon megterhelő lehet. Ennek az az oka, hogy rövid időn belül teljes mértékben alkalmazkodni kell a város kultúrájához és áramlásához. Ebben a cikkben bemutatjuk az 5 legjobb várost Kanadában, ahol külföldi diákként élhetnek, miért vannak így, és az ezekben a városokban való élet hátrányaival.

Kezdjük el, ugye?

Az 5 legjobb város Kanadában belföldi vagy külföldi diákként

A QS Rankings 2022 szerint a legjobb városok Kanadában belföldi vagy külföldi hallgatóként élni;
1. Montreal
2. Toronto
3. Vancouver
4. Ottawa
5. Quebec

#1. Montreal

Montreal az egyik legjobb város Kanadában. A fent említett öt legjobb város között az első helyen áll.

Montreal első rangját kizárólag magas oktatási színvonalának köszönheti. Ez az egyik olyan tényező, amely előnyben részesítette más városokkal szemben. Ez a város gazdag kulturális sokszínűséggel rendelkezik, ami barátságosabb várossá teszi a diákok, különösen a nemzetközi diákok számára.

Ezen kívül, Montreal a technológiai fejlődés központja is AI-kutatóintézete pedig olyan nagy cégeket vonz, mint a Microsoft Word és a Google. A város jó úthálózattal és egyéb közlekedési eszközökkel rendelkezik, és ennek eredményeként a mindennapi tevékenységeket egyszerűvé, megfizethetővé és elérhetővé teszi.

Ezen kívül számos olyan állás van, amelyet a hallgatók elvállalhatnak, hogy eltartsák magukat tanulmányaik időtartama alatt. A város nemcsak diákbarát, vagy tele van kulturális sokszínűséggel, hanem Kanadában található néhány jól ismert egyetem is.

Néhány ilyen jól ismert montreali egyetem:

  • HEC Montreal
  • Concordia Egyetem
  • McGill Egyetem
  • Montreali Egyetem

A fent említett jellemzők ellenére, amelyek kiemelték, vannak árnyoldalai is a montreali életnek.

Montreal hátrányai, mint Kanada egyik legnépszerűbb városa

Bár Montreal csodálatos otthon, és az egyik legjobb város Kanadában belföldi vagy nemzetközi diákként élni, vannak árnyoldalai is, ha ebben a városban élünk. Az alábbiakban bemutatjuk a kanadai városban való élet néhány hátrányát:

#1. Montreal kétnyelvű

Ez az egyik legzavaróbb hátránya annak, hogy Kanada egyik legjobb városában élünk. Bár úgy tűnik, hogy ez nem jelent problémát, legtöbbször az. Montreal lakói angolul és franciául is beszélnek. Ezek a nyelvek az akadémiai naptárban is szerepelnek.

Ebből kifolyólag a külföldi hallgatók hátrányba kerülnek, hogy nem folynak be jól. Ez problémát jelenthet számukra, mivel korlátozza őket abban, hogy hozzáférjenek bizonyos szolgáltatásokhoz, amelyek a kommunikáció nyelvétől függenek.

#2. Montrealban magasabb adók vannak, mint sok kanadai városban

Ezek a legjobb városok Kanadában nagyon magas színvonalúak, és az adók is. Annak ellenére, hogy a megélhetési költségek alacsonyak.

#3. Montrealnak több rossz szerkezete van

Bármilyen szép is a város, sok elhanyagolt hibás építmény is található ott. Ezek a rossz szerkezetek helyet foglalnak el, és akadályozzák az életet és más tevékenységeket a városban.

#4. Montrealban csökken a tömegközlekedési rendszer használata

A tömegközlekedés a legolcsóbb közlekedési eszköz Kanadának ebben a városában. Használata azonban visszaesett. Ennek oka a gondatlanság és a karbantartás hiánya. A tömegközlekedés igénybevétele a karbantartás hiánya miatt visszaesett. Ez a szállítási díjak emelkedéséhez is vezetett.

#2.Toronto

Kanada második legjobb városa Toronto. Toronto Kanada egyik városa számos nemzetközi fesztiváljáról ismert. Toronto városa néhány jól ismert egyetemnek ad otthont, mint pl. a Torontói Egyetem és a Waterloo Egyetem. A 11. helyen áll a legjobb kanadai városok között a bevándorlók számára, és a második helyen a legjobb kanadai városok között a külföldi diákok számára.

A nemzetközi hallgatók torontói élete frissítő és szórakoztató lehet. A sokszínű kultúra, üzletek, bevásárlóközpontok és éttermek együttesen nyüzsgővé és szórakoztatóvá teszik. A megélhetési költségek Torontóban megfizethetőek, a szállítási költségek pedig 75-103 CAD között mozognak.

A részmunkaidős állások széles skálája áll a hallgatók rendelkezésére. Torontóban magas a biztonsági szint, így a diákok a bizonytalanságtól való félelem nélkül koncentrálhatnak az oktatásukra. Ezenkívül a fejlett gazdaságú Toronto elérhetővé teszi a munkahelyeket a hazai és a nemzetközi hallgatók számára.

Hátránya, hogy a második legjobb város Kanadában.

#1. Torontó lakáspiaca nagyon magas

Torontóban nagyon magas a lakáspiac. Egy egyszobás lakás bérlésének átlagos költsége körülbelül 800 CAD. Ez nem tartalmazza az egyéb költségeket. A megélhetési költségek Torontóban nem kedvezőek, különösen az alacsony jövedelműek számára.

#2. Toronto városa nagyon sűrített

A Torontóban élők lakossága nagyon magas a területéhez képest.

#3. Torontóban nincsenek kerékpárutak

Ellentétben más kanadai városokkal, Toronto városában nincsenek kerékpárutak. Ez nagyon fontos, hogy tisztában legyen azzal, ha valaki szereti a kerékpározást.

#4. Torontóban nehéz lehet az időjárás

Ez különösen a külföldi diákokra vonatkozik, akiknek esetleg nem kellett szemtanúi lenniük a télnek. Torontóban a tél hosszú és szükségtelen lehet

#3. Vancouver

Vancouvert gyönyörű vizes tájak és hegyek veszik körül. Vegyes kultúrákban és számos etnikai csoportban gazdag. A város rendkívüli szépségéről és nyugalmáról híres, és a világ minden tájáról és az élet minden területéről fogad diákokat.

Vancouver város Nyugat-Kanada legnagyobb városi központja. Az ország egyik legnépesebb nagyvárosi régiójaként sok bevándorló is erre összpontosít.

A közlekedést gyorsvonatok és buszok teszik elérhetővé. A város jó összeköttetéssel rendelkezik az utak között, így a nemzetközi hallgatók könnyen eljuthatnak a városba. Biztonságos a nemzetközi diákok számára, és híres a könnyű foglalkoztatásáról. Ez azt jelenti, hogy Kanada egyik legjobb városa, ahol magas a foglalkoztathatóság.

Mindazonáltal Vancouver városában található néhány Brit Columbia tartomány legnépszerűbb egyeteme. Kanada Vancouverben található

  • Vancouver Island University
  • Nyugati Kanadai Egyetem
  • Simon Fraser Egyetem

A vancouveri élet néhány hátránya

1. Vancouverben állandó a forgalom.

2. Vancouverben kevés a föld.

3. Növekszik a lakosság száma.

4. Nagy a természeti katasztrófák valószínűsége, mivel a gyönyörű táj és a hegyek nagyon labilisak. Ezenkívül az utóbbi időben gyakran voltak földrengések a térségben.

5. Gyakran esik az eső, és tudja, hogy ez mit jelent. Ha a tested nincs jóban a hideggel, akkor hátrányba kerülhetsz.

6. Korlátozott tömegközlekedés.

7. Növekszik a hajléktalanok száma

#4. Ottawa

Ottawában a legkülönbözőbb kultúrájú emberek élnek, és ez egyedülálló tulajdonsága, hogy Kanadában több élhető város, mint a többi legjobb város. Vannak külföldi hallgatók Afrikából, Európából, a Közel-Keletről és Ázsiából. Az itt beszélt nyelvek az angol, német, spanyol stb.

Kulturális változatossága mellett Ottawa Kanada fővárosa. Rendezett város, kiváló úthálózattal! Gyorsbuszok, transzferek és vonatok is rendelkezésre állnak, és Ottawában nagyon minimális a bűnözés.
Béke és biztonság van minden nemzetközi diák számára, fajra és nemre való tekintet nélkül. Ottawában van Kanada legnagyobb munkaügyi központja. Több mint 5 millió munkahelyet biztosít nemzetközi hallgatóknak.

Néhány híres Ottawa egyetem:

  • Carleton Egyetem
  • Szent Pál Egyetem
  • Dominikai Egyetem
  • Szent Pál Egyetem

Néhány hátránya az Ottawában való életnek

  • A kétnyelvűség feltétele lehet az állás megszerzésének.
  • Metró hiánya.
  • A telek mindig fagyosak.
  • Növekszik a hajléktalanság.

#5. Quebec City

Quebec többnyire francia nyelvű város, és Kanada második legnagyobb nagyvárosa. Gyönyörű tájai vannak. A város diákbarát, mivel a közlekedés rendkívül kedvező.

Ezenkívül Quebec biztonságos és békés város. A nemzetközi hallgatók nagyon könnyen tanulhatnak Quebecben az emberek békéje és barátságossága miatt. Rengeteg lehetőség van a diákok számára. Nagyon könnyű részmunkaidős állást is találni a megélhetés érdekében.
A szállás ára körülbelül 523-700 CAD, az étkezés pedig körülbelül 70 CAD

A Quebec városában való élet néhány hátránya

  • Magas jövedelemadó.
  • Megbízhatatlan tömegközlekedés.
  • Élelmiszer-bizonytalanság.
  • A munkanélküliség növekedése.

Ezenkívül nyelvi akadály van Quebec Cityben. A legtöbb nemzetközi diák nehezen jut be a város egyes részeibe, mert minden franciául van írva. A francia nyelvtudás is feltétel a québeci munkavégzéshez.

Bónusz városok

Alberta bónusz tartomány a nemzetközi hallgatók számára, különösen, mivel egyre több bevándorló dönt úgy, hogy olyan városokban telepszik le, mint Calgary és Edmonton. Tekintse meg ezt a videót a legjobb városokról, ahol bevándorló munkavállalóként vagy diákként letelepedhet Albertában.

Lehetőségek listája azoknak a hallgatóknak, akik állandó tartózkodási engedélyt szeretnének szerezni Kanadában.

Ez a lehetőségek listája azoknak a nemzetközi hallgatóknak, akik állandó lakhelyet szeretnének szerezni Kanadában.

#1. Quebec-i bevándorlás:

Quebec bevándorlás egyike azoknak a lehetőségeknek, amelyeket Kanadában tanuló nemzetközi hallgatók használhatnak állandó tartózkodási hely megszerzésére Kanadában. Ezt az egyik bevándorlási útján, a „Québeci élményprogramon (PEQ)” keresztül éri el. Azoknak a pályázóknak, akik jelentkezni szeretnének erre a programra, tapasztalattal kell rendelkezniük Quebec tartományban. Ez is akár ideiglenes külföldi munkavállalóként, akár nemzetközi diákként.

#2. Tartományi jelölt program:

A tartományi jelöltprogram (PNP) lehetővé teszi Kanada különböző tartományai számára, hogy Kanadába vándorolni kívánó személyeket nevezzenek ki. A québeci bevándorláshoz hasonlóan a bevándorlónak is tapasztalattal kell rendelkeznie ezekben a tartományokban. Bár nem mindig szigorú.

Ez alól kivételt képez az észak-kanadai Nunavut és Quebec terület.

#3. Kanadai élményosztály:

A Kanadai élményóra (CEC), más néven a Canadian Express Entry egy bevándorlási program, amely lehetővé teszi az állandó bevándorlást Kanadába. A bevándorlóknak olyan személyeknek kell lenniük, akik legalább egy éve Kanadában dolgoztak.

Gyakran ismételt kérdések

Melyik a legolcsóbb város Kanadában?

Az öt legjobb kanadai város közül a legolcsóbb a québeci Sherbrooke. Körülbelül 20%-kal olcsóbb élni Sherbrooke-ban, mint Torontóban

Kanada melyik városában egyszerű állandó lakos?

A kanadai legjobb városok közül New Brunswick tartomány azonnali választ ad a megfelelő jelölteknek. Ők adnak ki leggyorsabban állandó lakhelyet

Mennyit kereshet Kanadában diákként?

A hallgatók óránként 10-15 CAD-ot kereshetnek, ez egy hónapban 1000 CAD-ot is jelenthet. Kanadában is dolgozhat egy-három évig a tudományos program befejezése után, ez a program hosszától is függ.

Kaphatok munkavállalási vízumot Kanadában diákvízummal?

Igen, megszerezheti a munkahelyi vízum Kanadában diákvízummal. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a program befejezése előtt munkába áll. Győződjön meg arról, hogy feldolgozza a munkavállalási engedélyt a diákvízum lejárta előtt.

Következtetés

A kanadai tartózkodásra legmegfelelőbb város megtalálása meglehetősen zavaró lehet a rendelkezésre álló lehetőségek sokasága miatt, azonban ebben a cikkben felvázoljuk az egyes városok előnyeit és hátrányait.
A választás az egyéni preferenciákon alapul.
Érdemes kideríteni, hogy mi illik hozzád, és azt is ellenőrizni, hogy megfelel-e a város összes követelményének.