in

Pénzeszközök: Minimális összeg a kanadai tanulmányokhoz, 2022-23

Egy nemzetközi hallgatónak minimum 25,000 XNUMX dollárt kell felmutatnia a kanadai tanulmányi engedély iránti kérelem alátámasztására.

Tanulni a Kanadai magas intézmény 2022-23-ban a nemzetközi hallgatóknak igazolásra van szükségük a pénzeszközökről legalább 25,000 XNUMX dollár minimális összeg saját bankszámlájára vagy szponzorának számlájára nyilatkozat. További összegre van szükség a kísérő házastárs és minden eltartott gyermek számára.

Kanada a külföldre utazó nemzetközi hallgatók fő célpontja, hogy minőségi oktatást szerezzenek. Kanadának nemcsak minőségi oktatása van, hanem bizonyos rendelkezéseket is biztosít azon hallgatók számára, akik a diploma megszerzése után továbbra is az országban maradnak. Ahhoz, hogy Kanadában tanulhasson, igazolni kell, hogy elegendő pénz áll rendelkezésre a tandíj és a tandíj fedezésére megélhetési költségek.

A diákvízum vagy tanulmányi engedély iránti kérelem során a siker esélyei nagymértékben attól függnek, hogy képes -e anyagilag eltartani magát, amikor Kanadába száll. Meg tudja mutatni a tehermentes pénzeszközök igazolása kanadai tartózkodása alatt nagyon fontos és elengedhetetlen.

A legtöbb esetben, ha egy kanadai középiskola utáni intézményben folytat tanulmányokat, a tandíj akár olyan magas is lehet $ 15,000 az első évben. A bevándorlás, a menekült és az állampolgárság Kanada (IRCC) megköveteli a mintegy 10000 dollár alapot biztosít a megélhetési költségekre. Ez azt jelenti, hogy összesen 25,000 XNUMX dollárt kell bemutatnia, hogy támogassa kérelmét Kanadai tanulmányi engedély.

Tehát meg kell mutatnia, hogy képes Kanadában tanulni, miközben el tudja tartani magát (ha a házastársa vagy családtagja elkíséri Önt).

Ebben a cikkben

Mi az alapok igazolása vagy az elégséges alapok igazolása (POF)?

A kanadai diákvízum egyik alapkövetelménye az elegendő pénzeszköz vagy a terhelt pénzeszköz igazolása. Nemzetközi hallgatóként köteles pozitív bizonyítékot szolgáltatni arról, hogy nem csak a tandíjat, hanem egyéb megélhetési költségeket is képes fizetni a kanadai tartózkodás ideje alatt.

Az iskola, amelybe beiratkozott, szintén egyszeri kérésre benyújtja a pénzeszközök igazolását. Tehát függetlenül attól, hogy ki kéri POF, a tény továbbra is az, hogy a Proof of Funds arra a bizonyító bizonyítékra utal, hogy Ön képes lenne viselni a kanadai tanulmányok költségeit.

A pénzeszközök igazolásának különféle módjai vannak, mivel a diákokat bizonyítékként előlegfizetésre kötelezik. Nincs szabványos lista azokról a dokumentumokról, amelyeket az IRCC megkövetelne.

A nemzetközi hallgatók pénzügyi támogatásának igazolása

Az elegendő pénzeszköz vagy pénzügyi támogatás igazolása az alábbiak bármelyikével bizonyítható;

  • a neveden lévő kanadai bankszámla igazolása, ha pénzt utaltak át Kanadába;
  • végzettség igazolása/Diákhitel pénzintézettől;
  • bankszámlakivonatai az elmúlt hat hónapban;
  • banki tervezet;
  • a tandíj és a szállásdíj befizetéséről szóló igazolás;
  • az alapot biztosító szponzor vagy intézmény levele; és
  • a Kanadán belül kifizetett finanszírozás igazolása, ha kanadai finanszírozású oktatási programban vesz részt, vagy ösztöndíjjal rendelkezik.

Példa az alapszükségletre: Mennyi pénzt kell bemutatnom a kanadai diákvízumhoz?

Ha Ön és 2 családtagja egy évre Quebec melletti tartományba akar jönni, akkor szüksége lesz rá

  • megélhetési költségek: 10,000 dollár (diáknak)
  • megélhetési költségek: 4,000 dollár (az első családtag számára)
  • megélhetési költségek: 3,000 dollár (a második családtag számára)
    Összesen: $ 17,000

Példa 2: Mennyi pénzt mutat be a diákvízumért Kanadában?

Ha Ön és 2 családtagja (18 év felett) egy évre Quebecbe akar jönni, akkor szükség lesz rá

  • megélhetési költségek: 11,000 dollár (diáknak)
  • megélhetési költségek: 5,100 dollár (az első családtag számára)
  • megélhetési költségek: 5,125 dollár (a második családtag számára)
    Összesen: $ 21,225

Ha az Ön országa devizakontrollokat alkalmaz, akkor bizonyítania kell, hogy minden költsége számára pénzeszközöket exportálhat.

Előfordulhat, hogy a foglalkoztatási levél, amely bizonyítja, hogy mennyit keres szponzora, vagy csak egy olyan levél vagy nyilatkozat a szponzorától, amely azt mutatja, hogy támogatni fogják Önt, nem elegendő bizonyíték a bevándorlási tisztviselőnek.

Ennek az az oka, hogy ezen dokumentumok egyike sem bizonyítja, hogy rendelkezésre áll pénz az Ön szponzorálására. Ezért az alapok egyenlegét és a pénzügyi források forrását bemutató bankszámlakivonatok az egyik legjobb bizonyíték a pénzeszközökre, amikor Kanadában tanulmányi engedélyt kérnek.

Ki támogathat egy diákot Kanadában?

Ne felejtse el, hogy szponzora lehet a szülei, rokonai vagy gyámja. A lényeg itt az, hogy be tudjuk bizonyítani, hogy a szponzor levelében szereplő pénzeszközök valóban rendelkezésre állnak a banki pénzügyi kimutatásokon keresztül, és az alap forrásai valódiak és nyomon követhetők. Szintén nagyon fontos, hogy bizonyítékokat csatoljon a szponzorával fennálló kapcsolatáról.

A 2022–23-as pénzeszközök igazolásaként elfogadott dokumentumok

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a pénzügyi dokumentumokat, amelyeket könnyen elfogadnak a kanadai tanulmányi vízumkérelem pénzeszközeinek bizonyítékaként. A négy dokumentum bármelyike ​​kombinálható egy másikkal a finanszírozás megfelelő igazolására, kivéve, ha az IRCC vízumtisztviselője konkrét számlát/letétet kér.

#1. Bankszámlakivonatok

A vízumkonsulátusok vagy az egyetem megkövetelheti, hogy egy adott időszakra nyújtsa be bankszámlakivonatát vagy szponzorának bankszámlakivonatát. A nyilatkozatokat a személy nevében kell megadni.

Az eredeti nyilatkozatok szkennelt másolatának kell lennie, megfelelően lepecsételve és a bank aláírásával. A pénzügyi kapacitás bizonyítása érdekében a bankszámlakivonatnak eredetinek kell lennie, a bank fejlécére kell nyomtatni, és a bank alá kell írnia. És egyértelműen meg kell határoznia a konzulátus vagy az egyetem által megkövetelt hivatali időt (általában 6 hónapos bankszámlakivonat).

#2. Kölcsön jóváhagyó / folyósító levél

Az alapok bizonyítékaként kölcsön -jóváhagyási levelet is benyújthat. Nem lehet nehéz beszerezni azt a banktól, ahonnan a hitelt kérte. Míg a bankok rendelkezhetnek meghatározott formátummal, a levélnek általában azt a jóváhagyást kell adnia, hogy a bank kölcsönzi az adott összeget a külföldi felsőoktatásért.

A hitel -jóváhagyó levelet megfelelően alá kell írni és le kell pecsételni a bank fejlécén. Azt is meg kell határozni a hallgató nevére folyósítandó összeget és a pénzeszközök kifizetésére vonatkozó ígéretet, amint azt megadták.

#3. Ösztöndíjlevelek

Az ösztöndíjlevelek a pénzügyi kapacitás bizonyítékaként csatolhatók, ha ösztöndíjat kapott. Ezt a levelet általában az egyetem, az adományozó ügynökségek vagy az ösztöndíjat nyújtó intézmények küldik. Abban az esetben, ha állami ösztöndíjat vagy támogatást kapott, köteles csatolni annak másolatát is.

#4. Hitelképességi igazolás

A hitelképességi tanúsítvány kissé eltér a hitel -jóváhagyási levéltől. Ha egy pénzintézet vagy bank kap kapacitástanúsítványt, az azt jelenti, hogy a bank hajlandó kölcsönt adni Önnek, ha felvételt nyer egy külföldi egyetemre.

A Hitelképességi Tanúsítványban egyértelműen fel kell tüntetni az Ön nevét, a hitelre való jogosultságot, valamint a pénzintézet elsődleges ígéretét a kölcsön nyújtására. Azt is megfelelően le kell pecsételni és alá kell írni a bank fejlécére.

Minimális összeg, amelyet minden kanadai tartomány megkövetel Québec kivételével

Kanadába érkező személyek Évente szükséges pénzeszközök összege (a tandíjon felül) Szükséges összeg havonta (a tandíjon felül)
Te (a hallgató) $ 10,000 $ 833
Első családtag $ 4,000 $ 333
Minden további kísérő családtag esetén $ 3,000 $ 255

A Quebec tartomány által megkövetelt minimális pénzeszközök

Kanadába érkező személyek Évente szükséges pénzeszközök összege (a tandíjon felül) Szükséges összeg havonta (a tandíjon felül)
Te (a hallgató) $ 11,000 $ 917
Első családtag (18 éves vagy idősebb) $ 5,100 $ 425
Első családtag (18 év alatt) $ 3,800 $ 317
Minden további kísérő családtag (18 éves vagy idősebb) $ 5,125 $ 427
Minden további kísérő családtag (18 év alatt) $ 1,903 159

 Ha országa devizaszabályozást alkalmaz, igazolnia kell vagy bizonyítania kell, hogy képes lesz exportálni a pénzeszközöket az összes költsége fedezésére. A fenti táblázatban szereplő pénzösszeg elegendő lehet a tanulmányi engedély meghosszabbításának igazolására is.

Gyakran ismételt kérdések a kanadai nemzetközi diákok pénzeszközeinek bizonyításáról

Mi a bizonyíték a kanadai diákvízum pénzügyi támogatására?

A kanadai diákvízum pénzügyi támogatásának igazolása a következő formában nyújtható be egy levelet a banktól vagy más pénzintézettől kijelenti, hogy van egy bizonyos összegű megtakarítása, vagy rendszeres bevétele van. A levelet hivatalos fejléces papírra kell írni, és tartalmaznia kell az Ön nevét, címét és számlaszámát.

Más dokumentumokat is csatolhat, mint pl fizetési bizonylatok, bankszámlakivonatok vagy befektetési nyilatkozatok annak bizonyítására, hogy rendelkezik a rendelkezésre álló pénzeszközökkel, hogy eltartsa magát, amíg Kanadában tanul. A munkaadók vagy szponzorok levelei, valamint állami támogatások vagy ösztöndíjak szintén elfogadhatók a kanadai tanulmányok pénzügyi támogatásának bizonyítékaként.

Hány hónapos bankszámlakivonat a kanadai diákvízumhoz?

Ha kanadai diákvízumot kér, igazolást kell benyújtania a tandíj és egyéb megélhetési költségek fedezésére elegendő pénzeszközről. Gyakran négy hónapos bankszámlakivonat szükséges. Adja meg a következők bármelyikét: Eredeti bankszámlakivonat, ösztöndíjlevelek, hitel jóváhagyó levél vagy hitelképességi igazolás.

Mennyi banki egyenleg szükséges a kanadai diákvízumhoz?

Ha egy kanadai középiskola utáni intézményben (egyetemen vagy főiskolán) tanul, a tandíj akár 15,000 XNUMX CAD az első évben. A bevándorlás, a menekült és az állampolgárság Kanada (IRCC) megköveteli a mintegy 10000 dollár alapot biztosít a megélhetési költségekre.

A kanadai nagykövetség ellenőrzi a bankszámlakivonatokat?

A kanadai nagykövetség vagy konzulátus nem ellenőrzi bankszámláját. Csak azt ellenőrzik, hogy néhány hónapos bankszámlakivonatokat látnak -e az előzmények megtekintéséhez. Továbbá; nincs meg a szükséges felmentésük vagy engedélyük, hogy felvegyék a kapcsolatot a bankjukkal, így még akkor sem tudnak információt szerezni, ha megpróbálták. Ennek ellenére a bankoktól kérnek vizsgálatot.

Ki szponzorálhat nekem egy kanadai diákvízumot?

Egy barátja, családtagja, rokona vagy más harmadik fél szponzorálhat benneteket, ha levelet írnak arról, hogy fizetni fogják a tandíjat és a megélhetési költségeket a kanadai diákvízumra vonatkozó pénzeszközök bizonyítékaként.

Mi a korhatára a kanadai diákvízumnak?

Kanadában való tanuláshoz legfeljebb tizennyolc évesnek kell lennie. Annak ellenére, hogy nincs korhatár, kiskorúnak tanulmányi engedélyre van szüksége. Bár a korhatár tartományonként változik. 18–35 éves kanadai vagy nemzetközi diáknak kell lennie.

Mik a követelmények a diákvízum igényléséhez 2022-23-ban?

Bemutató levelet és különféle fontos dokumentumokat kell benyújtania (egyetemi elfogadólevél, érvényes útlevél, a tanulmányok finanszírozására elegendő pénzeszköz igazolása, angol nyelvvizsga -bizonyítvány, tanulmányi dokumentumok, tandíjfizetés nyugtája és orvosi igazolás) ). előfordulhat, hogy ideiglenes tartózkodási vízumot kell kérnie diákvízummal együtt.

Megmutathatom a tulajdonomat a diákvízumra szánt pénzek igazolásaként?

Nem, nem használhatja ingatlanát tanulmányi engedély igazolására. Az alapnak könnyen elérhetőnek kell lennie az Ön számára (tehermentes). Például nem használhatja fel az ingatlanon lévő tőkét pénzeszközök igazolására. Ezt a pénzt sem kölcsönözheti mástól. Ezt a pénzt fel kell tudnia fordítani a tandíjak és egyéb megélhetési költségek fedezésére.

Megmutathatom ingatlanokat és földterületeket a kanadai diákvízum pénzeszközeinek igazolásaként?

Nem igazán. A birtokolt eszközök a külföldi hallgatók otthoni kötelékének bizonyítékaként szolgálhatnak, de nem bizonyítékként vagy bizonyítékként a kanadai diákvízum pénzügyi támogatására. Az IRCC megköveteli, hogy a tanulmányi engedélyhez felhasznált pénzösszeg pénzhez közeli likvid eszköz legyen. Ennek a pénznek pedig szükség esetén a kanadai diák rendelkezésére kell állnia.