in

Alberta PNP pontkalkulátor: Hogyan számítsd ki a pontszámodat

A pályázóknak legalább 60 CRS pontot kell szerezniük a 100-ból az Alberta PNP pontrácson.

Szeretne Albertában élni és dolgozni? Ha a válasz igen, akkor tudnia kell, hogyan számíthatja ki pontszámát az Alberta PNP Pontszámítógép segítségével. Ez az eszköz segít meghatározni, hogy jogosult-e jelentkezni egy tartományi jelölésre a Alberta Tartományi jelöltprogram (AINP).

Ebben a cikkben

Számítsa ki az Alberta PNP CRS 2022-es pontszámát

Tartományi jelöléssel bevándorol Albertába

Határozza meg, hogy jogosult-e az Alberta Bevándorlásra.


* A származási ország nem számít, de jó tudni. A feldolgozási idő néha ettől függ.
Van házastársa vagy élettársa, aki magával jön Albertába?
Hány éves a PNP kérelmének benyújtásakor?

*Az életkor a kanadai bevándorlás egyik tényezője, ez vonatkozik az Alberta tartományi jelöltprogramra is. A jelentkezéskor válassza ki a megfelelő korosztályt.

B. szakasz: Oktatás és foglalkoztatás

Az alábbiak közül melyik az Ön legmagasabb szintű teljes oktatása vagy képzése?
Elvégezte-e legalább 2 éves nappali tagozatos tanulmányait kanadai közép- vagy posztszekunder iskolában?
Rendelkezik legalább 1 éves munkatapasztalattal Kanadában, a NOC 0, A vagy B készségszintű foglalkozásában, érvényes munkavállalási engedéllyel?
Van jelenleg megbeszélt állása Kanadában?
Van Önnek (vagy házastársának vagy élettársának) olyan rokona Kanadában, aki kanadai állampolgárként vagy állandó lakosként Kanadában él és 18 éves?

C szakasz: Munkatapasztalat (maximum 15 pont)

Hány éves munkatapasztalatot szerzett a pályázat benyújtását megelőző 5 évben?

D szakasz: Hivatalos nyelvtudás

Milyen pontszámot ért el az ELSŐ hivatalos nyelvvizsgáján?
Milyen pontszámot ért el a MÁSODIK hivatalos nyelvvizsgáján?

E rész: További kérdések

Az Ön házastársa vagy élettársa legalább 4-es CLB-szinttel rendelkezik mind a 4 nyelvi képességben – hallás, olvasás, beszéd és írás?
Van házastársa vagy élettársa legalább 2 éves nappali tagozatos tudományos tanulmányai egy kanadai középfokú vagy posztszekunder iskolában?
Családi rokonnak minősül: szülő, testvér, nagyszülő, nagynéni, nagybácsi, unokahúg, unokaöccs, első unokatestvér és a mostoha családtagok vagy sógorok, akik azonos kapcsolatban állnak egymással. A saskatchewani családtagoknak meg kell felelniük az ISW-alkategória „Szükséges dokumentumok” részben felsorolt ​​követelményeknek.
Van házastársa vagy élettársa legalább 1 év teljes munkaidőben Kanadában érvényes munkavállalási engedéllyel?

Majdnem ott...

Név
Név
vezetéknév
keresztnév
* Az eredmények kézbesítésének biztosítása érdekében az Ön felelőssége az e-mail cím helyes megadása.
Feltételek:

használat Shift + Tab vissza menni

Az AINP rendelkezik egy Express Entry adatfolyammal, amely lehetővé teszi a külföldi állampolgárok számára, hogy jelentkezzenek tartományi jelölésre, miután megkapták a tartománytól érkező értesítést (NOI). A jogosult jelöltekkel az AINP közvetlenül felveszi a kapcsolatot Express Entry profiljukon keresztül.

Az Alberta tartományi jelöltprogram expressz belépési folyamatának legfontosabb elemei

  1. Csak azok az Express Entry jelöltek nyújthatnak be pályázatot tartományi jelölésre az Alberta Express Entry Stream keretében, akik meghívást vagy NOI-levelet kapnak az AINP-től.
  2. Az AINP az érdeklődésük alapján választja ki a jelölteket, és figyelembe veheti a jelölt olyan tényezőit, mint az iskolai végzettség, az életkor, a korábbi munkatapasztalat, a nyelvtudás, az albertai munkaerőpiachoz való alkalmazkodóképesség, valamint az albertai városban lévő szervezett foglalkoztatás elérhetősége alapján.
  3. Az érdeklődő jelölteknek legalább 60 CRS pontot kell szerezniük a 100-ból az Alberta PNP Pontkalkulátoron.
  4. Az AINP pontkalkulátor olyan tényezőket vesz figyelembe, mint az életkor, iskolai végzettség, munkatapasztalat, nyelvi képesség és alkalmazkodóképesség. Tekintse meg az AINP crs eszközt a pontszám kiszámításához.
  5. Az Alberta PNP Pontszámítógép lehetséges legmagasabb pontszáma 100.

Pontszám kiszámítása az Alberta PNP pontkalkulátorral

Számos lépést kell végrehajtania ahhoz, hogy kiszámolja pontszámát Alberta tartományban, a PNP pontkalkulátor segítségével.

Ha az Alberta kormány webhelyét használja pontszámának becsléséhez, akkor először létre kell hoznia egy fiókot az AINP webhelyén. A regisztráció után hozzáférhet a számológéphez. Ellenkező esetben használja az ingyenes AINP pontkalkulátort, amelyet ezen az oldalon biztosítunk.

Ezután meg kell adnia néhány információt magáról a számológépbe. Ez magában foglalja az életkorát, a munkatapasztalatát, a nyelvtudását és az iskolai végzettségét.

Ezután követnie kell az eszköz utasításait az olyan információk megadásához, mint például a legmagasabb végzettségi szint és a folyamatos teljes munkaidőben eltöltött évek száma vagy az elmúlt tíz során szerzett részmunkaidős fizetett munkatapasztalata. évek.

Ezenkívül meg kell adnia nyelvi tudását. A legjobb eredmények elérése érdekében információt kell adnia a CLB pontszámáról vagy az IELTS sávjáról.

Az Alberta PNP pontkalkulátor rákérdez az alkalmazkodóképességére is. Ez olyan kérdéseket tartalmaz, mint például, hogy vannak-e rokonai Albertában, és hogy élt-e korábban a tartományban.

Ezenkívül információkat kell megadnia az állásajánlatáról Alberta bármely városában, ha van ilyen. Az ilyen munkakörök általában a tartományi kormány által meghatározott keresett foglalkozáshoz kapcsolódnak vagy ahhoz közel állnak.

Ha a Work Study Visa ingyenes Alberta PNP pontkalkulátorát használja, adja meg származási országát is, és mondja el nekünk, hogy van-e házastársa vagy sem. Bár ezek az információk nem járulnak hozzá az Ön pontszámához, kismértékben befolyásolhatják az Ön pontszámát AINP pályázati feldolgozási idők.

Végül át kell tekintenie az eszközben megadott információkat, majd kattintson a „Kiszámítás vagy elküldés” gombra, hogy megkapja a pontszámot. Az eredmények e-mailben érkeznek meg röviddel a végső benyújtás után.

Pontok elosztása az Alberta PNP Pontszámítógépben

Az AINP-pontszámítógép különböző tényezők – például életkor, iskolai végzettség, munkatapasztalat és nyelvtudás – alapján rendel pontokat a jelöltekhez.

További pontokat kapnak azok a pályázók is, akiknek házastársa vagy élettársa Albertában él. A pontok a fent felsorolt ​​tényezők szerint oszlanak meg az alábbiak szerint:

1. Kor – A pályázók életkoruk szerint kapnak pontot, a fiatalabbak több pontot kapnak. A maximális pontszám 12 éves korig.

2. Oktatás – A jelöltek az elért legmagasabb iskolai végzettségük alapján meghatározott számú pontot kapnak. Az iskolai végzettségi faktor alatt 25 pont adható.

3. Munkatapasztalat – A pontokat az alapján osztják ki, hogy a jelölt mennyi ideje dolgozik jelenlegi foglalkozásában.

4. Nyelvi képesség – Az angol és a francia nyelvtudásért pont jár. A nyelvtudás (IELTS, CELPIP stb. pontszámok használatával) legfeljebb 28 ponttal növelheti az AINP pontszámot.

5. Munkatapasztalat – A jelöltek a jelenlegi foglalkozásukban eltöltött évek számáért kapnak pontot. Ebben a faktorban maximum 15 pont adható.

6. Rendezett foglalkoztatás – 10 pontot kapnak azok a pályázók, akiknek van állásajánlatuk Albertában. Az Alberta-i munkavállalás az egyik módja annak, hogy javítsa Alberta expressz belépési pontjait.

7. rugalmasság – Ez a tényező legfeljebb 15 pontot ad, olyan kritériumok alapján, mint a korábbi kanadai munkatapasztalat vagy a tartományban élő rokon. Növelje Albertába való bevándorlási esélyeit, ha jelentkezik a tartományi jelöltprogramon (PNP) keresztül.

Az Alberta PNP összes lehetséges pontja: 100 (maximum).

További pontok az AINP jelöltnek

További pontok – További pontokat kapnak azok a jelöltek, akiknek házastársa vagy élettársa Albertában él. További 5 pontot kaphat az albertai környezethez való alkalmazkodásért.

Alberta Foglalkozások Igény szerinti listája 2022

Alberta kormánya rendszeresen közzéteszi azon foglalkozások frissített listáját, amelyeken keresztül a jelöltek tartományi jelölést nyújthatnak be. Csatolva az Alberta tartományban keresett aktuális foglalkozást (csak referenciaként használja).

  • Olaj- és gázipar
  • Gépek és szállítóeszközök
  • Étterem- és vendéglátó -ipari vezetők
  • Üzleti, pénzügyi és adminisztratív szerepkörök
  • Értékesítés és kapcsolódó szolgáltatások
  • Földalatti bányászok, fúrók és kapcsolódó feladatok
  • Támogató
  • Újrahasznosító egységek
  • Nehéz berendezések kezelője
  • Biztosítás
  • Fém alakítás és alakítás
  • Kiskereskedelmi vezetők, eladók, ügyintézők és pénztárosok
  • Gépjárműszerviz technikusok
  • Data Miner
  • Egészségügyi ipar dolgozói
  • Depóniagáz üzem üzemeltetője
  • Szolár telepítő
  • Szélturbina technikus
  • Web tervezők és fejlesztők
  • Nagykereskedelmi menedzserek
  • Ingatlanügynökök és felügyelők
  • Gazdálkodási szakemberek
  • Ellátási lánc, nyomon követés és ütemezés, koordinációs foglalkozások
  • Természeti erőforrások termelése
  • Halászati ​​ipar
  • Közlekedési teherautó-vezetők

Az Alberta-ba való bevándorlással kapcsolatos további információkért tekintse meg az alábbi ajánlott linkeket: