Az új bevándorlók Kanadában történő elhelyezése szükségszerűen az egyik első kérdés, amelyet a diákok és a munkavállalók Kanadában leszálláskor felvetnek. Ez igaz, mivel a szállás alapvető szükséglet, amely első helyen áll sok más dolog előtt, amire szüksége lesz Kanadába érkezésének első heteiben. Annak érdekében, hogy ne rekedjünk, a legjobb, ha ezeket a dolgokat rendezzük, vagy legalább van egy elképzelésünk arról, hogyan működnek a szállásfolyamatok, mielőtt partra szállnak az országban. Rövid és hosszú távú megoldások vannak Kanadában, a költségvetéstől vagy a család méretétől függően.

El kellett volna kezdenie a szállás biztosítását, mielőtt Kanadába utazik. Ha egyáltalán nincs lakása, akkor legyen kéznél azoknak a szervezeteknek a listája, amelyek ideiglenes szállást kínálnak az újonnan érkezőknek, vagy legyen olyan szállodák listája, amelyekben legszívesebben megszállna, amikor végre megérkezik.

Ha az utolsó pillanatig várakozik a szállás rendezésére, indokolatlan nyomást gyakorolhat Önre, és a vártnál többet költhet, vagy akár kétes ügynökök kezébe is kerülhet, ha elég gyanútlan. A cikk könnyen megadja az alapvető információkat arról, hogy mit szállás a kanadai bevándorlóknak azzal jár.

Általános lakhatás Kanadában

Kanadában a lakástípusok általában családi házakat, ikerházakat és sorházakat tartalmaznak. Elég népszerűek a társasházak is, amelyeket népiesen „társasháznak” neveznek. Ez a lakástípus viszonylag olcsó, gondtalan, és egyedülálló bevándorlók számára megfelelő, mérsékelt költségvetéssel. A lakóingatlanok szintén a bevándorlók által könnyen választható lehetőségek közé tartoznak, mivel a karbantartást, például a hólapátolást általában azok végzik, akiket erre a célra alkalmaztak. Ezért a bevándorlóknak nem kell sokat törődniük azzal, hogy időt szánnak a javításra, miközben továbbra is meg vannak nehezedve más beilleszkedési folyamatokkal. Bizonyos lakásokat csak bérbeadás céljából építettek. Az ilyeneket bérlakásoknak nevezik. Ezek lehetnek 1-3 hálószobás házak, vagy egyágyas szobák, amelyeket legényegységeknek neveznek.

A kanadai lakhatást a Canadian Mortgage and Housing Corporation (CMHC) felügyeli. Weboldaluk fontos információkat tartalmaz a lakásvásárlási, bérleti és jelzálogkölcsön -folyamatokról.

Kanadában töltött első napjaiban, és miközben a lakás bérlése vagy vásárlása még folyamatban van, lehetősége van szállodában szállni. Kanadában az újonnan érkezőknek szánt szállodákat általában nem nehéz megtalálni, mivel sok ilyen páholy rendelkezik információval a helyszínről, az általuk kínált szolgáltatásokról és az árról a weboldalukon.

Egyéb szálláslehetőségek lehetnek olyan szervezetek, amelyek profit- vagy nonprofit szervezetek, és ideiglenes lakhatást kínálnak az újonnan érkezőknek korlátozott költségek mellett. Kapcsolatfelvétel a Bevándorlókat kiszolgáló szervezet azon a helyen, ahol szeretne lakni, egyszerű módja annak, hogy információkat szerezzen az ilyen rendelkezéseket végző szervezetekről.

Lakhatási útmutató újonnan érkezőknek

Mivel más környezetben él, mint ahol felnőtt, előfordulhat, hogy kissé furcsának találja a kanadai lakás megszerzéséhez szükséges folyamatokat és protokollokat. De ne aggódjon, a folyamatok semmiképpen sem nehézkesek, és valójában azért is történnek, hogy a legjobb élményben legyen részük, miközben egy lakásban tartózkodnak. A bérbeadók vagy a lakásügynökségek valószínűleg felkérik Önt, hogy adjon meg néhányat vagy mindet, mielőtt egy lakást átadna Önnek:

  • Fizetési szelvények vagy bármely más dokumentum, amely a jövedelem igazolására szolgálhat
  • Bankszámlakivonatok, amelyek azt mutatják, hogy legalább az első hónapokban képes bérleti díjat fizetni
  • Egy korábbi bérbeadó ajánlólevele, amely jelzi, hogy jó bérlőként kezeli Önt. Mivel az újonnan érkezőknek ez nem lesz meg, általában nem követelik meg tőlük.

Annak ellenére, hogy lehet, hogy még nem dolgozik, vagy hallgató, nagyon fontos, hogy rendelkezzen olyan bankszámlakivonattal, amelyből kiderül, hogy képes bérleti díjat fizetni az első hónapokban. Különben a földesurak szkeptikusak lesznek azzal kapcsolatban, hogy házat adnak -e Önnek. Általában az első lakásfizetés egy havi bérleti díj legalább felének előlege. Bár ez nem fix folyamat, nem ritka.

A lakás bérleti díja általában a hónap 1. napjától kezdődik, és a bérbeadók és ügynökök a legszívesebben ekkor adják ki a lakásokat. Előfordulhat azonban, hogy a hónap közepéig még rendelkezésre állnak bérleti díjak. Ha ezt figyelembe vesszük, a tökéletes időzítés a Kanadába való leszálláshoz a hónap közepétől a hónap vége előtt egy hétig tart. Így egy vagy két hétig tartózkodhat egy ideiglenes szálláshelyen, miközben keres egy lakást, amelyért a következő hónap elejétől elkezdheti fizetni. A kanadai tartózkodási helyétől függően a ház bérleti díja havi félezer dollár lehet egy szoba után ezer dollár vagy több. komplett lakás.

Ideiglenes szállások

Valószínűleg a vártnál hamarabb megérkezett a vízum, vagy bármilyen más okból, még nem kapott lakást, az ideiglenes szállás megmentheti az életét, miközben állandó lakást keres. A várakozásoknak megfelelően a legtöbb ideiglenes szállás nem volt teljesen berendezve a kényelem érdekében, különösen, ha alacsony áron érkeznek. Mindazonáltal azt a célt szolgálják, hogy tetőt nyújtsanak a végére, amíg meg nem találja a legmegfelelőbbet egy lakáshoz.

Néhány lehetőség az ideiglenes szállásra:

  • Szállodai szoba foglalása. Ez könnyen elvégezhető online a legtöbb szálloda honlapjáról. Foglalás előtt tájékozódjon a rendelkezésre álló szoba lehetőségekről és a szállodák által a kényelem érdekében biztosított egyéb lehetőségekről. Ha családjával Kanadába érkezik, előfordulhat, hogy egy lakosztály helyett egy lakosztályt kell lefoglalnia. Néhány szálloda lehetővé teszi a főzést a szobákban, míg mások csak éttermi szolgáltatásokat nyújtanak. Gondosan végezzen megfelelő kutatást, hogy tudja, mit és mit ne várjon el a lefoglalt szállodától. Szobafoglalás az Airbnb -n keresztül olcsó és megbízható szállást jelenthet az első kanadai napokon.
  • Szállás egy ideiglenes páholyban, amelyet bizonyos szervezetek biztosítanak az újonnan érkezőknek.
  • Egy Kanadában tartózkodó családtag vagy családbarát mellett maradni

Amint már említettük, lépjen kapcsolatba a helyi bevándorlótelepítési ügynökséggel, amint megérkezik az országba, hogy felfedezze a körülötted rendelkezésre álló ideiglenes szálláslehetőségeket.

Szállás keresése

Hol érdemes lakást keresni Kanadában? Kivel kell beszélnie, és hogyan kerülheti el legjobban, hogy csalásokba essen? Az ilyen és még sok más kérdés mindig felbukkan, miközben még mindig a szállás rendezésére törekszik. Kezdeti intézkedés lehet a lakásellenőrzés futtatása, ha helyi újságokat vagy erre a célra szánt weboldalakat engednek be. A RentHello és a RentFaster népszerű és megbízható kanadai webhelyek, ahol az emberek lakást bérelnek. A webhelyek lehetővé teszik Önnek, hogy gyorsabban találjon lakást az Ön tartózkodási helye, preferenciái, családi mérete és költségvetése alapján. Más oldalak, például a Craigslist és a Kijiji is naprakész információkat kínálnak a bérelhető lakásokról.

Bár érdemes egy nagyon kényelmes lakásba menni az első kanadai éjszakától kezdve, ne béreljen házat leszállás előtt, kivéve, ha vannak barátai vagy megbízható ügynökei, akik ezt meg tudják tenni. Ez megakadályozza a feltételezett földesurak és házügynökök csalását.

Amíg még egy ideiglenes szállóban tartózkodik, megkezdheti a ház vagy szoba keresését, ha körülnéz az „engedni” táblákon a környéken. Ha alacsony költségvetésű lakásokat keres, fontolja meg a városközpontokban lévő házak bérlését, nem pedig a városok epicentrumát. Ugyanilyen fontos az is, hogy mérlegeljen olyan tényezőket, mint a szállítási költségek és a munkahelye vagy az iskolája közelsége, mielőtt végül árat állapítana meg a lakásban.

Mindig próbálja meg megtudni a bérbeadójától, hogy a közüzemi költségeket, például a villanyszámlát beleszámították -e már a bérleti díjba, így tudhatja, hogy a lakás valóban megéri -e a fizetést, vagy a bérleti díjat feleslegesen emelték. A legtöbb esetben a bérelhető lakások már alapvető bútorokkal vannak berendezve. Ennek ellenére győződjön meg arról, hogy megfelelően ellenőrizte a helyszínt, hogy megtudja, mennyire ritkán vagy erősen berendezett, és azt is befolyásolja, hogy mennyivel többre lesz szükség ahhoz, hogy a lakást a kívánt ízléshez teljesen felszereljék. A Craiglist olcsó lakberendezést kínál, ha szüksége van néhányra. Ön is vigyázhat a hónap vége felé, mivel sok ember, aki szintén elköltözik a lakásokból, hajlandó lesz olcsón árulni a bútorokat.

Hosszú távú apartman lehetőségek

Három módon kínálhatnak lakást Kanadában:

  1. Albérlet: A bérbeadók ilyen lehetőséget kínálnak, ha szükségük van arra, hogy lakást foglaljanak el, amíg rövid ideig távol vannak. Az ilyen apartmanokban való tartózkodás időtartama hónapoktól néhány évig terjedhet, ezt követően várhatóan távozni fog, amikor a tulajdonos visszatér. Az ilyen bérbeadók rendszerint otthagyják a lakásukat. Ez tehát egy nagyszerű lehetőség, ha nem szeretne annyit költeni egy olyan lakás berendezésére, amely nem teljesen a tiéd.
  2. Bérlés: Ez a Kanadába irányuló bevándorlók leggyakoribb szálláslehetősége. A legtöbb dolog, amit egy lakásbérlés magával von, már megvitatásra került. További információért forduljon azokhoz a személyekhez, akik már a környék tagjai, hogy milyen bérleti jogok vannak a településen, így tudja, hogy mikor csal meg vagy szükségtelenül stresszel a bérbeadó.
  3. Tulajdonjog: Lehet, hogy nem ez az opció, amellyel szeretné megkezdeni a szállás beszerzését. Hosszú távon azonban előfordulhat, hogy teljes mértékben saját házat kell birtokolnia, különösen akkor, ha családja van, és mindannyian állandó lakóhelyet fontolgatnak. Mielőtt azonban eljön ez az idő, elég ismerős leszel minden olyan részlettel, amely szükséges a házvásárláshoz. Ha azonnal házhoz szeretne jutni, amikor Kanadába érkezik, győződjön meg arról, hogy megtudja az összes ingatlanadót, amelyet el kell követelni Öntől, hogy ne büntesse meg, ha nem találkozik.

Diákszállás Kanadában

Azok a bevándorlók, akik Kanadába érkeztek tanulni, választhatnak az egyetemen vagy azon kívül. Ha azt szeretné, hogy diákként maradjon az egyetemen kívül, akkor a már megadott tippek segítségével végigmehet a szálláskeresési folyamaton. Az egyetemi ház általában könnyen elérhető a hallgatók számára, és kevésbé igényes, mint az egyetemen kívül tartózkodni.

A szállás rendezése nagyon megterhelő lehet, ezért a legjobb, ha felkészült gondolkodásmóddal rendelkezik, mielőtt megérkezik az országba. Ha újra és újra végigolvassa ezt a tartalmat, segít megismerni a szállásfolyamatokat érkezése előtt.

Adózás a bevándorlóknak Egészségbiztosítás a bevándorlók számára Újoncok támogatási programjai