Különböző magán- és állami társaságok biztosítanak bevándorlókat Kanadában. Kanadában is van néhány biztosító az ideiglenes látogatók, diákok és üzletemberek számára. Ha Kanadába vándorol, meg kell értenie azokat az elveket, amelyek az ország biztosítását irányítják. Kanada, mint a legtöbb más nyugati gazdaság, kissé szigorú a biztosításhoz sok más országhoz képest. Például, ha Kanadában van autója, akkor várhatóan fedeznie kell a járműbiztosítást, vagy pénzbírságot kaphat.

Néhány kötelező biztosítási típuson kívül az Ön kényelme érdekében ajánlatos előfizetni az alapvető biztosítási tervekre. A legtöbb ilyen biztosítást már a kormány biztosítja, és azokat az adó szponzorálja, amelyeket Ön és más kanadai lakosok fizetnek. Előfordulhat, hogy bizonyos igények kielégítésére egyes magánbiztosításokra is elő kell fizetnie. Ebből a célból Kanadában sok biztosítótársaság hajlandó bevándorlókat (köztük diákokat) és vagyonukat biztosítani náluk.

Ez a tartalom segít megérteni a kanadai különböző biztosítási típusokat, azok fedezetét, és azokat a feltételeket, amelyek alapján Ön jogosult bármelyikre.

A bevándorlók biztosításának típusai Kanadában

1. Személybiztosítás

A személyi biztosítás Kanadában 6 különböző kategóriába tartozik, és a bevándorlók vagy ideiglenes lakosok (látogatók, diákok és munkavállalók) dönthetnek úgy, hogy mindegyikre vagy mindegyikre biztosítást kötnek.

Életbiztosítás: Az életbiztosítás minden bizonnyal nem hozza vissza a halottakat, de az Ön által kedvezményezettként megjelölt személyt egy biztosítási kifizetésben részesíti a halála után. Az ilyen fizetés adómentes, és egyszerre kerül kifizetésre.

Rokkantsági biztosítás: A kanadai rokkantsági biztosítással fizetést kap, ha betegség vagy sérülés miatt nem tud ideiglenesen vagy tartósan dolgozni. A kifizetés a nem munkaképes időszakokban elveszett jövedelem fedezésére szolgál. A rokkantsági biztosítást általában havonta fizetik, és fedezi az olyan helyzeteket, mint a súlyos sérülések, a testrész elvesztése és a szívroham.

Kritikus betegségek biztosítása: Ha olyan súlyos egészségügyi állapotot diagnosztizálnak nálad, mint a rák vagy bármely más súlyos betegség, a kritikus betegségbiztosítás egy bizonyos összegű, azonnal kifizetendő összeg kedvezményezettjévé válik. Ahhoz, hogy ez a biztosítás érvényesüljön, csak akkor kell diagnosztizálnia, ha már jelentkezett a kötvényre; azaz nem működik meglévő betegségek esetén, kivéve a ritka eseteket. Ön is csak akkor kap fizetést, ha a diagnózis időtartamától számított 15–30 napon túl élte az egészségügyi állapotot.

Hosszú távú ellátás biztosítása: Ez a fajta biztosítás fedezetet biztosít Önnek ahhoz, hogy kifizesse az állami vagy magán hosszú távú ellátást, amelyet valószínűleg betegség vagy nagykorúság miatt igényel. A hosszú távú gondozás példája, amelyre ez a biztosítás kiterjed, az idősek otthonában történő regisztrációkor beiratkozás az értelmi fogyatékos személyek idősek otthonába.

Egészségbiztosítás: Ha állandó lakóvá válik, jogosult lesz Kanadában az állami egészségbiztosításra. A kanadai állami egészségbiztosítás nem egységes, és a fedezet tartományonként változik. Mindazonáltal számítania kell arra, hogy a biztosítási kérelem benyújtása után díjmentesen orvosi konzultációt, diagnosztikai teszteket és kórházi kezelést kaphat.

Ezekre a szolgáltatásokra nem terjed ki a kanadai állami egészségbiztosítási rendszer:

  • Vényköteles gyógyszerek
  • Fogászati ​​és szemészeti vizsgálatok
  • Mentőszolgálat
  • Látogatások tanácsadókhoz, pszichológusokhoz vagy gyógytornászokhoz
  • Kozmetikai műtétek

Az egészségbiztosítás iránti kérelem benyújtása után legfeljebb 3 hónapot kell várnia, mielőtt megkapja egészségbiztosítási kártyáját, majd elkezdheti élvezni a teljes ellátást. Míg a várakozási időszakban tanácsos magán egészségbiztosítást kötni saját és családtagjai ellátására (ez különösen fontos a újoncok és a szuper vízum birtokosai). Az ideiglenes magán -egészségbiztosítás még fontosabb, ha kisgyermekeket vagy időseket gondoznak, mivel könnyen hajlamosak az egészségügyi szövődményekre. Ha várakozási ideje alatt vészhelyzet áll fenn, tartománya vagy területe képes gondoskodni erről a sürgősségi orvosi szolgálatokon keresztül, még akkor is, ha nincs magán egészségbiztosítása.

Néha a munkahelye valamilyen egészségügyi ellátást nyújthat Önnek. Olvassa el figyelmesen a tervüket, hogy megtudja, mennyit profitálhat egy ilyen rendelkezésből, és ellenőrizze, hogy családtagjai is kedvezményezettek lesznek -e.

2. Magán egészségbiztosítás

Ezt kiterjesztett vagy kiegészítő biztosításnak is nevezik. Ha feliratkozik a magán egészségbiztosításra, akkor minden olyan szolgáltatást igénybe vehet, amelyet az Ön tartománya vagy területe nem fedez. Ha orvosi ellátásra lesz szüksége, amíg távol van a tartományától, akkor a magán egészségbiztosítás fedezi az összes olyan ellátást, amelyet ebben a másik tartományban kap.

Mivel nem érheti el az állami egészségbiztosítást azonnal, amikor Kanadába érkezik, a legjobb, ha előfizet a magán -egészségbiztosításra, amelyet az újonnan érkezőknek és a Kanadába látogatóknak szabtak. Elmagyarázhatja a választott biztosítótársaságnak, hogy szeretne biztosítási tervet azokra az emberekre, akik még nem rendelkeznek OHIP -szel vagy biztosítási egészségkártyával.

A legtöbb magán egészségbiztosítási terv nem terjed ki minden valószínűségre egészségügyi szolgáltatások szükséged lesz. Mindazonáltal áttekintheti az egyes terveket, és kiválaszthatja azt, amely a legjobban megfelel a lehetséges igényeinek.

3. Autóbiztosítás bevándorlóknak Kanadában

Akár kanadai, akár bevándorló, az, hogy nincs autóbiztosítása, ha autója van, Kanadában bűncselekménynek minősül, és pénzbírsággal sújthatják, ha felfedezik. Minden tartomány és terület gépjármű -biztosítást kínál, amely fedezi a felelősségeket és a testi sérüléseket. Attól függően, hogy a biztosítás mennyire terjed ki tartományában vagy területén, szükség lehet további személygépkocsi -biztosításra.

  • Nyilvános gépjármű -biztosítás: Az Ön tartománya által biztosított gépjármű -biztosítás az alábbi kötelezettségekre terjed ki:
    • Azon személyek egészségügyi költségei, akiket baleset érhet az autójából.
    • Anyagi kár

A biztosítás fedezi azokat az orvosi költségeket is, amelyek szükségesek ahhoz, hogy sérülés esetén önmaga elláthassa magát, és bizonyos mértékű kártérítést nyújt a kezelés alatt átmeneti vagy tartós bevételkieséséért.

A kanadai állami gépjármű -biztosítás nem fedezi a baleset során az autóban okozott károkat.

  • Magán- vagy kiegészítő gépjármű -biztosítás: Előfizethet más biztosítási konstrukciókra, például átfogó vagy ütközésbiztosításra. Az ütközésbiztosítás biztosítja a jármű javítását vagy cseréjét, ha elüt egy tárgyat, egy másik járművet is, vezetés közben. Az átfogó biztosítás fedezi Önt autólopás, rongálás és az autóját érintő tűzbaleset esetén. Az átfogó biztosítás nem terjed ki a járművében lévő ingatlanok eltulajdonítására vagy a baleset során az ingatlanokban okozott károkra.

Tényezők, amelyek növelhetik az autóbiztosítási díjat

Kanadában nincs rögzített díj az autóbiztosításra, a biztosítótársaságok különböző tényezőket vizsgálnak annak megállapítására, hogy mennyi lesz a díja. Tartalmazzák:

  • Vezetési rekord: Ha már elítélték vagy korábban balesetet szenvedtek. A prémium magasabb lehet.
  • jármű típus: Mivel a különböző járművek karbantartási és javítási költségei eltérőek, a jármű típusától függően kell fizetni.
  • Vezetési gyakoriság: Ha a munkahelye közelebb van a lakóhelyéhez, akkor előfordulhat, hogy kevesebbet kell fizetnie, mint amikor mérföldet kell megtennie, hogy munkába álljon. A díját az is meghatározza, hogy mennyi oka van a jármű használatára egy héten. Ennek oka, hogy minél hosszabb időt tölt vezetéssel, annál hajlamosabb a balesetekre, és annál nagyobb karbantartást igényel a jármű.

4. Munkabiztosítás (EI)

A kanadai foglalkoztatásbiztosítás pénzügyi támogatást nyújt azoknak a kanadai lakosoknak és állampolgároknak, akik az alábbiak bármelyike ​​miatt vesztették el munkájukat:

  • Elbocsátások és visszalépések
  • Munkaerőhiány
  • Szezonális foglalkoztatás

Az EI -re azonnal jelentkezhet, miután Kanadában elhelyezkedett. Ezt megteheti online, vagy felkeresheti a legközelebbi Service Canada központot. Ha nincs munkahelyi elvesztése előtti EI -je, akkor a munkanélküliségtől számított 4 héten belül még jelentkezhet, vagy elveszíti a biztosítás összes előnyét. Ahhoz, hogy a Munkabiztosításból származó kártérítés kedvezményezettje legyen, rendelkeznie kell:

  • A betöltött pozíció érvényes kanadai állás
  • Elvesztette a munkáját, és fizetés nélkül marad egy 7 napos szakaszon
  • Elvesztette a munkáját, hibája nélkül
  • Kereste az új állást, miközben jelentkezett az EI igénylésre
  • Készen áll a munka folytatására, amint új munkát kap

Nem jogosult az EI -re, ha:

  • Kirúgták a korábbi munkahelyéről
  • Saját akaratából maradt
  • Részt vett munkaügyi vitákban, például sztrájkokban
  • Börtönben vannak

Ha jogosult a kanadai foglalkoztatásbiztosításra, akkor heti (az állásvesztés előtti) keresetének 55% -át kapja hetente. Hetente legfeljebb 543 C dollárt és évente legfeljebb 51,300 45 C dollárt kaphat. A helyi munkanélküliségi ráta függvényében akár XNUMX hétig is kaphat Munkabiztosítási kifizetéseket, ami meghatározza, hogy mennyi ideig kell várnia, mielőtt újabb munkát kap. Az EI -től kapott összes összeg az adóköteles és ezt automatikusan levonják a heti fizetésből.

5. Utasbiztosítás

Amikor utasbiztosítást köt, az képes fedezni minden olyan vészhelyzetet, amely utazás közben (különösen Kanadán kívül) fordul elő. Az ilyen vészhelyzet magában foglalja:

  • Egészségügyi vészhelyzetek az utazás során vagy az úti célnál. Az Ön utasbiztosítása akár 10,000,000 XNUMX XNUMX dollárért is fedezi az ezzel kapcsolatos költségeket.
  • Repülési balesetek. Ezt akár 25,000 dollárért is fedezni lehet
  • Törölt vagy megszakított utak. Minden biztosított utazásért legfeljebb 6,000 dollár fedezetet kap
  • Poggyász elvesztése vagy sérülése. Ez akár 3,000 dollárért is fedezhető
  • Poggyász késések. Ez akár 1,500 dollárért is fedezhető
  • A terrorizmus által okozott kényelmetlenségeket az utazási célállomáson akár 35,000,000 XNUMX XNUMX dollárért is fedezni lehet

Kanadai utasbiztosítást igényelhet tartományán vagy területén keresztül. A kormányzati egészségbiztosítási kártya kézhezvétele után jogosult lesz a jelentkezésre. Ha Ön csak Kanada látogatója vagy diákja, utazási vagy munka- és tanulmányi vízuma számos megfizethető utazási biztosításra jogosult. Az ilyen utazási biztosítások rugalmasak, és lehetővé teszik, hogy válasszon az utazási vészhelyzetek széles skálájából, amelyekre fedezetet kíván kapni, miközben még az országban tartózkodik.

Társadalombiztosítási szám a bevándorlók számára

A társadalombiztosítási szám (SIN) egy egyedülálló, 9 jegyű szám, amelyre mindenkivel rendelkeznie kell, aki kanadai lakos vagy állampolgár. Szükséged lesz a SIN -re ahhoz, hogy elhelyezkedhessen, adót fizessen, kormányzati létesítményeket használjon és biztosítást szerezzen. A társadalombiztosítási szám igénylése teljesen ingyenes. Ezt megteheti online, vagy küldjön egy levelet a Service Canada -nak, majd a jelentkezést követő 20 napon belül válaszlevelet kap.

Ha elfelejti egyedi SIN -jét, könnyen megtalálhatja az alábbi dokumentumok bármelyikén:

  • Bármely adószelvénye (T4)
  • A jövedelemadó bevallása
  • A munkaviszonyod

A munkáltatója kéznél van a SIN -hez, így kérheti tőle. SIN -jével bármilyen típusú állami vagy magánbiztosítást igényelhet.

Kanadában biztosítótársaságot találni olyan egyszerű, mint néhány releváns szót beírni a keresőbe. Érdemes közvetlenül igénybe venni egy biztosító társaság szolgáltatásait, vagy igénybe venni a biztosítási alkuszokat. Bármelyik lehetőséget is választja, győződjön meg arról, hogy áttekinti az Ön által választott biztosítási tervre vonatkozó feltételeket. Ha bármilyen kérdése van a feltételekkel kapcsolatban, győződjön meg arról, hogy elegendő tisztázást kap a vállalattól, mielőtt feliratkozik a biztosítási csomagra.