Az egyetemes egészségügyi rendszerrel a tartományokban és területeken Kanadában számos egészségügyi szolgáltatás áll rendelkezésre a bevándorlók számára. A kanadai egészségügyi ellátás színvonala egyike azon tényezőknek, amelyek vonzzák a bevándorlókat a világ minden tájáról. A kormány rendelkezésre bocsátotta az egészségügyi szolgáltatásokat, amelyek megkönnyítik a konzultációt és a diagnózist, és hozzáértő orvosokat alkalmaznak a lakosok ellátására.

Kanada egészségügyi rendszerét a lakosságtól kapott jövedelemadók hatalmas százaléka finanszírozza, és felelős a kanadai viszonylag magas adókulcsokért. Ha arra gondol, hogy Kanadába költözik, lefogadom, hogy nagyon vágyik arra, hogy kedvezményezettje legyen a lakosok számára elérhető szinte ingyenes gyógyszernek. Ezért fontos, hogy eleget tudjon a bevándorlóknak nyújtott egészségügyi szolgáltatásokról, a nyújtott szolgáltatásokról és a kapcsolódó folyamatokról.

Kanada univerzális egészségügyi rendszere

A Kanadai Egészségügyi Rendszer 1967 -es megalakulása óta több mint elegendő eredményt ért el ahhoz, hogy nagyon hatékony legyen. A kanadai egészségügyi törvény által felügyelt rendszer továbbra is államilag finanszírozott (adókon keresztül), és arra törekszik, hogy olyan egészségügyi szolgáltatásokat nyújtson, amelyek többnyire ingyenesek és minden kanadai számára elérhetőek. Az Kanadában az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez szükséges egyetlen feltétel az állampolgár vagy az állandó lakóhely. Ezek bármelyikével igényelheti az állami egészségbiztosítást, és ingyenesen hozzáférhet az egészségügyi szolgáltatásokhoz. A biztosítás igénylése után kap egy egészségbiztosítási kártyát, amelyet mindenkor fel kell mutatnia az orvosi központokban, hogy ingyenes kezelést kapjon.

Az állandó és ideiglenes bevándorlók egészségügyi szolgáltatásait Kanadában az egészségbiztosítási terv alapján kezelik, amely minden tartományban és területen egyedi. Érdemes tehát figyelni arra, hogy a tartományban lévő terv mit tartalmaz és milyen szolgáltatásokat tartalmaz. Valamennyi tartományban az alapvető sürgősségi orvosi ellátást általában ingyenesen nyújtják, még egészségügyi kártya nélkül is.

Kanadai tartományok bevándorlók és ideiglenes lakosok egészségbiztosításával

A következő tartományok és területek kormányai egészségügyi terveket és biztosítási lehetőségeket dolgoztak ki az állampolgárok, bevándorlók és ideiglenes lakosok, például diákok és munkavállalók számára. Látogatók Kanadába nem tartoznak az állami biztosítás hatálya alá, és szükség lehet magánbiztosításra az érkezés előtt vagy érkezéskor.

Tekintse meg a tartományok és területek listáját
  • Alberta
  • Brit Columbia
  • Manitoba
  • New Brunswick
  • Újfundland és Labrador
  • Northwest Territories
  • Nova Scotia
  • Nutnavut
  • Ontario
  • Prince Edward Island
  • Quebec
  • Saskatchewan
  • Yukon

Minden tartománynak vagy területnek megvan az egyedi egészségügyi terve, ezért a lefedett szolgáltatások helytől függően eltérőek. Például Ontario az egyetlen tartomány, amely az állami egészségbiztosítási terv révén 24 évesnél fiatalabbak számára tartalmaz vényköteles gyógyszereket. Ha meglátogatja az egyes tartományok egészségügyi webhelyét, tájékoztatja Önt arról, hogy az egészségbiztosítása mit fedez, és mit nem. Ne feledje azonban, hogy miután Kanada bármely tartományából állami biztosítást szerzett, hozzáférhet az ország más tartományaiban és területein nyújtott alapvető egészségügyi szolgáltatáshoz.

Regisztráció a kanadai állami egészségbiztosításhoz

Ahhoz, hogy Kanadában egyetemes egészségügyi ellátást kaphasson, állampolgárnak vagy legalább állandó lakosnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy az új bevándorlóknak korlátozott az orvosi ellátáshoz való hozzáférésük, és fizetniük kell a legtöbb egészségügyi szolgáltatásért, vagy biztosítást kell kötniük. Csak néhány tartomány biztosít hozzáférést az egészségbiztosításhoz azonnal érkezéskor.

A legtöbb tartományban legfeljebb 3 hónapot és egy napot kell várnia az állami egészségbiztosítás megszerzésére. Ez azért van így, mert ezek a tartományok csak akkor kezdik el állandó lakosnak tekinteni Önt, ha ennyi ideig tartózkodik a környéken. Egyszerűen lépjen kapcsolatba a helyi egészségügyi minisztériummal, és tájékozódjon arról, hogy mennyi ideig kell várnia. Amíg még a várakozási időszakban van, érdemes magán egészségbiztosítást kötnie, hogy gondoskodjon az egészségéről. Ha eljött az ideje az állami egészségbiztosítás iránti kérelemnek, a kérelem véglegesítése előtt be kell nyújtania személyazonosító igazolványát és az állandó lakóhely igazolását.

Az állandó lakosokon kívül a Kanadai Tartományi Egészségügyi Rendszer is kiterjed ezekre az emberekre:

  • Nemzetközi hallgatók tanulmányi engedéllyel bizonyítékként
  • Külföldi munkavállalók munkavállalási engedéllyel bizonyítékként
  • Papok, például papok és rabbik

Az állami egészségbiztosításra való jogosultsággal házastársa és eltartottjai automatikusan ingyenes egészségügyi szolgáltatások kedvezményezettjeivé válnak.

A kormány által biztosított egyéb egészségügyi fedezeti tervek

  1. Menekültek és védett személyek

Az ideiglenes szövetségi egészségügyi program (IFHP) felelős egy ideiglenes egészségbiztosítás nyújtásáért a védett személyek, menekültek és menekültkérelmezők számára mindaddig, amíg ők és gondozottjaik vagy eltartottjaik jogosulttá válnak az egészségbiztosítási tervre a tartományukban vagy a területükön. A menekültek számára nyújtott orvosi szolgáltatások közül néhány:

  • Orvosi vizsgálat a Kanadába történő bevándorlás előtt
  • Olyan egészségügyi állapotok kezelése, amelyek miatt a menekültek nem alkalmasak Kanadába történő bevándorlásra
  • Oltások
  • Megelőző intézkedések a betegség kitörése során.
  1. Egészségnevelés

A kanadai kormány teljes mértékben finanszírozza az időszakos programokat és képzéseket, amelyek célja, hogy a polgárokat és a lakosokat proaktívvá tegyék az egészségügyi kérdések kezelésében. A programok tudatosságot kívánnak kelteni a közösségekben a sérülések elkerülése és a fertőző betegségek terjedésének megakadályozása érdekében. A képzések általában nem igényelnek előzetes orvosi ismereteket, és minden állampolgár számára elérhetők, kortól és státusztól függetlenül.

Magán egészségbiztosítási tervek és mikor érdemes hozzájuk fordulni

Az állami egészségbiztosítási kártyával ingyenesen hozzáférhet az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz. Ezek a szolgáltatások általában nem terjednek ki a vényköteles gyógyszerekre, a fogápolásra, a vényköteles szemüvegekre, a fizioterápiára, az otthoni ápolásra vagy a tartós ápolásra. Az állampolgárok és a nem állampolgárok csak az alábbi lehetőségek bármelyikén keresztül férhetnek hozzá ezekhez a szolgáltatásokhoz:

  • Fizetni a szolgáltatásokért
  • A munkáltató által támogatott egészségügyi tervek
  • Magán egészségbiztosítás

A második lehetőség általában nem alkalmazható, és csak olyan szervezetekben működik, amelyek egészségügyi lefedettségi tervekkel rendelkeznek dolgozóik számára. Az ilyen tervek csak akkor alkalmazhatók, ha felügyeltek és próbaidőszakot töltöttek be a szervezet alkalmazottjaként. Ahhoz, hogy korlátozás nélkül élvezhesse a legjobb orvosi ellátást, elő kell fizetnie az őket biztosító magánszervezetek egészségbiztosítására.

Az ilyen magánszervezetek vagy profit, vagy nonprofit szervezetek. Az egészségbiztosítást kínáló nonprofit szervezetek például a szövetkezeti társaságok, klubok és csoportok, amelyek úgy látják, szükség van a tagok egészségügyi szükségleteinek fedezésére. A biztosítás iránti kérelem elõtt elõfordulhat, hogy az ilyen nonprofit szervezetek tagja kell, hogy legyen.

Egészségügyi szolgáltatások diákoknak Kanadában

A legtöbb kanadai nemzetközi hallgatónak nincs hozzáférése állandó lakóhelyhez, és a tartózkodás ideje alatt egészségügyi biztosítást kell kötnie a tanulmányokhoz. Bár előtte ellenőrizheti a tartomány által nyújtott egészségügyi szolgáltatást, ahol iskolába fog járni, mivel kevés tartományban vannak nemzetközi diákok a biztosítási terveikben.

Ha a tartománya nem kínál ilyen szolgáltatást, és szeretne hozzáférni a bevándorlók egészségügyi szolgáltatásaihoz, ellenőrizze iskolájában, hogy milyen biztosítási csomagokat kínálnak a nemzetközi diákoknak. Egyes iskolák kötelezővé teszik a regisztrációt az egészségbiztosítási csomagjukra, míg egyesek lehetővé teszik a biztosítási csomag máshol történő felvételét.

Egészségügyi szolgáltatás diákoknak tartomány szerint

Tartomány Állami Diákbiztosítás A tanulmány időtartama Biztosítási terv

(Nyilvános és magán)

Alberta elérhető Legalább 6 hónap Alberta Egészségbiztosítási Terv (AHCIP)
Brit Columbia elérhető Legalább 6 hónap Brit Columbia Orvosi Szolgáltatási Terv (MSP)
Manitoba nem elérhető - Manitoba Nemzetközi Diák -egészségügyi Terv*
New Brunswick elérhető 1 év vagy több New Brunswick Medicare lefedettség
Újfundland és Labrador elérhető 1 év vagy több Labradori orvosi ellátási terv (MCP)
Northwest Territories elérhető több mint 1 év Northwest Territories Health Care (NWTHC)
Nova Scotia nem elérhető - Az egyes intézmények által biztosított egészségügyi tervek
Nunavut a terület nem fogad nemzetközi hallgatókat - -
Ontario  

nem elérhető

- Egyetemi egészségbiztosítási terv (UHIP)*
Prince Edward Island elérhető Legalább 6 hónap Prince Edward Island egészségügyi kártya
Quebec egyes országokkal kötött viszonossági megállapodások révén érhetők el Régie de l'assurance maladie du Québec (RAMQ)
Saskatchewan elérhető Legalább 6 hónap Saskatchewan egészségügyi kártya
Yukon nem elérhető - Yukon College egészségbiztosítási terv*

Jegyzet: A csillaggal jelölt biztosítási terveket az oktatási rendszer és nem a kormány biztosítja.

Nemzeti egészségügyi vészhelyzetek

A Kanadai Közegészségügyi Ügynökség rendelkezéseket bocsátott rendelkezésre különböző nyelveken történő információszolgáltatásra, amelyek útmutatóként szolgálnak a nemzeti egészségügyi vészhelyzetek során. A járványokkal és a közegészséggel kapcsolatos naprakész információk közlése mellett a PHAC a következőkért is felelős:

  • Ide tartoznak az utazási vakcinák és más betegségek megelőzésére szolgáló vakcinák.
  • Képzések a környezet biztonságáról, a helyzetjelentésről és a veszélyek ellenőrzéséről.

Kábítószer -használat és receptírás Kanadában

Ha Kanadába érkezése előtt már felírtak Önnek bizonyos gyógyszereket, bizonyos szabályok határozzák meg az ilyen gyógyszerekhez való hozzáférését attól függően, hogy melyik kategóriába tartoznak. Kanadában a gyógyszerek két fő csoportba sorolhatók:

  1. Vény nélkül kapható gyógyszerek (OTC):

Ezek olyan gyógyszerek, amelyeket orvosi rendelvény nélkül kaphat. Ezért ezeket vény nélkül kapható gyógyszereknek is nevezik. Ahhoz, hogy Kanadában a vény nélkül kapható gyógyszert értékesítsék, meg kell felelnie a biztonsági, minőségi és hatékonysági követelményeknek. Emiatt minden vény nélkül kapható gyógyszer Kanadában biztonságosan megvásárolható, amennyiben rendelkezik kábítószer-azonosító számmal (DIN), amely jelzi, hogy a helyi kábítószer-hatóságok elismerik.

  1. Vényköteles gyógyszerek

Ezeket a gyógyszereket csak orvosi rendelvényre adják be. Néha a vény nélkül kapható gyógyszer az Ön országában vényköteles gyógyszer lehet Kanadában és fordítva. Ha beköltözés előtt recepttel dolgozott, nézze meg Kanadát Vényköteles gyógyszerek listája hogy meghatározza a gyógyszer állapotát. Ezzel megtudhatja, hogy milyen eljárásokat kell elvégeznie, ha ilyen kábítószert szeretne beszerezni, miután már Kanadában van, és segít elkerülni az illegálisnak ítélt gyógyszerek behozatalát is az országba.

Az előző országból behozott gyógyszerek, függetlenül attól, hogy felírták -e őket, vagy nem, azoknak 90 napon belül kimerülnek, ha megfelelő adagban veszik őket. Előnyösen a gyógyszereket eredeti cégcsomagolásukban kell elhelyezni, mindegyik címkével, amely kifejezetten leírja a gyógyszert és annak hatását.

Miután kimerítette a magával hozott gyógyszereket, nem használhat külföldi receptet, hogy gyógyszertárban szerezzen be gyógyszereket. A kanadai walk-in klinika sürgős orvosi rendelvényforrás lehet, különösen akkor, ha még nincs háziorvosa, és nem engedheti meg magának, hogy késleltesse annak megtalálását. Reméljük, hogy ezek az erőforrások segítenek az utazóknak megérteni a kanadai bevándorlóknak nyújtott egészségügyi szolgáltatások lehetőségeit.