Kanadában számos újoncok támogatási programja van, amelyek segítenek az új bevándorlóknak letelepedni a választott tartományba és városba. Egy dolog Kanadába bevándorolni, és az, hogy elég könnyen letelepedünk, az más. Természetesen a rendezés folyamata minden bevándorlási ügyre vonatkozik, akár Kanadára, akár nem. Az új országba való költözés rengeteg stresszel jár, különösen akkor, ha nincsenek ismerős arcok, akik az első hetekben vagy akár hónapokban házigazdaként vagy kalauzként szolgálnának.

Bár sok ember valóban örül annak, hogy végre Kanadába utazott, meglehetősen gyorsan megbotránkoznak a szükséges információk és felügyelet hiánya miatt a szükséges dokumentációk elkészítésében, az engedélyek beszerzésében vagy az állás megszerzésében. A következő 10 újonnan érkező szolgáltatás biztosítja a szükséges támogatást a bevándorlóknak Kanadába és a választott városba való első megérkezésük előtt és után.

10 szervezet, amely új programokat kínál az újonnan érkezőknek

A kanadai bevándorlási rendszer, a tartományok és a városok, valamint a magánszolgáltatók számos támogató programmal rendelkeznek, amelyek újoncbarátok, és több mint elegendő szervezet nyújt szolgáltatásokat, amelyeket az újonnan érkezők kielégítésére és sajátos igényeik kielégítésére szabtak.

1. Újoncok Központja (CFN)

Az újonnan érkezők központja bevándorlókat és menekülteket céloz meg, akik Kanadába találtak, és segít nekik gyorsabban beilleszkedni a helyiekbe, miközben olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek zökkenőmentessé teszik az összekeverést. A szervezet készségesen kinyilvánítja nyitottságát a különböző kultúrák és háttérrel szemben, és kész segíteni a látogatókat abban, hogy teljesítsék azt a célt, hogy kanadai állampolgárok legyenek.

A fő célpont Calgary újoncai voltak, bár minden kanadai bevándorló könnyen részesülhet szolgáltatásaikból, amelyek közül néhány:

  • Segíteni a bevándorló fiatalokat, hogy legyőzzék a veszélyes helyi bandákhoz való csatlakozást, valamint rehabilitálják azokat, akik már áldozatai lehetnek.
  • Képzés az angol nyelv fontos aspektusainak megértésére, beleértve az írást, a beszédet, a hallgatást és az olvasást.
  • Tudatosítani a kanadai kultúrát és mindennapi életet.
  • Az újonnan érkezők felhatalmazása a Kanadában való túléléshez szükséges életképességekkel

4. Újoncok Kanada

A Newcomers Canada célja, hogy a bevándorlóknak segítsen a munkalehetőségek felfedezésében, a potenciális munkáltatókkal és a hasonló karrierrel rendelkező emberekkel való kapcsolatteremtésben, valamint naprakész információkat nyújtson a Kanadában való életről és munkáról. A webhelyen rendszeresen szerepelnek a közelgő események is, amelyek a bevándorlók és a látogatók számára rendkívül előnyösek lesznek, ugyanakkor rendszeresen frissítik a webhely felhasználóit a rendelkezésre álló munkalehetőségekről, a helyszínről és a képesítési követelményekről.

3. CIBC Újonc Program

CIBC az egyik legbarátságosabb banki platform Kanadában, amely felkarolja a bevándorlókat és segíti őket a gondtalan ügyletek lebonyolításában. Minden újonnan érkező, aki számlát nyit a CIBC -nél, élvezi:

  • Ingyenes banki szolgáltatások az első évben.
  • Eséllyel akár 60 dollárt is visszakaphat a széfbe tett lerakások után.
  • Egyszerű és gyors vásárlás CIBC hitelkártyával.
  • Több mint 1,100 fiókja van szerte Kanadában, így egy fiók megtalálása viszonylag egyszerű és az ügyfélszolgálat nagyszerű. Ha bármilyen kihívást tapasztal, az ügyfélszolgálat bármikor, bármikor elérhető.

4. TD Banking újoncoknak

A TD olyan banki szolgáltatásokat kínál, amelyek a kanadai újonnan érkezők egyedi igényeihez lettek igazítva, mint például a hitelkártya -nyújtás, a pénztár- vagy megtakarítási számlák megnyitása és a nemzetközi pénzátutalások. Kanadai bevándorló hallgatóként esélye van arra, hogy jogosult legyen a Nemzetközi Diákcsomagra, amely egy speciális csomag, amely előnyökkel és csökkentett költségekkel jár a diákok számára. A TD újoncok weboldalán keresztül történő keresés nagyon fontos információkat nyújt Önnek arról, hogyan lehet a legjobban megtervezni a Kanadába való költözést, a lehetséges kihívásokról és azok kezeléséről.

5. Edmonton Mennonite Center for Newcomers

„Javítsa az újonnan érkezők és minden kanadaiak életminőségét.”

Ez az Edmonton fő célja. Ezt igyekeztek hatékonyan elérni az elmúlt években azáltal, hogy segítettek az újonnan érkezőknek beilleszkedni Kanada rendszerébe, és ami még fontosabb, abban is, hogy segítsenek nekik támogatni, amikor a rendszer nem elég kedvező. A központ aktívan részt vesz abban, hogy segítse az újonnan érkezőket a nagyon furcsa, de szükséges űrlapok kitöltésében, megtanítja az angol és a francia nyelvet az érdeklődő bevándorlóknak, segíti az újonnan érkezőket a környezetükhöz való alkalmazkodásban, valamint segíti a munkalehetőségek keresését. A központ szándékosan segíti a menekülteket is, hogy strukturált közösségi integrációs folyamatuk révén letelepedjenek a környezetbe.

6. Nyelvi oktatás újoncoknak Kanadába (LINC)

A LINC egy másik szolgáltató az újonnan érkezőknek Kanadában. A kanadai újoncok jólétét célzó platformként a LINC ingyenes nyelvoktatási programot biztosít a felnőttek számára. A Kanadai Bevándorlás, Menekültek és Állampolgárság (IRCC) által alapított szervezetet azok irányítják, akik megértik az újonnan érkezők folyamatait és kihívásait az országban. A szervezet alapvető angol nyelvtudást biztosít az ontariói székhelyű bevándorlóknak.

Bizonyos állomások képzést nyújtanak a francia nyelv alapjairól. Kizárólag azok jogosultak erre a képzésre, akik állandó lakóhellyel rendelkeznek Kanadában, vagy akik lakóhellyel rendelkeznek, vagy akik konvenciós menekültek. Az Ön preferenciáitól függően teljes és részmunkaidős képzési lehetőségek állnak rendelkezésre. A képzés iránt érdeklődők számára a LINC mindenekelőtt nyelvfelmérő tesztet végez, hogy eldöntse, melyik szintű képzést kell elkezdeni. meg kell jegyezni, hogy azok, akik csak ideiglenes lakosok, akik még igazolt menekültek, vagy akik kanadai állampolgárok, nem jogosultak erre a képzésre.

7. Szövetségi Internship for Newcomers Canada Program (FIN)

A kanadai bevándorlás utáni első hónapok jelentőségét megértve kifejlesztették a kanadai Szövetségi Gyakornokot. A program lehetőséget ad a jogosult újoncoknak arra, hogy rövid ideig dolgozzanak és értékes tapasztalatokat szerezzenek. Ezt meg lehet tenni más képzések mellett néhány kiválasztott kanadai szervezettel. Ezen a folyamaton keresztül a bevándorló munkavállalók tapasztalatokat és megértést szerezhetnek a kanadai munkahelyről, valamint arról, hogyan lehet a legjobban kapcsolatba lépni a helyiekkel. Vannak kritériumok, amelyek alapján bármely bevándorló jogosult a programra. Ez könnyen beszerezhető a Szövetségi Internship for Newcomers weboldalról, egyéb szükséges információk mellett.

8. BMO NewStart Program újoncoknak

Az újonnan érkezők könnyen igénybe vehetik a BMO Canada szolgáltatásait, hogy segítsenek nekik a megtakarításban. Ez különösen akkor fontos, ha Ön új bevándorló, mivel folyamatosan pénzeszközökre lesz szüksége ahhoz, hogy egyik vagy másik dolgot ellássa. Az ingyenes kis széffel és a havi díjakat nem levonó csekkszámlával akár 240 dollárt és még többet is megtakaríthat egy év alatt! Ha Kanadában tartózkodik más családtagjaival vagy barátaival, akkor a BMO számla megnyitására való hivatkozás 50 dollár pluszt eredményez.

9. PEI Association for Newcomers Canada

A zökkenőmentes tartózkodás érdekében a tartózkodás első néhány hónapjában Prince Edward Island, a Kanada PEI Association for Newcomers, Kanada egyike azoknak a platformoknak, amelyekhez tartozik. A civil szervezet 1993-ban jött létre, hogy a bevándorlóknak rövid távon és hosszú távon telepítési szolgáltatásokat nyújtson, és segítse őket a közösségbe való beilleszkedésben. Az egyesület segít az újonnan érkezőknek minden szükséges dokumentáció elkészítésében, és támogatást nyújt a menekülteknek.

A PEI Association angol nyelvű képzési programot is biztosít az érdeklődő bevándorlóknak, és gyakran szervez gyakorlati képzéseket a menekülteknek, hogy tartózkodásuk alatt megélhetésükért dolgozhassanak. Az egyéb szolgáltatások magukban foglalják az újonnan érkezők potenciális foglalkoztatási készségeinek felmérését, a szervezetekhez való eljuttatást, a diákok szabadidős tevékenységekkel való összekapcsolását, valamint a bevándorlók szükséges bátorítását és támogatását.

10. Nagy -Viktória újonc klubja

A nők által nőknek szervezett újonc klub arra összpontosít, hogy barátságos környezetet teremtsen azoknak a nőknek, akik nemrég költöztek a nemzetbe. A klub olyan tevékenységeket kínál, amelyek a különböző tagok preferenciáin és érdekein alapulnak. A tagok tehát kölcsönhatásba léphetnek és hálózatba léphetnek hasonló elmékkel, olyan környezetben, amely mentes a rasszizmustól, a nemek közötti megkülönböztetéstől és a test szégyentől. A klub rendszeresen üléseket tart nagy és kis egységekben, ahol megbeszélik az egészséggel, a nők szerepvállalásával és szórakozással kapcsolatos kérdéseket.

Általánosságban elmondható, hogy Kanadának és a kanadaiaknak valóban számos programjuk és szolgáltatásuk van az új bevándorlóik és a leendő kanadaiak letelepedésének segítésére. Milyen csodálatos!