A potenciális bevándorlók mindig arra voltak kíváncsiak, milyenek lesznek a megélhetési költségek Kanadában. A kanadai életszínvonal ismerete proaktív intézkedés, amelyet mindenkinek, aki bevándorlást fontolgat, meg kell tennie, hogy anyagilag felkészüljön, különösen mivel a tarifák, költségek és a gazdaság színvonala országonként nagymértékben eltér.

Az alapvető dolgok, amelyek leginkább vonzzák a költségeket Kanadában, a bérleti díj, az adók, a szállítás, valamint az élelmiszerek és egyéb élelmiszerek vásárlása. A legtöbb egyéb alapvető szükségletet, például az egészségügyet és az oktatást, nagyrészt a kanadai kormány finanszírozza.

Például a kanadai kormány ingyenes oktatást biztosít minden 18 év alatti gyermek számára, és fedezi a polgárok és lakosok által igényelt alapvető egészségügyi szolgáltatások egy részét is. Ha nem kíván fizetni a gyermekei magánoktatásáért vagy további biztosítást köt, a kanadai megélhetési költségek kezdetben még mindig meglehetősen megfizethetőek.

Ha csak most érkezik Kanadába, az egyik dolog, amely befolyásolja kezdeti jövedelmének elköltését, az indulási országának és Kanada valutájának árfolyama. Ha jelenlegi tartózkodási helyének valutája alacsonyabb, mint a kanadai dolláré, akkor a pénztárcáját nagymértékben befolyásolja az első hetekben, vagy addig, amíg el nem kezd keresni kanadai dollárban.

Az alábbiakban hozzávetőlegesen összehasonlítjuk a kanadai dollárt a világ többi népszerű valutájával.

1000 GBP 1740 XNUMX USD

1000 € 1550 XNUMX USD

1000 USD és 1300 USD

1000 USD - 960 USD

A Kanada Határszolgálati Ügynökség megfelelő információt nyújt minden olyan dologról, amit tudni kell arról, hogy más valutákat Kanadába hoznak.

Átlagos megélhetési költségek Kanadában havonta

Az átlagos megélhetési költségek Kanadában havonta körülbelül 1000 kanadai dollártól 6,000 kanadai dollárig terjednek. Ez nagymértékben függ a foglalkozástól, helytől és a család méretétől. Kanadában a havi átlagos megélhetési költségekből a lakásbérlés vagy a jelzáloghitel kifizetése körülbelül 35-50%-ot tesz ki.

A diákotthon Kanadában (ami körülbelül a legolcsóbb szállásajánlat) nem kerülhet kevesebbe 450 C$-nál a városi régiókban. A nagyobb városokon kívül a szobabérlés költsége akár 350 kanadai dollár is lehet.

Egyéb szükségletek, amelyek befolyásolják a megélhetési költségeket Kanadában havonta:

  • Adó
  • Tápláló
  • Utazás
  • Ruházat
  • Biztosítás
  • Más közművek, mint a fűtés és a hócsomagolás

Megélhetési költségek Kanadában tartományonként

A kanadai élet megfizethetősége tartományonként és területenként változik. Ezt nagymértékben befolyásolja a lakosság lélekszáma, a gazdaság helyzete és a régióban végzett munka jellege. A legdrágább tartományok azok, amelyek városiak és hemzsegnek a lakosságtól. Jelenleg az öt legdrágább város Kanadában:

VÁROS PROVINCES
Vancouver Brit Columbia
Toronto Ontario
Montreal Quebec
Calgary Alberta
Ottawa Ontario

Az alábbi táblázat átfogó tájékoztatást nyújt az átlagos megélhetési költségekről Kanadában tartományonként:

 

Tartomány

or

Terület

 

Tőke

 

A jó megélhetés átlagos költsége havonta

(C $)

Város a legmagasabb megélhetési költségekkel Város a legalacsonyabb megélhetési költségekkel
Bérlés Élelmiszer Tömegközlekedés Szórakozás
Alberta Edmonton 1249 115 103 253 Calgary Brooks
Brit Columbia Victoria 1885 142 101 240 Vancouver Abbotsford
Manitoba Winnipeg 1278 114.34 100 195.61 Winnipeg Winkler
New Brunswick Fredericton 1019 128 80 214 Fredericton Campbelton
Újfundland és Labrador Szent János 1450 92 86 159 Boldog Valley-Goose Bay Cornerbrook
Nova Scotia Halifax 1581 136.5 80 217.5 Halifax Yarmouth
Ontario Toronto 2212 136 115 275 Toronto Windsor
Prince Edward Island Charlottetown 950 120.75 58 240 Charlottetown Summerside
Quebec Québec város 1602 107 81 210 Montreal Sherbrook
Saskatchewan Regina 1026 115.5 86 224 Fanyarka Yorkton

A legolcsóbb megélhetési költségek Kanadában azokban a tartományokban találhatók, amelyek kisebb méretűek, és a gazdaság fellendítésére más ágazatoknál jobban függenek a mezőgazdaságtól.

A megélhetési költségek Kanadában vs a világ más részein

A megélhetési költségek Kanadában sokkal alacsonyabbak, mint más népszerű bevándorlási célpontok, például az USA és Ausztrália. A 2020 -as évek rangsorában világméretű megélhetési költségek, Kanada a 20. helyen áll a világ 110 országából. Az olyan országok, mint Svájc, Izland, Izrael és Ausztrália, magasabbak voltak Kanadánál, míg az olyan országok, mint az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Dél -Korea és Nigéria alacsonyabb megélhetési költségekkel rendelkeztek Kanadához képest.

A statisztikák alapján,

Kanada költségindexe = 95.2

Átlagos havi jövedelem = 3,864 USD

Vásárlóerő -index = 74.0

A megélhetési költségek Ausztráliában és Kanadában

A megélhetési költségek Ausztráliában magasabbak, mint Kanada, átlagos havi jövedelmük 4,592 USD és a költségek indexe 104.9

A megélhetési költségek Olaszországban és Kanadában

A megélhetési költségek Olaszországban valamivel alacsonyabbak, mint Kanadában, átlagos havi jövedelmük 2.878 USD és a költségek indexe 80.1

Megélhetési költségek Új -Zélandon és Kanadában

A megélhetési költségek Új -Zélandon valamivel magasabbak, mint Kanadában, átlagos havi jövedelmük 3,563 USD, és a költségek indexe 98.9.

A megélhetési költségek Portugália és Kanada között

A megélhetési költségek Portugáliában jóval alacsonyabbak, mint Kanadában, átlagos havi jövedelmük 1,933 USD és a költségek indexe 68.9

Megélhetési költségek Svédország vs Kanada

Svédország a megélhetési költségekre vonatkozó statisztikák világszerte Kanada (19.) fölött áll, átlagos havi 4,648 dolláros jövedelmével és 96.8 költségindexével

Megélhetési költségek Thaiföldön és Kanadában

Thaiföldnek nagyon alacsony a megélhetési költsége Kanadához képest. Az átlagos havi jövedelem 605 USD, az ország költségindexe pedig 41.8.

Megélhetési költségek Kanadában vs USA

Az Amerikai Egyesült Államokban magasabb a megélhetési költség, mint Kanadában, havi átlagjövedelme 5,488 100.00 USD, és a költségek indexe XNUMX.

Jegyzet: A Kanadához képest magasabb megélhetési költségek azt jelentik, hogy a dolgok olcsóbbak Kanadában, mint abban az országban, és a valuta értéke nagyobb, mint a kanadai dollár.

Jövedelem arány Kanadában

A kanadai munkavállalónak fizetett átlagfizetés évente körülbelül 45,000 3700 C $ vagy havi 25 C $. Általában minden alkalmazott havi jövedelméből levonják a fizetést. Ez a havi fizetés 35-XNUMX% -át teheti ki. A levonást a munkáltatók végzik, hogy fedezzék:

  • Jövedelemadó
  • Nyugdíjtervek
  • Munkabiztosítás
  • Szakszervezeti illetékek (ha valaki máshoz tartozik)
  • Egyéb díjak, amelyeket írásban elfogad, amelyeket a munkáltatónak le kell vonnia.

Lakás- és szállásköltség Kanadában

Mint korábban említettük, a bérleti és jelzálogköltségek a havi Kanadában keresett fizetés körülbelül felét lenyelik. A lakhatási költségek nagyban függnek a választott helytől. Az olyan városi területeken, mint Montreal, Toronto és Vancouver, Kanadában a legnagyobb a népesség, ezek teszik ki a Kanadában tartózkodó személyek több mint egyharmadát.

A lakók magas száma szűkösséghez és a lakhatásért folyó versenyhez vezet, és ez jelentősen megnöveli a bérleti és jelzálogköltségeket. Például Torontóban lakásvásárlás akár 800,000 20 dollárba is kerülhet. Ha azt tervezi, hogy egy hasonló típusú házat vásárol majdnem hasonló létesítményekkel egy városi területen vagy vidéken, akkor a költségek közel 50% -ról XNUMX% -ra csökkenhetnek.

Táblázat, amely Kanada átlagos házköltségét mutatja tartományonként

PROVINCES ÁLTALÁNOS HÁZI KÖLTSÉG (C $)
Brit Columbia 730,000
Ontario 578.000
Alberta 387,000
Quebec 297,000
Manitoba 296,000
Saskatchewan 288,000
Nova Scotia 249,000
Új-Foundland és Labrador 246,000
Prince Edward Island 230,000
New Brunswick 178,000

A Canada Mortgage and Housing Corporation (CMHC) feltételezi, hogy Kanadában a havi átlagos bérleti díj körülbelül 1800 C dollár lesz 2020 -tól, és a feltételezések szerint a bérleti díjak tovább emelkedhetnek.

Bevándorlóként a szállásköltségek mérséklése érdekében fontolóra veheti, hogy vidéken lakást béreljen, nem pedig a városközpontokat. Ez az opció több szállítási költséget vonz, így a választás előtt össze kell hasonlítania az erre szánt költségvetést a városban maradással. Egy másik lehetőség a bevándorlók számára, hogy a tartományok és területek kisebb városaiban telepedjenek le. Ezek közül a kisvárosok közül néhány Kanadában a legalacsonyabb megélhetési költséggel rendelkezik, miközben a legtöbb nagyvárosban megtalálható kényelmi szolgáltatásokat nyújtja.

A kanadai kormány még arra is törekedett, hogy külföldi munkavállalókat vonzzon egy kevésbé népszerű régióba, és létrehozott egy vidéki és északi bevándorlási kísérlet (RNIP) néven ismert programot.

GYIK

Mennyibe kerül a megélhetés Kanadában, 2022?

Kanadában az átlagos megélhetési költségek havi 2500 dollár bérleti díjjal.

Miért olyan magasak a megélhetési költségek Kanadában?

Az egyik dolog, ami jelentősen megnöveli a megélhetési költségeket Kanadában, az az adókulcs. A kanadai átlagember körülbelül 7,068 dollárt fizet az adókért 2019 -től. Bár ez nevetségesen magasnak tűnhet a külföldiek számára, a kanadaiak úgy vélik, hogy ez egy olyan érték, amelyet meg kell fizetni a kormány által nyújtott szolgáltatásokért, különösen a minőségi egészségügyi ellátás tekintetében.

Melyik tartományban a legmagasabb a megélhetési költség Kanadában?

Brit Columbia, különösen Vancouver. Körülbelül 2,793 dollárral kell fizetni egy 2 hálószobás lakásért havonta. Követve Ontarioban.

Melyik kanadai tartományban a legalacsonyabb a megélhetési költség?

Quebec. Átlagos költsége körülbelül 1600 dollár havonta.

Mi a legolcsóbb megélhetési költség Kanadában?

A legolcsóbb megélhetési költségek Kanadában körülbelül havi 15,000 dollár lehet. Az olyan városok, amelyek megengedhetik maguknak az ilyen alacsony költségeket, Edmonton, Alberta; Hamilton, Ontario; és Montreal, Quebec.