A kanadai ideiglenes külföldi munkavállalók programja (TFWP) egy bevándorlási útvonal, amely lehetővé teszi, hogy egy ország munkáltatói külföldi állampolgárokat alkalmazzanak számukra. A Kanadai Ideiglenes Idegenmunkások Programja (TFWP) a kanadai kormány által létrehozott program. Ezzel a programmal a kanadai munkaadók korlátozott ideig tudnak külföldieket toborozni azzal a céllal, hogy javítsák munkaerejüket és termelékenységüket. A kanadai ideiglenes külföldi munkavállalók programja külföldieket hoz létre, akik ideiglenes külföldi munkavállalók Kanadában.

Az ideiglenes külföldi munkavállalók program története

Az ideiglenes munkavállalói programok története 1973 -ra vezethető vissza, amikor a programot a kanadai kormány alapította. Ebben az időszakban a magasan képzett munkavállalók, mint például az orvosok, többnyire részt vettek ebben a programban. 2002-ben alacsony képzettségű munkavállalókat is bevontak a programba.

Az ideiglenes külföldi munkavállalók programjai 2006-ban bővültek, mivel egyes helyeken bevezetésre került a gyorskövetés. 2013 júliusa körül a kanadai kormány jelentős változtatásokat eszközölt az ideiglenes külföldi munkavállalók programjában annak érdekében, hogy előnyöket biztosítsanak a kanadai állampolgároknak, valamint javítsák a kanadaiak felvételi arányát. A változtatásokat Kanada gazdasági növekedésének elősegítésére is elvégezték.

Ezenkívül az ideiglenes külföldi munkavállalók programjának működését a Bevándorlás, Menekültek és Állampolgárság Kanada (IRCC) és az Employment and Social Development Canada (ESDC) támogatja. Az ideiglenes külföldi munkavállaló program a munkáltató és a külföldi állampolgár számára egyaránt előnyös.

Ideiglenes külföldi munkavállalói programok Kanadában

A TFWP megköveteli a kanadai munkáltatóktól, hogy külföldieket vegyenek fel munkavállalóiknak az alábbiakban felsorolt ​​folyamok bármelyikén keresztül;

  • Globális tehetségfolyam
  • Alacsony bérű munkavállalók
  • Magas bérű dolgozók
  • Otthoni gondozók
  • Külföldi mezőgazdasági munkások

Ezért 2016 -ban jelentős változások történtek az ideiglenes külföldi munkavállalók programjában. A kanadai munkaadók jobban aggódtak a változások miatt. Néhány ideiglenes külföldi munkavállaló program hírportál a következőképpen fejezte ki a változásokat;

  1. Gyorsabb munkaerő -piaci hatásvizsgálati (LMIA) jelentkezési folyamat
  2. Rövidebb LMIA feldolgozási idő a megbízható munkáltatók számára
  3. Egyes munkavállalók kizárása az LMIA folyamatból
  4. Kivételt képeznek a magasan képzett külföldi munkavállalókra vonatkozó átmeneti tervek benyújtása
  5. Az ideiglenes külföldi munkavállalókkal kötött szerződések felülvizsgálatának lehetősége, ha a munkavállaló és a munkáltató jóváhagyását ajánlja
  6. 20% -ra korlátozni az alacsony bérű ideiglenes külföldi munkavállalók százalékos arányát, amelyet egy kanadai munkáltató felvehet
  7. Néhány kanadai munkáltató, akik kezdetben mentesültek az alacsony bérű munkavállalók felvétele alól, megengedték nekik, hogy felvegyék őket

Hogyan lehet kölcsönözni egy ideiglenes munkavállalót az ideiglenes külföldi munkavállalók programon keresztül:

A COVID-19 világjárvány miatt a kanadai munkáltatóknak, akik szándékukban áll munkavállalót felvenni a CIC ideiglenes külföldi munkavállaló programon keresztül, be kell tartaniuk bizonyos folyamatokat. Mint kanadai munkáltató, elengedhetetlen, hogy jelentkezzen a munkaerő -piaci hatásvizsgálatra (LMIA) annak megerősítésére, hogy jogosult -e ideiglenes külföldi munkavállalót felvenni. Így a kanadai munkaadóknak három fő lépést kell végrehajtaniuk egy ideiglenes külföldi munkavállalói programra vonatkozó kérelem kitöltéséhez.

A lépések közé tartozik; 

1. LMIA megszerzése vagy állásajánlat benyújtása:

A munkaerőpiaci hatásvizsgálat bizonyítékul szolgál arra, hogy valóban fel kell vennie ilyen alkalmazottat a szervezetében, mivel egyetlen kanadai alkalmazott sem elég kompetens a feladat elvégzéséhez. Ha a munkája nem igényel LMIA -t, akkor állásajánlatot kell benyújtania, és be kell fizetnie a munkáltatói megfelelési díjat az IRRC munkáltatói portálján keresztül. Ezenkívül fontos, hogy a külföldi rendelkezésére bocsássa a foglalkoztatási számot vagy az LMIA -számot, hogy segítse a munkavállalót a kérelem kitöltésében. Néhány munkáltató azonban mentesül a munkáltatói megfelelési díj megfizetése, valamint a foglalkoztatási ajánlat benyújtása alól.

2. Kérje meg a külföldi állampolgárt, hogy kérjen munkavállalási engedélyt:

Miután a munkavállaló megkapta az állásajánlat másolatát, az állásajánlat számát vagy az LMIA számot, ezt követően felhasználják a kanadai munkavállalási engedélyt. Ezért, ha nem ment át a munkáltatói megfelelés folyamatán, a munkavállaló a munkaszerződést felhasználhatja kérelme alátámasztására.

3. Magyarázza el az eljárásokat a külföldi állampolgároknak, és milyen eredmények várhatóak:

Ehhez tájékoztatnia kell a munkavállalót, hogy a jóváhagyását követően várja meg a bevezető levelet munkavállalási engedély. Ha a külföldi állampolgár már Kanadában lakik, a CIC elküldi a munkavállalási engedélyt a postájukra. Kanadai ideiglenes külföldi munkavállalói program jogosultjaként nincs meghatározott érvényességi idő a munkavállalási engedélyhez. Ehelyett Kanada ideiglenes külföldi munkavállalói programjának érvényességi ideje az Ön állásajánlatától vagy szerződésétől függ.

Ha munkáltatója igénybe vette az LMIA -t a felvételi folyamat során, az időtartamot az LMIA -n kell feltüntetni. Egy ideiglenes külföldi munkavállaló program statisztikái azt mutatták, hogy több mint félmillió külföldi állampolgárt alkalmaztak kanadai munkaadók, hogy 2006 és 2014 között ideiglenes alkalmazottként dolgozzanak. kanadai ideiglenes külföldi munkavállalók, akik mentesülnek a munkaerő -piaci hatásvizsgálat (LMIA) alól.

Quebeci ideiglenes külföldi munkavállalói program (TFWP)

Ez a program ideális azoknak a külföldi állampolgároknak, akik ideiglenes munkát keresnek Quebecben. A Quebec TFWP -re való jelentkezés első lépését általában a munkáltató kezdeményezi. LMIA -kérelmét egyszerre kell benyújtani a Service Canada -hoz és a Ministère de l'Imigration, de la Francisation et de l'Intégration (MIFI) szervezethez. Ha jelenleg Quebecben lakik, kötelezően be kell nyújtania az LMIA -kérelmet francia nyelven. Nincs szüksége erre a beadványra, ha otthoni gondozói állásra jelentkezik.

Brit Kolumbia TFWP

A Brit Kolumbia Külföldi Munkás Programját azoknak a munkaadóknak ajánlják Brit Brit-Kolumbiában, akik jól hozzáértő és képzett külföldi állampolgárokat kívánnak felvenni vállalkozásuk fejlesztéséhez. Az ilyen típusú TFWP igénylése a WorkBC beavatkozását igényli. Feladatuk az, hogy segítséget nyújtsanak minden brit kolumbiainak, hogy gondosan irányítsák a BC munkaerőpiacát.

Alberta TFWP

Ez a fajta TFWP lehetővé teszi az Alberta munkáltatóinak, hogy új munkavállalókat vegyenek fel, ha korlátozott számú kanadai állampolgár és állandó lakos van, aki illetékes egy adott munkához. Az Alberta ideiglenes külföldi munkavállaló program keretében a munkaadók gyakran alkalmaznak külföldi állampolgárokat különböző pozíciók vagy foglalkozások betöltésére, például asztalos, hegesztő, vasmegmunkáló stb.

Manitoba TFWP

Ezt a programot a Bevándorlás, Menekültek és Állampolgárság Kanada (IRCC) bocsátja rendelkezésre azon külföldi állampolgárok számára, akik fel akarják venni a munkáltatót Manitobába. Ideiglenes külföldi munkavállalói program A Manitoba megköveteli, hogy a munkáltatója regisztráljon a Manitoba Labor - Foglalkoztatási Szabványokban. Többször kell kérelmet benyújtani külföldi munkavállalók toborzására a Kanadai Foglalkoztatási és Szociális Fejlesztési Intézetből (ESDC).

Íme a hivatalos források néhány szükséges nyomtatványhoz, amelyekre szüksége van az ideiglenes külföldi munkavállalók programjának alkalmazásához.

  1. Letöltheti az ideiglenes külföldi munkavállalók programjainak nagyjavítását pdf fájlban.
  2. Ellenőrizheti a TFWP 2. mellékletének pdf fájlját, amely a munkaszerződésből áll.
  3. A H ütemterv szerinti ideiglenes külföldi munkavállalói program űrlap elengedhetetlen azoknak a külföldi állampolgároknak, akik mentális fogyatékossággal, krónikus vagy végső betegséggel rendelkeznek.
  4. Ha Ön és munkáltatója otthoni gondozó munkáltatói/munkavállalói szerződést köt, töltse le tfwp formában szükséges a TFWP igényléséhez.

A külföldi munkavállalók szerepe, amikor munkahelyükön folyamatos sztrájkhelyzet van

Ideiglenes külföldi munkavállalók is csatlakozhatnak törvényesen engedélyezett sztrájkhoz. Egy ilyen ideiglenes külföldi munkavállalói programsztrájk miatt a külföldi munkavállaló nem veszíti el a munkavállalási engedélyét. Ön dönti el, hogy részt vesz -e a sztrájkban vagy sem.

Ebben a helyzetben szükség lehet rá;

  • Várja meg a sztrájk megszüntetését
  • Jelentkezzen új munkára. Ha úgy dönt, hogy új állást keres, akkor az új munkáltatója segíti Önt az LMIA iránti kérelem benyújtásában, ha a munka ezt megköveteli
  • A sztrájk végéig térjen vissza hazájába. Mivel a munkavállalási engedélye nem járt le, az ideiglenes külföldi munkavállalók programszabályzata továbbra is támogatja Önt. Szabadságot biztosít, hogy új vízum nélkül lépjen be Kanadába

Az ideiglenes külföldi munkavállalók útvonalának változása 2015 -ben

A 30th 2015. április, néhány változtatást hajtottak végre a kanadai TFWP -ben annak érdekében, hogy segítsenek a munkáltatóknak, akik nehezen tudnak hozzáértő munkavállalókat Kanadán belül elhelyezkedni.

Változások történtek az egyes foglalkozásokra és régiókra vonatkozó közép-órabérekben is. Ez attól függ, hogy milyen típusú munkát kell alacsony vagy magas bérnek minősíteni. Ezenkívül a változások hatással voltak a beérkező munkaerő-piaci hatásvizsgálati (LMIA) alkalmazások bérára is, valamint a 10 napos gyorsított feldolgozás jogosultságának megállapításához használt küszöbértékre is. A meglévő folyamokat alacsony és magas bérű áramlatokkal helyettesítették.

Néhány kérdés a kanadai TFWP -kről

  1. Mikor kezdődött a Kanadai TFWP?
    • A TFWP 1973 -ban indult
  1. Melyik tartomány indította el az ideiglenes munkavállalói programot Kanadában?
    • A kanadai kormány elindította az ideiglenes munkavállalók programját (TFWP)
  1. Hogyan kell alkalmazni az ideiglenes külföldi munkavállaló programot?
    • Beszerezzen munkaerő -piaci hatásvizsgálatot (LMIA), vagy nyújtson be állásajánlatot
    • A külföldi ezt követően munkavállalási engedélyt fog kérni
    • A külföldit fel kell világosítani a jelentkezési folyamatról.